Nisam ni očekivao da ćeš dati konkretan primjer, jer ga nema izgleda. I ne mora biti stranica, nek bude udruženje, izdvojena izjava, apel bilo šta.Bloo wrote: ↑12/08/2023 16:05Znači ako nema stranice, onda ništa? I žene i muškarci su žrtve društva. Ti nisi žena ni feministkinja i tvoja je odgovornost da odgojiš svoj sina da ne bude mizogini balkanoid.canvra888 wrote: ↑12/08/2023 15:59 ačno je da je anektodalno iskustvo, ali evo, pitam te - koja je to feministička stranica barem malo agresivnije podvlačila ženama da se edukuju i da ne zovu muškarce pičkama? Može li primjer?
To oko udaranja pa kao da to znači da te dječak voli/simpatiše je čisti idiotluk, nikada me tome nisu moji učili.
A ovo oko plakanja je već neka kompleksnija tema. Češće plakanje se asocira sa ženskim spolom jer i jeste statistički dokazano da žene/djevojčice češće plaču, dakle nikakvo lično zapažanje, nego statistika. A nije ni čudo, jer i jesmo hormonski različiti. Da ne postoje razlike, bile bi i žene bodyguardovi i topovsko meso i prvi regruti pri imobilizaciji u ratovima. On topic - svejedno me tako nisu učili, nego je bilo 'ne budi plačko' pri takvim situacijama
Dalje - ne, nije moja odgovornost da odgajam svog sina, jer ja djecu i ne planiram imati, dakle to idi pa nekom drugom govori, specifično nekome ko planira imati i odgajati djecu.
Jesam, čuo sam, je li ne čitaš ili šta pa ignorišeš dio mog odgovora gdje sam spomenuo da je to čisti idiotluk? Ja mogu osuditi takav odgoj, nemam načina da nekog tjeram da drugačije odgaja djecu.Ko se tuče, taj se voli? Nisi nikad čuo u djetinjstvu. Čudno. Nisu te tvoji učili, znači ne postoji.
U kojem procentu ima žena bodyguardova? Jesu li statistička greška? Je li se žene regrutuju tokom rata, u sklopu prinudnog mobilisanja? Jesu li dio primarne vojne snage?Curice i žene češće plaču jer prilikom odrastanja im se ne brani da izražavaju svoje emocije dok se dječacima brani. Brani im se jer...? U to spada i ne budi plačko. Plakanje je ispušni ventil za određene emocije. Mora se uzgojiti sin na osnovu patrijarhalnog modela muškarca. Imaš i žena bodyguardova ali nije to priča. Ti si udrobio biološke razlike koje nemaju veze sa ovim.
To što ti ne možeš prihvatiti da su biološke, odnosno hormonske razlike primarni razlog češćeg plakanja kod žena/djevojčica, to je tvoja stvar. Izvoli, imaš pun Google nagrađivanih naučnih radova koji podupiru to (čisto kako ne bi rekla kako neka statistika nije relevantna).