Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ismar2215

#70326 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

AmiĐa_Idriz wrote: 17/08/2023 11:26
Ma samo Doucoure i to je top. Palhinha vrijedi najvise ko Endo, previse jednostran igrač. Khephren nek se steli jos pa nek traze 50 miliona, za te pare radije Graven.
AmiĐa_Idriz

#70327 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma malo sam iskreno sumnjičav u ovo, jedino što vaučer kaže ako ima kakva skrivena klauzula kao kod Olisea što je ispala.
ismar2215

#70328 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Evo da mozemo otpisati Inacia
BHF_Manijak

#70329 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Samo nemojte molim vas, ljubi vas brat, molim vas ne predstavljajte sad ovoga decka k'o da je Patrick Vieira potpisao, ako vas ikako mogu zamolit.
OK, super divno krasno, dosao iz ko zna kakvog razloga, ali Allaha vam dragog ne kacite statistike k'o da je najbolji veznjak svijeta stigao.

Ista da je bio vrijedan, ali doslovno ista, igrao bi bar za Leverkusen, Dortmund, da ne pricam o Leipzigu, Bayernu...

Dakle igrac da ti pokrije rupu i to je to.

Do nekih boljih vremena, pa nek oni majci mrtvoj najavljuju spektakularna ljeta, pojacanja "dogodine" i top rjesenje. Jedan od najvecih klubova svijeta sa najgorom transfer politikom, ubjedljivo!
BHF_Manijak

#70330 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 17/08/2023 10:25 Shvatio sam uglavnom da sam dijametralno suprotan od BHF-a, uživam u ovim manje flashy potpisima :D
Ma uzivas karinu, do 4 si klik'o i pratio tweetere i medije onu noc s Caicedom, nemoj me jebat bezveze.

Ko ce uzivat u dovodjenju bogalja i polusvijeta... To mozes ako si pristalica Burnleya, West Bromvicha, Sheffielda...
vaučer

#70331 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 17/08/2023 12:26 Do nekih boljih vremena, pa nek oni majci mrtvoj najavljuju spektakularna ljeta, pojacanja "dogodine" i top rjesenje. Jedan od najvecih klubova svijeta sa najgorom transfer politikom, ubjedljivo!
Pod jedan, prelazni rok nije gotov. Pod dva, McAlister i Szoboszlai mi baš ne djeluju kao igrači koje dovodi klub s ‘najgorom transfer politikom’. Pod tri, nitko ga nije predststavljao kao ‘Vieru’, jednostavno se informiramo o igraču da znamo šta možemo očekivati.
BHF_Manijak

#70332 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Samo uzivaj, imat ces se kad nervirati...

"Pod dva, McAlister i Szoboszlai mi baš ne djeluju kao igrači koje dovodi klub s ‘najgorom transfer politikom’", ti Boga mi kao da si prespavao zadnjih 6 prelaznih rokova... Onda ti se desi da ti jedno ljeto trebaju 3 top veznjaka i stoper, a ti dovedes 2 i jos to predstavljas raji kao da si tripletu osvojio.
vaučer

#70333 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Sve sam ti rekao. Ako misliš da su njih dvojica loši transferi - argumentiraj. Ako misliš da nisu dovoljna njih dvojica - to misli i klub. Ako misliš da će ostati na Endu - to ne znaš.

Toliko.
Capajebo

#70334 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ja cu i dalje spominjati Zubimendija kao novi Xabi Alonso :D
BHF_Manijak

#70335 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ne pravi se lud, kad znas sta serem cijelo ljeto.
Da, njih dvojica nisu dovoljna, taman da su Messi i Ronaldo licno, a ne Dominik i Mac, a te koje sada dovode su kurcina i bolje da ih i ne dovode. Popuniti mjesto losim igracem - bolje je ne popuniti ga nikako, pa nije li dovoljno bilo Oxova, Keiti, Shaqirija i ostalih ojebina?! Imao si broj igraca, ali kurcinu od ekipe.

Tako isto se sada radi. Dovodi se nekakav mrtvi Endo od 30 godina, koji je igrao u fucking ekipi koja je jedva izborila opstanak u Bundesligi dvije godine zaredom, a u planu je jos Amrabat, kojeg ni nakon sjajnog SP-a niko nije doveo - sto li? Svako drugo bolje rjesenje im je preskupo i nemaju para za nekog bar ala Doucoure.
I kada dovedu ovu dvojicu, odnosno jednog su vec doveli, bice prica "pojacali smo se", pa ce onda opet biti borba za 7. mjesto i vi cete logicno poizditi, kao sto ja sad pizdim, ali kasno vam je.

O nekom dodatnom stoperu mozete sanjati samo, vec je sad jasno da od te price nema nista.
King_Kenny

#70336 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Image

:mrgreen:
vaučer

#70337 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

A ono, u istom dahu govoriš da su problem 'ojebine' koje nisu nikad igrale i samo su na papiru popunjavale broj (jesu, to je bio problem) i onda ti je problem 'mrtvi' Endo koji propusti utakmicu jednom u dvije godine. :lol: Mrtvi Endo nama vrijedi kao tri Keite i dva Oxa u ovom trenutku - jer je spreman igrati.

Arambat, Doucoure... nitko nema pojma, samo clickbait gluposti. Kako nitko nije imao pojma o Caiceidu dok nije uletila ponuda, ni o Endu dok nije već bilo gotovo - neće imati pojma ni tko je slijedeći. Dakle opusti se do prvog Septembra, onda raspali.
BHF_Manijak

#70338 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 17/08/2023 12:51 A ono, u istom dahu govoriš da su problem 'ojebine' koje nisu nikad igrale i samo su na papiru popunjavale broj (jesu, to je bio problem) i onda ti je problem 'mrtvi' Endo koji propusti utakmicu jednom u dvije godine. :lol: Mrtvi Endo nama vrijedi kao tri Keite i dva Oxa u ovom trenutku - jer je spreman igrati.

Arambat, Doucoure... nitko nema pojma, samo clickbait gluposti. Kako nitko nije imao pojma o Caiceidu dok nije uletila ponuda, ni o Endu dok nije već bilo gotovo - neće imati pojma ni tko je slijedeći. Dakle opusti se do prvog Septembra, onda raspali.
Nisam ja govorio da su ojebine jer propustaju utakmice (to je samo jedan od faktora sto su kurcine od igraca), vec sto su i nikakvi igraci. Hem propustaju utakmice hem i to sto igraju je goli kurac i bolje da i ne igraju.
Tako da nije meni pitanje je li se Endo povredjuje cesto ili ne, vec sto je igrao za smijesne klubove i sto ti apsolutno nista ne moze donijeti sto tebi treba, a to je neki zadnji vezni koji je babaroga.

Ti si ovakve mediokritete mogao i po Engleskoj za 10-15 miliona naci. Prosjecan igrac, ako i toliko. Kako znam? Pa rekao sam gore, da je ISTA dobar bio, uzeo bi ga vec neki Leverkusen, Borsussija, Leipzig... Statistika vrlo cesto nije bas najmjerodavniji pokazatelj je li neko to to ili ne.
AmiĐa_Idriz

#70339 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri

#70340 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

ono što je sigurno je da je sa Endom kupljenim lakše voditi naredne pregovore. do juče su svi znali da si očajan jer ti je očito falio igrač, sad kad znaju da imaš makar tog enda, da ne zjapi rupa u podnožju veznog reda, ako ništa bolja ti je pregovaračka pozicija.

ps. ovih dana mislim da lakše prolazi post na temu o Ukrajini nego ovdje, @drug_profi neka mi ne da lagati :D
ismar2215

#70341 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

BHF_Manijak wrote: 17/08/2023 13:00
vaučer wrote: 17/08/2023 12:51 A ono, u istom dahu govoriš da su problem 'ojebine' koje nisu nikad igrale i samo su na papiru popunjavale broj (jesu, to je bio problem) i onda ti je problem 'mrtvi' Endo koji propusti utakmicu jednom u dvije godine. :lol: Mrtvi Endo nama vrijedi kao tri Keite i dva Oxa u ovom trenutku - jer je spreman igrati.

Nisam ja govorio da su ojebine jer propustaju utakmice (to je samo jedan od faktora sto su kurcine od igraca), vec sto su i nikakvi igraci. Hem propustaju utakmice hem i to sto igraju je goli kurac i bolje da i ne igraju.
Tako da nije meni pitanje je li se Endo povredjuje cesto ili ne, vec sto je igrao za smijesne klubove i sto ti apsolutno nista ne moze donijeti sto tebi treba, a to je neki zadnji vezni koji je babaroga.

Ti si ovakve mediokritete mogao i po Engleskoj za 10-15 miliona naci. Prosjecan igrac, ako i toliko. Kako znam? Pa rekao sam gore, da je ISTA dobar bio, uzeo bi ga vec neki Leverkusen, Borsussija, Leipzig... Statistika vrlo cesto nije bas najmjerodavniji pokazatelj je li neko to to ili ne.
Nije mjerodavno ni za koje je klubove igrao. Fazon je sto trenutno nema uopste "babaroga" šestica na tržištu. Caicedo je to mozda i to je to. Ni Lavia, ni Doucoure, ni Amrabat to nisu. Lavia ce mozda postati za koju godinu, ali isto toliko šanse ima i Bajčetić.

I generalno, kakva tu uopste moze biti babaroga na šestici. Nama ne treba svemogući zadnji vezni, takav i ne postoji. Imamo Maca i Szoboszlaija da iznose lopte i kreiraju igru naprijed, imamo dodatno Trenta koji se uvlači u sredinu, pa i on kreira, iznosi loptu i salje duge pasove. Dakle ta naša šestica treba samo da trči ko konj, pokrije Trentove izlete, presječe sto je vise moguce lopti i dobije sto je vise moguce duela. U ovom Liverpoolu to je najodgovornija pozicija, ali i najmanje "fudbala u nogama" treba za to.

30 godina su najbolje godine za igrača. Ako mozes dovesti za 15-20 miliona covjeka koji sve ovo vrhunski radi, a pritom moze pokriti i jos nekoliko pozicija, nece mu smetati da bude na klupi, nece se zaliti na platu i skoro nikad nije povrijeđen, naravno da ces ga dovesti. Ocigledno je da ce doci jos neko. Pa bolje je Doucoure i Endo nego samo Doucoure ili samo Amrabat.

Sjeli su, izračunali koje karakteristike im trebaju na toj poziciji. Skontali mogao bi Lavia, pa da ga odgajamo. Onda ih prenijelo na Caiceda, jer on osim svega ovoga ima jos bezbroj dodatnih prednosti, hajmo po njega. I jbg, zajebali se, propao i jedan i drugi na kraju. Sad vise nema nijedna premium šestica na tržištu. Hajmo se vratiti nazad da vidimo sta smo ono rekli da nam treba, evo Doucoure ima sve to, jos plus ima nesto malo dodatnih karakteristika koje su korisne. Probat cemo njega za razumnu cifru, al daj ovog Enda koji prolazi ispod radara, a ima sve te karakteristike, pa cemo se ganjati za Doucourea.

Sad da imas 500 miliona za šesticu, ne možeš dovesti nijednog premium igrača na tu poziciju jer si u historiji fudbala tu imao 10-15 igrača i sad kad si fuilo Caiceda, to je to za ovo ljeto. Doucoure nikad neće biti Makelele.

A zasto nije presao nekad u bolju ekipu BL? Zato sto Leverkusen i Dortmund nemaju i nisu nikad imali ekipu kakvu imamo mi trenutno pa da im takav igrac nesto predstavlja. Sudeci po vidjenom statisticki, u highlightsima, covjek je raznovrsniji i bolji od Palhninhe. Takav igrac i vrijedi 20-30 miliona najvise. Jos jedna bitna stvar je cinjenica da je covjek japanac, to su igraci sistema, zadovoljni solidnim ugovorima, rade, vuku. Nisu atraktivni ko npr. portugalci i nemaju agente da ih vuku za rukav da traze velike plate, bolje klubove itd... To sto ga mi nismo gledali, ne znaci da ne valja. Po mom misljenju jako dobar transfer, a pogotovo ako se uspije klepiti i Doucoure.
drug_profi

#70342 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

zomri wrote: 17/08/2023 13:27 ono što je sigurno je da je sa Endom kupljenim lakše voditi naredne pregovore. do juče su svi znali da si očajan jer ti je očito falio igrač, sad kad znaju da imaš makar tog enda, da ne zjapi rupa u podnožju veznog reda, ako ništa bolja ti je pregovaračka pozicija.

ps. ovih dana mislim da lakše prolazi post na temu o Ukrajini nego ovdje, @drug_profi neka mi ne da lagati :D
Tako nekako. Ovdje dođem i vazda ima sta da se cita, a tamo ko da je rat zavrsen. Da nema trolova ne bi bilo ni price.
drug_profi

#70343 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

ismar2215 wrote: 17/08/2023 13:31 To sto ga mi nismo gledali, ne znaci da ne valja. Po mom misljenju jako dobar transfer, a pogotovo ako se uspije klepiti i Doucoure.
Ma da. Prije 24 sata nismo znali za lika.
Ok, statistika pokazuje da ima nesto tu. Ako oni misle da valja, njihova je i odgovornost za odluku. Ja svakako mogu samo da odaberem hoću li protestovati (nailovoj materi) ili cu se skulirati u nadi da neko tamo zna sta radi.
Vidjece se sve mozda vec prekosutra. ;-)
AmiĐa_Idriz

#70344 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

ismar2215 wrote: 17/08/2023 13:31 Sjeli su, izračunali koje karakteristike im trebaju na toj poziciji. Skontali mogao bi Lavia, pa da ga odgajamo.
Što bi se i desilo da je Fabinho ostao. Njegov odlazak je dosta toga poremetio i u planiranju.
AmiĐa_Idriz

#70345 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool FC has today released the following statement.

Buckingham Group has made us aware that it has filed for a notice of intention to appoint administrators. This filing does not impact the planned opening of the new Anfield Road Stand’s lower tier on Saturday for the match against AFC Bournemouth.

Following the successful test events earlier this week, Liverpool City Council’s building control team issued a safety certificate to operate the lower tier of the Anfield Road Stand and we look forward to welcoming supporters to Anfield for our first Premier League home game of the season.
We will work with Buckingham Group on the planned phased opening of the remainder of the new stand and will continue to keep supporters updated on arrangements for future games.

Specifically, our intention is to update all supporters who have a ticket for the Aston Villa match at the earliest opportunity.
Baš se nekakvi pehovi zaredali.
AmiĐa_Idriz

#70346 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Dobar izvor:

AmiĐa_Idriz

#70347 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote: 17/08/2023 13:27 ps. ovih dana mislim da lakše prolazi post na temu o Ukrajini nego ovdje, @drug_profi neka mi ne da lagati :D
:lol:

Nismo navikli da je ovako prometno u ovo doba godine :D

Što je doduše još jedan pokazatelj promjene pravca vjetra u strukturama.
AmiĐa_Idriz

#70348 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Koji prevrat u Palaceu, Olise odjednom produžio ugovor :-)

Mislio sam ako njega Chelsea uzme da nema teorije da će pustiti i Doucourea, za klub kakav je Palace to bi bili preveliki igrački gubici. Mada, i pokazatelj kakvi su pregovarači :D
AmiĐa_Idriz

#70349 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool are still looking around for midfielders to compliment Endo, in the standard age bracket market. - @dmlynchlfc

Liverpool definitely like Cheick Doucoure & watched him at Lens, any deal could depend on price.
ismar2215

#70350 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

AmiĐa_Idriz wrote: 17/08/2023 14:11
Liverpool are still looking around for midfielders to compliment Endo, in the standard age bracket market. - @dmlynchlfc

Liverpool definitely like Cheick Doucoure & watched him at Lens, any deal could depend on price.
E ovo me je uvijek nerviralo. Nema kojeg igrača ne pratimo maltene od pjetlića, a nijednom se nismo zaletili i doveli ga tako dok je u tom nekom prvom klubu pokazao nesto. Ko da ga nismo mi mogli dovesti za 20 miliona umjesto Palacea, kad smo ga vec pratili i tamo.
Post Reply