Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
avijon wrote: ↑22/08/2023 10:37
I ja sam to radio na proslom autu nije se nista desilo ni za 2 godine bez zastite, ne moras to radit nije "isplativo" osim obicnog laka da naneses.
Prava keramika je 50-100km
Gledao sam i kao sto kazete ta keramika se isplati samo na skuplja auta, tako da nista od keramike makar nista od one u bocicama. Pogledat cu na pumpama vidio sam da oni imaju turtle wax proizvode pa mozda imaju ovu neku keramicku zastitu u spreju.
imas wax u prstkalici sa infuziranom keramikom u megacoloru oko 50 KM kosta bocica cini mi se 0.5 L Meguiars
avijon wrote: ↑22/08/2023 10:37
I ja sam to radio na proslom autu nije se nista desilo ni za 2 godine bez zastite, ne moras to radit nije "isplativo" osim obicnog laka da naneses.
Prava keramika je 50-100km
Gledao sam i kao sto kazete ta keramika se isplati samo na skuplja auta, tako da nista od keramike makar nista od one u bocicama. Pogledat cu na pumpama vidio sam da oni imaju turtle wax proizvode pa mozda imaju ovu neku keramicku zastitu u spreju.
Uzmi sonax ceramic sprej, slicno je to sve a on je najdostupniji.. al opet bolje uv lak
Uzmi sonax ceramic sprej, slicno je to sve a on je najdostupniji.. al opet bolje uv lak
Mozda i pokusam UV lak nakon nekog perioda, od svih opcija on je najzahtjevniji ali dugo traje.
Evolution_IV wrote: ↑22/08/2023 11:58
a sto se peglate, ispoliras far sam ili kod nekog i odvuces da ti stave folije preko
meni evo 4god nema promjena, far nije ni sekunde pozutio
Upravo tako. Prvo sto ga stiti da ne pozuti, a onda i od fizickih ostecenja. Samoizljeciva lumarova je mislim oko 120 KM, a jeftinije opcije su obicne providne 30-40 KM
Folija ko folija ce raditi posao, nema neka posebna za farove, jeftinije mozda se pocnu guliti kroz neko manje vrijeme, ali ako su bas jeftine onda se isplati testirati, vjerujem 2-3 god bez problema.
Ja sam llumarove koristio 5+ god i kao prvog dana su
Preporuka za ove sonax proizvode
Ova keramika se nanese krpom u tankom sloju i drzi 3 sedmice sigurno, u zavisnosti koliko se cesto pere
Ali izmedju faza nanosenja se auto puno lakse pere, voda doslovno klizi prema dole i prljavstina se manje lijepi
Ovaj sampon koncentrat je odlican ko ima vremena za rucno pranje, i on ima u sebi neku vrstu voska u sebi
Po rubovima stakla se pohvatao cini mi se kamenac. Ocat i ono sredstvo za kamenac iz DMa ne pomaze. Citao sam solna kiselina, to mi je mozda zadnja opcija. Ima li sta ucinkovito
Ako ćeš solnom kiselinom, razrijedi ju dodatno vodom, i pažljivo probaj samo na jednom dijelu. Probaj da ne diraš te gumene i plastične dijelove, znaju pobijeliti od nje.
EFD22 wrote: ↑26/08/2023 12:22
Ako ćeš solnom kiselinom, razrijedi ju dodatno vodom, i pažljivo probaj samo na jednom dijelu. Probaj da ne diraš te gumene i plastične dijelove, znaju pobijeliti od nje.
Zastitio bih ti trakom da bar ne dodje u direktan dodir. Kazem ne bih prelazio na tu tesku artiljeriju ako ima neki drugi nacin
Po rubovima stakla se pohvatao cini mi se kamenac. Ocat i ono sredstvo za kamenac iz DMa ne pomaze. Citao sam solna kiselina, to mi je mozda zadnja opcija. Ima li sta ucinkovito
Nisam bas na auta probao, ali limuntos u toploj vodi cisti dobro kamenac u kupatilu, kuhinji, prozorima, plocicama.
Ako ti je povrsina hrapava pod prstima probaj ovo, i samo standardno sprej sredstvo za cisenje kao lubrikant ili nesto da omeksa pa sastruzi.