Pokušat ću preskenirati nešto slika vezanih za Sarajevo, premda su dosta male, ne znam koliko će dobro skenovi ispasti.

Malo, malo, Kosigin kod nasDervencanka1939 wrote: ↑27/08/2023 02:19 Sovjetski filmski žurnal sa vijestima iz 1982. - tema Sarajevo kao prijestolnica SR BiH. pred posjetu sovjetskog premijera Kosygina.

Sve su "okupacione nostalgije"Dervencanka1939 wrote: ↑27/08/2023 08:30 Jedna prekrasna knjiga koju sam nedavno kupila, nisam mogla odoliti...
Pokušat ću preskenirati nešto slika vezanih za Sarajevo, premda su dosta male, ne znam koliko će dobro skenovi ispasti.
Još tri knjige, koje se ne bave specifično samo Sarajevom, ali ima dosta o našem gradu.
![]()
Na ovoj trećoj stoji "tehničko-statistička studija"HelaS wrote: ↑27/08/2023 08:46Sve su "okupacione nostalgije"Dervencanka1939 wrote: ↑27/08/2023 08:30 Jedna prekrasna knjiga koju sam nedavno kupila, nisam mogla odoliti...
![]()
Ova jos nije bila na forumu bravo dervenka

Ovim putem svaki dan u osnovnu i nazad

Ta je nadstrešnica ostala i nakon uklanjanja pruge

veliko hvala dervenka za ovaj snimak uzivao sam prikazan trg oslobodjenja, ulica ivana krdelja,grbavica, higijenski, skenderija, obala itdDervencanka1939 wrote: ↑27/08/2023 20:56 Britiah Pathe/Reuters filmski materijal:
YUGOSLAVIA: SARAJEVO/FOR SPORTS/ (1978)
Short Summary
International Olympic Committee decided May 18 in Athens that the set of the Winter Olympic Games 1984 will be Yugoslav town and winter sports centre Sarajevo.
Description
Sarajevo in Spring time: Old Sarajevo city / about 25 metres/; Bascarsija. Then several shots of Sarajevo central Hall of sports, called Skenderija, the rest of film shows new Sarajevo, traffic, streets.
ovaj pogled bi mogao bit s prostora kod jajce kasarne ako grijesim nek me neko ispravi
Ja se sve nadam da će se neko od prisutnih prepoznati!!!propojeilijas wrote: ↑27/08/2023 21:51veliko hvala dervenka za ovaj snimak uzivao sam prikazan trg oslobodjenja, ulica ivana krdelja,grbavica, higijenski, skenderija, obala itdDervencanka1939 wrote: ↑27/08/2023 20:56 Britiah Pathe/Reuters filmski materijal:
YUGOSLAVIA: SARAJEVO/FOR SPORTS/ (1978)
Short Summary
International Olympic Committee decided May 18 in Athens that the set of the Winter Olympic Games 1984 will be Yugoslav town and winter sports centre Sarajevo.
Description
Sarajevo in Spring time: Old Sarajevo city / about 25 metres/; Bascarsija. Then several shots of Sarajevo central Hall of sports, called Skenderija, the rest of film shows new Sarajevo, traffic, streets.
![]()
https://youtu.be/TwcWjeDElJw?si=ME8orFNpOcbsM8lQDervencanka1939 wrote: ↑27/08/2023 02:02 Sovjetski filmski žurnal sa vijestima iz 1980. - tema gradnja plinske mreže u Sarajevu.