Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lajkujMe wrote: ↑23/08/2023 22:31
Sad ostaje pitanje zar je toliko glup ne samo da je on u avionu isao prema Moskvi nego i poveo komplet liderstvo Wagnera sa sobom?
I meni je jako cudno da svi glavni odu u jedan avion.. ono, nema lokacije gdje si ranjiviji nego tu.
Totalno glupo.
Prigozin nije budala.
Ili je na neki nacin uvjeren da treba živ Putinu, ili nije bio u avionu.
A ne zaboravite da se pricalo da i Prigozin ima dvojnika.
lajkujMe wrote: ↑23/08/2023 22:31
Sad ostaje pitanje zar je toliko glup ne samo da je on u avionu isao prema Moskvi nego i poveo komplet liderstvo Wagnera sa sobom?
I meni je jako cudno da svi glavni odu u jedan avion.. ono, nema lokacije gdje si ranjiviji nego tu.
Ma pazi... mozda nisu ni svojevoljno usli u avion, ako su uopste usli. Sve je moguce.
Američki predsjednik Joe Biden sugerirao je da ruski predsjednik Vladimir Putin možda stoji iza pada aviona u blizini Moskve.
Šef Wagnera Jevgenij Prigožin naveden je među putnicima u avionu, a Biden je rekao da nije iznenađen što je ruski plaćenik možda bio meta.
"Možda se sjećate, pitali su me o tome", rekao je Biden za CNN, aludirajući na komentare koje je dao u srpnju u kojima je rekao da bi Prighozin trebao biti zabrinut za svoju sigurnost nakon neuspjele pobune. "Rekao sam da bih pazio u čemu se vozim. Ne znam točno što se dogodilo, ali nisam iznenađen", rekao je Biden danas.
Na tiskovnoj konferenciji u Helsinkiju, u Finskoj, u srpnju, Biden se našalio da bi, da je Prighozin, "pazio što jedem, pazio na jelovnik." Biden je dodao da se "u Rusiji ne događa mnogo toga iza čega Putin ne stoji, ali ne znam dovoljno da bih znao odgovor".
Predsjednik je upravo izašao iz fitness studija u Lake Tahoeu, Nevada, gdje je Bijela kuća rekla da je pohađao sat pilatesa nakon kojeg je uslijedio sat vrtnje.
Ne bi bio prvi ni zadnji koji se krije. Eno ona kripto varalica, kruzila godinama po svijetu, predavanja i cuda... I kad je skontala da je pravi cas, u zemlju propala sa par milijardi. A sa tim parama se moze dobiti u danasnjem svijetu potpuno novi zivot, ako si spreman da se ne eksponiras.
Ne bih ja rekao da on ima moć da lažira svoju smrt u Rusiji. Jedino ako Putin nije lažirao njegovu smrt. Postavlja se pitanje zašto bi to odgovaralo Putinu.
U svakom slučaju, mrtav je. Takvim ljudima je i lažirana smrt kao i prava.
swanfilter wrote: ↑23/08/2023 22:50
A, kako to nađose DNK u onom zgaristu??
I, druga stvar. Sta ce biti sa hiljadama vojnika koji sada ostadose bez primanja? Osim, ako je ovo bio nacin da ih se ubaci u rusku vojsku ...
vjerovatno su dva scenarija. gasenje wagnera i pripajanje ruskoj vojsci, ili ce putin nekog svog potrcka ubaciti da vodi wagner nad kojim ce imati potpunu kontrolu.
Dope_Man wrote: ↑23/08/2023 22:42
Ne bi bio prvi ni zadnji koji se krije. Eno ona kripto varalica, kruzila godinama po svijetu, predavanja i cuda... I kad je skontala da je pravi cas, u zemlju propala sa par milijardi. A sa tim parama se moze dobiti u danasnjem svijetu potpuno novi zivot, ako si spreman da se ne eksponiras.
Ovaj nije sigurno spreman na to, takva je to sorta (ne)ljudi.
swanfilter wrote: ↑23/08/2023 22:50
A, kako to nađose DNK u onom zgaristu??
I, druga stvar. Sta ce biti sa hiljadama vojnika koji sada ostadose bez primanja? Osim, ako je ovo bio nacin da ih se ubaci u rusku vojsku ...
vjerovatno su dva scenarija. gasenje wagnera i pripajanje ruskoj vojsci, ili ce putin nekog svog potrcka ubaciti da vodi wagner nad kojim ce imati potpunu kontrolu.
I ja mislim. Jer preko Wagnera se sirio ruski utjecaj kako ni sanjali nisu.
Jos jedna stvar. Sta ako ovo Wagnerovce razljuti, ako su ga Rusi oborili? Moglo bi biti veselo.
DonieBrasco wrote: ↑23/08/2023 22:40
A gdje ce se to ovaj sakriti do kraja zivota ako je laziao smrt ?
Ne treba se sakrivati. Mrtav je. Živi ležerno negdje u Mikroneziji. Jurij Dimitrijevič Petrovski. Pronalazač formule za mazivo za arktičke minuse.
Zgrno pare prodajom prava i sad živi u miru od toga, bavi se dobrotovornim radom incognito, i hrani pse lutalice.
duminjo wrote: ↑23/08/2023 21:56
Ah taj Bakhmut, najveca greška Zelenskog i vojnog vrha Ukrajine.
Kud se ne povukoše onomad, sve bi bilo drugacije...
kakve veze ima bahmut i hiljade poginulih ukrajinskih vojnika i tehnike sa ovim?
i vrijedi li i da ima veze?
Sve ima svoje i sve ima veze.
Odbrana Ukrajine u Bakhmutu i lomljenje zuba ruskih kozojeba ce se izucavati na svim relevantnim univerzitetima. A doticni, koji je danas poginuo, bice vjerovatno okarakterisan kao jedan od tragicara tih kozojeba.
Budanov o ruskim kapacitetima za bombardovanje Ukrajine...
Nedavne operacije protiv ruskih strateških bombardera Tu-22M3 pomogle su smanjiti sposobnost Rusije da udara na Ukrajinu projektilima Kh-22, kaže Kyrylo Budanov u intervjuu za Radio Sloboda.
Šef Obavještajne uprave rekao je da ukupno 436 ruskih zrakoplova sudjeluje u zračnim operacijama protiv Ukrajine.
"To je puno. Ali ako pitate koliko Tu-22 ima među njima, bit će ih samo nekoliko. Imaju još oko 31 ispravan Tu-22, sada 29 − i minus još dva koja će biti na remontu, dakle 27. Odnosno, nema puno onih koji stvarno lete", kaže Budanov.
Dodao je da su tijekom operacija na ruskim vojnim aerodromima Soltsy (regija Nižnji Novgorod) i Shaykovka (regija Kaluga) dva zrakoplova potpuno uništena, a dva su oštećena.