Generalno se slazem sa cijelom porukom, ako sam te dobro shvatio, ali se ne slazem sa dijelovima.
Prvo ne znam da bas postoje "strucnjaci za genocid", i ne odredjuje sud sta je genocid u svakom slucaju. Ljudi koji izucavaju, vecinom historicari, kategoriziraju dogadjaje kao genocid. Tako da imamo genocid na Americkim Indijancima, Holodomor itd. koji nisu presudjeni ali se smatraju genocidima. I naravno, uvijek postoji mogucnost da je sud u krivu.
A za ovo "ljevicar" ne znam da se isplati u tu diskusiju ulaziti. Bojim se zavrsit cemo sa No True Scotsman fallacy.
Ljevicar je jer sam sebe tako kategorizira i dovoljno je ucino da se smatra ljevicarem.
Ali nije to nista cudno za ljevicare i ugledni francuski filozofi od Sartrea, de Beauvoir, pa do Fouculta, nakon Drugog svjetskog su imali razumijevanja za rezime Staljina, Maoa, Pota, Castra itd. Kao sto su i pripadnici Franfurtske skole.
Niti su ljevicari imuni na genocide. Sami su ih pocinili dobar broj.
I Milanovic je ljevicar jer je clan SDP HR koja se sama pozicionira i naziva strankom ljevice, i koja je prirodni nastavak i nasljednica Saveza komunista Hrvatske, pa se ti sad raspravljaj kako on nije ljevicar.