sehohari wrote: ↑25/08/2023 15:07
sumirprimus wrote: ↑25/08/2023 15:01
ja ba opet separatisti krivi.. nedo bog jednom rec pojela nam sda 30 godina budzeta
Jeste
Zato je mišljenje u trojci
Bošnjaci su to zasrali toliko godina, nisu oni za gradnju autoputeva, samo za Ćevapdžinicu i dobre viceve
Hajde Ante, bolje ćeš ti to
Dovest ćemo ti mi ovih naših hamala da ti rade na mješalici, vidiš da nisu za bolje
"Općina Centar je, možda, važnija od desetak nekih drugih općina", rekao je Bakir nakon što je SDA dobila načalničko mjesto u općini Centar a izgubila ga u desetak drugih općina u Federaciji BiH. Kakav šamar svim onim koji su tvrdili da SDA vodi samo sarajevocentričnu politiku.
"Ponekad me optužuju da previše dajem HDZ-u. Možda i bude viška neko ministarstvo, neka pozicija direktorska, ali tu cijenu vrijedi platiti i imati popravak odnosa između Hrvata i Bošnjaka. Ja ću nastaviti tako", odgovorio je Bakir na optužbe da su Hrvati na uštrb Bošnjaka dobili sve značajne ministarske, vojne i policijske strukture pod svoju kontrolu, a da ništa ne daju zauzvrat osim pukog i krhkog uopće prihvatanja države BiH.
"Čekali smo ih više od 40 minuta. Danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek", rekao je Bakir nakon što je uzalud satima čekao da se Dragan Čović pojavi u restoranu na sastanku za koji je čini se znao samo Bakir.
"Ona je menadžer i zna da motiviše ljude da se dobro radi. Možda, u slučaju KCUS-a kojem svi sada treba da pomognu, nije ni loše da menadžer bude neko ko ima dobre veze", odbrusio je Bakir na tvrdnje da je to što je njegova supruga postavljena za direktora Opće bolnice ima naznake korupcije i nepotizma.
"Narod je kriv što nije pratio SDA", kao iz topa ispalio je Izetbegović na konstataciju novinara da je SDA odgovorna za stanje u kojem se nalazi bošnjački narod.
"Kada završim aktivnu političku karijeru, vjerovatno ću biti veoma aktivan u tim raspravama na društvenim mrežama, jer osjećam da mnogo toga, sasvim jednostavnog i jasnog, mnogima još nije jasno", izjasnio je Bakir svoju želju da svim kritičarima direktno pojasni veličinu svojih postupaka.
"Mi imamo raznovrsne istorijske veze, pa i genetske. Puno Bošnjaka, Bosanaca, živi u Turskoj i u nama, Bošnjacima - Bosancima ima turske krvi", proglasio je Bakir Bošnjake turkijskim narodom i stavio Bakir tačku na i na vječitu dilemu: Jesu li Bošnjaci Turci?