Vidim ima neka opcija na mobitelu. A kabal bi mi vjerovatno trebao ovaj...

Moderator: Benq

Kako monitor bez računara? Ako misliš da povežeš laptop-mobitel, kompjuter-mobitel, ne treba ti kabal.-Chesterfield- wrote: ↑14/08/2023 09:39 Može li se monitor bez računara povezati kablom sa mobitelom i da se koristi kao drugi zaslon?
![]()
Nema monitor hdmi ulaz. To su stari monitori od 10+ godina. Znači monitor bih otkačio sa centralne ili donio drugi monitor.lavi wrote: ↑14/08/2023 20:05Kako monitor bez računara? Ako misliš da povežeš laptop-mobitel, kompjuter-mobitel, ne treba ti kabal.-Chesterfield- wrote: ↑14/08/2023 09:39 Može li se monitor bez računara povezati kablom sa mobitelom i da se koristi kao drugi zaslon?
![]()
Halali, može, samo povežeš ta dva kabla i na monitoru izabereš HDMI source, odnosno DVI u tvom slučaju. Ne znam puno oko kablova ali ako imaš HDMI na monitoru uzmi HDMI i USB-C bolje nego DVI.
Treba ti i audio kabal ako ćeš povezivati sa DVI jer DVI ima samo video, nema audio. Ne znam šta da ti kažem, ili sa laptopa ili nešto tako. Noviji monitor ako imaš sa HDMI kablom ponesi ga je ti DVI samo snima video bez zvuka-Chesterfield- wrote: ↑14/08/2023 20:39Nema monitor hdmi ulaz. To su stari monitori od 10+ godina. Znači monitor bih otkačio sa centralne ili donio drugi monitor.lavi wrote: ↑14/08/2023 20:05 Kako monitor bez računara? Ako misliš da povežeš laptop-mobitel, kompjuter-mobitel, ne treba ti kabal.
Halali, može, samo povežeš ta dva kabla i na monitoru izabereš HDMI source, odnosno DVI u tvom slučaju. Ne znam puno oko kablova ali ako imaš HDMI na monitoru uzmi HDMI i USB-C bolje nego DVI.
Nemam internet na poslu osim na mobitelu.
Da mogu povremeno gledati televiziju, film...
Na većem ekranu. Ne znam kako bi u tom slučaju išao zvuk i da li bi ga uopće i bilo?
Monitor svakako nema zvučnike. Ne znam hoće li zvuk ići sa mobitela a slika dvojna - mobitel i monitor.lavi wrote: ↑14/08/2023 20:49Treba ti i audio kabal ako ćeš povezivati sa DVI jer DVI ima samo video, nema audio. Ne znam šta da ti kažem, ili sa laptopa ili nešto tako. Noviji monitor ako imaš sa HDMI kablom ponesi ga je ti DVI samo snima video bez zvuka-Chesterfield- wrote: ↑14/08/2023 20:39
Nema monitor hdmi ulaz. To su stari monitori od 10+ godina. Znači monitor bih otkačio sa centralne ili donio drugi monitor.
Nemam internet na poslu osim na mobitelu.
Da mogu povremeno gledati televiziju, film...
Na većem ekranu. Ne znam kako bi u tom slučaju išao zvuk i da li bi ga uopće i bilo?
E to ne znam-Chesterfield- wrote: ↑14/08/2023 21:06Monitor svakako nema zvučnike. Ne znam hoće li zvuk ići sa mobitela a slika dvojna - mobitel i monitor.
Kod mene recimo notrifikacije dolaze od jednih te istih tema, od njih neke i ne posjećujem odavno dok recimo nema notrifikacija za teme koje trenutno posjetim i na njima budem aktivan!?dječak sa šibicama wrote: ↑18/08/2023 22:33 Ne znam gdje postaviti pitanje, pa cu ovdje, zasto na nekim temama na forumu, kad kliknem da me baci na zadnji procitani post, baca me na predzadnju stranu teme a ne na posljedni procitani post?
Prilicno iritirajuca pojava.

Ima li seedera dovoljno?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/08/2023 20:58 može li ko pretpostaviti šta bi moglo biti u pitanju,pokrenuo torrent client htio skinuti filmove,neće da krene skidanje,na tri torrent clienta pokusao,neće ,a internet ok,veza stabilna?
ima,pokušavam bilo šta skinuti,nećePeacean wrote: ↑30/08/2023 21:43Ima li seedera dovoljno?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/08/2023 20:58 može li ko pretpostaviti šta bi moglo biti u pitanju,pokrenuo torrent client htio skinuti filmove,neće da krene skidanje,na tri torrent clienta pokusao,neće ,a internet ok,veza stabilna?
Ne znam. Bolji si od mene sta se tice ovoga. Probaj staviti Mozillu kao default browser.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/08/2023 22:03 ne znam kako ali uspio sam u tome da mogu skidativ torrente,ali mi se otvori browser Opera kad krene sa skidanjem,kako to vratiti da bude kao i do sad na Mozilli?
uradio sam,hvala tiSanjarko wrote: ↑30/08/2023 22:07Ne znam. Bolji si od mene sta se tice ovoga. Probaj staviti Mozillu kao default browser.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/08/2023 22:03 ne znam kako ali uspio sam u tome da mogu skidativ torrente,ali mi se otvori browser Opera kad krene sa skidanjem,kako to vratiti da bude kao i do sad na Mozilli?
ponovo mi se dešava da ne mogu ništa od torrenata skinuti,iako seedera ima npr. 4000 a leechera 2000,kad se otvori prozorčić sa podacima o torrentu piše da je peers npr. 100 a seedsa 0 i tako već bar pola sata koji god torrent pokusavam skinuti,šta moze biti razlog tome?Peacean wrote: ↑30/08/2023 21:43Ima li seedera dovoljno?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/08/2023 20:58 može li ko pretpostaviti šta bi moglo biti u pitanju,pokrenuo torrent client htio skinuti filmove,neće da krene skidanje,na tri torrent clienta pokusao,neće ,a internet ok,veza stabilna?
Moguće je da ti provajder blokira port koji koristiš za torrente, meni se to više puta dešavalo. Koji torrent klijent koristiš? Probaj u opcijama promijeniti port koji koristiš.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/09/2023 20:32ponovo mi se dešava da ne mogu ništa od torrenata skinuti,iako seedera ima npr. 4000 a leechera 2000,kad se otvori prozorčić sa podacima o torrentu piše da je peers npr. 100 a seedsa 0 i tako već bar pola sata koji god torrent pokusavam skinuti,šta moze biti razlog tome?
utorrent,pa instalirao bittorrent,pa evo sad ista stvar io sa qbitorrentPeacean wrote: ↑04/09/2023 20:47Moguće je da ti provajder blokira port koji koristiš za torrente, meni se to više puta dešavalo. Koji torrent klijent koristiš? Probaj u opcijama promijeniti port koji koristiš.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/09/2023 20:32
ponovo mi se dešava da ne mogu ništa od torrenata skinuti,iako seedera ima npr. 4000 a leechera 2000,kad se otvori prozorčić sa podacima o torrentu piše da je peers npr. 100 a seedsa 0 i tako već bar pola sata koji god torrent pokusavam skinuti,šta moze biti razlog tome?