Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hakiz

#31101 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Point. wrote: 12/08/2023 13:28 Pitam se kako je ovoj kćerki sad što se, kako sam skontao iz pisanja medija, imala neki odnos sa Nerminom ološem? Ubio joj oca, brata, mater na respiratoru.
Treba ga vezati, njoj predati, okrenuti se i otići.
vjeshalica

#31102 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 12/08/2023 13:30
Point. wrote: 12/08/2023 13:28 Pitam se kako je ovoj kćerki sad što se, kako sam skontao iz pisanja medija, imala neki odnos sa Nerminom ološem? Ubio joj oca, brata, mater na respiratoru.
Kome ćeš vezati,predati otići? :lol:
Hakiz

#31103 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 13:30
Nju niko ne pominje nigdje.
I bolje za nju. Pored svega šta joj se digodilo, treba još da je mediji i mi na forumu "razvlačimo" da zadovoljimo našu morbidnost.
Hakiz

#31104 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 13:31
Hakiz wrote: 12/08/2023 13:30

Čitaj, sve piše.

Ups, zaboravio sam da se ubio. Stres...
vjeshalica

#31105 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 12/08/2023 13:32
vjeshalica wrote: 12/08/2023 13:31

Čitaj, sve piše.

Mrtva čovjeka...stres od čega...a i da pretpostavimo da je živ, zar ne propagiraš ideju o tome kako je zakon dovoljan da se bavi izvršiocima krivičnih djela,nema potrebe za nekom "primitivnom" zadovoljštinom? Hakizmy.
Škobo Habu

#31106 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

Čudna je medijska percepcija masovnih ubistava u Gradačcu. Tu, prevashodno, mislim na taj dosta sebični feministički moralizam koji nastoji da u prvi plan isturi ubistvo supruge, dok su ostala ubistva samo usputna posljedica. Samo zato što je ubistvo javno prenošeno na društvenoj mreži ( by the way niko ne spominje odgovornost iste ), ne znači da ni ostala ubistva nisu ništa manje monstruoznija. To što ih širi spektar ljudi nije vidio ne znači da nisu ništa manje traumatičnija za one koji su se našli na mjestu zločina. U Gradačcu se, kao prvo, desilo masovno ubijanje, pa tek femicid i slične rodno uslovljene formulacije zločina. Majka dvojice turskih državljana nije ništa manje žena od tragično nastradale supruge egomanijaka na steroidima. Jasno je meni da mi živimo u dosta mizogenom društvu, ako ne i potpuno mizogenom, ali ovako tretiranje žrtava je uvreda za zdrav razum.
vjeshalica

#31107 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Izvini, ne izmišljaj.
Hakiz

#31108 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 13:34
Hakiz wrote: 12/08/2023 13:32

Čitaj, sve piše.

Mrtva čovjeka...stres od čega...a i da pretpostavimo da je živ, zar ne propagiraš ideju o tome kako je zakon dovoljan da se bavi izvršiocima krivičnih djela,nema potrebe za nekom "primitivnom" zadovoljštinom? Hakizmy.
Stres od događaja.

Ja propagiram ideju da se zakon mora poštovati, da institucije moraju strogo da ga se drže, ali i da žrtve ili njihovi bližnji ako same žrtve ne mogu nemaju zakonsko, ali imaju "moralno" pravo da se osvete kada institucije zakažu i da ako se osvete i one budu predmet udara zakona.
ultima_palabra

#31109 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ultima_palabra »

Bloo wrote: 12/08/2023 10:06
MarlboroGold wrote: 12/08/2023 10:01 Izbor žene da se uda za takvog lika nije zločin, ali vazda se prikazuje kao da jeste. Ili da živi s njim bez udaje... svejedno.

Tu treba dobro odvaditi.
Ima valjda i slucajeva gdje krimosi idileri tretiraju svoje zene i djevojke OK. :D Ali to necemo znati jer ne dode do hronike.

Inace ovo je interesantno.

Kada se muškarac nade u losoj vezi (gdje maltretiranje bude vise psihicno nego fizicko) i ta veza ne zavrsava sa ubistvom muskarca ili premlacivanjem, vec eto zavrsi se "normalno" (on pobjegne ali ne u sigurnu kucu), da li komentari budu slicni? Ne govorim o slucajevima, znao je da je kurva...

Ovo onako naglas razmisljam.
Upravo to… muskarac ima pravo da lose odabere zivotnog partnera bez da dovede svoj fizicki opstanak u rizik. Zena (u nekim slucajevima) nema.
Hakiz

#31110 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

ultima_palabra wrote: 12/08/2023 13:42
Bloo wrote: 12/08/2023 10:06

Ima valjda i slucajeva gdje krimosi idileri tretiraju svoje zene i djevojke OK. :D Ali to necemo znati jer ne dode do hronike.

Inace ovo je interesantno.

Kada se muškarac nade u losoj vezi (gdje maltretiranje bude vise psihicno nego fizicko) i ta veza ne zavrsava sa ubistvom muskarca ili premlacivanjem, vec eto zavrsi se "normalno" (on pobjegne ali ne u sigurnu kucu), da li komentari budu slicni? Ne govorim o slucajevima, znao je da je kurva...

Ovo onako naglas razmisljam.
Upravo to… muskarac ima pravo da lose odabere zivotnog partnera bez da dovede svoj fizicki opstanak u rizik. Zena (u nekim slucajevima) nema.
Ima i ona pravo. Nije joj to dobro, ali ima pravo.
Škobo Habu

#31111 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 13:40 Izvini, ne izmišljaj.
Meni se obraćaš??
vjeshalica

#31112 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Škobo Habu wrote: 12/08/2023 13:45
vjeshalica wrote: 12/08/2023 13:40 Izvini, ne izmišljaj.
Meni se obraćaš??
Kome se ti obraćaš?
vjeshalica

#31113 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/stotine ... /230812042

Na slikama dominiraju u okupljenima žene...
Škobo Habu

#31114 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 13:50
Škobo Habu wrote: 12/08/2023 13:45

Meni se obraćaš??
Kome se ti obraćaš?
Ja iznosim vlastito mišljenje na osnovu viđenog i pročitanog po portalima i društvenim mrežama.
vjeshalica

#31115 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Škobo Habu wrote: 12/08/2023 13:57
Ja iznosim vlastito mišljenje na osnovu viđenog i pročitanog po portalima i društvenim mrežama.
Ok, zanimljiva i iskrena izjava.
Ali ima tu jedan detalj, to što se prezentira na društvenim mrežama/portalima, ne znači da je temelj ispravnom mišljenju.
Na primjer, ja to gledam na slijedeći način, dosta je dezinformacija. Žena koja je ubijena na milion mjesta se zove Nevzeta iako se ona zove Nizama. Dosta nepotpunih informacija od strane ovlaštenih organa. Istraga još traje, sklapaju se detalji, razumljivo je. Nedostatak pravih stručnih osoba da komentarišu događaj je velika fula jer o ovome ne mogu samo pričati Udruženja, politicari,neke "zvijezde". Meni naslovi na portalima i price hamšološija ne mogu napraviti mišljenje na taj način.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#31116 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bobi »

Meni je vješalica top, roka krmad s municijom koju koristi Prljavi Hari :evil:
vjeshalica

#31117 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Bobi wrote: 12/08/2023 14:08 Meni je vješalica top, roka krmad s municijom koju koristi Prljavi Hari :evil:
Ma ne rokam ja, pistolj moj nije niti imam dosvolu za njega.
piupiu

#31118 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Škobo Habu wrote: 12/08/2023 13:35 Čudna je medijska percepcija masovnih ubistava u Gradačcu. Tu, prevashodno, mislim na taj dosta sebični feministički moralizam koji nastoji da u prvi plan isturi ubistvo supruge, dok su ostala ubistva samo usputna posljedica. Samo zato što je ubistvo javno prenošeno na društvenoj mreži ( by the way niko ne spominje odgovornost iste ), ne znači da ni ostala ubistva nisu ništa manje monstruoznija. To što ih širi spektar ljudi nije vidio ne znači da nisu ništa manje traumatičnija za one koji su se našli na mjestu zločina. U Gradačcu se, kao prvo, desilo masovno ubijanje, pa tek femicid i slične rodno uslovljene formulacije zločina. Majka dvojice turskih državljana nije ništa manje žena od tragično nastradale supruge egomanijaka na steroidima. Jasno je meni da mi živimo u dosta mizogenom društvu, ako ne i potpuno mizogenom, ali ovako tretiranje žrtava je uvreda za zdrav razum.
Krenimo redom. Prije masovnog ubistva desilo da je Nevzeta Hećimović tražila zaštitu od institucija države. Da ju je država odbila 4 dana prije njenog ubistva. Da je pobjegla od nasilnika kod člana familije. Da je tamo nasilinik došao po nju da je otme, da je ranio člana njene porodice, da ju je prebio, uključio Instagram live i najavio 'gledateljima' da će sada gledati ubistvo, i na kraju ubio u živom prenosu koji je pratilo preko 10 000 ljudi. Da se tu 200+ ljudi, koji su lajkali livestream, nasladjivalo i podržavalo čin muške dominacije, ubistva, zlostavljanja... jedne žene čije je dijete vrištalo pored nje. Da nema ni sedam dana da je neki nasilni kreten istukao radnicu jer je tražila isplatu plate. Da je u Bosni ubistvo ženskog partnera u porastu (19 slučajeva u 2020) I da se sve to, posmatrano u kontinuitetu, u društvu doživljava kao 'osnovni dogadjaj'. Što ovo ubistvo, naravno, i jeste.

Nažalost, ubica je oportunistički ubio još i 'dvojicu dušmana', ranio jednog policajca i vjerovatno bi pobio ko bi mu se već našao na putu. I to je najavio u svom liveu, jer likovi kao što je on znaju šta im sljeduje u takvim situacijama. I povuku sve što mogu sa sobom na dno. Obično psihopatsko govno, kakvih je puna Bosna. Vjerovatno se o ostalim ubistvima ne govori toliko jer nisu poznati motivi, ne postoji dovoljno informacija, istraga je u toku, uključila se turska ambasada, vjerovatno postoji i naredba da se informacije na šire.

Dok je prvi motiv jasan kao dan. Lik je ubio partnericu (dakle 'femicid') jer joj je htio pokazati da 'neće ona njega zajebavati', da nema pravo da donosi svoje odluke, i da ako on želi da ona bude s njim i da je on usput zlostavlja, tuče, kinji, ona ima da bude tu. I to je gledaocima sam saopštio, dio riječima, a dio djelima. Glavni 'protagonist' ove tragedije je, dakle, sam odlučio o čemu se tu radi i kako će se slučaj tretirati. To nisu odlučile 'feministkinje', kako u opštem prosipanju digitalnih fekalija tvrde 'povrijedjeni' muskarci po Twitteru. Strašno, jbt. Tamo su već počeli prosipati priču kako se femicid podmeće Bošnjacima kao neka politička ujdurma. Bosnu treba komplet resetovati.
vjeshalica

#31119 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

piupiu wrote: 12/08/2023 14:45

Dok je prvi motiv jasan kao dan. Lik je ubio partnericu (dakle 'femicid') jer joj je htio pokazati da 'neće ona njega zajebavati', da nema pravo da donosi svoje odluke, i da ako on želi da ona bude s njim i da je on usput zlostavlja, tuče, kinji, ona ima da bude tu. I to je gledaocima sam saopštio, dio riječima, a dio djelima. Glavni 'protagonist' ove tragedije je, dakle, sam odlučio o čemu se tu radi i kako će se slučaj tretirati. To nisu odlučile 'feministkinje', kako u opštem prosipanju digitalnih fekalija tvrde 'povrijedjeni' muskarci po Twitteru. Strašno, jbt. Tamo su već počeli prosipati priču kako se femicid podmeće Bošnjacima kao neka politička ujdurma. Bosnu treba komplet resetovati.
Da sve ne citiram, uvijek si imala razumni momenat.
Nekim ljudima je teško shvatiti motiv ubistva.
Ubijena je jer je tražila zaštitu, jer je pobjegla,distancirala se, i za to mora da bude kažnjena svirepo jer njen dželat gubi kontrolu nad njom i nema više toliku moć da je sistematski maltretira. Zato će je sada ubiti da pokaze da je njegova zadnja.
ultima_palabra

#31120 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ultima_palabra »

Hakiz wrote: 12/08/2023 13:43
ultima_palabra wrote: 12/08/2023 13:42
Ima i ona pravo. Nije joj to dobro, ali ima pravo.
?
Škobo Habu

#31121 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

piupiu wrote: 12/08/2023 14:45

Krenimo redom. Prije masovnog ubistva desilo da je Nevzeta Hećimović tražila zaštitu od institucija države. Da ju je država odbila 4 dana prije njenog ubistva. Da je pobjegla od nasilnika kod člana familije. Da je tamo nasilinik došao po nju da je otme, da je ranio člana njene porodice, da ju je prebio, uključio Instagram live i najavio 'gledateljima' da će sada gledati ubistvo, i na kraju ubio u živom prenosu koji je pratilo preko 10 000 ljudi. Da se tu 200+ ljudi, koji su lajkali livestream, nasladjivalo i podržavalo čin muške dominacije, ubistva, zlostavljanja... jedne žene čije je dijete vrištalo pored nje. Da nema ni sedam dana da je neki nasilni kreten istukao radnicu jer je tražila isplatu plate. Da je u Bosni ubistvo ženskog partnera u porastu (19 slučajeva u 2020) I da se sve to, posmatrano u kontinuitetu, u društvu doživljava kao 'osnovni dogadjaj'. Što ovo ubistvo, naravno, i jeste.

Nažalost, ubica je oportunistički ubio još i 'dvojicu dušmana', ranio jednog policajca i vjerovatno bi pobio ko bi mu se već našao na putu. I to je najavio u svom liveu, jer likovi kao što je on znaju šta im sljeduje u takvim situacijama. I povuku sve što mogu sa sobom na dno. Obično psihopatsko govno, kakvih je puna Bosna. Vjerovatno se o ostalim ubistvima ne govori toliko jer nisu poznati motivi, ne postoji dovoljno informacija, istraga je u toku, uključila se turska ambasada, vjerovatno postoji i naredba da se informacije na šire.

Ja ne poričem ništa od napisanog, ali mi je posve suludo pojašnjvati da je masovni ubica - isto tako - u live prenosu najavio i ubistva ostalih žrtava i nije pokazao ni sekundu empatije po pitanju toga. Mediji, kao i društvene mreže, objavljuju sliku njegove tragično stradale bivše partnerice, dok mi pojma nemamo ko su otac i sin, ko je majka, ko je ranjeni rođak, ko je ranjeni policajac?

Ja ne znam zašto ti tako tragično doživljvaš percepciju masovnih ubistava koje potpuno odudaraju od medijskog mainsteama?

Znači, ako ti baš nije jasno, ja govorim o medijskoj percepciji same tragedije.
apsidejzi

#31122 Re: Danasnji "feminizam"

Post by apsidejzi »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 11:35
apsidejzi wrote: 12/08/2023 11:10
Fakat bolesno. Evo imamo i clanak na kliksu gdje se govori o tome kako je vrijeme da se poduzmu konkretne mjere protiv nasilnika na zenama. Kao da je lik samo zenu ubio. Ubio je i dva muskarca. Al oni nisu bitni. Ko njih jebe. Bitno je da je zenu maltletirao i ubio. Jbt koje ispiranje mozga i koje perfidno koristenje tudje tragedije za svoju agendu. Beskrupulozno i bezosjecajno, na granici sa psihopatskim ponasanjem danasnjih feministickih likova.

Ja razumijem da je ovaj konjina bio nasilnik i da je maltletirao ovu zenu i licno se zalazem za strozije zakone i kaznjavanje svih nasilnika. Ali brate dragi, ova prica je mnogo sira od samog nasilja. Naravno, nasilje u porodici je dio ove price i nasilje nad zenama je dio ove price. U potpunosti podrzajem potrebu da se regulise. Ali ne podrzajem da se taj aspekt cijele price uzima kao najveca tragedija iste. Kao da ostali aspekti nisu bitni. Kao da ova dvojica nastradalih muskaraca nisu bitna.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-z ... /230812011
Zato nisi spomenuo i suprugu od ubijenog Turcina koja se bori za zivot, a vamo pricas o tome sta je bolesno?
To si ciljano izostavio, kao da ona nije vazna. Kako se samo provaljujes.
I ne kaze se maltletirati vec maltretirati. To sto ti koristis kao izraz, uglavnom se tako po selendrama govori.
Ne pratim slucaj tako da ne znam ko je ubijen i ko ranjen. Komentarisem vijest. Cak sta vise, mogu produbiti pitanje: Zasto clanak ne spominje njegovu suprugu? Mozda zato sto je taj turcin nije maltletirao pa je nebitna kao i ova dva ubijena muskarca? A i tebi je haman nebitna.
vjeshalica

#31123 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

apsidejzi wrote: 12/08/2023 15:31
Ne pratim slucaj tako da ne znam ko je ubijen i ko ranjen. Komentarisem vijest. Cak sta vise, mogu produbiti pitanje: Zasto clanak ne spominje njegovu suprugu? Mozda zato sto je taj turcin nije maltletirao pa je nebitna kao i ova dva ubijena muskarca? A i tebi je haman nebitna.
Kako je nebitna kad je zena ranjena u teskom stanju u bolnici?
Samo je vi ovdje izostavljate.
I vidi se da ne pratis. Dovoljno.
apsidejzi

#31124 Re: Danasnji "feminizam"

Post by apsidejzi »

Bloo wrote: 12/08/2023 11:22
apsidejzi wrote: 12/08/2023 11:10
Fakat bolesno. Evo imamo i clanak na kliksu gdje se govori o tome kako je vrijeme da se poduzmu konkretne mjere protiv nasilnika na zenama. Kao da je lik samo zenu ubio. Ubio je i dva muskarca. Al oni nisu bitni. Ko njih jebe. Bitno je da je zenu maltletirao i ubio. Jbt koje ispiranje mozga i koje perfidno koristenje tudje tragedije za svoju agendu. Beskrupulozno i bezosjecajno, na granici sa psihopatskim ponasanjem danasnjih feministickih likova.

Ja razumijem da je ovaj konjina bio nasilnik i da je maltletirao ovu zenu i licno se zalazem za strozije zakone i kaznjavanje svih nasilnika. Ali brate dragi, ova prica je mnogo sira od samog nasilja. Naravno, nasilje u porodici je dio ove price i nasilje nad zenama je dio ove price. U potpunosti podrzajem potrebu da se regulise. Ali ne podrzajem da se taj aspekt cijele price uzima kao najveca tragedija iste. Kao da ostali aspekti nisu bitni. Kao da ova dvojica nastradalih muskaraca nisu bitna.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-z ... /230812011
Ako je ubica krenuo na njih nakon likvidacije supruge, znaci da su se poznavali. Ubica je bio kriminalac, znaci i oni po defaultu nisu bili cvjecke.
Navodno neka drama izmedu kcerke, ubice i para. Odakle im pare? Kako su to odgojili kcerku da ode sa ovakvim likom?
TReba to bolje ispitati, moze biti da su zasluzili, ipak ko se barkce sa ovakvim likovima, nije bas ni on najcistiji.

Onda kada se utvrdi istina, onda uvesti poseban zakon. Samo za to kada muskarci ubiju muskarce zbog nerijesenih racuna.

Jel da fino ide ova relativizacija i seruckanje?
tebi definitivno ne ide. Ako je tebi logicno da ova dvojica nisu bili cvjecke zato sto je ubica bio kriminalac, onda mozemo postaviti pitanje: sta je bila ta zena. Zasto bi ona bila cvjecka? Pazi, ovo je tvoja logika. Ne moja. Ubica je bio sociopat i sve troje su zrtve, plus svi ranjeni. Svi su JEDNAKE zrtve sociopate. Jedna zena nije veca ni manja zrtva od ostalih. Mozda niko od njih nije bio cvjecka, mozda su svi bili cvjecke. Nista vise ne mozemo zakljuciti.

No izdvajati samo jednu zrtvu i pridavati joj vecu vaznost je dokaz AGENDE. U ovom slucaju feministicke.

Cuj oni nisu bili cvjecke jer su bili poslovni partneri a ona je cvjecka a bila mu zena :lol: logicno
Bloo
Globalna šefica

#31125 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Nije prilozen niti jedan dokaz od strane PU Gradačac...
Image
Post Reply