Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
doktor78

#1951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by doktor78 »

DaysleepeR wrote: 22/08/2023 10:46 Narod ne glasa za jadne koji se voze u fabijama. Barem ne naš narod.
Što veća limuzina, veće bahaćenje i demonstracija moći to je popularniji političar.
:thumbup:
Sve za državu, ugled države se ne smije srozavati :mrgreen:
sumirprimus

#1952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

DaysleepeR wrote: 22/08/2023 10:46 Narod ne glasa za jadne koji se voze u fabijama. Barem ne naš narod.
Što veća limuzina, veće bahaćenje i demonstracija moći to je popularniji političar.
pa kakav narod takva i vlast. davno receno.
opet liepo je imati i alternativu. i vidmo da prate i oni sve i citaju, njonjak ne citaju, nemaju kad jelte :lol:
DaysleepeR

#1953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Je li iko ikad iz RS-a digao glas što se Dodik vozika helikopterom od budžetskih para?
Peacean

#1954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Peacean »

DaysleepeR wrote: 22/08/2023 10:50 Je li iko ikad iz RS-a digao glas što se Dodik vozika helikopterom od budžetskih para?
Nebeskom narodu ne smije biti uskraćeno putovanje nebesima...
sumirprimus

#1955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

DaysleepeR wrote: 22/08/2023 10:50 Je li iko ikad iz RS-a digao glas što se Dodik vozika helikopterom od budžetskih para?
njima to nije prioritet, nama jeste.
SmokingMan

#1956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

sumirprimus wrote: 22/08/2023 10:43
SmokingMan wrote: 22/08/2023 10:40 Mogu u i na biciklima da hoće, neki čim obuku odijelo izdvoje se od naroda, izvrsnost, izvrsnost i samo-izvrsnost. :oops:
to ja i govorim juce. kakvi ba vipovi i navipi a narod ti racuna u marku sta ce pojest danas. mreza puteva nikakva, gusimo se zimi od smrada jer nisu doveli plin van sarajeva. i tako...
nema opravdanja za njihove luksuzne troskove, sviju odreda.
Treba im podići cijene u menzi, pa da moraju platiti doručak najmanje cenera, steak cvaju, kafu 3-4 KM, kolač petaka, flašu vina 40-50 KM, plate su im ionako svemirske. Poslije toga bi oni stajali u redu ispred prekare sa običnim narodom. Krenuti od nečeg, da se konačno počnu suosjećati sa ljudima kojim imaju i do 10 puta manja primanja od njih.

Nisu nam potrebne ni one silno skupe limunzine, eto, eventualno da imaš po potrebi 1-2 za strane zvaničnike, a ostalo se može zamijeniti mnogo jeftinijim voznim parkom. Šta je probblem u tome da recimo vozni park čine lupam Dacia Logan Eco...

Vrijeme je da obuzdaju svoj ego i napokon se približe običnom čovjeku, jer njima treba da služe a ne da budu svrha samim sebi.
Isner

#1957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Isner »

mirza_15 wrote: 21/08/2023 23:00
Isner wrote: 21/08/2023 22:40 Nikad nisam skontao ljude koji za budzet kazu "to su moje pare"... koje MOJE pare, jedino sto je moje je obaveza da uplatim poreze...
Kad vaše dijete zaradi prvi novac za sladoled, napravite sljedeće: 1. Prije nego prvi put poliže svoj sladoled, uzmite mu ga i ugrizite 20%.
2. Dok će dijete zaprepašteno gledati u vas, pojedite još 30% sladoleda.

Nakon toga, dajte mu ostatak sladoleda i objasnite da to radi država sa svim novcem što ljudi zarade. Te da će mu se isto dogoditi sa svakim kupljenim sladoledom.
Objasnite djetetu da postotak ugriza se može smanjiti hvatanjem za ruku i traženjem izvještaja, zašto se baš toliko grize.
Ako ovo bude učinio svaki roditelj, postoji nada da će u državi odrasti generacija ljudi koja će shvatiti da država nema svoj novac- postoji samo novac poreznih obveznika. I da porezni obveznici ne samo što mogu, nego i trebaju pratiti kako vladini službenici troše njihov novac.
Margaret Thatcher
Poštujem tvoje mišljenje ilitiga citat.. Ali sam i svjestan da je moja zakonska obaveza, kako ovde tako i na zapadu il istoku da moram platiti poreze i doprinose ako zelim legalno da radim.. Za sve ostalo mene niko nista ne pita u Sarajevu a nece me pitati ni u Skandinaviji, niti bilo gdje.. Niko ne pita ni Bajdena u USA da li smije od poreza graditi puteve, škole ili dijeliti donacije po Africi.. Razlika je u zakonodavstvu koje ce utvrditi da li je on prekoracio odobreni konto za troskove reprezentacije, putovanja, opreme itd.. To sto je Becir sprzio 10 milja maraka na putovanje je njegovo pravo u (pretpostavljam) dozvoljenim iznosima.. A ako je prekoracio ili nenamjenski potrosio, onda nek se sud bavi njegovim postupcima.. Puno nemoralniji mi je Bijeli hljeb koji su uzeli svi ministri iz Fadilove vlade i koji primaju preko 3 milje svaki mjesec narednu godinu.. Nije nezakonito ali je nemoralno.. I od mojih uplacenih poreza se finansira LGBT manifestacija, ja sam protiv al ko me pita..
DonieBrasco

#1958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/osce-sm ... /230822046

Zakon o VSTV je mrtvo slovo na papiru i suprotnost od onoga sto trazi Brisel i sto je Venecijanska komisija rekla da treba, samo zbog amandmana SNSD.
Vjerovatno ce isto biti sa svim ostalim zakonima.

Danas je test zrelosti za Trojku !
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

pa nije smak svijeta danas ili dan d

biće i drugih dana
Janjicar

#1960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Janjicar »

Očekuje se zamah na evropskom putu…
Truba

#1961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

ma ništa od toga navikli smo 30 najtežih godina zajedno sa sda
:mrgreen:
Maliodmene

#1962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Maliodmene »

Vidjet cemo hocel bit usvojeni ovi zakoni za pocetak, ako budu to je veliki korak naprijed.
DonieBrasco

#1963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Ako budu usvojeni sa ovim amadnamina kao da i nisu, to ce tek agonija da bude.
Maliodmene

#1964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Maliodmene »

DonieBrasco wrote: 22/08/2023 11:49 Ako budu usvojeni sa ovim amadnamina kao da i nisu, to ce tek agonija da bude.
Vjerujem da nece biti usvajanja zakona koja nemaju zeleno svjetlo od strane EU.
Truba

#1965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

ovo danas što imamo je best buy opcija s obzirom na glasački stroj
ali to ne znači da 2024 i 2026 neće biti gore ili bolje
SmokingMan

#1966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Čitav sasatanak mi se čini jedna velika farsa, Dodik neće ništa ispunit, ma šta se sa njim dogovorili. Njemu je cilj bio uvaliti još jednog iz svog nestručnog kadra, i to je uspio. Sada ide njegovo spašavanje po trilioniti put, i ponovni izazovi koji će opet zahtjevati da se sa njim "ide" kroz kompromise. Da sam se ja pitao do sastanka nikada ne bi ni došlo, treba pustitit da RS ide putem zaduženja iz emitovanja u drugo emitovanje obaveznica, bez obzira koliko se ovo divljanje Dodika čiilo nepodnošljivim. Obično se čini daje najveći ksenofob i fašista onda kada mu se kraj čini neizbježnim a i realnim. Taman kada ga se treba pustit niz vodu i uživati u njegovom sunovratu od strane naroda, naši obično istorijski karakterno slabi političari se ponude kao ruka spasa. Neshvatljivo, stvarno neshvatljivo!
DonieBrasco

#1967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Zakon u sudovima i zakon o strancima preko reda u narednom periodu mimo svega, bravo Trojkasi ako vas je ovako prevesalo.
Kiki_Musampa

#1968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Kiki_Musampa »

SNSD ministar finansija,dobro ili loše?
Peacean

#1969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Peacean »

Kiki_Musampa wrote: 22/08/2023 12:34 SNSD ministar finansija,dobro ili loše?
I mene zanima, može li on sad iz federacije da prijenosi novac u rs?
vee-jay

#1970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

SmokingMan wrote: 22/08/2023 12:07 Čitav sasatanak mi se čini jedna velika farsa, Dodik neće ništa ispunit, ma šta se sa njim dogovorili. Njemu je cilj bio uvaliti još jednog iz svog nestručnog kadra, i to je uspio. Sada ide njegovo spašavanje po trilioniti put, i ponovni izazovi koji će opet zahtjevati da se sa njim "ide" kroz kompromise. Da sam se ja pitao do sastanka nikada ne bi ni došlo, treba pustitit da RS ide putem zaduženja iz emitovanja u drugo emitovanje obaveznica, bez obzira koliko se ovo divljanje Dodika čiilo nepodnošljivim. Obično se čini daje najveći ksenofob i fašista onda kada mu se kraj čini neizbježnim a i realnim. Taman kada ga se treba pustit niz vodu i uživati u njegovom sunovratu od strane naroda, naši obično istorijski karakterno slabi političari se ponude kao ruka spasa. Neshvatljivo, stvarno neshvatljivo!
Kljucno je ovo sto si napisao "mi se čini" i ovo "Da sam se ja pitao".

Tako da, dobro je za sve ostale u BiH koji nisu Ti da se to samo tebi "čini" i da se ti nista "ne pitas".
doktor78

#1971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by doktor78 »

Kiki_Musampa wrote: 22/08/2023 12:34 SNSD ministar finansija,dobro ili loše?
Pa bio je i Tegeltija, to je mjesto pripalo SNSD-u u raspodjeli
tutku

#1972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tutku »

Ako usvoje Zakon o sudovima BiH, kojim se smanjuje nadležnost Suda BiH, to će biti nepopravljiva šteta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Image

:D
A_A_AKCIJA

#1974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Da kopiram sam sebe od neki dan.

Bukvalno je sve ovako, osim popunjavanja ustavnog suda, što trenutno i nije problem, obzirom da su izmijenili pravilnik, pa sada mogu raditi bez sudija iz rs.
A_A_AKCIJA wrote: 20/08/2023 11:29
Uh, dugo će nam trebati da naučimo neke stvari.

Alija je pregovarao o miru. Država je bila u ratu, napadnuta, a on je pregovarao sa pobunjenicima i agresorom.

30 godina poslije, Trojka dijeli vlast sa SNSD-om. Dijeli vlast u institucijama države. Države koja postoji i ima svoje institucije, Ustav, zakone...
Trojka ne pregovara ni o čemu.
Trojka participira u vlasti i gura pro-EU i pro-BiH zakone i ciljeve.
Samo se o tome priča, razgovara i dogovara.
14 prioriteta EU je glavna zadaća VM.

Svaka državnička politika ima za cilj funkcionalnost i jačanje državnih institucija.

Povlačenje Trojke iz funkcioniranja institucija države je pucanj u koljeno. Vraćanje 30 godina unazad, na državu koja ne funkcionira, priznanje da institucije ne rade, da je država upitna, nesigurna, slaba...

Trojka treba i biće ekipa koja poziva na funkcionalnost, napredak, približavanje EU i NATO-u.
Sve to dok insistira na poštivanju zakona i ustava države.

Ne dopustiti da ih Mile izbaci iz takta provokacijom, jer on čezne za konfliktom kojim želi dokazati nemogućnost funkcioniranja države.

Time će on ostati izvan sistema, kao rušilac. Trojka ostaje u institucijama i ima svo pravo da traži intervenciju MZ.
Tako ga držimo između čekića i nakovnja.

Ako pogledaš, primjetićeš da se upravo tako i dešava.
OHR je poništio sve Miletove zakone.
Sankcije se jačaju, pipe zavrću.
Podižu optužnice.
Rs grca u dugovima, Trojka ne potpisuje MMF kao Bakir što je radio.
Dok ne popuni Ustavni sud i izglasa zakone koje je obećao, neće dobiti ministra financija.
Na kraju će biti neka trgovina, ali će Mile morati napraviti ustupke državi BiH, da bi dobio novac iz budžeta (nikako MMF) koji mu pripada po zakonu i ministra.
Ti ustupci neće biti da se čuva Bisera ili Sebija, nego jačanje države i ispunjavanje obveza EU.
Rezultat će biti jači sistem i država bliže EU.

Niko ne vrši pritisak na Trojku za bilo kakve ustupke Miletu, jer je situacija čista.
Nije se ušlo u njegovo kolo prepucavanja i rastaljivanja, kako je to radila SDA.

Ni blizu slično kao kada je Alija pregovarao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Image

:cry: :D
Locked