Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Roccohljup

#2676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Roccohljup »

Presuda ko presuda je super. Ali u zemlji u kojoj se presude ES ne sprovode.....samo je još jedna u nizu koja će kupiti prašinu.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ike-876097
Prpa.ba

#2677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Nazalost, evo vidimo da su "nositelji EU puta" i donji stub predzidja krscanstva olicen u izvornim tramvajima i deriviranim niksicima protiv provodjenja presuda europskih sudova.

Tako da su EU integracije sarena laza, tj. lazna mrkva kojom se mase Bosnjacima ne bi li pomogli pobunjenim manjinama da jos dalje razgrade drzavu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

A jes se okupilo gledateljstvo koje kupuje signal od Telekoma Srbija :cry: :D
Styling

#2679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Sto se tice provodjenja presude, moze se provesti samo ako Sud zaprijeti kao u presudi za Mostar, da ako se ne dogovore u odredjenom roku odluku ce donijeti Ustavni sud. Prosli put su se bas brzo dogovorili.
Point.

#2680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 09:57 A jes se okupilo gledateljstvo koje kupuje signal od Telekoma Srbija :cry: :D
Neki konkretan komentar na presudu?
tramvajtrojka

#2681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 09:57 A jes se okupilo gledateljstvo koje kupuje signal od Telekoma Srbija :cry: :D
Rekao bi čovjek da oni disu za EU i njezine vrijednosti :lol: :lol: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 28/08/2023 10:14
Neki konkretan komentar na presudu?
Nisam je procitao, nemam vremena za to, analizirat ce je vec neko od pravnika kojima vjerujem (Nedim Ademovic, Kasim Trnka, Nurko Pobric....), ali se slazem sa ocjenama da je vjerovatno ceka sudbina Sejdic-Fincija.
Hakiz

#2683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Trojkini botovi sve više liče na Turke.

Hoće u EU, ali neće da prihvate ono šta donosi.

Interesantno je da i Turska i trojkini botovi imaju isti problem, naime smetaju im stvari iz oblasti ljudskih prava. Turskoj smeta što bi novinari mogli kritikovati vlast, a trojkinim botovima što bi svako iz BiH, bez obzira na na narodnost i mjesto boravka mogao biti kandidat za funkciju.

SDA se nije puno bunio zbog neprovođenja Sejdić - Finci. Malo pričao, ali koaliciju nije rušio.

Čovjek bi očekivao da su ovi drugačiji. Jazuk.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Svi su isti znamo.
Styling

#2685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Hakiz wrote: 28/08/2023 10:37 Trojkini botovi sve više liče na Turke.

Interesantno je da i Turska i trojkini botovi imaju isti problem, naime smetaju im stvari iz oblasti ljudskih prava. Turskoj smeta što bi novinari mogli kritikovati vlast, a trojkinim botovima što bi svako iz BiH, bez obzira na na narodnost i mjesto boravka mogao biti kandidat za funkciju.

SDA se nije puno bunio zbog neprovođenja Sejdić - Finci. Malo pričao, ali koaliciju nije rušio.

Je li neko konkretno rekao da nema nista od implementacije? Juce objavljeno a vi vec znate da od toga nema nista. Bas volite letiti pred rudu.
Hakiz

#2686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 10:39 Svi su isti znamo.
Vaša reakcija to pokazuje. Na objavljivanje presude odmah ste je počeli ismijavati. Naredba iz centrale.

Vlast je onakva kakvi su joj botovi.

U političkom djelovanju i bontonu je mala razlika: Preletači su već tu, lični interes takođe, koalicija s neprijateljima BiH vam je strateški interes, napadati novinare nije vam strano, nereagovanje na despotske zakone u nadi da ćete imati od njih koristi takođe, a i kriminal i korupcija će vremenom jačati.

Ako već sada niste isti, na dobrom ste putu. Uskoro.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Hakiz wrote: 28/08/2023 10:45
_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 10:39 Svi su isti znamo.
Vaša reakcija to pokazuje. Na objavljivanje presude odmah ste je počeli ismijavati. Naredba iz centrale.

U političkom djelovanju i bontonu je mala razlika: Preletači su već tu, lični interes takođe, koalicija s neprijateljima BiH vam je strateški interes, napadati novinare nije vam strano, nereagovanje na despotske zakone u nadi da ćete imati od njih koristi takođe, a i kriminal i korupcija će vremenom jačati.

Ne moras me persirat, ne banuje se ovdje jos za los ukus i kič
Hakiz

#2688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Styling wrote: 28/08/2023 10:40

Je li neko konkretno rekao da nema nista od implementacije? Juce objavljeno a vi vec znate da od toga nema nista. Bas volite letiti pred rudu.
Po reakcijama botova trojke koji su presudu već sahranili, očekivati je. A ta reakcija nije plod njihovog (vašeg? :mrgreen: ) uma, nego naredbi iz centrale/a.
Hakiz

#2689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 10:47
Hakiz wrote: 28/08/2023 10:45

Trebao bi sebe banovati zbog nepismenosti. Persira se velikim slovom, ako već nisi znao, od sada da znaš.

Pisao sam u množini, svim vama trojkinim botovima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Hakiz wrote: 28/08/2023 10:49
_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2023 10:47

Trebao bi sebe banovati zbog nepismenosti. Persira se velikim slovom, ako već nisi znao, od sada da znaš.

Pisao sam u množini, svim vama trojkinim botovima.
Polazim od toga da ti ne znas. Jer iskustvo, jebiga.
DonieBrasco

#2691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Gledam ove reakcije iz RS na presudu suda u slucaju Kovacevic, i razmisljam da isiti sud donese neku presudu koja odgovara srbima i hrvatima siguran sam da bi za par dana bila na svim nivoima mimo svih procedura da se razmatra i usvoji ili "nema BiH".
Styling

#2692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Hakiz wrote: 28/08/2023 10:47
Styling wrote: 28/08/2023 10:40

Po reakcijama botova trojke koji su presudu već sahranili, očekivati je. A ta reakcija nije plod njihovog (vašeg? :mrgreen: ) uma, nego naredbi iz centrale/a.
Prvo, ja nisam bot. Ja sam jasno deklarisana kao simpatizer NIP-a. Ja ne botujem ni za koga.
Drugo, treba biti iskren sam prema sebi pa priznati da ce ici tesko sa ovom presudom. Ono sto je moguce uraditi je pokusati maksimalno izvuci iz presude tokom najavljenih pregovora o izbornom zakonu. vijdti sta treba Hrvatima i eventualno Srbima i ici sa svojim uslovima.
dr_Evil

#2693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Treba biti realan, od presude nema nista bez sukoba ili potpune blokade drzave na svim nivoima, takve da svijet mora reci ili cete se rastaviti ili cemo napravit kako bog zapovijeda... Ja sam za blokadu, a opet meni je lako tudjim gloginje mlatit.

Trojka ako ne moze da implementuje presudu, onda nije sposobna svoje uloge i treba se pomaknuti i pustit nekoga ko moze. Taj neko nije SDFA jer su oni dokazani izdajnici domovine.
Last edited by dr_Evil on 28/08/2023 11:04, edited 1 time in total.
BHCluster

#2694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

DonieBrasco wrote: 28/08/2023 11:00 Gledam ove reakcije iz RS na presudu suda u slucaju Kovacevic, i razmisljam da isiti sud donese neku presudu koja odgovara srbima i hrvatima siguran sam da bi za par dana bila na svim nivoima mimo svih procedura da se razmatra i usvoji ili "nema BiH".
:thumbup:
Roccohljup

#2695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Roccohljup »

dr_Evil wrote: 28/08/2023 11:04 Treba biti realan, od presude nema nista bez sukoba ili potpune blokade drzave na svim nivoima, takve da svijet mora reci ili cete se rastaviti ili cemo napravit kako bog zapovijeda... Ja sam za blokadu, a opet meni je lako tudjim gloginje mlatit.

Trojka ako ne moze da implementuje presudu, onda nije sposobna svoje uloge i treba se pomaknuti i pustit nekoga ko moze. Taj neko nije SDFA jer su oni dokazani izdajnici domovine.
ma kakva SDA i sateliti.....da su htjeli mogli su prethodne odluke implementirati.
Bez žestoke inicijative i pritisaka MZ, daj bože da se išta implementira što bi nas bar malo primaklo civilizovanom svijetu.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by F&N »

dr_Evil wrote: 28/08/2023 11:04 Treba biti realan, od presude nema nista bez sukoba ili potpune blokade drzave na svim nivoima, takve da svijet mora reci ili cete se rastaviti ili cemo napravit kako bog zapovijeda... Ja sam za blokadu, a opet meni je lako tudjim gloginje mlatit.

Ovo je apsurdna recenica. Presude, bez interevencije stranaca ne moze implementirati niko u BiH. SR i HR faktor nikad bez prislonjenog noza na grlo (slikovito receno) nece pristati na ovo.

Cinjenica je, i ona se potvrđuje iz godine u godinu da stranci (EU, USA) koji se kunu u ljudska prava, evropske sudove, i koji su glavni zastitnici, i provodioci istih u cijelom svijetu, u BiH sute na direktna, otvorena gazenja i krsenja svih mogucih ljudskih prava, i odluka istih njihovih sudija. Isto tako veliki pain in the ass za sve njih je sto ljudksa prava, međunarodno pravo, itd, su na strani vecinskog naroda u BiH a to su bosnjaci/muslimani. I to je najveci problem citave ove price.

Tako da i ova odluka ce vjerovatno ostati zaglavljena u ustavno-pravnom uređenju BiH.
vee-jay

#2697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

bukvalno sam nakon citanja ovog posta postao gluplja osoba.
DonieBrasco

#2698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Jos se nisu oglasili iz OHR, americke ambasade sa glupim floskulama da se "razgovara", a onda na jesen moze samo Ljubic nema vremena za drugo.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#2699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

F&N wrote: 28/08/2023 11:14

Ovo je apsurdna recenica. Presude, bez interevencije stranaca ne moze implementirati niko u BiH. SR i HR faktor nikad bez prislonjenog noza na grlo (slikovito receno) nece pristati na ovo.

Cinjenica je, i ona se potvrđuje iz godine u godinu da stranci (EU, USA) koji se kunu u ljudska prava, evropske sudove, i koji su glavni zastitnici, i provodioci istih u cijelom svijetu, u BiH sute na direktna, otvorena gazenja i krsenja svih mogucih ljudskih prava, i odluka istih njihovih sudija. Isto tako veliki pain in the ass za sve njih je sto ljudksa prava, međunarodno pravo, itd, su na strani vecinskog naroda u BiH a to su bosnjaci/muslimani. I to je najveci problem citave ove price.

Tako da i ova odluka ce vjerovatno ostati zaglavljena u ustavno-pravnom uređenju BiH.
Bolje receno od ovoga tesko da moze. Bosnjo svakako treba da se uzda u se i u svoje kljuse, od stranaca, nema vise hajra, jer oni ne vide svoj interes, da se vise dokazuju kao zastitnici i ispravljaci nepravde. Vise su u fazonu, "eto vas tamo, pocrkajte sto se nas tice", uz duzno postovanje i izuzetak pravih prijatelja Bosne i Hercegovine, kojih nema puno, ali su tu.
dr_Evil

#2700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

F&N wrote: 28/08/2023 11:14

To je nesposobnost domacih aktera drug... Ako te zanima kako se napravi drzava beton kad je citav svijet protiv tebe, onda gledaj pod Izrael. Ne postoji narod kojeg su vise mrzili i pobili od njih, na svim dijelovima svijeta.

Ja niti sam sposoban niti imam zeludac za politiku, pa se i ne bavim sa njom, iako je volim. Mi nemamo politicara koji je u stanju voditi i dovesti promjene. Imas samo dokazano nepostene i nesposobne, i ove koji su ocito ali nedokazano nesposobni ali bez kriminalnih afera. Ja biram ove za koje mislim da su posteniji.

Nema kadra, nema obrazovanja, nema kapaciteta.
Locked