Sta se smije preko granice
-
hurmasica
#1 Sta se smije preko granice
Pokusah naci na netu sta se smije prenijeti preko granice od hrane, ali nigdje nije precizirano.
Ako neko ima provjerenu info smiju li se jaja prenijeti i pasteta, salama i sl .
Hvala
Ako neko ima provjerenu info smiju li se jaja prenijeti i pasteta, salama i sl .
Hvala
-
Peryton_
- dr_Evil
#3 Re: Sta se smije preko granice
Izgleda ovih dana smiju iskazani chetnici se prenijet preko granice. Ali valjda to nije tema 
Uglavnom preko granice mozes prenijet sve i svasta, sve dok to nije hrvatska granica, tamo su cudni tipovi na granici. Poletim avionom i otvore mi kofer u sred EU, gledaju prsut, sir, ajvar, kajmak, salama, kazu dobar idi dalje.
Uglavnom preko granice mozes prenijet sve i svasta, sve dok to nije hrvatska granica, tamo su cudni tipovi na granici. Poletim avionom i otvore mi kofer u sred EU, gledaju prsut, sir, ajvar, kajmak, salama, kazu dobar idi dalje.
-
laik1981
#4 Re: Sta se smije preko granice
Ako neces da rizikujes onda nista zivotinjskog porijekla, osim ako se ne radi o ribi. Na cro granici znaju raditi teski retardi koji jedva cekaju da ti sloze kaznu.
-
Peryton_
#5 Re: Sta se smije preko granice
Godinama nisam imao problem i onda umalo vraćen zbog djecije hapice. Od tada ne nosim nista ne mogu se svadjat sa ljudima punim ega a manjka inteligencije.
- mufa1
- deer_hunter
#7 Re: Sta se smije preko granice
https://europa.eu/youreurope/citizens/t ... dex_en.htmdr_Evil wrote: ↑19/08/2023 12:46 Izgleda ovih dana smiju iskazani chetnici se prenijet preko granice. Ali valjda to nije tema
To sto su te pustili ne znaci da rade ispravno,onako kako im sluzba nalaze. Pravila igre su jasna, a ti sto su tebe pustili nisu radili posao za koji su placeni. Hrvati su rigorozni jer su preuzeli sengensku granicu. Poslije njih granica nema i za sve sto udje u EU, a nije trebalo oni su odgovorni.Rules when travelling from a non-EU country
If you travel to the EU from a non-EU country, you are not allowed to bring any meat or dairy products with you. You can however bring a limited quantity of fruit and vegetables as well as eggs, egg products and honey. Restricted quantities of fish or fish products are also allowed.
-
mali_balon
#8 Re: Sta se smije preko granice
Mozes sve to pobrijano ali da ti je to kao hrana za puta....
Vece kolicine nicega ne nosi...bezveze ces placati kazne radi 3 pastete ili koluta sudjuke....mislim mozda prodjes a mozda i ne prodjes
- Dope_Man
#9 Re: Sta se smije preko granice
Zar su ljudi stvarno spali na to da se MORA ponijeti salama i pasteta? 
- Plavo-bijeli
#10 Re: Sta se smije preko granice
Fakat, kao da je tamo cijena paštete 10km. Uostalom koji q jedete paštetu uopšte - smeće od mesa i hrane. Sad provjerio, u prosjeku pola km -1km više košta nego ovdje. Ako vam je do toga ne znam ni što idete na more i što morate ići ...
- deer_hunter
#11 Re: Sta se smije preko granice
Cisto ku.r.cenje, fazon "sta oni meni imaju govoriti sta cu ja nositi". Ides u Makarsku i nosis 5 pasteta, rizikujes par stotina eura kazne zbog necega sto mozes kupiti usput u npr. Lidlu-u Imotskom po cijeni istoj kao i u BiH.
-
swanfilter
#12 Re: Sta se smije preko granice
mali_balon wrote: ↑19/08/2023 13:17Mozes sve to pobrijano ali da ti je to kao hrana za puta....
Vece kolicine nicega ne nosi...bezveze ces placati kazne radi 3 pastete ili koluta sudjuke....mislim mozda prodjes a mozda i ne prodjes![]()
Hrvati ce kenjati i zbog sendivca ako je meso unutra ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: Sta se smije preko granice
Imaju debeli razlozi zasto postoje pravila
Npr africka kuga kod zivotinja
Bacis sendvic na benzinskoj
Uzme ga ptica otme ga vrana ispadne joj komad pojede ga svinja i eto epidemije a sta si radio
Napravio malp od suhog mesa za put
Npr africka kuga kod zivotinja
Bacis sendvic na benzinskoj
Uzme ga ptica otme ga vrana ispadne joj komad pojede ga svinja i eto epidemije a sta si radio
Napravio malp od suhog mesa za put
- Jack Be Nimble
#14 Re: Sta se smije preko granice
A koliko steka i domace rakije se mozd preko granice? Pitam za jarana 
-
arhivasvega
#15 Re: Sta se smije preko granice
U Lidlu u Imotskom mlijeko, sir, puter, tjestenina, cajevi, djeci zvake i bombone, sve jeftinije nego kod nas, riba tu i tamo, paštete i salame svakako ne jedemo, jedino Podravkin gulas skuplji. U Studencu manje vise sve isto kao u Lidlu, Kaufland ludilo od akcija, nisam mogao vjerovati sta sam kupio za siću. Ja stvarno ne znam gdje ljudi idu na more i sta oni kupuju pa lupaju nake cijene...deer_hunter wrote: ↑19/08/2023 13:56Cisto ku.r.cenje, fazon "sta oni meni imaju govoriti sta cu ja nositi". Ides u Makarsku i nosis 5 pasteta, rizikujes par stotina eura kazne zbog necega sto mozes kupiti usput u npr. Lidlu-u Imotskom po cijeni istoj kao i u BiH.
-
arhivasvega
#16 Re: Sta se smije preko granice
2 kutije po osobi, litra zestokog i 16 litara pive po osobiJack Be Nimble wrote: ↑19/08/2023 14:49 A koliko steka i domace rakije se mozd preko granice? Pitam za jarana![]()
- Jack Be Nimble
#17 Re: Sta se smije preko granice
Hvala!arhivasvega wrote: ↑19/08/2023 14:532 kutije po osobi, litra zestokog i 16 litara pive po osobiJack Be Nimble wrote: ↑19/08/2023 14:49 A koliko steka i domace rakije se mozd preko granice? Pitam za jarana![]()
Al sta cu sa litrom, stara mi obicno donosila 3-4 za maksuzije
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#18 Re: Sta se smije preko granice
Zavisi na koga naletiš
Majkemi, nema pravila.
Majkemi, nema pravila.
-
swanfilter
#19 Re: Sta se smije preko granice
Tetku je Rvatica htjela zbog 100g kafe pisati kaznu. Spasili ga stariji sluzbenici.
Meni je bas po pitanju kafe zanimljivo da je nigdje ne navode, moze li se i koliko. A u pitanju je visokotarifna roba kao sto su cigare ili alkohol ...
Meni je bas po pitanju kafe zanimljivo da je nigdje ne navode, moze li se i koliko. A u pitanju je visokotarifna roba kao sto su cigare ili alkohol ...
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#20 Re: Sta se smije preko granice
4 litra vina, 10 litara pive, kokos, ananas, kivi, hurme, banane, i jos tako neko egzoticno voce koje sigurno ne raste u BiH (u nekim razumnim kolicinama).
Zadnjih 10 godina. Imate nesto za prijaviti? Ne.
Hvala sretno.
Do prije dvije godine je vrijedilo ono, meso, mlijecni proizvodi ne. Pa uvedeno 2 kutije cigara i sve poostrili.
Nama kad nesto nije jasno mi ih nazovemo i pitamo. 100% smo i prosle godine bili ubjedjeni da ne krsimo niti jedan zakon.
Pita nas carinik nesto za prijaviti? -Ne!
Cigarete? Da. Koliko? Po dvije kutije.
Voce i povrce? -Zena mi u mene, paradajz, krastavac, paprika, ja i ne stigoh da prijavim lubenicu, do lubenice je sve bilo pola kile, kila.
Eh zabranjeno! Dobro, rekoh, i sta sad, da bacimo?! Ne moze ovdje. Pa sta sad, da se vratim. Dobro ovaj put niste znali, sretan put.
Ove godine sta imate za prijaviti? Nista. Hajde malo na stranu. Tutokompleto auto pretrazen, ljudi radili svoj posao.
Zadnjih 10 godina. Imate nesto za prijaviti? Ne.
Hvala sretno.
Do prije dvije godine je vrijedilo ono, meso, mlijecni proizvodi ne. Pa uvedeno 2 kutije cigara i sve poostrili.
Nama kad nesto nije jasno mi ih nazovemo i pitamo. 100% smo i prosle godine bili ubjedjeni da ne krsimo niti jedan zakon.
Pita nas carinik nesto za prijaviti? -Ne!
Cigarete? Da. Koliko? Po dvije kutije.
Voce i povrce? -Zena mi u mene, paradajz, krastavac, paprika, ja i ne stigoh da prijavim lubenicu, do lubenice je sve bilo pola kile, kila.
Eh zabranjeno! Dobro, rekoh, i sta sad, da bacimo?! Ne moze ovdje. Pa sta sad, da se vratim. Dobro ovaj put niste znali, sretan put.
Ove godine sta imate za prijaviti? Nista. Hajde malo na stranu. Tutokompleto auto pretrazen, ljudi radili svoj posao.
- Truba
- Horoskop: Vodolija
#21 Re: Sta se smije preko granice
Smije li djem i kornflejks
Domaci djem od visnje
Domaci djem od visnje
-
moimoi
- problemnatravunu
- Truba