Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dječak sa šibicama

#24576 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Musa nije clutch, i u Realu Ljulj uzme loptu i rjesava utakmicu, to ili imas ili nemas.

A i Adis je skenjao zadnje napade, sva taktika daj prvo Nurkicu, onda daj Musi, a Atic je mogao i tricu opaliti. Nego se baca lopta Nurkicu a na njemu dva cuvara.

Trener bez akcije.

Moglo se ovo pobijediti, steta.
Dugarry

#24577 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

dječak sa šibicama wrote: 20/08/2023 19:28 Musa nije clutch, i u Realu Ljulj uzme loptu i rjesava utakmicu, to ili imas ili nemas.

A i Adis je skenjao zadnje napade, sva taktika daj prvo Nurkicu, onda daj Musi, a Atic je mogao i tricu opaliti. Nego se baca lopta Nurkicu a na njemu dva cuvara.

Trener bez akcije.

Moglo se ovo pobijediti, steta.
Slazem se.

Na kraju smo bezveze odigrali.

Steta!
swanfilter

#24578 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Nek Musa sada pogleda Hezonju kako se to radi ...
Better Man

#24579 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Better Man »

Moglo se i trebalo pobijediti. Opravdanja kako su Poljaci igrali na domaćem terenu i sl. su smiješna i nisu vrijedna komentarisanja.
auspuhc

#24580 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by auspuhc »

kakotakonikako wrote: 20/08/2023 16:27 Sa Beciragicem se ne moze vise. Nema on ni autoriteta a ni znanja da vodi nasu selekciju.
A i ovaj komentator nema pojma o kosarci.

A i kada ovaj turnir prenosi lokalna a ne nacionalna TV i ti kaze mnogo toga.
Beciragic nije nikakav strucnjak, ali ovo su izgubili Musa i Nurkic kao glavni igraci. Obojica ocajni i cudo je da smo uopce bili blizu pobjede.

Neki dan govorim da se na Nurkica trenutno u nba ligi gleda kao na negativan ugovor i da nikakvu vrijednost nema. Danas je pokazao zasto je tako.
dječak sa šibicama

#24581 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Jedan igrac poput Sarica iz HR krucijalan bi bio, da poveze redove i odradi clutch dio posla.

Fali kohezija u ovoj ekipi. Mozda taj crni plej.
spree

#24582 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

E jbg sta ocekujete da nurkic samo zato sto je NBA igrač razgrne trojicu i zakuca. Jel kontakte da su se ljudi pripremili da igraju protiv nurkica a da nam pristaju vanjski šut koji nemamo? Mislim može ko sta hoce napisati, ali kad se nema pojma onda je pametnije šutiti. On nikada nije bio napadački neki igrac, a o kreiranju prostora za sebe je bespredmetno govoriti. On je odlican u zastiti obruca, dobre blokove postavlja, a i odlican je dodavac. Treba smanjiti ocekivanja. Nisam gledao cijelu utakmicu, ali ovo je Musa izgubio. On bi da bude heroj, malo da se lupa po prsima, malo da se okrene publici. Najgoru moguću stvar je uradio sa svoja zadnja dva napada. Prvo apsolutno nerezonski trica sa 9m u ranoj fazi napada, pa onda i idiotski off balance šut/floater kad nije dobacio do koša. A fino smo culi time out i sta je Adis pricao. Hoce da je glavni i to je to. Da je pogodio ne bi se moglo zivjeti od njega, a ovako pojeo vuk magarca. Morao je i Adis bolje, ali eto sve i da ode koga dovesti kad nemaju za kifle. Atic je trebao šutati onu zadnju tricu, a i Garza jako je frknuti pa nek ode negdje. Jbg sad :( .
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#24583 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

ljubijankic wrote: 20/08/2023 16:29
canvra888 wrote: 20/08/2023 16:21

Kažem ja, sjate se kežualci koji pojma nemaju o košarci.

Šta kaže lik maloprije, "da dođe ozbiljnija ekipa od Poljske", a Poljska četvrta ekipa Evrope. Haos :lol:
Ako je tebi Poljska cetvrtak ekipa Evrope ubi se momentalno. Grob te jebo ljudi imaju 2 i po igraca ali bitno je koji su nekoj nebitnoj listi
Nije meni cetvrta reprezentacija Evrope nego Evropskog prvenstva prosle godine!
kakavdanakneiskustvu

#24584 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

sa tim sastavom su tad i nikad više ne bi bili četvrti u europi,kai što makedonije nikad nije bila ni blizu polufinala nakon onog iz 2011
canvra888

#24585 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

U rezimeu svega - šteta. Nisam ljut na momke, želja i borba je bila očita, ali mi je fakat žao prilike jer je bila pred nama.

Danas smo dobili odlične partije role play igrača, Lazića i Atića. Posebno mislim na Atića, jer je danas na utakmicu došla dobra verzija Atića. Bio je prava iskra u pojedinim dijelovima utakmice, pokretač momentuma. Čak sam u par trenutaka mislio da je bio i previše nesebičan sa ekstra pasom. Pravi je J.R. Smith za sirotinju, konzistentno nekonzistentan :D

Mislim da smo dobro igrali. Odbrana šuta za tri poena nam je bila najbolja u ovih 5 utakmica, vidio se očit napredak, iako je tu i tamo i dalje bilo par lapsusa, ali sasvim tolerabilno. Ono što je najviše vrijedno pomena je da smo na zatvaranje reketa od strane Poljaka i povremenu zonsku odbranu jako dobro odgovorili vanjskim šutem. Čini mi se da smo na oko 38% za 3 bili, što je za nas vanserijski. Skakanje je ponekad škripalo, ali to je jednostavno neminovno kada protivnik visokim igračima koji šutaju trice izvuče naše visoke igrače van reketa.

Ono što zamjeram Adisu prije svega su honorarne minute Haliloviću. Nadao sam se da neće pasti pod pritisak reputacije Halilovića, ali ipak jeste. Uz dužno poštovanje prema kapitenu, ali Halilović u zadnje dvije utakmice, zadnjih 20ak odigranih minuta ima više faulova i izgubljenih lopti, nego poena, odnosno nema apsolutno nijednog postignutog poena. Jednostavno je u jako lošoj formi trenutno i Adis je trebao dodijeliti njegove minute ili Alibegoviću, Garzi pa čak i Kamenjašu... baš kao što je to uradio sa Sulejmanovićem prošle godine.

Iako su dobro igrali, i iako jako ne volim stvarno upirati prstom u nekoga za poraz, moram spomenuti da su Musine jako loše odluke u završnici najviše doprinijele porazu. Onakva nerezonska, nalik na heat-check tricu u još ranoj fazi napada, u zadnjim momentima utakmice je nedopustiva. Još posebno uzevši u obzir da ga nije išao šut ni prije te trice. Nikakve potrebe za hero ball nije bilo tu, još posebno kad zna i on sam, a i mi kako zna lijepo podijeliti pas iz prodora ili pick & rolla, a sad ima ne samo Nurkića, nego i Garzu za to.

Šta je tu je, i dalje tu za momke uz podršku, samo uz gorčinu u ustima.
hrasno38

#24586 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 20/08/2023 21:19 U rezimeu svega - šteta. Nisam ljut na momke, želja i borba je bila očita, ali mi je fakat žao prilike jer je bila pred nama.

Danas smo dobili odlične partije role play igrača, Lazića i Atića. Posebno mislim na Atića, jer je danas na utakmicu došla dobra verzija Atića. Bio je prava iskra u pojedinim dijelovima utakmice, pokretač momentuma. Čak sam u par trenutaka mislio da je bio i previše nesebičan sa ekstra pasom. Pravi je J.R. Smith za sirotinju, konzistentno nekonzistentan :D

Mislim da smo dobro igrali. Odbrana šuta za tri poena nam je bila najbolja u ovih 5 utakmica, vidio se očit napredak, iako je tu i tamo i dalje bilo par lapsusa, ali sasvim tolerabilno. Ono što je najviše vrijedno pomena je da smo na zatvaranje reketa od strane Poljaka i povremenu zonsku odbranu jako dobro odgovorili vanjskim šutem. Čini mi se da smo na oko 38% za 3 bili, što je za nas vanserijski. Skakanje je ponekad škripalo, ali to je jednostavno neminovno kada protivnik visokim igračima koji šutaju trice izvuče naše visoke igrače van reketa.

Ono što zamjeram Adisu prije svega su honorarne minute Haliloviću. Nadao sam se da neće pasti pod pritisak reputacije Halilovića, ali ipak jeste. Uz dužno poštovanje prema kapitenu, ali Halilović u zadnje dvije utakmice, zadnjih 20ak odigranih minuta ima više faulova i izgubljenih lopti, nego poena, odnosno nema apsolutno nijednog postignutog poena. Jednostavno je u jako lošoj formi trenutno i Adis je trebao dodijeliti njegove minute ili Alibegoviću, Garzi pa čak i Kamenjašu... baš kao što je to uradio sa Sulejmanovićem prošle godine.

Iako su dobro igrali, i iako jako ne volim stvarno upirati prstom u nekoga za poraz, moram spomenuti da su Musine jako loše odluke u završnici najviše doprinijele porazu. Onakva nerezonska, nalik na heat-check tricu u još ranoj fazi napada, u zadnjim momentima utakmice je nedopustiva. Još posebno uzevši u obzir da ga nije išao šut ni prije te trice. Nikakve potrebe za hero ball nije bilo tu, još posebno kad zna i on sam, a i mi kako zna lijepo podijeliti pas iz prodora ili pick & rolla, a sad ima ne samo Nurkića, nego i Garzu za to.

Šta je tu je, i dalje tu za momke uz podršku, samo uz gorčinu u ustima.
Ja bih jos dodao da kod Poljske je igralo 11 igraca sa finim minutazama a kod nas cak cetiri nisu uopste ulazili u igru. I to cu uvijek zamjerati apolsutno svakom selektoru koji bude na klupi. Koji klinac ih vodis. Povedes jednog jedinog playa Zahiragica i ne das mu ni sekunde....nemoj ga onda voditi povedi neko krilo ne znam.....ovo je bio prvobitni spisak......
Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.
I na njemu imas 2-3 playa osim Zahiragica.......Zasto nije poveo Penavu koji je uvijek igrao korektno za reprezentaciju umjesto Delalica. Kako nije vidio da je Halilovic nikad nespremniji u zivotu bio. Te stvari mu zamjeram ali bez obzira mislim da je on za Bosnica Greg Popovic.
Generalno bio bi najsretniji da nam na klupu opet sjedne nekakav Dule Vujosevic kod kojeg svi igracci igraju utakmicu.
Prilika jeste bila medjutim sma press konferencija prije odlaska je puno toga rekla a ko je shvatio shvatio je!
Karikaturist

#24587 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Karikaturist »

Da li je bio dogovor na zadnjem time outu je da se ide na tri poena i to ne na Musu, dok se on zabijao u reket bez imalo rezona!?
Logovan

#24588 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

karanana wrote: 20/08/2023 17:56
ljubijankic wrote: 20/08/2023 16:30

I mocni igraci Poljske, cetvrte reprezentacije u Evropi!!!!
Baho
Moja tv komentator
Nasi navijaci i publika
Klix
I cijenjeni forumaši
omega369

#24589 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by omega369 »

Pa ja koliko mogu procitati vecu krivicu imaju navijaci i forumasi od, pazi sad, profesionalaca kojima je to hljeb?! Jos onaj govori da nije gledao citavu utakmicu, ali eto nisu nurk i musa nista pogrijesili jer su se ljudi spremali za njih?! Jok, eto za vas su se spremali

A jesmo li se mi spremali za njih, mozda?! Ista?!

Ko je trebao rijesiti utakmicu ako ne njih dvojica, gegic mozda?!
I sta trebam smanjiti ocekivanja od nase reprezentacije koja je skoro u fulu sa igracima protiv poljske bez pola igraca?! Pa nemoj da idemo onda nigdje. Zatvori loptu, zakopaj je. Zovite klovna da je probusi
canvra888

#24590 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

omega369 wrote: 20/08/2023 23:59 I sta trebam smanjiti ocekivanja od nase reprezentacije koja je skoro u fulu sa igracima protiv poljske bez pola igraca?!
Poljskoj fale 2 startera, nama 1. Nije baš da im fali pola igrača.
Isner

#24591 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Isner »

goredole wrote: 20/08/2023 18:37
ljubijankic wrote: 20/08/2023 16:30

I mocni igraci Poljske, cetvrte reprezentacije u Evropi!!!!
četvrta reprezentacija u Evropi kao što je i Juga bila četvrta armija po snazi :lol: :lol:
Da smo mi uzeli četvrto mjesto kao Poljaci, bez obzira na naš sastav, onda bi samouvjereno govorili da smo 4-i u Evropi i vlasnici drvene medalje..
Tako da, ne bi ja njih omalovažavao, oni jesu četvrti u Evropi, sve do narednog prvenstva..
laik1981

#24592 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by laik1981 »

Sudije su nas zaklale. Da Poljaci danas nisu imali ogromnu pomoc sudija rasuli bi ih, bez obzira na sve greske koje smo pravili.
canvra888

#24593 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Dobro mi je u sjećanju onaj Musin prodor u kontri, fino se vidi da ga u glavu udara poljski igrač, samo što je sreća tu što je Luka pospremio to u koš, ali je poenta da su manje stvari svirali za Poljake.

I onoliko pregledanje oko Nurkićevog faula je komično, ono ni na vidiku nije nesportska.

Ali i pored svega ovoga, nisu sudije krive za poraz. Egzekucija, nervoza i nerazmišljanje u krajnjim minutama utakmice su glavni krivac.
swanfilter

#24594 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Napisao sam neki dan, vise ce biti do nasih nego do Poljaka.

I, svi govorili kakav ce biti Nurkic jer je kasnio, a ja ne znam sta je Musa radio na pripremama. Samo 10 koseva jucer i eto poraza ...
hrasno38

#24595 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 21/08/2023 01:42 Dobro mi je u sjećanju onaj Musin prodor u kontri, fino se vidi da ga u glavu udara poljski igrač, samo što je sreća tu što je Luka pospremio to u koš, ali je poenta da su manje stvari svirali za Poljake.

I onoliko pregledanje oko Nurkićevog faula je komično, ono ni na vidiku nije nesportska.

Ali i pored svega ovoga, nisu sudije krive za poraz. Egzekucija, nervoza i nerazmišljanje u krajnjim minutama utakmice su glavni krivac.
Bilo je toga podosta....to sa Nurkicem se i te kako mogao svirati i kao faul u napadu s obzirom kako ga je poljak opizdio laktom direktno u lice, u prvom poluvremenu sviraju poljacima 2+1 iaako je sudija digao ruku i kad igrac Poljske nije napravio prvi korak, zadnji Nurkicev faul je bio ali malo prije toga je bio i faul nad Nurkicem s obzirom kakve su faulove svirali Poljacima itd itd.....Musin skoro svaki prodor je bila licna ali on je sam kriv sto mu sudije sve rijedje i rjedje sviraju licne. Pa onda to nad Garzom....i te kako kad se skupi na hrpu ima uticaja.
hrasno38

#24596 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

swanfilter wrote: 21/08/2023 09:47 Napisao sam neki dan, vise ce biti do nasih nego do Poljaka.

I, svi govorili kakav ce biti Nurkic jer je kasnio, a ja ne znam sta je Musa radio na pripremama. Samo 10 koseva jucer i eto poraza ...
Pa Musa je dosao drugog a Nurkic petog Augusta :)
canvra888

#24597 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

hrasno38 wrote: 21/08/2023 18:38
canvra888 wrote: 21/08/2023 01:42 Dobro mi je u sjećanju onaj Musin prodor u kontri, fino se vidi da ga u glavu udara poljski igrač, samo što je sreća tu što je Luka pospremio to u koš, ali je poenta da su manje stvari svirali za Poljake.

Bilo je toga podosta....to sa Nurkicem se i te kako mogao svirati i kao faul u napadu s obzirom kako ga je poljak opizdio laktom direktno u lice, u prvom poluvremenu sviraju poljacima 2+1 iaako je sudija digao ruku i kad igrac Poljske nije napravio prvi korak, zadnji Nurkicev faul je bio ali malo prije toga je bio i faul nad Nurkicem s obzirom kakve su faulove svirali Poljacima itd itd.....Musin skoro svaki prodor je bila licna ali on je sam kriv sto mu sudije sve rijedje i rjedje sviraju licne. Pa onda to nad Garzom....i te kako kad se skupi na hrpu ima uticaja.
Bilo je uticaja, ali realno smo mogli očekivati da će tako biti. Domaćini turnira, pred domaćom publikom, moralo se barem malo navoditi na njihovu stranu. I pored svega toga, imali smo više prilika da završimo i spakujemo utakmicu. Kriviti prvo sebe, tačnije onu neshavizanost u završnici pa onda sve ostalo.
auspuhc

#24598 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by auspuhc »

hrasno38 wrote: 21/08/2023 18:40
swanfilter wrote: 21/08/2023 09:47 Napisao sam neki dan, vise ce biti do nasih nego do Poljaka.

Ma i ovakvi su bolji od gotovo svi ostalih.

Najzalosnije je sto smo mi igrali u najjacem sastavu i opet nismo mogli ni do kvalifikacija za OI. Kosarka je sport gdje bi zemlja poput nase mogla lakse biti u vrhu nego u fudbalu. Jos imamo i odlicne genetske predispozicije.
hrasno38

#24599 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

auspuhc wrote: 21/08/2023 19:20
hrasno38 wrote: 21/08/2023 18:40
Ma i ovakvi su bolji od gotovo svi ostalih.

Najzalosnije je sto smo mi igrali u najjacem sastavu i opet nismo mogli ni do kvalifikacija za OI. Kosarka je sport gdje bi zemlja poput nase mogla lakse biti u vrhu nego u fudbalu. Jos imamo i odlicne genetske predispozicije.
Nema veze sto si u bilo kojem sastavu ako su igraci nespremni i van forme. Pa iz aviona se vidi da su skoro svi nasi igraci van svojih mogucnosti. {a Halilovic i Gegi su zadnje utakmice igrali u Maju.....Nurkic isto tako....to je tri mjeseca bez treninga i utakmica a mislim da je vecina igraca tako. Gledaj nasu ekipu u utakkmicama EP i protiv Francuske kada smo bili TOP spremni i kad je Nurkic u kos zakucavao i loptu i francuske centre kao i Kamenjas.
kakavdanakneiskustvu

#24600 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

a igrači drugih reprezentacija su valjda u punoj formi u sredini avgusta
Post Reply