Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#69851 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Da, pola milijarde. :lol:

Pare su postale beznačajne u fudbalu u posljednje vrijeme. Anyway, Boehly je novi vlasnik i ne znamo čime može iznenaditi da prebije svo ovo trošenje. U najgorem slučaju, ni jedan ni drugi Amerikanac se ne snalaze baš najbolje u financijskom svijetu engleskog fudbala.
zomri

#69852 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

AmiĐa_Idriz wrote: 13/08/2023 11:00 Image
Gleda se predstava u zapadnom Londonu o ruskom oligarhu koga je FSB odradio. Zna li Linda da Chelsea nije više Abramovičev :-)
vaučer

#69853 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nema ga čime prebiti iz igračkog kadra i profita kluba. Prebit će ga tako što ga boli neka stvar za pravila i spreman je ili platiti kazne ili kao City tužiti Ligu/UEFU.
AmiĐa_Idriz

#69854 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja kažem, njima da je komotna situacija neka ponude istu strukturu deala samo sa funtom više, Brighton će prihvatiti. Ući ćemo u četvrti dan kako to najavljuju, ali na tome i ostaje.
Osmi Socrates

#69855 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Pitanje je šta ako Liverpool nadmaši i novu Chelsijevu ponudu, ako do nje dođe.

Svi uvijek govore kako je Brighton jedan od rijetkih engleskih klubova koji nema prirodnog najvećeg rivala, pa su zbog neke kup utakmice izmislili da im je Crystal Palace rival. Nakon ovoga, neće ih Chelsijevi navijači baš mirisati. :lol:
AmiĐa_Idriz

#69856 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Osmi Socrates

#69857 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

I taj se zavarava da je to do Caiceda. Caicedo se izjasnio. Niko ne može tvrditi da ne naginje više Chelsiju. Jer, da mu je svejedno gdje će otići već bi bio Liverpulov igrač.

Prije je do Brightona.
vaučer

#69858 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Do agenta je.
Osmi Socrates

#69859 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Pa agent zastupa interese igrača. Zato i postoje. Da Caicedo javno istupi i kaže da mu je svejedno gdje će igrati, onda agent ne bi tu imao nikakvu ulogu. Bio bi Liverpulov igrač.

Ja bih lično zabranio agente, kao što bih zabranio mnoge druge koji se uvale "u sredinu" i zarađuju. Ali, pošto je ovako kako jeste, agenti zastupaju interese igrača. And that's about it.
vaučer

#69860 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Dakle agenti nemaju vlastitih interesa? Samo rade za dobrobit igrača? Ne utječu na njihovo mišljenje i nikad ih ne navode u nekom smjeru radi vlastitog profita. Zanimljivo.
Osmi Socrates

#69861 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Pa i ti zastupaš svoje interese u ovom suludom svijetu. Ne vidim zašto bi agent bio drugačiji pa zastupao i svoje i Caicedove interese a ne Liverpulove.

Ako je Caicedo izmanipulisan od strane agenta, to su njihove stvari. Ne znamo mi kakav je ugovor između Caiceda i agenta.

Kao što rekoh, oni (agenti) postoje, i sad nagađati da ga agent iskorištava protiv njegovog interesa neozbiljno je. Čovjek je ne jednom rekao da hoće igrati za Chelsea, jasno i glasno.
vaučer

#69862 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Pa usitni relativizacijom do atoma i sve je moguće. Isto tako taj agent nije dosad rekao Liverpoolu da njegov klijent želi samo Chelsea. Da jeste, ovo bi bilo gotovo.

Nisam napisao da itko radi išta protiv njegovog interesa, nego da je ova pat pozicija nakon petka do agenta.
Osmi Socrates

#69863 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ti relativiziraš.

Čovjek barem pet puta rekao da hoće igrati za Chelsea, i sad, to je nevažno, ali je važno šta ti nagađaš oko agenta. Kao što rekoh, da je Caicedu svejedno gdje igra, već bi bio igrač Liverpula.

Ili ti imaš neko drugo objašnjenje za ovu budalaštinu?
AmiĐa_Idriz

#69864 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Nisi u toku :D
Osmi Socrates

#69865 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

A Liverpool je u toku?

Davno sam ja rekao, Liverpool nije fudbalski klub, nego kult. Nekad i Doomsday Cult. :lol: Sve se zavjerilo protiv njih.

Gdje to piše da agent bilo kojeg igrača mora zastupati interese Liverpula? Možda su Caicedo i njegov agent bliski kao braća, i Caicedo zastupa i interese agenta u ovoj budalaštini. Svakako je bliži sa agentom nego sa bilo kojim trenerom.
BHF_Manijak

#69866 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Trenutna istina je jos uvijek ona od petka, a to je da je jedina ponuda trenutno u Brightonu ona Liverpoolova.

Eh sad, sta i da li Chelsea ceka je pitanje. Mislim da su oni fakat kontali da ce se Liverpool povuci, posebno nakon blefa s Laviom.

Postoji i druga opcija po meni, a to je da spremaju takvu ponudu koja ce debelo nadmasiti Liverpoolovu i koju Liverpool nece moci kasnije nadvisiti, dakle u smislu nece da se kockaju i rizikuju vec hoce na sigurno da odigraju.

Kako god, prije da oni nisu ni blizu u poziciji da tako s lahkocom ponude 115, jer da jesu to bi jos jucer uradili.
Samo izdrkavanje/baloni od Skya i Fabrizia!
BHF_Manijak

#69867 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Osmi Socrates wrote: 13/08/2023 13:03 Ti relativiziraš.

Čovjek barem pet puta rekao da hoće igrati za Chelsea, i sad, to je nevažno, ali je važno šta ti nagađaš oko agenta. Kao što rekoh, da je Caicedu svejedno gdje igra, već bi bio igrač Liverpula.

Ili ti imaš neko drugo objašnjenje za ovu budalaštinu?
Pa rekao ti je covjek. Da je tako kao sto ti navodis, dakle da su Caicedo i agent EKSPLICITNO rekli da zele samo Chelsea, Liverpool bi se dostojanstveno povukao. Nisu retardi da cekaju nekoga ko striktno ne zeli kod njih.
Naveo ti je Amiđa vec primjere gdje su igraci rekli da zele drugi klub i Liverpool se povukao.
Pa isto da tebi treba jasno kaze jarane ne zelim te, hocu tog i tog frajera, kao da bi je cekao...

Medjutim ocit problem Caiceda je sto je on dosad izjavljivao da mu je san igrati za United, Real, Arsenal i Chelsea!
Eh sad jesu to zaista njegove naivne mladalacke gluposti ili rijeci agenta progovaraju iz njega, to mi je samo pitanje.
AmiĐa_Idriz

#69868 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Osmi Socrates wrote: 13/08/2023 13:12 A Liverpool je u toku?

Davno sam ja rekao, Liverpool nije fudbalski klub, nego kult. Nekad i Doomsday Cult. :lol: Sve se zavjerilo protiv njih.

Gdje to piše da agent bilo kojeg igrača mora zastupati interese Liverpula? Možda su Caicedo i njegov agent bliski kao braća, i Caicedo zastupa i interese agenta u ovoj budalaštini. Svakako je bliži sa agentom nego sa bilo kojim trenerom.
Užas.
Osmi Socrates

#69869 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Meni se čini da Liverpool uopšte nije u svemu ovome zato što Caicedo nije bio eksplicitan.

Ako je čak i istina da je agentova riječ najjača, zašto Liverpool nije pojačao veze sa agentom, nego pregovara sa klubom? Ne vidim ja nikakvih naznaka da su oni bilo kakve dublje odnose izgradili ni sa agentom ni sa Caicedom.

Ne vidim šta bi bio toliki problem sa agentom, u ponudi od preko 100 fucking miliona. Nije baš da pričamo o kikirikiju ovdje.
BHF_Manijak

#69870 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Tu se slazemo svi, Liverpool je kriv sto prvo agenta nije "slomio", ako su vec spremne pare za igraca imali.
Nadali su se ocito kad Brighton prihvati da ce biti to to, valjda vjerujuci da je to agentima najvaznije.

Amaterski i naivno.
AmiĐa_Idriz

#69871 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

missko

#69872 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Uvijek postiji ugao iz kojeg posmatras pa neke cinjenice mozes uzeti ovako ili onako
Koja fora i dostojanstvo Liverpula ako svi znamo da se mali i celzi povezuju i ganjaju cijelo ljeto ti ulijeces u zavrsnici njihovih pregovora i prebavis ih par miliona uz dogovor sa Brajtonom a sad kao da kaze igrac explicitno da je za celzi onda bi se dostojanstveno povukli
Nema logike
Ja mogu reci cak i da je hinjski a ne dostojanstveno ali trziste je takvo i posao je takav upalilo im je sa Nunezom i Gakpom pa idu isti recept
AmiĐa_Idriz

#69873 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz wrote: 10/08/2023 13:36 Sangare blizu Bayerna, 37m. Poludiću. Najbolje bi bilo da oni uzmu njega a nama uvale svoju bezmudu flopčinu Gravenbercha.

Agent mu je jutros potvrdio da su Liverpool, Bayern i PSG zainteresovani.
AmiĐa_Idriz

#69874 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer

#69875 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

missko wrote: 13/08/2023 13:44 Uvijek postiji ugao iz kojeg posmatras pa neke cinjenice mozes uzeti ovako ili onako
Koja fora i dostojanstvo Liverpula ako svi znamo da se mali i celzi povezuju i ganjaju cijelo ljeto ti ulijeces u zavrsnici njihovih pregovora i prebavis ih par miliona uz dogovor sa Brajtonom a sad kao da kaze igrac explicitno da je za celzi onda bi se dostojanstveno povukli
Nema logike
Ja mogu reci cak i da je hinjski a ne dostojanstveno ali trziste je takvo i posao je takav upalilo im je sa Nunezom i Gakpom pa idu isti recept

Uzimaš zdravo za gotovo da je Liverpool dao ponudu bez nekog ohrabrenja s igračke strane, da su zaobišli igrača i sređivali s Brightonom. Ja ti kažem da je to nemoguće. Klopp ne bi nikad doveo igrača na taj način.
Post Reply