Demokratska fronta Željko Komšić

A_A_AKCIJA

#59776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by A_A_AKCIJA »

W0rM wrote: 02/08/2023 08:44 SDA ce uz DF ako ostane s njima, trenutno izgleda kao melem u odnosu na NS,NiP i SDP-om, i ne samo to, nego kako stvari stoje SDA i DF ce naredne izbore pomest pod sa trojkom, jer podanicki stav i kako rade neke stvari su strasne,
Nema od tih laži ništa.

Na Trojku se ljaga od početka i sve je bila laž.

Nema bukvalno ni jedne činjenice koja im se može prikačiti.

Pola godine se nadali loviti u mutnom. Nadali se na foru dići prašinu i da narod zaboravi respiratore, milijarde, reviziju presude, legitimno predstavljanje...

Nasuprot tome, Trojka ima futur drugi, da će izraditi sutra nekada, vidjećete...
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#59777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2023 23:58
W0rM wrote: 02/08/2023 08:44 SDA ce uz DF ako ostane s njima, trenutno izgleda kao melem u odnosu na NS,NiP i SDP-om, i ne samo to, nego kako stvari stoje SDA i DF ce naredne izbore pomest pod sa trojkom, jer podanicki stav i kako rade neke stvari su strasne,
Nema od tih laži ništa.

Pola godine se nadali loviti u mutnom. Nadali se na foru dići prašinu i da narod zaboravi respiratore, milijarde, reviziju presude, legitimno predstavljanje...

Nasuprot tome, Trojka ima futur drugi, da će izraditi sutra nekada, vidjećete...
Hoces da kazes da je laz da je KK Bosna i Zoi poceli propadati za vrijeme Dine? Da je laz da je Nermi Niksic imao manje glasova nego pojedini nacelnici opstina? Da je laz da su Nasu stranku napustili neki od najprominentnijih imena? Hoces li da kazes da je istina sto je DIno rekao da se je Dodik sada novi Dodik? Hoces li da kazes sta su konkretno uradili od kako su na entiteskom i drzavnom nivou vecina? Da je u redu da ti je ministar Federalnog MUIP-a (najjace policijske agencije u drzavi, dakle FUP je po opremi jaci od SIPA-e) kabadahija a shisha kralj umalo dopredjsedavajuci? Zelis li da mi kazes da je Uk dobar premijera KS-a? A Forto komunikacija? Kako i sta uradise? Uk jako upitan lik, mali Cengic (Irfan) ej za njeg gospodin par ekselans. Forto samo popunjava poziciju, sta radi ne zna ni on.

De mi odgovori na ovo.

P.S.
Odgovori kao sta je uradila SDA, DF blabla, nisu validni, tvoj argument je nema ljage za trojku, pa de dokazi i odbrani isti.
SDA i DF, mozda nisu najbolje rjsenje, imaju oni DOOOOOSTA na sebi po raditi, ali naspram trojkasa izgledaju kao jutarnja zvijezda danica.
Athlon64

#59778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Athlon64 »

Ma ne znam kako neko ima deluzije da će trojka biti bilo kakav faktor poslije 2026. god.

Naša stranka će pasti ispod praga a NiP će preći prag samo zahvaljujući Sarajevu, u ostalim kantonima ih neće biti, možda BPK jedino.

Prošli izbori su bili maksimum trojke, jer je narod ogorčen (opravdano) sa kriminalnom SDA i očajno je želio promjene.

I pored svega toga, trebao im je jedan Ramo Isak da sklepaju Vladu FBIH, na jedvite jade.
A_A_AKCIJA

#59779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by A_A_AKCIJA »

W0rM wrote: 15/08/2023 00:20
A_A_AKCIJA wrote: 14/08/2023 23:58

Nema od tih laži ništa.

Hoces da kazes da je laz da je KK Bosna i Zoi poceli propadati za vrijeme Dine? Da je laz da je Nermi Niksic imao manje glasova nego pojedini nacelnici opstina? Da je laz da su Nasu stranku napustili neki od najprominentnijih imena? Hoces li da kazes da je istina sto je DIno rekao da se je Dodik sada novi Dodik? Hoces li da kazes sta su konkretno uradili od kako su na entiteskom i drzavnom nivou vecina? Da je u redu da ti je ministar Federalnog MUIP-a (najjace policijske agencije u drzavi, dakle FUP je po opremi jaci od SIPA-e) kabadahija a shisha kralj umalo dopredjsedavajuci? Zelis li da mi kazes da je Uk dobar premijera KS-a? A Forto komunikacija? Kako i sta uradise? Uk jako upitan lik, mali Cengic (Irfan) ej za njeg gospodin par ekselans. Forto samo popunjava poziciju, sta radi ne zna ni on.

De mi odgovori na ovo.

P.S.
Odgovori kao sta je uradila SDA, DF blabla, nisu validni, tvoj argument je nema ljage za trojku, pa de dokazi i odbrani isti.
SDA i DF, mozda nisu najbolje rjsenje, imaju oni DOOOOOSTA na sebi po raditi, ali naspram trojkasa izgledaju kao jutarnja zvijezda danica.
Jarane, dva fikrina respiratora i broj mrtvih koje su prouzrokovali, nogom nabiju ove tvoje petljavine i laži.
A gdje su ostali, gdje su pokradene milijarde, gdje je revizija presude???

Sve ostalo zapisano, ništa se ne može sakriti.

Čuj, Našu Stranku napustili ljudi i to je gore od Fikre respiratora, Sebijine i Osmicine diplome...

Jel ti misliš da se ovo sve zaboravilo?

Više od tri godine vam valja lagati nasuho, razgodite.
A finansija nema.
60 milijardi nema.
:mrgreen:
A_A_AKCIJA

#59780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by A_A_AKCIJA »

Athlon64 wrote: 15/08/2023 00:28 I pored svega toga, trebao im je jedan Ramo Isak da sklepaju Vladu FBIH, na jedvite jade.
Jeste, Bošnjaci su toliko glupi da će zbog Rame htjeti da vrate Sebiju i bakira, da im opet gule kožu s leđa. :D
W0rM

#59781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 15/08/2023 00:29
W0rM wrote: 15/08/2023 00:20

De mi odgovori na ovo.

P.S.
Jarane, dva fikrina respiratora i broj mrtvih koje su prouzrokovali, nogom nabiju ove tvoje petljavine i laži.
A gdje su ostali, gdje su pokradene milijarde, gdje je revizija presude???

Sve ostalo zapisano, ništa se ne može sakriti.

Čuj, Našu Stranku napustili ljudi i to je gore od Fikre respiratora, Sebijine i Osmicine diplome...

Jel ti misliš da se ovo sve zaboravilo?

Više od tri godine vam valja lagati nasuho, razgodite.
A finansija nema.
60 milijardi nema.
:mrgreen:
Koa sto sam i mislio... kaze nema ljage na trojku, ne zna ih odbraniti bezvda potegne argument tipa "a sta ste vi". Tuga
Athlon64

#59782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Athlon64 »

A_A_AKCIJA wrote: 15/08/2023 00:30
Athlon64 wrote: 15/08/2023 00:28 I pored svega toga, trebao im je jedan Ramo Isak da sklepaju Vladu FBIH, na jedvite jade.
Jeste, Bošnjaci su toliko glupi da će zbog Rame htjeti da vrate Sebiju i bakira, da im opet gule kožu s leđa. :D
Narod jeste glasao protiv Sebije i Bakira, ali nije glasao da alternativa bude Ramo Isak. O tome se radi.

U suštini ako Bakir ostane na čelu SDA, najviše će profitirati DF, ako dođe do promjene na čelu SDA - SDA će dobiti izbore samo tako.

Ljudi preziru bračni par Izetbegović.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#59783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PreWiBa »

Athlon64 wrote: 15/08/2023 00:52
A_A_AKCIJA wrote: 15/08/2023 00:30

Narod jeste glasao protiv Sebije i Bakira, ali nije glasao da alternativa bude Ramo Isak. O tome se radi.

U suštini ako Bakir ostane na čelu SDA, najviše će profitirati DF, ako dođe do promjene na čelu SDA - SDA će dobiti izbore samo tako.

To bi itekako mogao biti slučaj.

Stranke okupljene oko trojke su prošle izbore dobile veoma "knap". U takvoj situaciji, jedino veoma jaka politika koja pokazuje nezapažene rezultate donosi prevagu koja je potrebna za sljedeće izbore.

Ovako, čak i da niko ne glasa za SDA ili bilo koju drugu stranku, veliki broj prijašnjih glasača će ostati kući ili u međuvremenu otići vani.

Ja bih ovu situaciju najviše mogao porediti sa Amerikom: Svim snagama je se skupilo dovoljno glasova za Bidena, od ljudi koji rijetko kada izlaze na birališta. Ovako, kada su rezultati ok (ali ne baš 100% odlični), bitan broj ljudi će se povući, a baza Trumpa (u slučaju BiH: baza SDA) ostaje ista.

Možda će i DF dobiti više glasova, to je se već na prošlim izborima vidjelo. Možda je dio od slogana, ali ne može mi niko reći da je DF samo dobio toliko glasova zato što na listiću piše Komšićevo ime.
drug_profi

#59784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Athlon64 wrote: 15/08/2023 00:28 Ma ne znam kako neko ima deluzije da će trojka biti bilo kakav faktor poslije 2026. god.

Naša stranka će pasti ispod praga a NiP će preći prag samo zahvaljujući Sarajevu, u ostalim kantonima ih neće biti, možda BPK jedino.

Prošli izbori su bili maksimum trojke, jer je narod ogorčen (opravdano) sa kriminalnom SDA i očajno je želio promjene.

I pored svega toga, trebao im je jedan Ramo Isak da sklepaju Vladu FBIH, na jedvite jade.
Ček malo. Trojka nije faktor 2026. NS ispod praga, NiP jedva da postoji, znači SDP znači možda malo bolji. Ali sve zajedno qurac.
Narod ogorčen "kriminalnom SDA" trči opet njima u zagljaj i viče izvinite, oprostite....jel tako?

Ili će HDZ i SNSD osvojiti većinu u Federaciji?

Ne vjerujem da misliš da će DF i SzBiH biti faktor.... to je ipak za crtanih filmova.
ultima_palabra

#59785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

sehohari wrote: 15/08/2023 01:11

Stranke okupljene oko trojke su prošle izbore dobile veoma "knap". U takvoj situaciji, jedino veoma jaka politika koja pokazuje nezapažene rezultate donosi prevagu koja je potrebna za sljedeće izbore.

Ovako, čak i da niko ne glasa za SDA ili bilo koju drugu stranku, veliki broj prijašnjih glasača će ostati kući ili u međuvremenu otići vani.

Ja bih ovu situaciju najviše mogao porediti sa Amerikom: Svim snagama je se skupilo dovoljno glasova za Bidena, od ljudi koji rijetko kada izlaze na birališta. Ovako, kada su rezultati ok (ali ne baš 100% odlični), bitan broj ljudi će se povući, a baza Trumpa (u slučaju BiH: baza SDA) ostaje ista.

Možda će i DF dobiti više glasova, to je se već na prošlim izborima vidjelo. Možda je dio od slogana, ali ne može mi niko reći da je DF samo dobio toliko glasova zato što na listiću piše Komšićevo ime.
Nije ti to uopste tacno.
drug_profi

#59786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Athlon64 wrote: 15/08/2023 00:52 Ramo Isak
Krkan. Sirovina.

Ali jedini koji je uradio ispravnu stvar u vezi sa događajima u Gradačcu.
Prodrmao guzove policiji, a vidjećemo na šta će izaći.

Šetnje i protesti - dajte ba... pa nismo djeca.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#59787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PreWiBa »

ultima_palabra wrote: 15/08/2023 01:15

Nije ti to uopste tacno.
Molim da mi na ovoliko piskaranje odgovoriti sa više od pet riječi
Zaslužio sam :mrgreen:

Ne znam kakvo je stanje na terenu, ali to je neki teoretski pogled.
Ako prvi put pobijediš sa malom razlikom, moraš puno uraditi da bi pobijedio 4 godine kasnije.

Za Ameriku je prije svega loše što imaš ove silne opstrukcije u republikanskim državama.
ultima_palabra

#59788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

sehohari wrote: 15/08/2023 01:18
ultima_palabra wrote: 15/08/2023 01:15
Nije ti to uopste tacno.

Ako prvi put pobijediš sa malom razlikom, moraš puno uraditi da bi pobijedio 4 godine kasnije.

Za Ameriku je prije svega loše što imaš ove silne opstrukcije u republikanskim državama.
Trump je taj koji je privukao nove glasace, kad je pobijedio 2016. imao je 63 miliona, kad je izgubio imao je 75. Po nekim procjenama, 10 miliona od tih su ljudi koji inace nikad ne glasaju, ne prate politiku i ne odgovaraju anketarima, tj. glasat ce samo za njega dok je on u politici a kasnije opet politicki nestaju s lica zemlje. To objasnjava zasto su anketari konstantno grijesili u par procenata kad je Trump u pitanju.

Vrlo tesko mozes tu napraviti neku paralelu sa BiH. Ako govorimo o SDA, dobar dio glasackog tijela dolazi od budzetskog uhljebljavanja. Nakon 4 godine opozicije, mnogi ce se presaltati u neku od vladajucih stranaka. Bitan segment njihove baze je i tzv. "nena-dedo" glas koji se osipa bioloskim putem (sjetimo se da je SDA dozivjela istorijski debakl na lokalnim izborima 2020. gdje je izlaznost penzionera bila smanjena zbog korone).
Athlon64

#59789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Athlon64 »

Ma u suštini za DF glasaju oni koji se ne slažu ni sa Trojkom ni sa SDA; a mogu progutati koaliciju s bilo kim.

Na kraju, ako mislite da je lošija koalicija sa SDA nego sa Isacima, Kukićima, Kasumovićima, onda ste u deluziji. U najmanju ruku je isto, a na lokalnom nivou mnogo gore.
Athlon64

#59790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Athlon64 »

drug_profi wrote: 15/08/2023 01:13
Athlon64 wrote: 15/08/2023 00:28 Ma ne znam kako neko ima deluzije da će trojka biti bilo kakav faktor poslije 2026. god.

Ček malo. Trojka nije faktor 2026. NS ispod praga, NiP jedva da postoji, znači SDP znači možda malo bolji. Ali sve zajedno qurac.
Narod ogorčen "kriminalnom SDA" trči opet njima u zagljaj i viče izvinite, oprostite....jel tako?

Ne vjerujem da misliš da će DF i SzBiH biti faktor.... to je ipak za crtanih filmova.
Trenutno je DF po snazi 3. stranka u FBIH, to nije nimalo loš rezultat, računaj da je NS jedva prešla prag.

Ali da, ako ostane ista postavka kao sada unutar velikih stranaka, SDA i SDP - profitirat će DF, SzBIH; NES, ZNG i takvi.
Athlon64

#59791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Athlon64 »

ultima_palabra wrote: 15/08/2023 01:33
sehohari wrote: 15/08/2023 01:18

Trump je taj koji je privukao nove glasace, kad je pobijedio 2016. imao je 63 miliona, kad je izgubio imao je 75. Po nekim procjenama, 10 miliona od tih su ljudi koji inace nikad ne glasaju, ne prate politiku i ne odgovaraju anketarima, tj. glasat ce samo za njega dok je on u politici a kasnije opet politicki nestaju s lica zemlje. To objasnjava zasto su anketari konstantno grijesili u par procenata kad je Trump u pitanju.

Vrlo tesko mozes tu napraviti neku paralelu sa BiH. Ako govorimo o SDA, dobar dio glasackog tijela dolazi od budzetskog uhljebljavanja. Nakon 4 godine opozicije, mnogi ce se presaltati u neku od vladajucih stranaka. Bitan segment njihove baze je i tzv. "nena-dedo" glas koji se osipa bioloskim putem (sjetimo se da je SDA dozivjela istorijski debakl na lokalnim izborima 2020. gdje je izlaznost penzionera bila smanjena zbog korone).
I ovo stoji, međutim nije SDA doživjela debakl 2020 radi izlaznosti penzionera - nego radi afere sa respiratorima koja je tada bila na vrhuncu. Iz istog razloga je izgubila i 2022.

Što se biološkog osipanja tiče, SDP je tu mnogo više ugrožen, njegovo glasačko tijelo i dalje razmišlja o Titu i partiji, a takvih je svakim danom sve manje.
W0rM

#59792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by W0rM »

drug_profi wrote: 15/08/2023 01:16
Athlon64 wrote: 15/08/2023 00:52 Ramo Isak
Krkan. Sirovina.

Ali jedini koji je uradio ispravnu stvar u vezi sa događajima u Gradačcu.
Prodrmao guzove policiji, a vidjećemo na šta će izaći.

Šetnje i protesti - dajte ba... pa nismo djeca.
Da li zaista mislis da je ista uradio? Ne ismijavam fakat znaci, kolika je moc jednog ministra kada kaze podredjenima "uradi to i to" i brzina izvrsenja istoga?
Mislim da je sve show za narod i jeftine politicke poene.
W0rM

#59793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by W0rM »

Athlon64 wrote: 15/08/2023 12:29
drug_profi wrote: 15/08/2023 01:13

Trenutno je DF po snazi 3. stranka u FBIH, to nije nimalo loš rezultat, računaj da je NS jedva prešla prag.

Ali da, ako ostane ista postavka kao sada unutar velikih stranaka, SDA i SDP - profitirat će DF, SzBIH; NES, ZNG i takvi.
Mislim da bi to bilo politicko osvjezenje i pravi restart koji nam treba. Nisam imao visoko misljenje o Efendicu, ali sam ga slusao kako prica i iznosi svoje stavove na politickim skupovima, vrlo ostro ali i odmjereno :bih: :thumbup:
drug_profi

#59794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

E ako su vam Efendić, ZNG i NES osvježenje, onda ništa.... :lol:
DonieBrasco

#59795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DonieBrasco »

Koliko je to gladno para i vlasti, sto je jos vaznije da ostane status quo, i ovaj pravni horor koji mi zivimo.
Ozimician

#59796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

drug_profi wrote: 16/08/2023 12:50 E ako su vam Efendić, ZNG i NES osvježenje, onda ništa.... :lol:
Isak i sinovi su osvjezenje kakvo nam treba. :thumbup:
tramvajtrojka

#59797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tramvajtrojka »

130 milja za odbranu Bosne i bosanskih vrijednosti, ne do bog da se zastitniku bosne stvore hemoroidi zbog sjedenja na starim sjedistima u službenom autu :cry: :cry:

Odbrana Bosne se najbolje vrsi sa zadnjeg sjedišta automobila ciji je slogan Vorsprung durch Technik :oops: :bih:
drug_profi

#59798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ozimician wrote: 16/08/2023 12:56
drug_profi wrote: 16/08/2023 12:50 E ako su vam Efendić, ZNG i NES osvježenje, onda ništa.... :lol:
Isak i sinovi su osvjezenje kakvo nam treba. :thumbup:
Produkt ovog drustva. Cirkuzanje i papanluk me ne interesuje. Sudim samo po radu i rezultatima.
Dimu1927

#59799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dimu1927 »

Otisla ledja od godina sjedanja u limuzinu, daj SUV sad visociji je udobniji
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#59800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

nek nam Smućko ima za auta :roll:

#smajlikojipovraća