mk ultra wrote: ↑22/08/2023 09:56
W0rM wrote: ↑22/08/2023 09:44
Poenta citave price je bila 2 odraslih moze sa 600 da zivi, a s dvoje djece bi trebala oke biti sto se tice hrane (dakle hrane jer je brat lijepi gore spomenuo hranu u bingu) do 1000.
1500 je previse dakle sta jedete onda svaki dan? Ramstek? Rostilja se?
Evo razmisljam jel me zajebavas ili sta?
Jel hoces izvode sa banke o placanju u Bingu?
Melbourne_Australia wrote: ↑22/08/2023 10:01
Sve ispod 3 milje je patnja.Pricam za porodicu sa djecom i bez kredita za stan.Naravno pricam o Sarajevu..
Ma smiješno pričati.
Evo da ne računam kredit za gradnju kuće, to ćemo ostaviti po strani.
Nas dvoje i mali od 15 mjeseci trošimo
mjesečno najmanje
1200 KM na potrošne zajebancije (pelene, toalet papiri, deterdženti, šamponi, kupke, frizerski ja jednom mjesečno žena jednom u tri mjeseca, pičke materine) i hranu, i to se pazi i ne razbacuje, niti se baca ni voće ni povrće ni hljeb. Kupuje se samo na akcijama i uvijek si u grču nekom. Ne pušimo, ne kockamo, ne pijemo (ja popijem jednu pivu pođahkad).
Dodaj na to:
- režije koje su cca
220 KM (voda 25 KM, struja 120 KM, telemach 53 KM, pretplata za jedan mobitel 25 KM)
to je prosjek na nivou godine, zimi više, ljeti malo manje
- vrtić samo
200 KM
Znači
1640 KM je ono
minimum minimuma.
E sad, moj mobitel plaća firma, auto vozimo firmino, znači nemamo trošak goriva, registracije, servisa, guma, potrošnih materijala.
Vlastito auto nemamo, jer si ga uz kredit za kuću trenutno ne možemo priuštiti.
Znači, ako hoćeš i auto i to neku polovnu harabatiju, i da odeš jednom godišnje sedam jebenih dana negdje skvasit guzicu, treba ti na to još najmanje 500 KM, što uz kredit za kuću dođe već na fin iznos.
Tako da, bez 3000 KM, u Zenici!, sve je preživljavanje.
Jer dodaj da će ti se u godini nešto i pokvariti u kući, ne daj bože neku bolest lijekove pizde materine, pa kvar na tom hipotetičkom autu, pa odjeća za bebača, pa odjeća za tebe da ne hodaš poderan, pa odjeća za ženu koja stvarno malo troši na te stvari (ispod prosjeka)... Pa kosilica, pa trimer, pa alat, pa sredi malo oko kuće...
A da ne pričam da ne smiješ ni sanjati o nekim putovanjima, da obiđeš malo svijeta, roadtrip ili nešto tako, jednom godišnje, ili da priuštiš sebi neko mlađe vozilo, ne daj bože novo.
Zadovolji se bošnjo mrvicama i nabij se nogom u dupe.
Kakva putovanja kakvi obilasci svijeta, šta ti je, sjedi u kući i zahvali bogu što ne puca.