Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konoplja

#8976 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konoplja »

n+1 wrote: 21/08/2023 23:11
konoplja wrote: 21/08/2023 23:10
Istina, sve istina. Ali je proslo, evo, skoro 30 godina, a mi se jos uvijek ne mozemo dogovoriti.
Uz to se slilo para i para, a u odlicnoj smo geografskoj poziciji i blizu centralne EU. Mogli smo puno, puno bolje.
To je tačno.
Za jednu Bugarsku je sramota da je tu gdje je. Mnogo veca bruka jer nisu imali rat, a ubacili su ih u EU na tanane. To cu priznati. Pa mozda i Makedonija jer je izbjegla veci sukob, ali ne znam iskreno kakve su tu tenzije izmedju Bugara i njih i Albanaca i Grka.
Mozda i Crna Gora ali njih Srbija dobro sabotira. Ovi ostali su konstanto u nekim sukobima, civilnim ratovima, unutrasnjim nemirima, i boga pitaj sta jos ali sam gotovo pa siguran da je gore od nase situacije, plus su geografski daleko od ovih bogati drzava.
ZoomZoomKiwi

#8977 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Dovoljno je pogledati ovu mapu uz činjenicu da je danas 2023. godina, a rat je završio 1995. godine.

Image

Image
Let this sink in.

A tek nerad, javašluk i nepostojanje sistema odgovornosti u zdravstvu, sudstvu i školstvu...
Last edited by ZoomZoomKiwi on 21/08/2023 23:22, edited 1 time in total.
sumirprimus

#8978 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

EFD22 wrote: 21/08/2023 23:19 Dovoljno je pogledati ovu mapu uz činjenicu da je danas 2023. godina, a rat je završio 1995. godine.

Image

A tek nerad, javašluk i nepostojanje sistema odgovornosti u zdravstvu, sudstvu i školstvu...
Gledaj tuzle, jbm svaku vladu vlast i drzavu usput i poprijeko
sumirprimus

#8979 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Zivim u Tamnom vilajetu pu
sumirprimus

#8980 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Evo ovo meni ko poreznom obvezniku itekako smeta ni metra brze ceste kamol autoceste. Jbes i armeniju i gruziju nema puta, a pare su i moje
Denis rumeni precjednik je iz mog vilajeta, vidis li ovo precjednice jbm ti vip i navip
n+1

#8981 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by n+1 »

konoplja wrote: 21/08/2023 23:15
n+1 wrote: 21/08/2023 23:11

To je tačno.
Za jednu Bugarsku je sramota da je tu gdje je. Mnogo veca bruka jer nisu imali rat, a ubacili su ih u EU na tanane. To cu priznati. Pa mozda i Makedonija jer je izbjegla veci sukob, ali ne znam iskreno kakve su tu tenzije izmedju Bugara i njih i Albanaca i Grka.
Mozda i Crna Gora ali njih Srbija dobro sabotira. Ovi ostali su konstanto u nekim sukobima, civilnim ratovima, unutrasnjim nemirima, i boga pitaj sta jos ali sam gotovo pa siguran da je gore od nase situacije, plus su geografski daleko od ovih bogati drzava.
Pa eto, CG u NATO. I uz svu priču "NATO donosi investicije", opet iza nas.
konoplja

#8982 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konoplja »

EFD22 wrote: 21/08/2023 23:19 Dovoljno je pogledati ovu mapu uz činjenicu da je danas 2023. godina, a rat je završio 1995. godine.

Image

Image
Let this sink in.

Ma suti, dobro je, dobro je kako moze biti. Ne puca se.
Ali realno, uz sve probleme koje imamo, tesko da su gori od vecine ostalih nabrojani drzava.
Vecinu je poklopila sapa Ruske federacije nakon raspada SSSR-a, u Ukrajini se trenutno puca, Armenci i Azeri nedavno se pucali, kao i u Gruziji protiv Rusa, Moldavija ima svoju drugu rusku puppet vladu, Bjelorusija sa svojim SSSR diktatorom, Kosovo i CG jebe Srbija, Albanija mafija-drzava.
Turska, Makedonija i Bugarska da su ispod nas je sramota za njih. Ove ostale treba diskvalifikovati.
Kako god, u donjoj smo polovini. 33/34 drzave su ispred nas, a ispod 3 do 14. Kako kome volja racunati.
Last edited by konoplja on 21/08/2023 23:31, edited 2 times in total.
sumirprimus

#8983 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Sve moogu progutat, kebga iz bosne sam trpeciv sam, al ovo za puteve nema oprosta ovo je za prijekog suda
I prvi koji kaze da smo siromasni i njeg isto
Seawolf

#8984 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Seawolf »

Image

Image
Let this sink in.

O značaju saobraćajne povezanosti za našu državu, najbolje govori činjenica da smo vjerovatno jedina država na svijetu oko koje je susjedna država napravila cestovnu zaobilaznicu.
MarlboroGold

#8986 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by MarlboroGold »

Ide to jako sporo, ali što se tiče saobraćajnica TK je daleko najgori već duži period. Imamo daleko najgore puteve, a najmnogoljudniji kanton. Mislim da ja neću doživiti neke veće investicije u tom segmentu u Tuzli i okolini.

Ali tu su prvenstveno krivi naši ljudi iz TK na pozicijama koje nije briga. Bitno je samo da redovno kapa, a da se malo zauzmu za TK to ništa.

I dodatna stvar čim prođu Kladanj postanu veće Sarajlije od Sarajlija.
Bodkin

#8987 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bodkin »

n+1 wrote: 21/08/2023 23:03
EFD22 wrote: 21/08/2023 22:57

To bi bila malo realnija slika.

I od kad su Armenija, Azerbejdžan, Kazakstan i Gruzija europske države?
Bodkin wrote: 21/08/2023 23:01

Prica je bila o evropskim drzavama. Kakva armenija, kakav kazahstan :D
Otkad su članice Vijeća Evrope.
Ima smisla. I moja raja kad kaze evropske drzave misli na kazahstan :D
Zajebancija na stranu, ti si u brojevima. Jel na prosjek popravlja javni sektor?
sumirprimus

#8988 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

MarlboroGold wrote: 21/08/2023 23:50 Ide to jako sporo, ali što se tiče saobraćajnica TK je daleko najgori već duži period. Imamo daleko najgore puteve, a najmnogoljudniji kanton. Mislim da ja neću doživiti neke veće investicije u tom segmentu u Tuzli i okolini.

Ali tu su prvenstveno krivi naši ljudi iz TK na pozicijama koje nije briga. Bitno je samo da redovno kapa, a da se malo zauzmu za TK to ništa.

Ni letra brze ceste kamol AP.
I sda i sdp i sbb i df i szbih nip ns drzavu niksica rumenog baketa salku hodzu mandzu i ostalu lokalnu seljadiju
MarlboroGold

#8989 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by MarlboroGold »

sumirprimus wrote: 21/08/2023 23:51
MarlboroGold wrote: 21/08/2023 23:50 Ide to jako sporo, ali što se tiče saobraćajnica TK je daleko najgori već duži period. Imamo daleko najgore puteve, a najmnogoljudniji kanton. Mislim da ja neću doživiti neke veće investicije u tom segmentu u Tuzli i okolini.

Ni letra brze ceste kamol AP.
I sda i sdp i sbb i df i szbih nip ns drzavu niksica rumenog baketa salku hodzu mandzu i ostalu lokalnu seljadiju
Ma šupčine svi redom, a sjete se kantona pred izbore i onda malo zakrpe dok ne prođu malo jača teretna vozila pa opet sve popuca. Neki dan kad nisam sletio sa ceste prema Gračanici zbog rupetine koja se nije ni vidila. Jebao sam im od do od parlamentaraca do onih u Cestama FBiH. Hajd što sam mogao ja poginuti, već i žena i dijete.
n+1

#8990 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by n+1 »

Bodkin wrote: 21/08/2023 23:50
n+1 wrote: 21/08/2023 23:03

Otkad su članice Vijeća Evrope.
Ima smisla. I moja raja kad kaze evropske drzave misli na kazahstan :D
Zajebancija na stranu, ti si u brojevima. Jel na prosjek popravlja javni sektor?
Ma to je nemoguće reći. Imamo podatke o platama po sektorima, ali šta je javni sektor za potrebe ove priče?

Ako ćemo slijediti onu definiciju koja se obično implicitno podrazumijeva u javnosti (političari, službenici na različitim nivoima u državi, vojska, policija, zdravstveni radnici, prosvjeta, itd.) trebalo bi kombinirati podatke iz više različitih sektora. Što je problematično, jer, recimo, zdravstveni sektor sadrži plate i javnih i privatnih institucija. Slično je i sa nizom drugih sektora.

Ako ćemo gledati samo upravu, što bi značilo političare, vojsku, i državne službenike, onda je, očekivano, njihova prosječna plata iznad prosječne plate za cijelu ekonomiju. Ali ne drastično, nekih cca. 500 KM bruto iznosa.
Didier

#8991 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

EFD22 wrote: 21/08/2023 22:59
Didier wrote: 21/08/2023 22:57

Nisi ti nikad izašao iz Bosne očigledno...
Samo sam tebe čekao.

Obišao sam ja cijelu Europu, a lagano i ostatak planete ide.

Nije ni tebi nikad trebao doktor ovdje očigledno...

Ili to, ili si nečiji stranački poltron uhljeb šta li si, pa ti je onda ovdje bolje nego igdje ikom.
Jedno je turizam, a drugo je život.

Zatrebao mi je doktor u Amsterdamu, pa sam dva mjeseca hodao s upalom pluća gdje su me ubjeđivali da sam okej, a nisam mogao slikati pluća jer eto nemam temperaturu.

Pritom privatni doktor ne postoji.

Došao nakon toga u Sarajevo, sve završio za tri dana, dobio konačno jebeni antibiotik i za heftu bio bolji.

I btw, imam EU pasoš, mogu gdje god hoću, ali meni je u Sarajevu najbolje. Nikad ovdje nisam imao državni posao, i sve sam dosad postigao sam. Radim privatno i u privatnoj firmi. Ali znam svoj posao. Kad trebam nekoga zaposliti, nije mi dobro, a svi kukaju kako nema perspektive.
Dope_Man

#8993 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dope_Man »

Image
Pa.. ako cemo strogo tehnicki, ova mapa je od prije oar godina, prije zenicke dionice i tunela ispod Ivana.

Dakle zalis se gdje ne treba, suti - dobro je :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8994 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Vise je not great not terrible.
Rockefeller

#8995 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Rockefeller »

Aha hau jes nou :lol:

Kada ides u hitnu/dom zdravlje, obavezno ponesi lijekove i materijal za previjanje jer nemaju.
ZoomZoomKiwi

#8996 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Nemaju ništa bukvalno
sumirprimus

#8997 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

ma nije njemu zatrebo bas bas zatrebo doktor. pa da vidi u kakvom sistemu zivimo, sit gladnom ne vjeruje bilo i bice.
jebte u amsterdamu i mariuhana je lagelizovana mozes bar pusit ko cojk, ili koristit thc cbd ulja bez problema ,sto je ovde jos uvijek izjednaceno sa teskimdrogama. ako nista.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8998 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mk ultra »

Didier wrote: 22/08/2023 00:55 a svi kukaju kako nema perspektive.
a koja je perspektiva?

apsolutno bezakonje?

nije tebi ovdje država (u bilo kojem nivou i formi) zatrebala vjeruj mi :wink:
a ne može ni ovdje svako otići doktoru privatno, mada na kraju mora, iako platim uredno sva osiguranja (obavezno)
od policije nemaš ništa
općine, kantonalne i federalne službe, to se vidi kroz sve što su uspjeli da "naprave" i formiraju
ima da ne griješim dušu nekih stvari koje je sada nova vlast u KS sredila, tipa subvencije za vrtiće svima, porodiljne naknade pa je i to sjebano poslije... itd itd. al hajd.

privatni sektor u određenim granama funkcioniše, ali u 90% privatnog sektora i dalje je tlačenje radnika mizernim platama.

pitao bih te da imaš (a sretni su koji imaju) 2x1200 u kući, kako ih razvući na 30d.
sa vrtićem, hranom, režijama itd itd.. u bingu se za hranu mjesečno sada daje preko 1500.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8999 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Sta je sjebano poslije?
Rockefeller

#9000 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Rockefeller »

Seawolf wrote: 21/08/2023 23:41 odgovornosti u zdravstvu, sudstvu i školstvu...
O značaju saobraćajne povezanosti za našu državu, najbolje govori činjenica da smo vjerovatno jedina država na svijetu oko koje je susjedna država napravila cestovnu zaobilaznicu.
:lol:
Post Reply