Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#70301 Re: Liverpool FC
Ne gledam ni ja ali sam čuo ta šuškanja prije par dana pa sam ga statistički-youtubirao. 
- AmiĐa_Idriz
#70302 Re: Liverpool FC
Ma to je onaj sa Maila pisao onaj dan kad je izašla vijest za Laviu i Chelsea, čini mi se više kao žetva klikova. Niko provjereniji uglavnom nije potvrdio.
- vaučer
#70303 Re: Liverpool FC
Ozbiljan manjak Endo spidergrapha i usporedba. 
- no_sekirli
#70304 Re: Liverpool FC
Je li barem ovaj Japanac završen, ili će se Chelsea opet umiješati 
- ismar2215
#70305 Re: Liverpool FC
Ja se sad dvoumim da li bih radije da ne dodje niko ili da dovedu nekog tipa Amrabata.
Analizirajuci sve oko ovog japanca, cini mi se da je dosta bolje rjesenje od Amrabata. A nijedan ni drugi nisu dugorocno rjesenje. Ako bismo recimo planirali naljedno ljeto ici po nekog WC igraca, onda bi se morali bar jednog od njih dvojice rjesavati. Mozda je bolje da se oslonimo na Stefana u puno tekmi.
S druge strane, japanac moze igrati i stopera, pa nam pruza i tu širinu. Onda bi nam Amrabat dobro dosao svakako. A realno, ni jedan ni drugi nece dobiti velike plate, pa ih se ne bi trebalo biti tesko rijesiti ako bude potrebe.
Ovako ohladjene glave, Caicedo je fantastican, ali 110 miliona se daje za Bellinghama, Grealisha i slicne game changing igrace. Igrača za sistem mozemo naci i za 50tak miliona. Zato bih ja Palaceu dao tih 50-60 za Doucourea, pa ako Szoboszlai i Mac Allister ostvare ono sto smo zamislili (a na dobrom su putu), onda ce 99% i Doucoure funkcionisati.
Analizirajuci sve oko ovog japanca, cini mi se da je dosta bolje rjesenje od Amrabata. A nijedan ni drugi nisu dugorocno rjesenje. Ako bismo recimo planirali naljedno ljeto ici po nekog WC igraca, onda bi se morali bar jednog od njih dvojice rjesavati. Mozda je bolje da se oslonimo na Stefana u puno tekmi.
S druge strane, japanac moze igrati i stopera, pa nam pruza i tu širinu. Onda bi nam Amrabat dobro dosao svakako. A realno, ni jedan ni drugi nece dobiti velike plate, pa ih se ne bi trebalo biti tesko rijesiti ako bude potrebe.
Ovako ohladjene glave, Caicedo je fantastican, ali 110 miliona se daje za Bellinghama, Grealisha i slicne game changing igrace. Igrača za sistem mozemo naci i za 50tak miliona. Zato bih ja Palaceu dao tih 50-60 za Doucourea, pa ako Szoboszlai i Mac Allister ostvare ono sto smo zamislili (a na dobrom su putu), onda ce 99% i Doucoure funkcionisati.
- no_sekirli
#70306 Re: Liverpool FC
Naletio sam na neku usporedbu...

- AmiĐa_Idriz
- drug_profi
#70308 Re: Liverpool FC
Jedino sto od Enda možemo očekivati uvrh glave dvije sezone top levela, ako i toliko u srazu sa engleskim fudbalom, a nakon toga mozda samo utakmice sa Milner ulogom.
- AmiĐa_Idriz
#70309 Re: Liverpool FC
In the past three seasons, Wataru Endo is one of only three players to make 200 tackles, one of only two to win the ball back 400 times in the middle of the pitch — No player in the Bundesliga has started more games than Endo over the past three seasons.
- drug_profi
#70310 Re: Liverpool FC
Ložiš nas Amiđa.
Sad držim fige da ga potpišemo.
Sad držim fige da ga potpišemo.
- vaučer
#70311 Re: Liverpool FC
Tako mi je i youtube nagovijestio. Solidan all rounder na DM-u, prilično dobar u zraku, ok u ground tackles i iznošenju lopte s izraženim okom za brzi okomiti pas koji ispaljuje napadače u priliku. Mogao bi postati Nunezov/Salahov najbolji prijatelj vrlo brzo.
Ove statistike s total brojevima nisu objektivne, ponajviše zbog tog jer igra u ekipi koja se bori za opstanak. Isto je npr s golmanima koji igraju za davljenike - oni uvijek šišaju za 30% u brojevima odbrana neke golmane u top klubovima, jer jednostavno moraju braniti više jer su stalno pod pritiskom. Tako i Endo ima brdo startova, jer je porozna ekipa pa mora čupati. Per game statistike su pouzdanije.
Ove statistike s total brojevima nisu objektivne, ponajviše zbog tog jer igra u ekipi koja se bori za opstanak. Isto je npr s golmanima koji igraju za davljenike - oni uvijek šišaju za 30% u brojevima odbrana neke golmane u top klubovima, jer jednostavno moraju braniti više jer su stalno pod pritiskom. Tako i Endo ima brdo startova, jer je porozna ekipa pa mora čupati. Per game statistike su pouzdanije.
- AmiĐa_Idriz
#70312 Re: Liverpool FC
Fergie na takvima karijeru izgradio maltenedrug_profi wrote: ↑17/08/2023 10:08 Jedino sto od Enda možemo očekivati uvrh glave dvije sezone top levela, ako i toliko u srazu sa engleskim fudbalom, a nakon toga mozda samo utakmice sa Milner ulogom.
Mah, igra svakako najmanje egzotičnu poziciju na terenu. Udara protivnika + pouzdan i uvijek je tu:

- AmiĐa_Idriz
#70313 Re: Liverpool FC
Shvatio sam uglavnom da sam dijametralno suprotan od BHF-a, uživam u ovim manje flashy potpisima
Recimo onih dana za Caiceda grč, jbg jeste najbolje u ovom trenutku na tržištu ali opet 111m nosi nenormalnu težinu na meni, kamo li na igraču, klubu i struci. Ovakva pojačanja, sa druge strane, baš im se radujem kada izvade nešto ispod nekog kamena slabo primjećeno fudbalskom jet-setu. Ikimashou, Endō sensei!

Recimo onih dana za Caiceda grč, jbg jeste najbolje u ovom trenutku na tržištu ali opet 111m nosi nenormalnu težinu na meni, kamo li na igraču, klubu i struci. Ovakva pojačanja, sa druge strane, baš im se radujem kada izvade nešto ispod nekog kamena slabo primjećeno fudbalskom jet-setu. Ikimashou, Endō sensei!
- Gandalf
#70314 Re: Liverpool FC
Novi Ragnar Klavan, Poulsen, Minamino ili tako neko, dovedi ga da se kaže da su doveli igrača, patetično
Sa Caiceda se prešlo na Enda, kakvo srozavanje ambicija, kao da ja krenem u kupovinu auta i gledam dobrog BMW-a a onda kupim golfa 3-icu i kažem, ma dobar je golf 3, ne košta puno a i dijelovi su mu jeftini
I onda se čude što ih drugi shvataju neozbiljno, klub se izgleda zaželio reprize zlatne ere Bodgersa, samo naprijed, ovako će i Salaha na ljeto mijenjat nekim krilom Ascone koji ima strašne statistike i totalno je nepoznat i to sada, u doba intetneta
Sa Caiceda se prešlo na Enda, kakvo srozavanje ambicija, kao da ja krenem u kupovinu auta i gledam dobrog BMW-a a onda kupim golfa 3-icu i kažem, ma dobar je golf 3, ne košta puno a i dijelovi su mu jeftini
I onda se čude što ih drugi shvataju neozbiljno, klub se izgleda zaželio reprize zlatne ere Bodgersa, samo naprijed, ovako će i Salaha na ljeto mijenjat nekim krilom Ascone koji ima strašne statistike i totalno je nepoznat i to sada, u doba intetneta
- vaučer
#70315 Re: Liverpool FC
Kako sam rekao, ljudima je glavni problem premostiti 'S Caiceida na anonimusa'. Što uzima zdravo za gotovo da su Caiceido i Endo u osnovi dva pokušaja da se realizira isti plan. Ja mislim da nisu. Caiceido je pokušaj da se u jednom igraču riješi sve, iskustvo, kvaliteta, dostupnost i sposobnost da odmah igra. Endo je mislim povratak na plan da se pozicija pokrije s dva igrača, jedan od kojih je iskusniji ali s malim potencijalom za rast (Fabinho) a drugi je mlađi, dugoročno s visokim potencijalom, ali kojem treba vremena. Mislim da je Endo tu iz jednog razloga - da imamo backup kako mlađi igrači (Stefan i još jedan kojeg ćemo mislim dovesti) ne bi morali na vlastitim ramenima iznijeti sezonu.
Uglavnom, vidjet ćemo prilično brzo tko je bio u pravu, kao i kako će igrati Endo.
Uglavnom, vidjet ćemo prilično brzo tko je bio u pravu, kao i kako će igrati Endo.
- AmiĐa_Idriz
#70316 Re: Liverpool FC
Endo has arrived on Merseyside to undergo a medical and sign his contract, should the process run smoothly he'll be in the squad for Saturdays game against Bournemouth. - @dmlynchlfc
- drug_profi
#70317 Re: Liverpool FC
Šta je ovo, kako je stariji sve tvrđi...AmiĐa_Idriz wrote: ↑17/08/2023 10:18Fergie na takvima karijeru izgradio maltenedrug_profi wrote: ↑17/08/2023 10:08 Jedino sto od Enda možemo očekivati uvrh glave dvije sezone top levela, ako i toliko u srazu sa engleskim fudbalom, a nakon toga mozda samo utakmice sa Milner ulogom.![]()
Mah, igra svakako najmanje egzotičnu poziciju na terenu. Udara protivnika + pouzdan i uvijek je tu:
![]()
- vaučer
#70318 Re: Liverpool FC
Kao japanski čelik.
Svaki put kad ga presaviješ i iskuješ - on postane tvrđi.

Svaki put kad ga presaviješ i iskuješ - on postane tvrđi.
- drug_profi
#70319 Re: Liverpool FC
Ovo bi bilo ekspresno. Do kad se prijavljuju igrači za meč?AmiĐa_Idriz wrote: ↑17/08/2023 10:40Endo has arrived on Merseyside to undergo a medical and sign his contract, should the process run smoothly he'll be in the squad for Saturdays game against Bournemouth. - @dmlynchlfc
- drug_profi
- AmiĐa_Idriz
#70321 Re: Liverpool FC
Pa kažu da Japanci tek sa 30 ulaze u dvadesete
- AmiĐa_Idriz
#70322 Re: Liverpool FC
Smiješan sam sam sebi što pišem ovo, jer iz ovakvog videa izvući takav zaključak je komatozno
Ali iz ovih isječaka što vidim Thiago je na šestici na drilovima.
-
Mustang1
#70323 Re: Liverpool FC
Daj statistiku protiv Bayerna i Dortmunda. Ako je on jedino pojacanje na zadnjem veznom odoh pratiti bocanje.
- vaučer
#70325 Re: Liverpool FC
Endo i Doucoure bi bio jebeni slam dunk.
Miljama bolje od samo Caiceida.
Izgleda mi da smo nanjušili neki release clause...
Miljama bolje od samo Caiceida.
Izgleda mi da smo nanjušili neki release clause...