Ja bih povukao paralelu između SFF-a i EXIT-a, jer meni to dvoje ima nejverovatnih sličnosti. Pošto se sarajevska publika nikada ustvari nije prilagodila nekim modernim muzičkim trendovima i svaki strani muzičar koji bi ovdje nastupio je rizikovao uvijek da mu se desi potpuni fijasko ili neki prosječan interes, tako da muzički festival u Sarajevu nije bio opcija, ali eto filmski je uspio, jer svi vole filmove.
I jedan i drugi su možda prošli svoj zenit, što se tiče kvaliteta koji su nudili, i jedan i drugi sve više postaju omraženi kod lokalnog stanovništva, ali kult i oko jednog i drugog postaje iz godine u godinu sve veći. Evo ja da odem na EXIT, u lineupu koji se nudi, ja stvarno pojma nemam ni šta bih gledao jer nije to neki kvalitetan izbor, ali sam događaj je nevjerovatno okupljalište ljudi.
Dubioza Kolektiv je tamo na nastupima puštala neke izjave, kada će se Srbija suočiti sa optužbama za genocid, dio publike je podivljao, bio je snimak na YT, oni nikada više tamo nisu nastupali, ali nastupaju na drugim EXIT-ovim festivalima.
Tako i ovdje, festival je sigurno prije desetak godina bio više orijentisan ka umjetnosti nego sada i ono što je vrlo važno, treba itekako odjebati bilo kakvu četničku propagandu s festivala, ali isto tako zbog istog propusta pozivati da se festival ukine je smiješno.
Na kraju krajeva iako ga ne volim, ima moj upis na temi o ovom filmu, dolazak Bono Vox-a i kratki performans Bob Marleyeve pjesme prije projekcije u Metalcu je obišao svijet, u kojem je stvarno teško danas doći pod reflektore, pogotovo jednom malom gradu kao što je Sarajevo.