Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- House
#1976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kadirovci na aparatima
-
noviforumas
#1977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Super, ne moze bolje.
- Quaresma
- kakotakonikako
#1979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
SmokingMan wrote: ↑22/08/2023 12:07 Čitav sasatanak mi se čini jedna velika farsa, Dodik neće ništa ispunit, ma šta se sa njim dogovorili. Njemu je cilj bio uvaliti još jednog iz svog nestručnog kadra, i to je uspio. Sada ide njegovo spašavanje po trilioniti put, i ponovni izazovi koji će opet zahtjevati da se sa njim "ide" kroz kompromise. Da sam se ja pitao do sastanka nikada ne bi ni došlo, treba pustitit da RS ide putem zaduženja iz emitovanja u drugo emitovanje obaveznica, bez obzira koliko se ovo divljanje Dodika čiilo nepodnošljivim. Obično se čini daje najveći ksenofob i fašista onda kada mu se kraj čini neizbježnim a i realnim. Taman kada ga se treba pustit niz vodu i uživati u njegovom sunovratu od strane naroda, naši obično istorijski karakterno slabi političari se ponude kao ruka spasa. Neshvatljivo, stvarno neshvatljivo!
Sada ocekuj salvu kritika ovih foteljasa. Jer fotelje su vaznije od bilo cega. Cak i obraza.
Niko od ovih sto brane ove "poteze" navucenih od dodika i covketa ne komentarise sto nije bilo na sastanku obiljezja Drzave Bosne i Hercegovine
Zlonamjernici bi rekli - boli njih ona stvar za Drzavu Bosnu i Hercegovinu
-
mirza_15
#1980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zakonsku obavezu ne sporim. S druge strane mislim da su troškovi političara bezobrazno visoki i da imaju beneficije daleko iznad onoga što bi trebali imati. Tu prije svega mislim na parlamentarce. Tu kada se uvališ 4 godine ti si hadžija da prstom ne makneš. S druge strane, ministar u kantonu npr. nikada ne bih bio. To bi za mene bila kaznaIsner wrote: ↑22/08/2023 11:05Poštujem tvoje mišljenje ilitiga citat.. Ali sam i svjestan da je moja zakonska obaveza, kako ovde tako i na zapadu il istoku da moram platiti poreze i doprinose ako zelim legalno da radim.. Za sve ostalo mene niko nista ne pita u Sarajevu a nece me pitati ni u Skandinaviji, niti bilo gdje.. Niko ne pita ni Bajdena u USA da li smije od poreza graditi puteve, škole ili dijeliti donacije po Africi.. Razlika je u zakonodavstvu koje ce utvrditi da li je on prekoracio odobreni konto za troskove reprezentacije, putovanja, opreme itd.. To sto je Becir sprzio 10 milja maraka na putovanje je njegovo pravo u (pretpostavljam) dozvoljenim iznosima.. A ako je prekoracio ili nenamjenski potrosio, onda nek se sud bavi njegovim postupcima.. Puno nemoralniji mi je Bijeli hljeb koji su uzeli svi ministri iz Fadilove vlade i koji primaju preko 3 milje svaki mjesec narednu godinu.. Nije nezakonito ali je nemoralno.. I od mojih uplacenih poreza se finansira LGBT manifestacija, ja sam protiv al ko me pita..
A itekako se pitamo. Pitamo se svake dvije, odnosno četiri godine, a i pritisak javnosti često urodi plodom i nešto pokrene. To jesu naše pare, a političari su oni koje smo izabrali da se o našim parama brinu i pravilno ih rasporede. Nisu oni vlasnici toga. Kada i mi budemo tako razmišljali umjesto da budemo samo ovce koje će šišati bit će i nama bolje. Inače bi recimo PDV mogao da umjesto smanjenja doživi povecanje, a može i da se nametne neki novi porez da se podmire prohtjevi političara i njima bliskih ljudi. Itekako zavisi i od nas.
-
A_A_AKCIJA
#1981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A kako je to Miletu pružena ruka spasa?kakotakonikako wrote: ↑22/08/2023 13:16SmokingMan wrote: ↑22/08/2023 12:07 Čitav sasatanak mi se čini jedna velika farsa, Dodik neće ništa ispunit, ma šta se sa njim dogovorili. Njemu je cilj bio uvaliti još jednog iz svog nestručnog kadra, i to je uspio. Sada ide njegovo spašavanje po trilioniti put, i ponovni izazovi koji će opet zahtjevati da se sa njim "ide" kroz kompromise. Da sam se ja pitao do sastanka nikada ne bi ni došlo, treba pustitit da RS ide putem zaduženja iz emitovanja u drugo emitovanje obaveznica, bez obzira koliko se ovo divljanje Dodika čiilo nepodnošljivim. Obično se čini daje najveći ksenofob i fašista onda kada mu se kraj čini neizbježnim a i realnim. Taman kada ga se treba pustit niz vodu i uživati u njegovom sunovratu od strane naroda, naši obično istorijski karakterno slabi političari se ponude kao ruka spasa. Neshvatljivo, stvarno neshvatljivo!![]()
Sada ocekuj salvu kritika ovih foteljasa. Jer fotelje su vaznije od bilo cega. Cak i obraza.
Niko od ovih sto brane ove "poteze" navucenih od dodika i covketa ne komentarise sto nije bilo na sastanku obiljezja Drzave Bosne i Hercegovine![]()
Zlonamjernici bi rekli - boli njih ona stvar za Drzavu Bosnu i Hercegovinu![]()
Ako niste primijetili, Mile će danas izglasati tri EU zakona i još dva do 30.8.
Gdje je tu ruka spasa?
Što će dobiti ministra kojeg je svakako dobio?
-
Almir_
#1982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dodik je isti,nema veze ko je dio vlasti.
Medjutim,razlika je stav politicara iz FBiH.
Greska je ovaj ministar iz Snsda,sa njim ce moci postavljati uslove i blokirati kao i prije.
Nisu ovi zakoni u skladu sa Eu, barem su neki od Eu zvanicnika progovorili javno o tome.
Trojka se trudi da je dio vlasti,a gubimo drzavu.
Na kraju ovoga svega ide kredit kod MMF, samo radi tkz.rs i spas Dodika a izgovor ce biti od stranaca da je razlog inflacija.
A nakon toga,porezi,ali i sve ostalo sto ide u drzavnu kasu ce biti veci.
Nece me iznenenaditi npr.akciza na elektricnu energiju,pod izgovorom to je za zelenu agendu.
Medjutim,razlika je stav politicara iz FBiH.
Greska je ovaj ministar iz Snsda,sa njim ce moci postavljati uslove i blokirati kao i prije.
Nisu ovi zakoni u skladu sa Eu, barem su neki od Eu zvanicnika progovorili javno o tome.
Trojka se trudi da je dio vlasti,a gubimo drzavu.
Na kraju ovoga svega ide kredit kod MMF, samo radi tkz.rs i spas Dodika a izgovor ce biti od stranaca da je razlog inflacija.
A nakon toga,porezi,ali i sve ostalo sto ide u drzavnu kasu ce biti veci.
Nece me iznenenaditi npr.akciza na elektricnu energiju,pod izgovorom to je za zelenu agendu.
-
sumirprimus
#1983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ovo je vec optimisticna procjenaA_A_AKCIJA wrote: ↑22/08/2023 13:00 Da kopiram sam sebe od neki dan.
Bukvalno je sve ovako, osim popunjavanja ustavnog suda, što trenutno i nije problem, obzirom da su izmijenili pravilnik, pa sada mogu raditi bez sudija iz rs.
A_A_AKCIJA wrote: ↑20/08/2023 11:29
Uh, dugo će nam trebati da naučimo neke stvari.
Alija je pregovarao o miru. Država je bila u ratu, napadnuta, a on je pregovarao sa pobunjenicima i agresorom.
30 godina poslije, Trojka dijeli vlast sa SNSD-om. Dijeli vlast u institucijama države. Države koja postoji i ima svoje institucije, Ustav, zakone...
Trojka ne pregovara ni o čemu.
Trojka participira u vlasti i gura pro-EU i pro-BiH zakone i ciljeve.
Samo se o tome priča, razgovara i dogovara.
14 prioriteta EU je glavna zadaća VM.
Svaka državnička politika ima za cilj funkcionalnost i jačanje državnih institucija.
Povlačenje Trojke iz funkcioniranja institucija države je pucanj u koljeno. Vraćanje 30 godina unazad, na državu koja ne funkcionira, priznanje da institucije ne rade, da je država upitna, nesigurna, slaba...
Trojka treba i biće ekipa koja poziva na funkcionalnost, napredak, približavanje EU i NATO-u.
Sve to dok insistira na poštivanju zakona i ustava države.
Ne dopustiti da ih Mile izbaci iz takta provokacijom, jer on čezne za konfliktom kojim želi dokazati nemogućnost funkcioniranja države.
Time će on ostati izvan sistema, kao rušilac. Trojka ostaje u institucijama i ima svo pravo da traži intervenciju MZ.
Tako ga držimo između čekića i nakovnja.
Ako pogledaš, primjetićeš da se upravo tako i dešava.
OHR je poništio sve Miletove zakone.
Sankcije se jačaju, pipe zavrću.
Podižu optužnice.
Rs grca u dugovima, Trojka ne potpisuje MMF kao Bakir što je radio.
Dok ne popuni Ustavni sud i izglasa zakone koje je obećao, neće dobiti ministra financija.
Na kraju će biti neka trgovina, ali će Mile morati napraviti ustupke državi BiH, da bi dobio novac iz budžeta (nikako MMF) koji mu pripada po zakonu i ministra.
Ti ustupci neće biti da se čuva Bisera ili Sebija, nego jačanje države i ispunjavanje obveza EU.
Rezultat će biti jači sistem i država bliže EU.
Niko ne vrši pritisak na Trojku za bilo kakve ustupke Miletu, jer je situacija čista.
Nije se ušlo u njegovo kolo prepucavanja i rastaljivanja, kako je to radila SDA.
Ni blizu slično kao kada je Alija pregovarao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trojka se trudi da je dio vlasti a gubimo drzavu.
Jebote grob
Jebote grob
-
noviforumas
#1985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Po meni je jako dobar potez dati Dodiku min. finansija dok je pred bankrotom. Samo SDFA botovi to ne kontaju, ali nadocice ce i oni. Vjerujem da smo u EU do neke 2028. Mozda i ranije, jer se ona nezaustavljivo siri vec godinama.
- donnie_darko
#1986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo nisam niciji bot ali de me prosvijetli po cemu je to dobro??noviforumas wrote: ↑22/08/2023 13:27 Po meni je jako dobar potez dati Dodiku min. finansija dok je pred bankrotom. Samo SDFA botovi to ne kontaju, ali nadocice ce i oni. Vjerujem da smo u EU do neke 2028. Mozda i ranije, jer se ona nezaustavljivo siri vec godinama.
- omega369
#1987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kakvo sdfa opelo
Citati placene tekstove avde avdica, boema hayat bosnjaka, na klixu i asimovim portalima neprocjenjivo

Citati placene tekstove avde avdica, boema hayat bosnjaka, na klixu i asimovim portalima neprocjenjivo
-
DonieBrasco
#1988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ako ce se usvojiti ovi nakardni zakoni sa amandmanima, jebote zivot zakon u sukobu interesa i VSTV ali eto da se gleda pojedincima kroz prste jer su "neciji i iz određene partije", a druge momentalno procesuirati.
Gdje je logika ?
Gdje je logika ?
-
sumirprimus
#1989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
trojka usvaja zakone, ne valja.
da trojka ne usvaja zakone bilo bi dzaba su u koaliciji bore se samo za fotelje.
jel u interesu drzave ovi zakoni ili ne?
da trojka ne usvaja zakone bilo bi dzaba su u koaliciji bore se samo za fotelje.
-
DonieBrasco
#1990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jesu ali da budu "zakoni za sve i po EU standardima" ne da Miletovi i Draganovi mogu da prave rusvaj i budu ne kaznjeni, a da neko najebe sto prijavi nepravilnosti.sumirprimus wrote: ↑22/08/2023 13:41 trojka usvaja zakone, ne valja.
- omega369
#1991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno da jesu. Pusti debile nek mute. Hapsana je sve bliza...sumirprimus wrote: ↑22/08/2023 13:41 trojka usvaja zakone, ne valja.
-
sumirprimus
#1992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
vidjecemo sta kaze eu, ako do jeseni usvoje sve zakone i ako eu odobri, sta nam je onda cinit, jbs dnevnopoilitticku lelemudologiju osim u slucaju da pokrene rat.
ako opet krene u blokade i ne pocne usvajat zakonei ja sam onda za zaostravanje. da nema zajebancije i prastanja vise ,pa nek gori hala.
ako opet krene u blokade i ne pocne usvajat zakonei ja sam onda za zaostravanje. da nema zajebancije i prastanja vise ,pa nek gori hala.
- House
#1993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
zelene botine ne kontaju da usvajanjem EU zakona jačamo državu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
ljubijankic
-
sumirprimus
#1996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jebga kad ti je glavna misija ocuvanje bracnog para..
umjesto da se reformisu i krenu ispocetka dzaba sve.. nema ispitivanja djela i ucinjenog. samo slijepo slusanje naredbi i vodje.
umjesto da se reformisu i krenu ispocetka dzaba sve.. nema ispitivanja djela i ucinjenog. samo slijepo slusanje naredbi i vodje.
- Casual's
- omega369
#1998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Drzava za tender, posao u bh telekomu, elektroprivredi, posti, cestama.... To je njihov smisao zivota
- Prpa.ba
#1999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kakva lobotomija kod trojanaca, doslovno da im sutra Dinokio kaze da je najbolje da RS ide svojim putem, ono bi mantralo o respiratorima i aminovalo odluku.
-
sumirprimus
#2000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dobro je ziv je i kemo 
taman kontam na haparatima
taman kontam na haparatima