Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo prije kupovine otiđi probaj CX-30 G150 negdje. Čisto onako, provozaš, bez obaveze
Probao sam CX-5 sta je onaj kolega uzeo prije par dana, nemam primjedbe, makinja je stvarno i interijer ko u merca. Prije toga je imao elektricnog mx 30, malo auto ne moze se sjesti skoro pozadi, ali interijer je za 10+ bio.
Dok te forumaši koji su dosad ko zna koliko puta ponovili there is no replacement for displacement, ne počnu ubjeđivati da ti je puno bolje da kupiš auto sa motorom 1.6, umjesto auta s motorom 2.0.
I oni forumaši koji su dosad nebrojeno puta napisali da im je od opreme bitna samo klima, ne počnu ubjeđivati da je T-Roc za te pare go k'o pištolj i da možeš kupiti korejanca, ili japanca sa puno više opreme.
Pa obični 1.6 T-GDI jede sve ove 2.0 Tedeji, da ni sam ne vjeruješ. Još 2.0 samo 115ks, to samo VW ima.
EFD22 wrote: ↑23/08/2023 10:19
Ma bolje 2.0 TDI 115 nego 1.6 TDI 115 vjeruj, nije džaba VW to uradio.
Taj motor s lakoćom pređe velike kilometre jer nije prenapregnut. Što se toga tiče, to mi se sviđa iskreno.
Ali svakako je atmo-benzinac pouzdanije rješenje od bilo kojeg turbodizela, to je priroda.
Sve zavisi kako čovjek vozi i šta mu od auta treba.
Ja samo kažem da proba CX-30 prije nego odluči da baci 50+ hiljada na precijenjenog plastikanera, motor na stranu.
To je istina. Mada opet do 115ks je sve to u pet deka. Za moj ukus lijeno, ali za neki normalan porodični gradski auto dovoljno. Meni je 1.6 CRDI sa 136ks bio lijen iskreno na tih nekih 1500-1600kg. Al' opet, kad se sjetim ko mali Octavije 1.9 TDI 105ks, pun auto uz Bradinu je išao k'o zmaj I ja bih probao tu Mazdu prije, baš zrači pozitivom auto. Moderan, pouzdan, lijep.
@konektovan
I ja sam istog misljenja kao seawolf, t-roc za taj novac ne bi trebao propustiti.
Sve ostalo sto ti pricaju pada u vodu kad je zapremina 2.0 i “samo” 85 kw u pitanju. Zadnji voz koji treba uhvatiti.
A auto sam je perfekcija zbog dimenzija i prostora za svakodnevno koristenje.
Mada ne znam tvoje potrebe, ali Sportage mi u tom rangu daleko najbolje izgleda. Znam jer sam i ja gledao sve u tom rangu i Sportage me kupio enterijerom, garancijom, motorom, ma svim. Možda ti je malo prevelik pošto gledaš klasu ispod vidim. Ali eto, ako treba dizel 115ks, Fresh 56500KM. Ako ti treba oprema, onda Motion 64300. Imaju sad dobre akcije. Moj GT Line 180ks benzin DCT sad 70500, kad sam uzimao bio 74000. Ja sam prezadovoljan za sada, ko god se vozio sa mnom isto očarani enterijerom. Motor leti, ali troši. Dizel ti je trom, ali je štedljiv i provjeren i 1.6 uz 115ks neće sigurno patiti od puno konja na malu kubikažu narednih 10 god. Provjerena mašina. Najjeftiniji dizel 136ks DCT AWD u Edition opremi ti je oko 59300 ako ti oprema nije puno bitna. Naravno, možeš na svakoj ovoj cijeni uštediti još oko hiljadu ako uzmeš onu baznu narandžastu boju. Nekako mi je najsenzibilnija opcija. To ili Tucson. Ista auta, ali ljepši mi Sportage unutra
Taj Sportage je u evropi blize 50 hiljada eura, debelo skuplji od CX-5, a u Bosni 20-30% jeftiniji.
Mazda najbolje da povuce sve salone kad ovdje ne moze ici na nisku marzu ko oni.