Iz njega ce vaditi dijelove za ostaletramvajtrojka wrote: ↑25/08/2023 11:46Ono je ogledalo grasa i njihova personifikacija svakog radnika u grasu, uhljupi koje nista ne zanima i koji bi i cekic pokvariliramizovstrasni388 wrote: ↑25/08/2023 11:12 Ali onaj krug remize, šta je ono švico draga. Baš jučer bacim pogled kad sam prolazio kroz Srđana Aleksića, u onoj remizi srušenih objekata, zarasle trave, nekih zahrđalih šina samo onako nabacanih, paščadi, stvarno isto zona sumraka
Bas me zanima sta ce biti sa tramvaja kad im dodju i bude im trebala dijagnostika preko laptopa a oni samo znaju za cekic i žicu za opravak vozila
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- MTV
#13076 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#13077 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sta je rec?

- MTV
#13078 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ko da je od keksa 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13079 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
to je ona na nedzaricima stanica
nista slijeganje...lako se popravi
ali onaj betonski segment ima penise na sebi i potpise
dakle neko je ciljano dolazio crtati dok je bilo u izgradnji
nista slijeganje...lako se popravi
ali onaj betonski segment ima penise na sebi i potpise
dakle neko je ciljano dolazio crtati dok je bilo u izgradnji
-
ramizovstrasni388
#13080 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Treba se pridružiti u grasovu grupu na fejsbuku, kakvih tamo sve dijabolika ima teško da se mogu naći igdje tačno je za posmatranjatramvajtrojka wrote: ↑25/08/2023 11:46Ono je ogledalo grasa i njihova personifikacija svakog radnika u grasu, uhljupi koje nista ne zanima i koji bi i cekic pokvariliramizovstrasni388 wrote: ↑25/08/2023 11:12 Ali onaj krug remize, šta je ono švico draga. Baš jučer bacim pogled kad sam prolazio kroz Srđana Aleksića, u onoj remizi srušenih objekata, zarasle trave, nekih zahrđalih šina samo onako nabacanih, paščadi, stvarno isto zona sumraka
Bas me zanima sta ce biti sa tramvaja kad im dodju i bude im trebala dijagnostika preko laptopa a oni samo znaju za cekic i žicu za opravak vozila
- MTV
#13081 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Facebook je inace prepun dijabolika
- tramvajtrojka
-
ramizovstrasni388
#13083 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
i cigara obaveznatramvajtrojka wrote: ↑25/08/2023 16:29al grasovi su posebni ja maloprije u novoj troli milion stepeni u njoj ljudi mu govore da upali klimu,njegov odg bio imaju prozori otvorite njih dok on kao lola na koridi sa peskirom oko vrata scena kao iz nadrealista![]()
-
laik1981
#13084 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve te nepravilnosti snimite, zabiljezite tacno vrijeme, registarski broj vozila i posaljete mail na sve adrese, od menadzmenta grasa, ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, pa i ministru saobracaja direktno. Bez konkretnog aktivnog ucesca gradjana i prijavljivanja nepravilnosti nista se i nece promijeniti na bolje, a konkretne prijave na adekvatne adrese itekako pomazu.
- MTV
#13085 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Meni bi taj sutra bio na birou. I onaj prethodni sto je pusio.tramvajtrojka wrote: ↑25/08/2023 16:29al grasovi su posebni ja maloprije u novoj troli milion stepeni u njoj ljudi mu govore da upali klimu,njegov odg bio imaju prozori otvorite njih dok on kao lola na koridi sa peskirom oko vrata scena kao iz nadrealista![]()
-
NediM17
#13086 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A vozaca inace imamo na bacanje.
-
last mohicans
#13087 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Već se nekoliko puta piše da klima u novim trolama ne radi, zašto, niko nije odgovorio. Ako će i sa tramvajima isto biti, koju svrha imaju, da se zimi putnici mrznu, a ljeti kuhaju, ako niko neradnike iz Grasa ne može natjerati da rade i ispravno koriste sve blagodati moderne tehnologije. Kakvi otkazi i bakrači, pa vi niste svjesni kakva sorta tamo radi, to su kao taxi udruzenje. Pola ih sada voza arape dok se vode da su na poslu.
-
Hakiz
#13088 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Naredili iz trojke da ne uključuju klimu, štede strujulast mohicans wrote: ↑25/08/2023 17:02 Već se nekoliko puta piše da klima u novim trolama ne radi, zašto, niko nije odgovorio. Ako će i sa tramvajima isto biti, koju svrha imaju, da se zimi putnici mrznu, a ljeti kuhaju, ako niko neradnike iz Grasa ne može natjerati da rade i ispravno koriste sve blagodati moderne tehnologije. Kakvi otkazi i bakrači, pa vi niste svjesni kakva sorta tamo radi, to su kao taxi udruzenje. Pola ih sada voza arape dok se vode da su na poslu.
-
Hakiz
-
nlt
#13090 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Što neko napisa lakše je granom prelomiti granit nego otpustiti bilo koga iz državne firme
Puše dok voze-ništa
Uništavaju vozila koja smo mi građani platili-ništa
Preskaču polaske-ništa
Ne čiste vozila-ništa
Punim gasom preko rupa-ništa
Vozi dok je temperatura u crvenom i ne popušta sekunde, za par dana taj autobus dole u onom groblju autobusa-ništa
Revizori navodno postoje, međutim ja ih nisam vidio odavno
Ugrađuju lo zna kakve dijelove, kradu šta god stignu
Ma ja, stranke su uništile GRAS. Političari ovo sve radili...
Puše dok voze-ništa
Preskaču polaske-ništa
Ne čiste vozila-ništa
Vozi dok je temperatura u crvenom i ne popušta sekunde, za par dana taj autobus dole u onom groblju autobusa-ništa
-
NediM17
#13091 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Samo rekoh da vozaca ionako nema.
Mozemo probati sa ovim migrantima k'o u Beogradu.
Mozemo probati sa ovim migrantima k'o u Beogradu.
- tramvajtrojka
#13092 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
samo pusti zvuk
A sa novim tramvajima nas ceka kao u Beogradu sa njihovim cafovima, oni imaju isti problem sa njihovim gsp-om kao mi sa grasom, odrzavanje nepoznata rijec, njima se tamo novi autobusi kvare i zapaljuju
- vjeshalica
#13093 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sorry u pozadini se vide spratne garazs,jesul one montazne?
- Ateista
#13094 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Politicari su zaposlili nesposobne ali podobne rukovodioce koji su to dopustili, vjerovatno i ucestvovali u tome.nlt wrote: ↑25/08/2023 18:07 Što neko napisa lakše je granom prelomiti granit nego otpustiti bilo koga iz državne firme
Puše dok voze-ništa
Preskaču polaske-ništa
Ne čiste vozila-ništa
- tramvajtrojka
#13095 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
jesu kako ovo mogu skontati ovo je kod terazijskih terasa i njihove glavne autobuske stanice onog parka kod ekonomskog fakulteta i skretanja preko starog savskog mosta, ovaj tip garaza je svugdje popularan i ne znam zasto se ne radi u Sarajevu npr ubio bi se za alipasino, grbavicu i sva ostala naselja gdje se jmaju veci parking prostori a malo parking mjesta
- vjeshalica
#13096 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zato sam i mislilatramvajtrojka wrote: ↑25/08/2023 18:35jesu kako ovo mogu skontati ovo je kod terazijskih terasa i njihove glavne autobuske stanice onog parka kod ekonomskog fakulteta i skretanja preko starog savskog mosta, ovaj tip garaza je svugdje popularan i ne znam zasto se ne radi u Sarajevu npr ubio bi se za alipasino, grbavicu i sva ostala naselja gdje se jmaju veci parking prostori a malo parking mjesta
-
nlt
#13097 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nema to veze sa rukovodstvomAteista wrote: ↑25/08/2023 18:30Politicari su zaposlili nesposobne ali podobne rukovodioce koji su to dopustili, vjerovatno i ucestvovali u tome.nlt wrote: ↑25/08/2023 18:07 Što neko napisa lakše je granom prelomiti granit nego otpustiti bilo koga iz državne firme
Puše dok voze-ništa
Preskaču polaske-ništa
Ne čiste vozila-ništa
- vjeshalica
#13098 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Eto rukovodni kadar ne moze da utice na radnu disciplinu...posao rukovodnog kadra i jeste da odrzava red i disciplinu u radnom procesu
-
last mohicans
#13099 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sta će nama nake montazne garaze na sprat, kad imamo nove podzemne koje ne rade. Ljudi moji, šta je više sa onom garazom kod HP?
Last edited by last mohicans on 25/08/2023 19:52, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13100 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Završena je i posljednja, najveća i najzahtjevnija raskrsnica na pravcu pruge Ilidža-Marijin Dvor. Ona kod Tehničke škole. Na ovom pravcu obnovljeno je 13 raskrsnica, kružni tok na Ilidži i S krivina.
Sada kada se polako ali sigurno bliži kraj projekta tramvajske pruge, kada su na ovom pravcu obnovljene sve raskrsnice, reći ću vam da sam bio svjestan svega.
Svjestan sam šta smo pokrenuli, kakve pritiske istrpili i šta smo napravili.
Svjestan sam da se mnogi ne bi usudili raskopati cijeli grad i ući u rizike. Svjestan sam da bi se mnogi i povukli pred prvim preprekama, da ne kažem pred prvim raskrsnicama na kojima se nalaze odluke.
Svjestan sam kakav sam bio, da sam šutio na mnoge napade, prozivanja, ne želeći ulaziti u arene praznih priča i nerada. Želio sam raditi.
Svjestan sam da se ovakvi projekti nisu desili sa ljudima koji su ga najviše kritikovali, jer su se eto solidnih 25 godina plašili političkih poena i nesigurnosti ako stvari krenu po neočekivanom.
Igrali su na sigurno nad posve nesigurnim prugama, cestama, raskrsnicama.
Nije mi bilo teško otići na većinu ovih raskrsnica, obilaziti radnike, prugu, jer ministrovo nije samo da potpisuje. Tako sam shvatao svaki svoj zadatak.
Možda je za neke pogrešno takvo razmišljanje, za mene nije bilo.
Ponosan sam na sve raskopano, još ponosniji na sve zakopano.
Znaju šine svaku našu priču.
Neka je na sramotu svima vama koji ste mogli, trebali i morali dati ovom gradu nove vrijednosti, koji ste u svakom šarafu nalazili manu, koji ste govorili da šina očima nećemo vidjeti. Neka je na sramotu svaka vaša optužba.
Neka je na ponos svakoj osobi ovog grada koja je bila strpljiva, puna razumijevanja i na sve nas koji smo mislili na budućnost naše djece, na pozitivne promjene ovog grada. Neka je na ponos svaki milimetar raskrsnice, pruge svakom čovjeku koji je vario, betonirao, asfaltirao, bio tu i ispisivao historiju ovog grada.
Idemo da završimo prugu, ali ni tu nećemo stati, puno je projekata koje smo pokrenuli i koje ćemo pokrenuti, jer kao što vam je poznato: Nema stajanja.
Sada kada se polako ali sigurno bliži kraj projekta tramvajske pruge, kada su na ovom pravcu obnovljene sve raskrsnice, reći ću vam da sam bio svjestan svega.
Svjestan sam šta smo pokrenuli, kakve pritiske istrpili i šta smo napravili.
Svjestan sam da se mnogi ne bi usudili raskopati cijeli grad i ući u rizike. Svjestan sam da bi se mnogi i povukli pred prvim preprekama, da ne kažem pred prvim raskrsnicama na kojima se nalaze odluke.
Svjestan sam kakav sam bio, da sam šutio na mnoge napade, prozivanja, ne želeći ulaziti u arene praznih priča i nerada. Želio sam raditi.
Svjestan sam da se ovakvi projekti nisu desili sa ljudima koji su ga najviše kritikovali, jer su se eto solidnih 25 godina plašili političkih poena i nesigurnosti ako stvari krenu po neočekivanom.
Igrali su na sigurno nad posve nesigurnim prugama, cestama, raskrsnicama.
Nije mi bilo teško otići na većinu ovih raskrsnica, obilaziti radnike, prugu, jer ministrovo nije samo da potpisuje. Tako sam shvatao svaki svoj zadatak.
Možda je za neke pogrešno takvo razmišljanje, za mene nije bilo.
Ponosan sam na sve raskopano, još ponosniji na sve zakopano.
Znaju šine svaku našu priču.
Neka je na sramotu svima vama koji ste mogli, trebali i morali dati ovom gradu nove vrijednosti, koji ste u svakom šarafu nalazili manu, koji ste govorili da šina očima nećemo vidjeti. Neka je na sramotu svaka vaša optužba.
Neka je na ponos svakoj osobi ovog grada koja je bila strpljiva, puna razumijevanja i na sve nas koji smo mislili na budućnost naše djece, na pozitivne promjene ovog grada. Neka je na ponos svaki milimetar raskrsnice, pruge svakom čovjeku koji je vario, betonirao, asfaltirao, bio tu i ispisivao historiju ovog grada.
Idemo da završimo prugu, ali ni tu nećemo stati, puno je projekata koje smo pokrenuli i koje ćemo pokrenuti, jer kao što vam je poznato: Nema stajanja.