Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
18mn97

#24176 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by 18mn97 »

Razbili smo ih, bravo momci! :bih:
canvra888

#24177 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Realno Mađarska kvalitetno igrački desetkovana, nije to onaj sastav sa Eurobasketa ili kvalifikacija za SP, dok nama samo Roberson fali. U svakom slučaju, svaka čast momcima, ali u petak je real deal.

Mi baš tako ponekad nemamo doziranja nikakvog, ili igramo katastrofalno loše u gotovo svim segmentima, ili igramo jako dobro gotovo u svim segmentima.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24178 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by JoseMujica »

nije sigurno ..jedva smo ih u skenderiji dobili, al whatever...dobro smo odigrali :thumbup:
mirza_15

#24179 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mirza_15 »

Robertson bi ovdje legao k'o budali šamar :mrgreen:
Tačno fali on i još jedan dobar šuter.
Alibegović odličan večeras.
Delalić dobro iskoristio minute.
Halilović više nije onaj stari. Stižu ga godine izgleda.
GandalfSivi

#24180 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by GandalfSivi »

hrasno38 wrote: 16/08/2023 22:56 Musa je najbolji igrac oba turnira i najbolji strijelac, Nurk je najbolji skakac a Atic drugi asistent!!! Bravo mada ovo sigurno moze ici jos puno bolje jer su Halilovic, Kamenjas, Vrabac i Gegic ono bas totalno van forme. Mozda ih ova utakmica probudi.
Nepopravljivi optimista :) Vrabca i Gegica ni atomska ne moze probuditi…
omega369

#24181 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by omega369 »

canvra888 wrote: 16/08/2023 22:32 Najjače je bilo kad reče Fifa umjestl Fiba. Ili kad reče Musa rešeta Litvance umjesto Mađare :lol:

Al dobro, ne može se zamjeriti ljudima, asli se i ne bave ovim profesionalno..
Sto je najgore, ovaj ploco se i bavi "profesionalno" :cry:

Cestitke na pobjedi!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#24182 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 16/08/2023 23:03 Realno Mađarska kvalitetno igrački desetkovana, nije to onaj sastav sa Eurobasketa ili kvalifikacija za SP, dok nama samo Roberson fali. U svakom slučaju, svaka čast momcima, ali u petak je real deal.

Mi baš tako ponekad nemamo doziranja nikakvog, ili igramo katastrofalno loše u gotovo svim segmentima, ili igramo jako dobro gotovo u svim segmentima.
Fale im Hanga i Hopkinks a nama Roberson.Tako da nisu bas oni igracki devastirani. Na kraju krajeva ne treba zaboraviti da su protiv Poljaka igrali samo na -2 i boba je falila da ih klepe. Medjutim sve ekipe su daleko od svojih takmicarskih pravih formi i idu gore dole.....jedino Poljska je nesto standardnija ali ne treba zaboraviti da Poljska igra pred svojim navijacima i da ce sad imati pravi ispit protiv Estonije.Ja i sad tvrdim da smo mi bolji od Poljaka i da je ono samo bio katastrofalan dan ali bas katastrofalan. Ali evo u Petak dolazi slicna ekipa Poljskoj pa cemo vidjeti. Treba ustopati Madara i Sorkina i pola posla si obavio.
Dugarry

#24183 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

hrasno38 wrote: 16/08/2023 23:41
canvra888 wrote: 16/08/2023 23:03 Realno Mađarska kvalitetno igrački desetkovana, nije to onaj sastav sa Eurobasketa ili kvalifikacija za SP, dok nama samo Roberson fali. U svakom slučaju, svaka čast momcima, ali u petak je real deal.

Fale im Hanga i Hopkinks a nama Roberson.Tako da nisu bas oni igracki devastirani. Na kraju krajeva ne treba zaboraviti da su protiv Poljaka igrali samo na -2 i boba je falila da ih klepe. Medjutim sve ekipe su daleko od svojih takmicarskih pravih formi i idu gore dole.....jedino Poljska je nesto standardnija ali ne treba zaboraviti da Poljska igra pred svojim navijacima i da ce sad imati pravi ispit protiv Estonije.Ja i sad tvrdim da smo mi bolji od Poljaka i da je ono samo bio katastrofalan dan ali bas katastrofalan. Ali evo u Petak dolazi slicna ekipa Poljskoj pa cemo vidjeti. Treba ustopati Madara i Sorkina i pola posla si obavio.
Cinjenica je da smo mi dobra ekipa, i to smo dokazali na EP.

Robertson je nama vazan igrac. Osim sto nam je prvi plej, on je i najbolji suter, a osim njega nemamo mnogo dobrih vanjskih sutera, tako da smo bez njega osakaceni.

Mi smo rudarska ekipa, koja se mora oslanjati na odbranu. Mi moramo igrati dobru i agresivnu odbranu, ako zelimo rezultate.
giovanni008

#24184 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Znaci u petak u 20:30 protiv Izraela.

Njima je glavni Madar koji je u vecerasnjoj tekmi igrao smao 26 minuta, prica se da je nastimana tekma, tako da su ga odmorili za nas.
Jako su pokretljivi i odlicni tricasi tako da taj segment nama ne odgovara, ali smo zato fizicki jaci i visi od njih tako da ocekujem da Nurkic i Garza "odrade" Sorkina. Ako uspijemo nametnuti nasu igrupod obruc, imamo se cemu nadati, u suprotnom jako tesko.

Njihove tekme:

North Macedonia : Israel
65–86

Scoring by quarter: 19–24, 19–23, 13–25, 14–14

Pts: Sorkin 21
Rebs: Sorkin, Ziv 7
Asts: Sorkin 5

Israel 80–67 Czech Republic

Scoring by quarter: 16–12, 28–19, 12–14, 24–22

Pts: Madar 27
Rebs: Kravits 7
Asts: Madar 5

Israel 65–67 Estonia

Scoring by quarter: 12–20, 22–16, 16–16, 15–15

Pts: Sorkin 18
Rebs: Sorkin 9
Asts: Madar 7

spree

#24185 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Mađari su bili odron veceras + smo mi puno kvalitetniji i napokon da se i to pokaze. Igracki dmo kvalitetniji i od Izraela, ali oni su favoriti jer su modernija ekipa. Smanjiti šut iz vana koliko god je to moguće, a u odbrani dobro rotirati na trici. Uz dobar pristup i želju imamo vrlo dobre šanse. Nego nestali kritičari od neki dan. Pojave se valjda samo kad su porazi u pitanju. Jadno je to. Gdje li je onaj sto je trazio smjenu bekira. Sta sad nakon "historijske" uktamice? :mrgreen:
canvra888

#24186 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Dugarry wrote: 16/08/2023 23:49

Cinjenica je da smo mi dobra ekipa, i to smo dokazali na EP.

Robertson je nama vazan igrac. Osim sto nam je prvi plej, on je i najbolji suter, a osim njega nemamo mnogo dobrih vanjskih sutera, tako da smo bez njega osakaceni.

Mi smo rudarska ekipa, koja se mora oslanjati na odbranu. Mi moramo igrati dobru i agresivnu odbranu, ako zelimo rezultate.
Tačno sve što si napisao, posebno ovaj zadnji dio. U nas se tačno osjeti da nam napad trpi kad ne igramo odbranu na nivou. Čim počnemo kvalitetnu odbranu igrati, odmah se primijeti i u napadu. I nije to samo zbog eventualnih lahkih poena iz tranzicije zbog možda neke presječene lopte, nego i u halfcourt napadu smo stameniji i konkretniji. Prenese se energija valjda, nije to neobično za košarku na bilo kojem nivou.
karanana

#24187 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

Juhuuuu, poderali smo supersilu madjarsku. Olimpjska medalja nam se smijesi. Vjerovatno srebro ali potuc se sa amerima pa sta bog da.

Eh to smo ti mi i u fudbalu. Nesto malo nas digne u sampionske oblake i onda vec iducu tekmu padnemo na zemlju bez padobrana.
shalla

#24188 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

Ljudi, Roberson, nema T jebem ga
canvra888

#24189 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Nisu Mađari ni Eilingsfielda i Allena imali također, dok smo mi pored nedostatka Robersona imali adiciju Garze i Alibegovića. Ali helem, očito mnogo bolja igra i realno više je ovo danas slika naše reprezentacije u posljednjih godinu i kusur, nego što je bila ona utakmica protiv Poljse i protiv CG prošlo ljeto.

Realno i Slovenija i Francuska su kvalitetnije ekipe i od Poljske i od Izraela pa smo ih dobili na evropskom/kvalama za SP. Nema razloga da Poljake ne možemo dobiti, nisu velesila kao ove dvije reprezentacije. I ja isto mislim da nam je ono bio poprilično loš dan, a to ekipa poput Poljske propisno kazni. Prije apsolutno bilo čega drugog, moramo raditi na disciplinovanom branjenju trice. Bilo je situacija protiv Poljske gdje se desi miskomunikacija i čovjek ostane potpuno sam pa ga samo naši isprate pogledom, ne izađu na šut.
kakavdanakneiskustvu

#24190 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

shalla wrote: 17/08/2023 01:49 Ljudi, Roberson, nema T jebem ga
:thumbup: :thumbup: ne znam što je to tako teško skontati
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24191 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by JoseMujica »

:thumbup:

hvala Restoranu Kovačević - Jablanica
karanana

#24192 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

ide janjetina na 7 banki lagano.
kakavdanakneiskustvu

#24193 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

karanana wrote: 17/08/2023 01:25 Juhuuuu, poderali smo supersilu madjarsku. Olimpjska medalja nam se smijesi. Vjerovatno srebro ali potuc se sa amerima pa sta bog da.

Eh to smo ti mi i u fudbalu. Nesto malo nas digne u sampionske oblake i onda vec iducu tekmu padnemo na zemlju bez padobrana.
:thumbup:
Ludzak

#24194 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ludzak »

Sutra je pravi test za ekipu. Mađarska to nije
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#24195 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

spree wrote: 17/08/2023 00:41 Mađari su bili odron veceras + smo mi puno kvalitetniji i napokon da se i to pokaze. Igracki dmo kvalitetniji i od Izraela, ali oni su favoriti jer su modernija ekipa. Smanjiti šut iz vana koliko god je to moguće, a u odbrani dobro rotirati na trici. Uz dobar pristup i želju imamo vrlo dobre šanse. Nego nestali kritičari od neki dan. Pojave se valjda samo kad su porazi u pitanju. Jadno je to. Gdje li je onaj sto je trazio smjenu bekira. Sta sad nakon "historijske" uktamice? :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:
svi u napad

#24196 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by svi u napad »

Samo igrati siguricu. Dakle oba centra pod kos i gurati lopte njima. Pored sigurnih koseva protivnik ce biti prisiljen i da pravi faulove a samim tim ce se unjeti i nehuroza u njihove redove. Nikakve trice ne dolaze u obzir jer smo u 3 tekme vidjeli da nam je to rak rana. Vjerujem u momke i mislim da smo objektivno najjaca ekipa na turniru. Zivjeli.
Itsoktobealone

#24197 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

Večeras braniti tricu ako neće da kupe prnje do poluvremena. :run:
El_comadante

#24198 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

Sretno, direktan prijenos na facetv.
Logovan

#24199 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Poceli sa tricom, cudo :mrgreen: