Ukrajina

swanfilter

#179651 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

laserShow wrote: 15/08/2023 20:50
swanfilter wrote: 15/08/2023 20:04 Samo jedna opaska. I Ukri su ginuli ovdje za srpsko-pravoslavnu stvar. Zaboravilo se ...
Jesu, njih 10. I opet imamo vise zajednickog s ukrajincima, sto nikada necemo s kozojebima.S njima se nikada ne mozemo identificirati, ni suosjecati. Over and out.

Iranci kozojebi??

E, moj, kolega. Klasificirati jednu milenijsku kulturu tako neobjektivno. To moze samo balkanski brđanin.

I, onda kukamo zbog istih klasifikacija nasih vrlih komsija ...
Gusar-from-Riga

#179652 Re: Ukrajina

Post by Gusar-from-Riga »

swanfilter wrote: 15/08/2023 21:44
laserShow wrote: 15/08/2023 20:50

Jesu, njih 10. I opet imamo vise zajednickog s ukrajincima, sto nikada necemo s kozojebima.S njima se nikada ne mozemo identificirati, ni suosjecati. Over and out.

Iranci kozojebi??

E, moj, kolega. Klasificirati jednu milenijsku kulturu tako neobjektivno. To moze samo balkanski brđanin.

Decko je mrzitelj islama skontali ste valjda do sad.
swanfilter

#179653 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

Gusar-from-Riga wrote: 15/08/2023 21:53
swanfilter wrote: 15/08/2023 21:44

Iranci kozojebi??

Decko je mrzitelj islama skontali ste valjda do sad.
Ja citam temu, al se na obazirem i ne pamtim ko se kome priklanja.

Da bude jasno, ja sam sa Ukrima u ovom ratu. Al, hajmo biti realni.

Isto su prije nekoliko na sva usta branili jedan Izrael, a samo zbog iranske trgovine sa Rusima.

A, Erdogan im je isto super. Mada lik sa Rusima suruje, Ukrima trguje ...
drug_profi

#179654 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Jordan1961 wrote: 15/08/2023 18:40
zigzag wrote: 15/08/2023 18:32

Ne ide. Pokušalo se svašta. I jači i veći i silniji i divljačkiji..
Ne ide.
Uvijek bude nešto nafake. Pa i Ukrajina je jedna od tih nafaka.
Jebi ga, ljudi ne kontaju. Ovo "povezivanje" sa Hrvatskom mi totalno drugacije shvatamo od trenutnog vodstva RH. Njih, isto kao i Srbiju, zanimaju teritorije ali bez nehrvata. Ili sa nehrvatima ali da se prave "kao da ih nema", kako onomad rekose Cvetkovic i Macek...... ili da ih ociste sa tih terirorija kako napravi Kordic koji bi opet sve to ponovio (na gromoglasni aplauz prisutnih a bogami i posire hrvatske javnosti).
Jebi ga probao je Konakovic sa "relaksacijom odnosa" pa je sada valjda shvatio cemu to sve vodi. A vodi ovome o cemu vam ja govorim.
Trenutno postoje dvije hrvatske politike prema BiH. Jedna je proruska, Milanovićeva sa dijelom HDZ BiH i ultradesnice, druga je Plenkovićeva sa ostatkom HDZ BiH i drugih hrvatskih stranaka.
Osnova prruske politike je stalno gurati prst u oko i drzati tenzije visoko. Vidis da se ovaj narkoman uvijek pojavi kad se stvari iole unormale. Te muzej HVO, te odlikovanje Poskocima, te rucak sa Dodom, itd. BiH mora izgledati kao neuspjela drzave u kojoj nema dogovora ni oko cega.

Proevropska, Plenkoviceva politika je obnova Sliptskog sporazuma i povezivanje u konfederaciju gdje bi BiH kraticom usla u EU i NATO, ali bi Bošnjaci morali da taj ugovor koliko-toliko sačuva dignitet, tj. da budu ravnopravni u drzavi sa 5-6 miliona Hrvata. Tu se onda pojavljuje druga oštrica majorizacije. Tu je bitno da sadasnja vlast funkcionise i da se vidi da Federacija bar moze da funkcionise kao drzava.

Moje mišljenje je da su Bošnjaci izvorno i iskreno Evropski narod i da tamo pripadaju. Nikakvom istoku. Uostalom, Bošnjaci su i krvarili jer su htijli biti Evropa, a ne Srbija.

Ne smije se pristati na podjelu drzave, ali mozda se moze smisliti neka formula kao za Kipar npr. Ne znam, nisam dovoljno pametan.
Svakako treba sacekati i rasplet Ukrajine jer ce nakon ruskog poraza i Srpska ćuna ispuhati, a tek će onda da se i tamo vidi da je car go. Pa ko zna sta se moze ocekivati.
I zato je ovaj rat i ukrajisnka borba tako važna za BiH.
no_sekirli

#179655 Re: Ukrajina

Post by no_sekirli »

CrveniKuk wrote: 15/08/2023 21:02 I Chanellger 2 je dobio svoj kavez za ptičice. Vjerovatno, tenk iz sastava tenkovske čete 82.vazdušno-jurišne brigade.
Svi smo se smijali ruskim kavezima nakon pojave UA dronova sa bombicama, ali evo i Challi ima bravarske intervencije.

Kako je Himars poderao ruske fasiste, Lancet je strah i trepet za sve sta postoji unutar 40 km na ukrajinskoj strani. Stvarno ne mogu vjerovati da Zapad do sada nije odradio neku obranu od ovog drona. Radi svakodnevno kaos po ukrajinskoj artiljeriji i oklopu, a Ukrajinci nemaju neki pandan.
Nakon pocetne prednosti u dronovima Ukrajinaca, Rutalji su se nazalost prilicno dobro prilagodili.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#179656 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Gusar-from-Riga wrote: 15/08/2023 21:53 Decko je mrzitelj islama skontali ste valjda do sad.
ne vrujedi komentarisati nista posebno, osim to sto su u iranu muslimani i kao radi toga se stvara poveznica. Nemamo mi nista s njima.
swanfilter wrote: 15/08/2023 21:44 E, moj, kolega. Klasificirati jednu milenijsku kulturu tako neobjektivno. To moze samo balkanski brđanin.
Sta ti nije jasno? Da kozojebi s kojima mi nemamo nikakve veze, niti dijelimo bilo kakve vrijednosti.
drug_profi

#179657 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Čitalac wrote: 15/08/2023 18:55 Sačuvah ovaj tekst, nikako da ga postavim, a prilično je zanimljiv. Kako se na Zapadu i dalje strahuje od „nepoznate budućnosti Rusije“, što opet utiče na količinu pomoći Ukrajini, analitičar Yevhen Dykyi kaže kako je nastupio čas da Kijev - i zvaničnim i nezvaničnim kanalima - Zapadu predoči kako bi mogla da izgleda haotična budućnost Ukrajine.
onda bi posljednja naredba našoj vojsci, prekaljenoj u borbama s drugom svjetskom silom, mogla biti da se povuče u zemlje Europe sa svim naoružanjem i opremom i tamo internira. I da trasa ovog povlačenja neće ići preko onih zemalja koje su nam pomogle, nego isključivo kroz Mađarsku.
Kad prođu kroz Mađarsku, mogu i kroz Vojvodinu i Srbiju. Taman da se malim rusima naplate. I lijepo smjeste. Crkve imaju, ravnice imaju, sve potaman kao u staroj domovini.
melac

#179658 Re: Ukrajina

Post by melac »

Ma samo navijacki da ih Ukri rasture i neka se poslije dave u svojoj kaljuzi.

Zao mi samo sto je Sumir odustao od te agende evo ima vec i mjesec. Samo bubovi i navijacki, ovi koji zele objektivno neka pisu. Ali ja podrzavam samo navijacki i srcem.
Gusar-from-Riga

#179659 Re: Ukrajina

laserShow wrote: 15/08/2023 22:16
Gusar-from-Riga wrote: 15/08/2023 21:53 Decko je mrzitelj islama skontali ste valjda do sad.
ne vrujedi komentarisati nista posebno, osim to sto su u iranu muslimani i kao radi toga se stvara poveznica. Nemamo mi nista s njima.
swanfilter wrote: 15/08/2023 21:44 E, moj, kolega. Klasificirati jednu milenijsku kulturu tako neobjektivno. To moze samo balkanski brđanin.
Sta ti nije jasno? Da kozojebi s kojima mi nemamo nikakve veze, niti dijelimo bilo kakve vrijednosti.
A dijelis sa Ukraincima.. braca Ukrainci :lol: Ista fela ko i rusi samo sto nams ide na ruku zbombana rusija. a ovako 2 brata se pokoskala oko međe
Last edited by Gusar-from-Riga on 15/08/2023 22:20, edited 1 time in total.
boshniak

#179660 Re: Ukrajina

Post by boshniak »

Gledam na jadranu u Hrvatskoj nikad veći broj ukrajinaca. Mlade porodice sa djcom, neki bi rekli, pobjegulje, kukavice, ali jednostavno ljudi su odabrali neki drugi životni put, u kojem zapravo žele da žive a ne da ginu za tuđe dobro. Neće ljudi ratovati da nekim budućim Izetbegovićima, Čovićima, Dodicima bude bolje. Ukrajina je najkorumpiranija država bila u Evropi i prije ovog rata, i sta god se desi obicnim ukrajincima neće biti bolje. Rat je mogao i morao biti izbjegnut po svaku cijenu.
laserShow

#179661 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Gusar-from-Riga wrote: 15/08/2023 22:18 A dijelis sa Ukraincima.. braca Ukrainci
ne dijelim, ali u sferi moga interesovanja. Njihova odbrana moze pomoci meni. Ne mogu biti na strani agresora kao sto su kozojebi. Je li treba dodati bilo sta?

Cuj da imam bilo kakvuo pozitivno misljenje prema nekome ko pomaze agresoru. Ponavljam, sa istima ne dijelimo apsolutno nista. Da, blizi su mi Ukrajinci od gore navedenih.
drug_profi

#179662 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

swanfilter wrote: 15/08/2023 20:04 Samo jedna opaska. I Ukri su ginuli ovdje za srpsko-pravoslavnu stvar. Zaboravilo se ...
Isti ovi koji sada izginuse za rusko-pravoslavnu
Gusar-from-Riga

#179663 Re: Ukrajina

laserShow wrote: 15/08/2023 22:20
Gusar-from-Riga wrote: 15/08/2023 22:18 A dijelis sa Ukraincima.. braca Ukrainci
ne dijelim, ali u sferi moga interesovanja. Njihova odbrana moze pomoci meni. Ne mogu biti na strani agresora kao sto su kozojebi. Je li treba dodati bilo sta?

Cuj da imam bilo kakvuo pozitivno misljenje prema nekome ko pomaze agresoru. Ponavljam, sa istima ne dijelimo apsolutno nista. Da, blizi su mi Ukrajinci od gore navedenih.
Lazes malo. Ti si klasicni islamofob nemoj meni pakovati suplju osjetim taj smrad odmah. Ne znam gdje zivis al ako si u SA, Boga mi dzamija do dzamije sve. A tebi crnjak sta ces .
CrveniKuk

#179664 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Nadam se, da će se potvrditi ova informacija.
Slava Ukraini!
Slava herojima!
karanana

#179665 Re: Ukrajina

Post by karanana »

no_sekirli wrote: 15/08/2023 22:15
CrveniKuk wrote: 15/08/2023 21:02 I Chanellger 2 je dobio svoj kavez za ptičice. Vjerovatno, tenk iz sastava tenkovske čete 82.vazdušno-jurišne brigade.
Svi smo se smijali ruskim kavezima nakon pojave UA dronova sa bombicama, ali evo i Challi ima bravarske intervencije.

Kako je Himars poderao ruske fasiste, Lancet je strah i trepet za sve sta postoji unutar 40 km na ukrajinskoj strani. Stvarno ne mogu vjerovati da Zapad do sada nije odradio neku obranu od ovog drona. Radi svakodnevno kaos po ukrajinskoj artiljeriji i oklopu, a Ukrajinci nemaju neki pandan.
Nakon pocetne prednosti u dronovima Ukrajinaca, Rutalji su se nazalost prilicno dobro prilagodili.
lancet je definitivno game changer sa ruske strane.
a u pravu si to sto kazes, smijali smo se (i ja) ruskim kavezima. ne samo kavezima nego i ruskim potezima, tipa ho-ruk u oklopu na vuledaru ili tipa kad kazu da se "takticki" povlace iz harkiva, hersona. ali kad ukri to sve rade, onda je to vojno umijece.
laserShow

#179666 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Gusar-from-Riga wrote: 15/08/2023 22:23 Lazes malo. Ti si klasicni islamofob nemoj meni pakovati suplju osjetim taj smrad odmah. Ne znam gdje zivis al ako si u SA, Boga mi dzamija do dzamije sve. A tebi crnjak sta ces .
Tipican primjer osobe koja nema nikakvih kontraargumenata pa se zakaci za vjeru. Da si ti pravi vjernik, a ne na baterije nikada ne bi takve stvari ni pomislio, a ne napisao. No nije na meni da te edukujem :)

Selam, ako je to bitno. Ipak, kozojebi i dalje su na strani agresora.
drug_profi

#179667 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Čitalac wrote: 15/08/2023 21:02 Burne reakcije u Ukrajini na današnju izjavu šefa kabineta genseka NATO. Podoljak je jasan.
- Zamijeniti teritorij za NATO kišobran? Nevjerojatno. To znači namjerno poraziti demokraciju, potaknuti globalnog zločinca, sačuvati ruski režim, uništiti međunarodno pravo i nužno prenijeti rat na naredne generacije. Ako ruski diktator Vladimir Putin ne doživi potpuni poraz, rat će se sigurno vratiti s povećanim apetitima Rusije. Pokušaji očuvanja svjetskog poretka i uspostavljanja „lošeg mira" kroz Putinov trijumf neće donijeti mir svijetu već sramotu i novi rat – kaže Mihailo Podoljak.
Eto covjek im sa malo recenica sve objasnio, ako im je tesko shvatiti ili puno citati.
karanana

#179668 Re: Ukrajina

Post by karanana »

drug_profi wrote: 15/08/2023 22:29
Čitalac wrote: 15/08/2023 21:02 Burne reakcije u Ukrajini na današnju izjavu šefa kabineta genseka NATO. Podoljak je jasan.

Eto covjek im sa malo recenica sve objasnio, ako im je tesko shvatiti ili puno citati.
sve je to super ali koliko je realan poraz putina i potpuna pobjeda ukrajine nakon svega sto smo vidjeli?
Excel2

#179669 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

karanana wrote: 15/08/2023 22:26

a u pravu si to sto kazes, smijali smo se (i ja) ruskim kavezima. ne samo kavezima nego i ruskim potezima, tipa ho-ruk u oklopu na vuledaru ili tipa kad kazu da se "takticki" povlace iz harkiva, hersona. ali kad ukri to sve rade, onda je to vojno umijece.
Ti moras nauciti sta znaci game changer. Nasli ljudi game changer, a sve manje teritorija drze i sve vise zrtava imaju. Haj dobro.
saimidin

#179670 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Znači šarate po temi opasno, mnogo šuplje i nekih povezivanja sa :bih: i šta sve ne

Ima li pouzdanih novosti o stanju mts kod UA, i kod orka, ovaj rat će time biti odlučen, sve ostalo je sporedno

Ps
Ovaj rat nije nikako mogao biti izbjegnut, dobro osim da je neko rokno putlera i još 20-tak mu najbližih podguznih muha prošle godine u januru
drug_profi

#179671 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

boshniak wrote: 15/08/2023 22:19 Gledam na jadranu u Hrvatskoj nikad veći broj ukrajinaca. Mlade porodice sa djcom, neki bi rekli, pobjegulje, kukavice, ali jednostavno ljudi su odabrali neki drugi životni put, u kojem zapravo žele da žive a ne da ginu za tuđe dobro. Neće ljudi ratovati da nekim budućim Izetbegovićima, Čovićima, Dodicima bude bolje. Ukrajina je najkorumpiranija država bila u Evropi i prije ovog rata, i sta god se desi obicnim ukrajincima neće biti bolje. Rat je mogao i morao biti izbjegnut po svaku cijenu.
Kako?
De pliz objasni.
CrveniKuk

#179672 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Ukrajinci su izgleda, dobro odradili bokove na Robotyu.
Honda Rajvosa

#179673 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

Tu je karananq i orci...hajde guslajte malo al nije vam jos vikend poceo ili je poceo jer su vasi negdje dobili po picki
CrveniKuk

#179674 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

karanana wrote: 15/08/2023 22:26

Ako je gamechanger koji se rješava kavezom, onda i nije neki gamechanger.
swanfilter

#179675 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

drug_profi wrote: 15/08/2023 22:20
Isti ovi koji sada izginuse za rusko-pravoslavnu
To znamo kako?
Post Reply