Da, da, to je bas neki amater.laik1981 wrote: ↑14/08/2023 09:53Nije ni bitno jesi li protiv ili nisi. I ti bi ovo uradio da posjedujes tag ili radis ako ga posjedujes. Nije ovaj pametnjakovic digao haubu vec je vozio u koloni pola u desnoj, a pola u zaustavnoj. Konto frajer da ljudi prolaze i uvaljuju se pred naplatnom. Vjerovatno mislio da je i guzva zbog toga. Na kraju on uradio ono sto je mislio da drugi radelaserShow wrote: ↑14/08/2023 09:46
Vidi, i ja sam bio protiv toga i dalje sam protiv. Nedavno uradi kada se nas pet slozil oda dijelimo kaznu ako je bude. Ipak, apsolutno nista ne vidim lose da neko stane na zaustavnu i digne haubuIsto tako, iako sam nacinio prekrsaj to ne znaci da BUKVALNO SVAKO ILI BILO KO to treba da radi. Da ima drzave i zakona, prvi ja bih dobio kaznu, pa onda svi ostali.
Pored toga, da ima drzave, destimulisala bi u sezoni sa 30% vecom cijenom putarine za one koji nemaju tag. Pa ko voli neka izvoli.
btw. bez taga se u prijepodnevnim i predvecernjim satima vikenda bez taga vise isplati ici magistralom.
Ja sam imao nedavno slucaj i na ulazu na naplatne na Josanici i na izlazu u Zenici - da sam sa Tagom morao voziti u rikverc.
Kolona je bila u Josanici na ulazu na autoput i pametnjakovici da izbjegnu kolonu ulaze u ACC traku (a nemaju taga) i hajd onda cijela kolona u rikverc dok se njemu neko ne "smiluje" i pusti ga na normalnu naplatnu. Ista situacija i prilikom silaska s autoputa.
Ono sto je ironija, oba vozaca su imala BH tablice, a recimo na ACC normalno prolaze ljudi sa svedskim, njemackim tablicama, dakle imaju Tag.