Pošteno pa ko koga zajebe.kravamuzara wrote: ↑19/08/2023 12:36Nece svabu preveslati, oni ce njega iskoristiti da usminkaju svoje financijske cifre i izvuku sta iz EU fondova.
I onda ga baciti niz vodu kad dodje vrijeme.
Stara germansko-slavenska
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pošteno pa ko koga zajebe.kravamuzara wrote: ↑19/08/2023 12:36Nece svabu preveslati, oni ce njega iskoristiti da usminkaju svoje financijske cifre i izvuku sta iz EU fondova.
Sad trenutno dobro i jednim i drugima, a pushe ga EU gradjani, ali kad dodje vrijeme ode Mate niz vodu.EFD22 wrote: ↑19/08/2023 12:38Pošteno pa ko koga zajebe.kravamuzara wrote: ↑19/08/2023 12:36
Nece svabu preveslati, oni ce njega iskoristiti da usminkaju svoje financijske cifre i izvuku sta iz EU fondova.
Stara germansko-slavenska![]()
Pa tako funkcionisu firme koje se tek osnivaju. Narocito one koje poslovanje zasnivaju na prikupljanju kapitala prodajom dionica same firme.EFD22 wrote: ↑19/08/2023 12:28 A ko ne vidi da je firma Rimac Automobili jedna malo složenija Ponzijeva šema, taj je pravi slijepac.
Ništa od onog što on prikazuje kao profit kompanije nije zarađeno od prodaje proizvoda. Sve su to ulaganja koja su prikazana kao zarada.
Bukvalno još od prvog dana firma nije stvorila novu vrijednost.
A o ćaći da mu ne pričam. Šta je ljudi ojadio, to je priča za sebe.
Oprosti ali Rimac Automobili se ne osniva tek, niti koju godinu. Ta firma postoji ravno 14 godina.Haris.ba wrote: ↑19/08/2023 12:43Pa tako funkcionisu firme koje se tek osnivaju. Narocito one koje poslovanje zasnivaju na prikupljanju kapitala prodajom dionica same firme.EFD22 wrote: ↑19/08/2023 12:28 A ko ne vidi da je firma Rimac Automobili jedna malo složenija Ponzijeva šema, taj je pravi slijepac.
Ništa od onog što on prikazuje kao profit kompanije nije zarađeno od prodaje proizvoda. Sve su to ulaganja koja su prikazana kao zarada.
Nije pekara da od danas pocne praviti kifle i zaradjivati.
Mozda propadne, mozda ne propadne. To je rizik ulaganja u neku firmu.
Zato kod nas berza manji promet od prodavnice ima.
Bez pump-a nazalost danas nema napretka u biznisu, to stoji.Seawolf wrote: ↑19/08/2023 12:30Pa šta.EFD22 wrote: ↑19/08/2023 12:28 A ko ne vidi da je firma Rimac Automobili jedna malo složenija Ponzijeva šema, taj je pravi slijepac.
Živi i radi od para iz budućnosti.
Kao WizzAir.
Šteta što nisi imao predmet Marksizam i osnove socijalističkog samoupravljanja, u srednjoj školi.
Nece se nikada prestati finansirati dok ne propadne. Sutra i da uradi sve sto je rekla da ce uraditi - finansiranje na razne nacine od gradjana nece prestati.
A zašto neke privatne firme imaju takav povlašten status?
Vidi, daleko sam ja od socijalističkog svjetonazora.
Upravo ovo jeste definicija socijalizma.EFD22 wrote: ↑19/08/2023 12:55Vidi, daleko sam ja od socijalističkog svjetonazora.
Za mene je pravi, surovi kapitalizam nešto najbolje.
Ali pravi istinski, nekorumpirani kapitalizam, gdje vrijediš onoliko koliko zaista doprinosiš i vrijediš, odnosno gdje kvaliteta diktira cijenu.
A ne ova prodaja magle i financiranje iz proračuna. To nije kapitalizam.
Ja sam uvijek bio za konkretne, vidljive stvari i rezultate.
Prikazivanje ulaganja kao dobiti je laž, i ništa drugo.
Zato sto se donese drzavna odluka da imaju povlasten status jer se bave necim sto zanima drzavu da pogura.
Ili je interes imati sifon za izvlačenje novca iz budžeta.
Pa ni prvi ni zadnji.
Ma ne mora u istom trenutku biti, neki će možda biti i slupan dok se napravi peti po redu. Ali nije serijski samo ako kažeš da će ih biti 150. Treba da počne proizvodnja, isporuka... Koliko kupaca je dobilo svoj primjerak. Koliko postoji primjeraka prvog modela One ili kako se već zove?
Ne znam, ali pretpostavljam. Zato i rekoh da mi liči na nešto takvo, a ne da je sigurno tako. Malo pažljivije čitaj prije nego odreaguješ na prvu.
Znaci nevera je ispunila i te uslove