Wizz air
- DaysleepeR
#4451 Re: Wizz air
Iz vašeg se sigurno ne finansira.
Uostalom, i subvencioniranje i ukidanje taksi je već urađeno.
Tako da...
Uostalom, i subvencioniranje i ukidanje taksi je već urađeno.
Tako da...
- Ozimician
#4452 Re: Wizz air
Gradjani da zele dovoljno - linije bi vec postojale.DaysleepeR wrote: ↑24/08/2023 16:19 Ako građani žele, a žele, i ako postoji potreba za tim a postoji, onda treba.
Bez obzira što ti ne misliš tako.
Tvoja zelja sigurno nije zelja svih gradjana, iznenadio bi se koliko si u manjini i koliko naroda u BIH putovanja avionom uopste ne interesuju. Pitao sam te koliko si puta ove godine koristio aerodrom, pa mi nisi htio odgovoriti.
Potreba i potraznja nisu isto, Vlada KS je pokusala da dovede nekog i da mu daje subvencije, ocito nije bilo dovoljno. Da drzava na svaku prodatu kartu daje jos toliko para, vjeruj da opet ne bi bilo neko aman interesovanje aviokompanija.
Na temi GDJE NA MORE ...
...sam pisao o tome kako je mnogo komfornije otici avionom na XY destinaciju, nego se voziti po vrucini, pa su me napali da tako zapravo gubim vise vremena i komfora od onih koji idu autom u Drvenik .
Ako je na forumu takvo misljenje bilo, sta reci za ostatak pucanstva. Obidji i druge teme pa vidi sta ljudi misle.
Na toj temi gdje na more predlozi da se uvede LCC za Malagu npr. pa vidi koliko je ljudi spremno s porodicama da ide na ljetovanje tamo ako se uvede taj LCC (a inace idu autom na more).
- DaysleepeR
#4453 Re: Wizz air
Ne odlučuju građani, ali su uvedene subvencije u Kantonu KS jer ima interesa u Kantonu KS.Ozimician wrote: ↑24/08/2023 16:27Gradjani da zele dovoljno - linije bi vec postojale.DaysleepeR wrote: ↑24/08/2023 16:19 Ako građani žele, a žele, i ako postoji potreba za tim a postoji, onda treba.
Tvoja zelja sigurno nije zelja svih gradjana, iznenadio bi se koliko si u manjini i koliko naroda u BIH putovanja avionom uopste ne interesuju. Pitao sam te koliko si puta ove godine koristio aerodrom, pa mi nisi htio odgovoriti.
Potreba i potraznja nisu isto, Vlada KS je pokusala da dovede nekog i da mu daje subvencije, ocito nije bilo dovoljno. Da drzava na svaku prodatu kartu daje jos toliko para, vjeruj da opet ne bi bilo neko aman interesovanje aviokompanija.
Na temi GDJE NA MORE ...
...sam pisao o tome kako je mnogo komfornije otici avionom na XY destinaciju, nego se voziti po vrucini, pa su me napali da tako zapravo gubim vise vremena i komfora od onih koji idu autom u Drvenik .![]()
Ako je na forumu takvo misljenje bilo, sta reci za ostatak pucanstva. Obidji i druge teme pa vidi sta ljudi misle.
Na toj temi gdje na more predlozi da se uvede LCC za Malagu npr. pa vidi koliko je ljudi spremno s porodicama da ide na ljetovanje tamo ako se uvede taj LCC (a inace idu autom na more).
Ovo ostalo su opet paušalne ocjene na jako malo uzorku da bi bilo relevantno.
P.S. samo će budala u današnje vrijeme otkrivati bilo kakve privatne informacije na internetu, tako da nema šanse da ti pišem te stvari koje si tražio.
- pojedinac
#4454 Re: Wizz air
Samo 4 sata kasni u polasku!

- yoda82
#4455 Re: Wizz air
Joj kako bi ja otišao na more u Malagu da ima LCC...Realno bi, u slučaju povoljne cijene karte putovao svake godine, ili na Malagu kao konačnu destinaciju ili bi je koristio kao neku prolaznu tačku.Ozimician wrote: ↑24/08/2023 16:27Gradjani da zele dovoljno - linije bi vec postojale.DaysleepeR wrote: ↑24/08/2023 16:19 Ako građani žele, a žele, i ako postoji potreba za tim a postoji, onda treba.
Na temi GDJE NA MORE ...
...sam pisao o tome kako je mnogo komfornije otici avionom na XY destinaciju, nego se voziti po vrucini, pa su me napali da tako zapravo gubim vise vremena i komfora od onih koji idu autom u Drvenik .![]()
- Ozimician
#4456 Re: Wizz air
Vjerujem da bi, ali pitaj vecinu koji idu na more u nase najatraktivnije destinacije da li bi oni?
Porodice s djecom tesko.
-
TheRedhead
#4457 Re: Wizz air
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- yoda82
#4459 Re: Wizz air
Dosta ljudi koji mogu priuštiti (a i pojedini koji ne mogu) su se prebacili na Tursku. U slučaju jeftinih linija, siguran sam da bi ih se još više odlučilo za neke druge lokacije. Većina ludi koji idu autom na more to rade jer im je tako najisplativije.
- Ozimician
#4460 Re: Wizz air
BH Agencije kazu da imaju svakako smanjeno interesovanje ove godine za Tursku.
- yoda82
#4461 Re: Wizz air
Zato što je i ona dosta poskupila. Realno, nije isto dati 3000-5000 za hotel u Turskoj za četvročlanu porodicu i 1500-3000 za neki privatni smještaj i hranu u hrvatskoj. Da je približna cijena, vjeruj da bi puno manje raje išlo autom.
- Ozimician
#4462 Re: Wizz air
Pa isto vazi i za ostale destinacije, iz Njemacke se vecina odlucuje da ide na odmor autom (porodice), a kamoli iz BIH.
U sezoni avionske karte nisu nigdje jeftine.
A kad si s djecom, moras stimati termin kad djeca imaju raspuste - i tada je naravno najveca guzva i najskuplje je svugdje.
- yoda82
#4463 Re: Wizz air
Naravno da je skuplje nego van sezone, ali još uvijek budu prilično povoljne karte. Evo npr. Ove godine sam putovao iz Beograda za Maltu, i dosta porodica je takođe tamo išlo na odmor. Još sam ja relativno kasno uzeo karte jer sam kao levat čekao da naš Aerodrom ugovori neke povoljne linije.
Sa većine okolnih aerodroma se može naći neka povoljna linija, čak i u jeku sezone.
Sa većine okolnih aerodroma se može naći neka povoljna linija, čak i u jeku sezone.
-
Seawolf
#4464 Re: Wizz air
Nego čime ću ići u Pariz?TheRedhead wrote: ↑25/08/2023 14:23Ima definitivno ljudi koji bi putovali ali su osudjeni da idu na standardne lokacije jer je to najlakse autom ici. Neces u Pariz autom ici.
Išao sam autom, porodično.
Proveli smo jednu sedmicu u Parizu i jednu sedmicu u Normandiji.
Nisam čekao da mi porezni obveznici Kantona Sarajevo izdvoje za subvenciju, kako bih mogao letjeti do Caen-a za 49 EUR.
-
Karikaturist
#4465 Re: Wizz air
Spamate temu dobrano. Presli sa SJJ jos i ovdje..
-
akcija007
#4466 Re: Wizz air
@yoda82 ja idem na more sada u septembru u Malagu. Kupio sam kartu na Swissu prike dva mjeseca za 250 eur povratno. Sarajevo Cirih Malaga i tako nazad.
Iz Zagreba ima Ryanair za 120 eur (samo ruksak) + put SA ZG SA i kada sve saberem i doplatu za kofer standardni dodje me isto kao ova karta iz SA .
Obzirom gdje je SA a gdje Malaga OK.mi je.ova cijrna od 250 eur
Iz Zagreba ima Ryanair za 120 eur (samo ruksak) + put SA ZG SA i kada sve saberem i doplatu za kofer standardni dodje me isto kao ova karta iz SA .
Obzirom gdje je SA a gdje Malaga OK.mi je.ova cijrna od 250 eur
-
mistek
#4467 Re: Wizz air
Kakvi ste s aerodromom u Varšavi? Je li 1h vremena normalnom čovjeku dovoljno za layover ako imam samo ručni prtljag?
I ako let recimo dođe 20 minuta prije sljedećeg, je li se to onda računa kao njihova odgovornost ili mi 20 minuta računaju kao dovoljno da sam mogao stići? 
- drndalo
#4468 Re: Wizz air
Uvezana karta? LOT/LOT, LOT/neka druga legacy kompanija?
U tom slucaju ne bi trebao imati problema. Ako ti je sistem proda, racunaju da je moguce. Ako kasne, a znaju da im stizes i mogu te “progurati” kroz aerodrom ubrzano, uradice to.
Mene je par puta na VIE/MUC/PRG cekalo vozilo pred avionom, da me odveze na drugi let direkt, da ne idem u zgradu, pa nazad.
Ako odu bez tebe jer su previse kasnili, njihovo je da te pripaze na najbolji moguci nacin, drugi letovi za istu destinaciju makar i sa vise/manje presjedanja, upgrade kabine ako nema ekonomske klase, hotel/hrana i kasniji let ako nema opcija odmah...
Sve to uz tvoju saglasnost. Dakle na bilo koju od tih opcija moras pristati.
Ako su odvojene karte, bilo LCC/Legacy, ne mozes stici cak i uz online check-in ranije zavrsen za 20 min... Zvanicno i gate se zatvara tako nekako osim ako je guzva pa kapetan dozvoli takav ukrcaj, jer obicno povlaci kasnjenje aviona sa gate-a...
U tom slucaju ne bi trebao imati problema. Ako ti je sistem proda, racunaju da je moguce. Ako kasne, a znaju da im stizes i mogu te “progurati” kroz aerodrom ubrzano, uradice to.
Mene je par puta na VIE/MUC/PRG cekalo vozilo pred avionom, da me odveze na drugi let direkt, da ne idem u zgradu, pa nazad.
Ako odu bez tebe jer su previse kasnili, njihovo je da te pripaze na najbolji moguci nacin, drugi letovi za istu destinaciju makar i sa vise/manje presjedanja, upgrade kabine ako nema ekonomske klase, hotel/hrana i kasniji let ako nema opcija odmah...
Sve to uz tvoju saglasnost. Dakle na bilo koju od tih opcija moras pristati.
Ako su odvojene karte, bilo LCC/Legacy, ne mozes stici cak i uz online check-in ranije zavrsen za 20 min... Zvanicno i gate se zatvara tako nekako osim ako je guzva pa kapetan dozvoli takav ukrcaj, jer obicno povlaci kasnjenje aviona sa gate-a...
-
mistek
#4469 Re: Wizz air
Hvala
LOT-LOT je, uvezano. Ma ne bi trebalo biti problema, ako sve bude normalno, 65 minuta vremena između, kontam nije valjda toliki krkljanac na Chopinu. Znam da se recimo u Beogradu za 40 minuta može presjesti kako god hoćeš, ali s ovim nisam imao iskustva.
- drndalo
#4470 Re: Wizz air
Ma tu ne bi trebalo biti problema. Znaju odakle dolazis, gdje ides. Ako kasnis, znaju da je njihov trosak ako ne stignes, pa se trude da ga nemaju.
Ako bi avion kasnio na leg-u SJJ-WAW, unaprijed u avionu zamolis stjuardesu da se cuju sa svojima u WAW da te docekaju i ubrzaju jer imas presjedanje koje te ceka. Ima raznih nacina za to, a oni znaju koji su im rekli i kako moze.
Mene jednom jedna zamalo na grudi privi, koliko sam se bio raskukao u dolasku zbog kasnjenja...
Ako bi avion kasnio na leg-u SJJ-WAW, unaprijed u avionu zamolis stjuardesu da se cuju sa svojima u WAW da te docekaju i ubrzaju jer imas presjedanje koje te ceka. Ima raznih nacina za to, a oni znaju koji su im rekli i kako moze.
Mene jednom jedna zamalo na grudi privi, koliko sam se bio raskukao u dolasku zbog kasnjenja...
-
akcija007
#4471 Re: Wizz air
Ja stigao u Frankgurtu s LH naLH za 50 min pauze a da ti u Varsavi ne stignes no sikiriki
- ElRe
#4472 Re: Wizz air
Ne bi trebali biti problema. Chopin je uz to u funkciinalan aerodrom.
-
akcija007
#4473 Re: Wizz air
Sutra u SA dolaze predstavnici aerodroma Tuzla Vlade TZ i neke aviokompanije da razgovaraju sa Vladom Federacije
Komentari na FB su da je to Montenegro Airlines jer sutra ima let iz Podgorice za Sarajevo
E sada, ako su zaista oni koliko se sjecam oni su prije Wizz u TZ letili Tuzla Bec Tuzla pa se vrlo brzo ukinula ta linija.
Problem je sto su aviokompanija iz non EU, nemaju dozvolu naseg vazdusnog operatora za polijetanje prema EU i sto kao non EU aviokompanija lete iz druge Non EU u EU zemlju.
Ako sve prodje s njima ja ne vjerujem da ce oni preuzeti sve otkazane linija Wizzair.
Samo na primjer cu uzeti Bec . Oni trenutno iz Podgorice lete za Bratislavu (ne za Bec , zasto lete za Bratislavu a ne za Bec ne znam)
Nemaju mobilnu aplikaciju. Samo web stranicu i ima online kupovina karata .
Komentari na FB su da je to Montenegro Airlines jer sutra ima let iz Podgorice za Sarajevo
E sada, ako su zaista oni koliko se sjecam oni su prije Wizz u TZ letili Tuzla Bec Tuzla pa se vrlo brzo ukinula ta linija.
Problem je sto su aviokompanija iz non EU, nemaju dozvolu naseg vazdusnog operatora za polijetanje prema EU i sto kao non EU aviokompanija lete iz druge Non EU u EU zemlju.
Ako sve prodje s njima ja ne vjerujem da ce oni preuzeti sve otkazane linija Wizzair.
Samo na primjer cu uzeti Bec . Oni trenutno iz Podgorice lete za Bratislavu (ne za Bec , zasto lete za Bratislavu a ne za Bec ne znam)
Nemaju mobilnu aplikaciju. Samo web stranicu i ima online kupovina karata .
-
Karikaturist
#4474 Re: Wizz air
Podrska dijaspori (i influenserima).

-
akcija007
#4475 Re: Wizz air
Kako je jadan red letenja danas nedjelja samo 2 polaska za Dortmund i Karlrue.
Sutra 4 polaska
Sutra 4 polaska