Ne znam,nisam pratio kao što ne znam lokaciju nijedne te "sigurne" kuće...
I šta je u stvari taj pojam?
Ne znam,nisam pratio kao što ne znam lokaciju nijedne te "sigurne" kuće...
Ne razumijete trigger u ovom slucaju je mozda bilo rodjenje djeteta
Član 33
Način zbrinjavanja žrtve
Radi osiguranja fizičke zaštite i ostvarivanja prava i interesa žrtve nasilja u porodici, bez straha i opasnosti po život, policija i organ starateljstva dužni su, uz prethodni pristanak žrtve, privremeno zbrinuti žrtvu nasilja u porodici u sigurnu kuću/sklonište (u daljnjem tekstu: sigurna kuća), drugu odgovarajuću instituciju ili kod druge porodice.
Žrtva nasilja u porodici privremeno se zbrinjava u sigurnu kuću na zahtjev policije ili organa starateljstva u trajanju najduže do šest mjeseci.
Rok iz stava 2. ovog člana može se na zahtjev sigurne kuće produžiti uz pisanu saglasnost nadležnog organa starateljstva.
Gledaj tebe samo to zanima a ne zanima te ono prije sigurne kuce
Nisi me shvatio...koliko je ta sigurna kuća u stvari "sigurna" od napada nasilnika?Moenx wrote: ↑16/08/2023 11:03Gledaj tebe samo to zanima a ne zanima te ono prije sigurne kuce
Nizama Hecimovic nije imala sansu
A sad mozemo pricati o sigurnosti nasih gujica do besvijesti
A mnogi su i otisli iz BiH iz slicnih okolnosti
Nikog nema da sjedne kraj Nizame i da se suoci sa problemom
Neko bi se istresao po svim mafijasima a puna zemlja mafijass od politike do biznisa
I svi su jako ljubazni u javnom diskursu a porodice sta im strefi se
Sta cemo bas sad
Sigurna je. Je li ti to dovoljno? Ili, sad treba da se detaljise sta i kako.
Da se to javno zna, onda vise ne bi bila sigurna. Zar ne?
Ama da te drže u trezoru...prođe pola godine i šetaj...
To jeste. Ne znam da li imaju pravo traziti produzivanje smjestaja i do kad.
Ispade da he svjesno otišla u smrt znajući da će je nasilnik ubiti.Moenx wrote: ↑16/08/2023 10:09Dobro iskoristio sam pridjev provincijalnaStyling wrote: ↑16/08/2023 09:54
Da budemo iskreni, u provincijama je policija uvijek u talu sa opasnim momcima. Što bi ih dirali i tražili sebi belaj.
S druge strane, mlade djevojke uz provincije u tim opasnim momcima traže bijeg iz učmalosti provincije nadajući se sa će joj priuštiti stvari o kojima ona samo može sanjati. I tu onda dolazi do kuršlusa kada on pokaže pravo lice. Policija mu ne smije ništa a nju nema ko da zaštiti jer je sistem odlučio da se ne miješa.
U stvari, sistem nije zakazao jer mi nemamo sistema.
No vidim da sam pogrijesio
Nisam to htio reci
Koristeci takav izraz samo sam zelio istaci nesto specificno za tu sredinu odvojiti je u posebnostima razvoja date tacke na mapi BiH
To nije provincija koja zine kad vidi nekog iz Sarajeva
To je sredina koja ima svoj sarm svoje price svoj zivot rekao bih
Sta po tvome da je pokucala na vrata pol stanice centar Sarajevo da bi joj bilo bolje
Zena je godinama mucena sve slike na fb su nasminkane
Tuga jedna kako je zivjela u cemu je svijetlo vidjela
Da trpi udarce i da se stalno pretvara iduci i na posao
Kojaa je to snaga nada da ce zavrsiti taj kosmar vidi se u njezinom zadnjem postu
Ne znam i metak koji je primila u mojoj predstavi predstavlja olaksanje a svima nama nauk
Znala je da ce biti ubijena
Kako se katil igrao sa njom u svojoj ne znam cemu
Formalno legalisticki gledano radilo bi se o otmici djeteta u tom slucajuStyling wrote: ↑16/08/2023 11:38Ispade da he svjesno otišla u smrt znajući da će je nasilnik ubiti.Moenx wrote: ↑16/08/2023 10:09
Dobro iskoristio sam pridjev provincijalna
No vidim da sam pogrijesio
Nisam to htio reci
Koristeci takav izraz samo sam zelio istaci nesto specificno za tu sredinu odvojiti je u posebnostima razvoja date tacke na mapi BiH
To nije provincija koja zine kad vidi nekog iz Sarajeva
To je sredina koja ima svoj sarm svoje price svoj zivot rekao bih
Sta po tvome da je pokucala na vrata pol stanice centar Sarajevo da bi joj bilo bolje
Zena je godinama mucena sve slike na fb su nasminkane
Tuga jedna kako je zivjela u cemu je svijetlo vidjela
Da trpi udarce i da se stalno pretvara iduci i na posao
Kojaa je to snaga nada da ce zavrsiti taj kosmar vidi se u njezinom zadnjem postu
Ne znam i metak koji je primila u mojoj predstavi predstavlja olaksanje a svima nama nauk
Znala je da ce biti ubijena
Kako se katil igrao sa njom u svojoj ne znam cemu
Nije joj palo na pamet da recimo napusti Gradačac. Ode iz države. Da proba nešto da se spasi.
Само нека је 2:1 за наше
Pa za ovo brutalno trpanje krezube gluparije koju kupuje na patriotske fore a ovamo se rastaljuje sa Жељком za Bakirov hatar i treba mu durex.
Nisam upratio ovo zq "komadinu zemlje dao Srbiji", o cemu se radi ako moze pojasnjenje, hvala.A_A_AKCIJA wrote: ↑16/08/2023 12:16Само нека је 2:1 за наше![]()
Jaoooo, kako se o glavu obije ovo cijepanje dlaka.
Kako se samo još više razotkriva SDFA pod tim reflektorima.
Patriote, hoćemo komentar.
Nakon što je komadinu zemlje dao Srbiji, Komšić sa Željkom oguli državu za pola miliona.
Gdje nam je onaj sa fakturom od hiljadu ipo marakada nam ovo relativizira na 84 načina
![]()