Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 25/08/2023 14:42
Prpa.ba wrote: 25/08/2023 13:20

Ne citam brljotine pisane uz brlju, a lijepi petak. :mrgreen:
nema ga sad garant pobjego na dzumu? :D
nego prpa ne moras ti citat al ovo je sve vak kako sam napiso ... ono jebte zivot , ja bar pisem u svoje ime ,a vi kako vma se kaze... jer kurko bi ti ovde svakodnevno amo na ovim bljak temama boravio da ne moras... :lol:
Pišeš samo u svoje ime

A bukvalno na svaku reakciju trojke reaguješ u roku od 10 sekundi

Brže reaguješ ovdje na neki Anti-trojka komentar nego policija na pljačku banke :lol:
sumirprimus

#2452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 25/08/2023 14:43
sumirprimus wrote: 25/08/2023 14:42
nema ga sad garant pobjego na dzumu? :D
nego prpa ne moras ti citat al ovo je sve vak kako sam napiso ... ono jebte zivot , ja bar pisem u svoje ime ,a vi kako vma se kaze... jer kurko bi ti ovde svakodnevno amo na ovim bljak temama boravio da ne moras... :lol:
Pišeš samo u svoje ime

Brže reaguješ ovdje na neki Anti-trojka komentar nego policija na pljačku banke :lol:
jer mi se moze. niko ko hejt na sda. kad osjetim da je neko prosda dobijem odma instinktivno zelju da se udaram.
a eralno jbo trojku, da ima alternativa za trojku moze nije problme ,al nema. spala knjiga na 2 lista. 3 :lol:
PreWiBa

#2453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 25/08/2023 14:45
sehohari wrote: 25/08/2023 14:43

Pišeš samo u svoje ime

jer mi se moze. niko ko hejt na sda. kad osjetim da je neko prosda dobijem odma instinktivno zelju da se udaram.
a eralno jbo trojku, da ima alternativa za trojku moze nije problme ,al nema. spala knjiga na 2 lista. 3 :lol:
Onda si samo psihić :lol:
sumirprimus

#2454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

vjerovatno, kad osjetim hinjaluk i lignje a toga nigdje ko u pilitici nema instant se upalim.
a nema vecih hinja od sdaovaca. sve sto pricaj urade kontra.
sumirprimus

#2455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Državljani zemalja Bliskog istoka, odnosno Zaljeva (Kuvajt, Katar, Saudijska Arabija, UAE, Bahrein, Oman) posljednjih nekoliko godina kupuju zemljišta i nekretnine u Bosni i Hercegovini, a Klix.ba saznaje da se u tim procesima dešavaju i brojne zloupotrebe prilikom prometa nekretnina čime se direktno oštećuje budžet BiH.

Tako je prije dvije godine, u aktu koji je u posjedu portal Klix.ba, iz Ambasade BiH u Kuvajtu upozorena tadašnja ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković da državljani Kuvajta vrše promet nekretnina u BiH uz određene malverzacije.

Kako saznajemo, iako je akt stigao u MVP, o tome nikada nije obaviješteno Vijeće ministara BiH niti ostale institucije (Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, FIPA, Predsjedništvo BiH, VTK...), odnosno oni kojih se tiče ova problematika, jer akt nije dalje distribuiran iz kabineta ministrice. Iz kojeg razloga, pretpostavki je više.

Ono što se trenutno događa na prostoru općine Vogošća neodoljivo podsjeća na ono o čemu možete čitati u nastavku teksta odnosno u aktu koji je MVP BiH dobilo prije dvije godine.

No, prije toga recimo da je na Orahovom brijegu kod Vogošće strani investitor kupio veliko zemljište, a zatim ga "usitnio" na 37 parcela koje namjerava prodavati pojedinačno, kupcima - strancima. Investitor nema dozvolu za radove koje je počeo izvoditi prije nekoliko dana, zbog čega su službe Općine Vogošća u srijedu 23. augusta - obustavile radove.

Koja je praksa i na šta je upozoreno MVP

Strani državljanin iz zemalja Zaljeva, naprimjer iz Kuvajta, registrira firmu u BiH i na osnovu toga kupi veliku nekretninu/zemljište. Potom zemljište parceliše na više placeva, a istovremeno u Kuvajtu pronalazi potencijalne kupce. Oni, da bi mogli kupiti nekretninu/zemljište u BiH, registruju sestrinsku firmu, a zatim sklapaju posebne ugovore između firme vlasnika parcele i firme koja "kupuje". Time se izbjegava plaćanje poreza na nekretnine u BiH.

Slikovitije objašnjeno - jedna firma registruje djelatnost prometa nekretnina u BiH, napravi 50 stambenih objekata i plati kumulativno na projekat urbanističku i građevinsku dozvolu i time okonča svoje obaveze prema državi BiH.

Također plati upotrebnu dozvolu te objekat proglasi upotrebnim, a onda nastaje unutarnji promet nekretnine, gdje se pojedinačne stambene jedinice prodaju na kuvajtskom tržišu i/ili tržištu zemalja Zaljeva, uz veoma veliki ekstra profit.

Isto pravilo važi kada je parcelisanje zemlje u pitanju. Jedna firma kupi veću parcelu, a onda je isparceliše i usitni, pa je kao pojedinačnu parcelu ponude na kuvajtskom tržištu, po mnogostruko većim cijenama, bez plaćanja poreza na promet u BiH, i vrlo često, bez prenosa vlasništva na dioničare tih usitnjenih parcela.

Dakle, vlasnik i dalje ostaje "firma majka", a sa "firmama sestrama" se sklapaju posebni ugovori u Kuvajtu. Također, ima slučajeva prevara između državljana Kuvajta gdje oštećena strana traži pravnu zaštitu od bh. organa u BiH.

U slučaju spora, kupac zemljišta pred sudom neće moći pokazati ZK izvadak na svom imenu, jer u posebnom ugovoru između prodavca/investitora i kupca je sklopljen akt čime je izbjegnut i prijenos vlasništva i upisivanje vlasništva nad zemljištem/nekretninom prema zakonima Bosne i Hercegovine.

Tako pravi vlasnik u suštini ostaje "majka firma", a fiktivno je vlasnik "sestra firma". U slučaju spora "sestra firma" neće imati valjane argumente o svom vlasništvu.

bog dao, sda omogucila, df podrzao!!! nes i szbih cekaju na klupi za rezervne igrace. sta nije jasno.
A_A_AKCIJA

#2456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

sehohari wrote: 25/08/2023 14:37 Bolje im je da objasne zašto je cijela cestogradnja u rukama separatista nego da mašu nekim bezveznim papirima
Ma ja, jebo 200 miliona maraka.

Samo lagano, sve će se otkriti, ima toga još more.

A ti nastavi da guraš neprijatelje ovog naroda i da im budeš advokat.
PreWiBa

#2457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

A_A_AKCIJA wrote: 25/08/2023 14:55
sehohari wrote: 25/08/2023 14:37 Bolje im je da objasne zašto je cijela cestogradnja u rukama separatista nego da mašu nekim bezveznim papirima

Ne znam jarane, vi ste dali stranci čiji je predsjednik držao logoraše da upravlja kompletnom cestogradnjom, po prvi put poslije 1995.

Mene iskreno rečeno boli patka za mašenje papirima o kriminalu kojim samo prikrivate sopstveni nerad i davanje dodatnih resursa HDZ-ovim separatistima.

Ako imate dokaze, odete fino u tužilaštvo, predate ih, i tražite pokretanje istrage.

Ne Vučićeve fore su baš bijedne.

Zapravo, još ste i jeftiniji od Vučića, obična kineska kopija. Ovaj makar krene sa nekim mega projektima koji, ako ništa, nečim fizičkim objektom zamažu oči, a ne ovim šibicarskim pričama.
sumirprimus

#2458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

ja ba opet separatisti krivi.. nedo bog jednom rec pojela nam sda 30 godina budzeta :lol:
PreWiBa

#2459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 25/08/2023 15:01

ja ba opet separatisti krivi.. nedo bog jednom rec pojela nam sda 30 godina budzeta :lol:
Jeste
Zato je mišljenje u trojci

Bošnjaci su to zasrali toliko godina, nisu oni za gradnju autoputeva, samo za Ćevapdžinicu i dobre viceve

Hajde Ante, bolje ćeš ti to
Dovest ćemo ti mi ovih naših hamala da ti rade na mješalici, vidiš da nisu za bolje
Bossona

#2460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

sehohari wrote: 25/08/2023 15:07

Jeste

Bošnjaci su to zasrali toliko godina, nisu oni za gradnju autoputeva, samo za Ćevapdžinicu i dobre viceve

Dovest ćemo ti mi ovih naših hamala da ti rade na mješalici, vidiš da nisu za bolje
Image

"Općina Centar je, možda, važnija od desetak nekih drugih općina", rekao je Bakir nakon što je SDA dobila načalničko mjesto u općini Centar a izgubila ga u desetak drugih općina u Federaciji BiH. Kakav šamar svim onim koji su tvrdili da SDA vodi samo sarajevocentričnu politiku.

"Ponekad me optužuju da previše dajem HDZ-u. Možda i bude viška neko ministarstvo, neka pozicija direktorska, ali tu cijenu vrijedi platiti i imati popravak odnosa između Hrvata i Bošnjaka. Ja ću nastaviti tako", odgovorio je Bakir na optužbe da su Hrvati na uštrb Bošnjaka dobili sve značajne ministarske, vojne i policijske strukture pod svoju kontrolu, a da ništa ne daju zauzvrat osim pukog i krhkog uopće prihvatanja države BiH.

"Čekali smo ih više od 40 minuta. Danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek", rekao je Bakir nakon što je uzalud satima čekao da se Dragan Čović pojavi u restoranu na sastanku za koji je čini se znao samo Bakir.

"Ona je menadžer i zna da motiviše ljude da se dobro radi. Možda, u slučaju KCUS-a kojem svi sada treba da pomognu, nije ni loše da menadžer bude neko ko ima dobre veze", odbrusio je Bakir na tvrdnje da je to što je njegova supruga postavljena za direktora Opće bolnice ima naznake korupcije i nepotizma.

"Narod je kriv što nije pratio SDA", kao iz topa ispalio je Izetbegović na konstataciju novinara da je SDA odgovorna za stanje u kojem se nalazi bošnjački narod.

"Kada završim aktivnu političku karijeru, vjerovatno ću biti veoma aktivan u tim raspravama na društvenim mrežama, jer osjećam da mnogo toga, sasvim jednostavnog i jasnog, mnogima još nije jasno", izjasnio je Bakir svoju želju da svim kritičarima direktno pojasni veličinu svojih postupaka.

"Mi imamo raznovrsne istorijske veze, pa i genetske. Puno Bošnjaka, Bosanaca, živi u Turskoj i u nama, Bošnjacima - Bosancima ima turske krvi", proglasio je Bakir Bošnjake turkijskim narodom i stavio Bakir tačku na i na vječitu dilemu: Jesu li Bošnjaci Turci?

Image
Bloo
Globalna šefica

#2461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

Mislim da se o ovom vec vazilo, ja cak i slike postavljala ljubavi izmedu hrvata i bosnjaka prema cestama :D red Bosnjaka red Hrvata (malo SDa malo kokakolaHDZ) ...ali cekate da se zaboravi pa opet istu pricu.
DaysleepeR

#2462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Nedaj him Lendo odvezoše nam oružje

Peacean

#2463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Peacean »

Trebalo je toj kompaniji ponuditi da i ostale olupine odvezu o svom trošku. Mi nemamo sposobnosti za obnavljanje tih sistema, svaki koji nam stoji je eventualni trošak.
A_A_AKCIJA

#2464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Bloo wrote: 25/08/2023 15:23
Mislim da se o ovom vec vazilo, ja cak i slike postavljala ljubavi izmedu hrvata i bosnjaka prema cestama :D red Bosnjaka red Hrvata (malo SDa malo kokakolaHDZ) ...ali cekate da se zaboravi pa opet istu pricu.
Pa šta misliš zašto grakću?

Pa jer je ovaj Voloder, što ga Dino opra na ruke, bio direktor Autocesta do maja. Ovaj, što je stotine miliona krao.

I zato se i jeste požurili da ga se smijeni, jer se znalo za ovaj kriminal, trebali su dokazi. Zato i jeste Lasić postavljen kao vs, da se premosti do pravog direktora.

Po komentarima se vidi da se ubolo u osinjak.

Ništa 200 miliona, ništa što patriote sa Bayata prodadoše svoj program telekomu Srbije, ništa to, daj da mi pričamo kako je Hrvatima predata cestogradnja.

Jer znaju šta će sve isplivati kada ovaj ode.
tramvajtrojka

#2465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 25/08/2023 15:07

Jeste

pa i jesu samo za cevapa kad je u tridesetak godina izgradjeno manje od 100km autoceste kroz vecinske bosnjacke krajeve, ne dotiče tebe to nepostojanje autoceste jer si ti svakako svaki dan na autobahnu :oops: :oops:, ti podrzavas opciju koja nije mogla u osam godina otvoriti nijedan svoj kilometar autoceste, nego sve sto im je ostalo iz prethodnog niksicevog mandata
Prpa.ba

#2466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 25/08/2023 14:55 Ma ja, jebo 200 miliona maraka.

Vise ne negiras da ste dali i ministarstvo, i ceste, i autoceste u ruke HDZ-a? Makar neka doskocica za "samo je v.d.?"? :lol:
DonieBrasco

#2467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Ako danas nisu ipslatili troduple dnevnice sdO botivma onda stvarno sramota za gazde im.
A_A_AKCIJA

#2468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Nego, da pitam SDA jurišnike

Hoće li Heroji Haliyarda biti na Bayatu uskoro. :D

Obzirom da ste pljuvali SFF i Trojku zbog filma, a ispade da telekom Srbije producira ovaj film i istovremeno prodaje Bayatove sadržaje, u BiH. :D

Kako to četnici i patriote sa Bayata u poslovnom zagrljaju osvanuše?

Kako to, kako to? :D
Prpa.ba

#2469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Pitanje i za PiP-adiju.

Hoce li neko vise sjesti sa Dinom da mu objasni pojam inflacije?

Seta covjek okolo i mase papirima, ne razumije koncept rasta cijene. Mada, nije razumio ni koncept cijene televizora. :mrgreen:
"Izvršni direktor za pravne poslove u AC FBiH je postavljen kao kadar NiP-a, koji sada ima pristup svim informacijama u vezi poslovanja AC FBiH. Navedena osoba je radila kao inkasant na naplati cestarine. U međuvremenu je završila zvanje ekonomist na privatnom, večernjem fakultetu i sada je v.d. ID za pravne i kadrovske poslove. Takva osoba, s nikakvim znanjem iz oblasti građenja, dala je Konakoviću dio dokumentacije koju ne razumije i ne zna šta je gledao te je kao rezultat takvog neznanja vrlo ružno, bahato, primitivno i neprimjereno iznio niz netačnih informacija na račun mene i ranije uprave", tvrdi.
:lol: :lol: :lol:
anelsol

#2470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anelsol »

A_A_AKCIJA wrote: 25/08/2023 15:48
Bloo wrote: 25/08/2023 15:23

Pa šta misliš zašto grakću?

Pa jer je ovaj Voloder, što ga Dino opra na ruke, bio direktor Autocesta do maja. Ovaj, što je stotine miliona krao.

I zato se i jeste požurili da ga se smijeni, jer se znalo za ovaj kriminal, trebali su dokazi. Zato i jeste Lasić postavljen kao vs, da se premosti do pravog direktora.

Po komentarima se vidi da se ubolo u osinjak.

Ništa 200 miliona, ništa što patriote sa Bayata prodadoše svoj program telekomu Srbije, ništa to, daj da mi pričamo kako je Hrvatima predata cestogradnja.

Jer znaju šta će sve isplivati kada ovaj ode.
Javna je tajna da su Voloder i kćerka mu kupili po stan u Dubrovniku po cijeni od 10.000 EUR-a po metru kvadratnom. Kupoprodajnu cijenu su platili....kešom.

Denis Lasić u Širokom gradi vilu vrijednu nekoliko miliona, a da za to nije platio ni marku.
tramvajtrojka

#2471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 25/08/2023 15:54 Pitanje i za PiP-adiju.

Seta covjek okolo i mase papirima, ne razumije koncept rasta cijene. Mada, nije razumio ni koncept cijene televizora. :mrgreen:
"Izvršni direktor za pravne poslove u AC FBiH je postavljen kao kadar NiP-a, koji sada ima pristup svim informacijama u vezi poslovanja AC FBiH. Navedena osoba je radila kao inkasant na naplati cestarine. U međuvremenu je završila zvanje ekonomist na privatnom, večernjem fakultetu i sada je v.d. ID za pravne i kadrovske poslove. Takva osoba, s nikakvim znanjem iz oblasti građenja, dala je Konakoviću dio dokumentacije koju ne razumije i ne zna šta je gledao te je kao rezultat takvog neznanja vrlo ružno, bahato, primitivno i neprimjereno iznio niz netačnih informacija na račun mene i ranije uprave", tvrdi.
Kako je užitak gledati jahju na hayatu znajuci da ide cetnickim satelitima u nebeski svet :mrgreen: :mrgreen: :lol: , bosnjacki patriotizam na otvorenim balkanskim valovima :cry:
A_A_AKCIJA

#2472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Halo, ba, nismo Venecuela da je inflacija 150%

Čuj ti sada odbrane, radio na naplatnim kućicama

Hahahhahahahhahhahahaha

A tek se zagrebalo po površini.

E zato se uzela vlast. Da vas se raskopča sa pipa, da se sami osušite dok kmečite nad sudbinom

:mrgreen: :bih:
palermo

#2473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Nesto ne vjerujem da ce Dini ova prica oko kradje i kriminala opet biti za njega tako probitàcna.

Mnogo sta se promijenilo u odnosu na period kada je Dino zapocinjao svoju politicki uspon.
A_A_AKCIJA

#2474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

tramvajtrojka wrote: 25/08/2023 16:00

Kako je užitak gledati jahju na hayatu znajuci da ide cetnickim satelitima u nebeski svet :mrgreen: :mrgreen: :lol: , bosnjacki patriotizam na otvorenim balkanskim valovima :cry:
A od svake marke što Bayat zaradi, dio ide u telekom Srbije za finansiranje Heroja Haliyarda, Ravne gore, za Vučićevu propagandu...

Pa to je tako genijalan auto-gol Bayata, da to nije normalno.

Upali ovaj SDA bot iz dijaspore Bayat, vazi Yahya, frca patriotizam, a ispod televizora okrenuta šajkača sa kokardom naopačke i kaplju u nju evrići za Heroje Haliyarda, za Ravnu goru....

Aaa, kakav plot twist, hahahahahahahajhahaha
Last edited by A_A_AKCIJA on 25/08/2023 16:15, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#2475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 25/08/2023 16:10 Nesto ne vjerujem da ce Dini ova prica oko kradje i kriminala opet biti za njega tako probitàcna.

Mnogo sta se promijenilo u odnosu na period kada je Dino zapocinjao svoju politicki uspon.
ma ja klasicna suti i ne talasaj da vidis šta Mate i Nenad rade :lol: :lol: , nisu samo kod bosnjaka kriminalci nemoj da propitujes gluho i daleko bilo:zzzz: :zzzz: iako ovi uzmu od života jer nema dobrih cesta do usta zbog kriminalnih kradja
Last edited by tramvajtrojka on 25/08/2023 16:15, edited 1 time in total.
Locked