zposao wrote: ↑19/08/2023 07:26
Šta je bolje uzeti: stick ili box? Nisam siguran šta je razlika samo vidim da su ti stickovi skuplji
U kontekstu xiaomi mi box s i xiaomi mi tv stick, iskreno ne bih znao. Pisali su ovdje neki koji su imali priliku koristiti oba uredjaja, ja licno imam vec nekih 2 god firestick 4k max i malo je reci da sam zadovoljan. Medjutim, iz razloga sto nije klasicni android OS i sto ga je mozda malo teze nastimati, za nekoga ko nije bas na TI s tim stvarima (tu ne podrazumijevam tebe, da se razumijemo

) savjetujem ove certificirane android OS uredjaje.
Takodjer ne bih savjetovao kupovinu nekih noname kineskih android box uredjaja, jer su se u velikom broju slucajeva pokazali kao klasicno smece. Tako da ostaje xiaomi jer je najdostupniji kod nas.
Mislim da su xiaomi mi box s (dakle ne 4k) i xiaomi mi tv stick 4k (na 'obicnu' verziju ovog sticka, tj. bez 4k ne bih isao) tu negdje, cijenom (oko 110 KM) i specifikacijama za obicnu upotrebu mozda neprimjetna razlika. Jedino je na tebi sta preferiras, da li uredjaj koji ce se vidjeti i u koga ces bez kupovine dodatnih nastavaka moci ubaciti wireless mis/tastaturu, usb stick, lan kablo i sl. (Tj. xiaomi mi box s) ili uredjaj koji ce biti skriven iza TVa ali ce takodjer besprijekorno raditi... u ovom 'odnosu snaga', ja bih isao na xiaomi mi tv stick 4k jer je noviji par godina, noviji OS, nesto brzi procesor. Takodjer imas i noviju 2 gen verziju mi box s 4k, ako bi dobacio nekih 20ak KM vise. Pogledaj koju recenziju na yt i usporedbu pa tako odluci, vjerujem da bi svi nabrojani uredjaji odlicno radili za ono sto ih planiras koristiti.