BiH - Crna hronika
-
elcaliente
#651 Re: BiH - Crna hronika
Iako sam ovdje na forumu mogao citati kako je BiH drustvo drugacije od zapadnog i kako neke stvari se ne mogu u BiH desiti itd vidi se da BiH drustvo zivi zapadne vrli i mane punim plucima.
Tako da se ovako nesto vec dogadja u BiH i nastaviti ce se.
Sto se tice SFF, mogu napraviti minutu sutnje ah sada dan zalosti ist to je vec veca stvar.
Sumnjam da se u LA pravi dan zalosti za vrijeme dodijele oskara kada neko ustrijeli 5 ljudi.
Nisam skontao definiciju i olatakterisanje ovog zlocina pod femicid, iako je ubijeno i muskaraca.
Sto se tice SFF, mogu napraviti minutu sutnje ah sada dan zalosti ist to je vec veca stvar.
Sumnjam da se u LA pravi dan zalosti za vrijeme dodijele oskara kada neko ustrijeli 5 ljudi.
Nisam skontao definiciju i olatakterisanje ovog zlocina pod femicid, iako je ubijeno i muskaraca.
- dječak sa šibicama
#652 Re: BiH - Crna hronika
Muskarci su dosli kao popratne zrtve, ko veli kad vec rokam a ovi naletili.. namjera mu je bila ubiti zenu, mislim da feministice imaju pravo u ovom slucaju.
Ovo je zapravo ogledni primjer.
- Bloo
- Globalna šefica
#653 Re: BiH - Crna hronika
Ovo sto se desava zenama u BiH nisu "zapadne vrline i mane" vec jednostavno kontinuitet bosanskog tradicionalnog odnosa/odgoja prema zenama.elcaliente wrote: ↑12/08/2023 09:20 Iako sam ovdje na forumu mogao citati kako je BiH drustvo drugacije od zapadnog i kako neke stvari se ne mogu u BiH desiti itd vidi se da BiH drustvo zivi zapadne vrli i mane punim plucima.
Nije ovo od juce. Zene nisu imale pravo na obrazovanje i imovinu i na "Zapadu" (gdje smo mi jebote) i kod nas. Zene su se morale boriti za to i na Zapadu i kod nas. Nasilje u porodici postoji odavno, a ne samo otkako je "zapad poceo da uvozi svoje vrline i nacin zivota". I dan danas mahala šuti i ne prijavljuje, žene šute i ne prijavljuju, šuti, sramota je.
Ovako nesto se DOGADALO i dogadat ce se.
Smaknuce nevjencane supruge iz xy razloga je femicid, ono poslije je ubilacki pohod (isto navedeni razlozi).
- Bloo
- Globalna šefica
#654 Re: BiH - Crna hronika
Zar je ovdje bitno "ko je upravu"?dječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 09:25 Muskarci su dosli kao popratne zrtve, ko veli kad vec rokam a ovi naletili.. namjera mu je bila ubiti zenu, mislim da feministice imaju pravo u ovom slucaju.
Ne vodi se rasprava o tome.
Žena je smaknuta.
Ljudi su pobijeni.
Ovo nije 1:0 za tvoj tim, moj tim.
- vjeshalica
#655 Re: BiH - Crna hronika
Znaci ne moze se nazvati ubistvo Nizame femicidom jer je u serijskom pohodu ubijeno jos 2 muskaraca?elcaliente wrote: ↑12/08/2023 09:20
To sto je motiv ubistva Nizame njen nepristanak i bijeg od drzanja u podređem polozaju u odnosu na steroidnog baju,koji je nju uprvo unakazio jer je prijavila ga i pobjegla sa djetetom od zulumcara, to nema obrise femicida?
Ukazuje se da motiv nije nista drugo nego patoloska mrznja prema njoj jer se usudila traziti pomoc,i nije sutila na njegova sranja jer joj je to po njogovom bila obaaveza??? Odakle se samo usudila....fakat
- Ironmen
#656 Re: BiH - Crna hronika
Imao je problema sa njima prije 7-8 godina cerka od ovoga sto ga je ubio je ukrala od oca 100 000 km i pobjegla sa ovim Sulejmanovicem i sve su potrosili od tada su na sudovima i tuzbama i verbalnim uvredama.dječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 09:25 Muskarci su dosli kao popratne zrtve, ko veli kad vec rokam a ovi naletili.. namjera mu je bila ubiti zenu, mislim da feministice imaju pravo u ovom slucaju.
- vjeshalica
#657 Re: BiH - Crna hronika
Motiv ubistva Turaka je ta prevara za 50.000 eeura koje je on ukrao od njih.dječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 09:25 Muskarci su dosli kao popratne zrtve, ko veli kad vec rokam a ovi naletili.. namjera mu je bila ubiti zenu, mislim da feministice imaju pravo u ovom slucaju.
- Kiki_Musampa
#658 Re: BiH - Crna hronika
Sinoć na trgu u Tuzli policija,vatrogasci,hitna itd. na otvaranju SFFa.Pitaju me djeca odkud to,sobzirom da smo često ljeti u šetnji, a ni policajca ne vidimo,iako je potrebno. Ne mogu djeci objasniti da su oni tu da čuvaju onaj bitni dio građana kantona, a da mi ostali nismo tako važni.caros wrote: ↑12/08/2023 01:37 Ovo je nezapamćeno brutalan zločin, sve to na streamu, na prste jedne ruke se mogu prebrojati ovakve vijesti sa kompletne planete u zadnjih xy godina. Morala se poslati drugačija poruka iz glavnog grada. Čevljanovići za elitu nisu morali biti prekinuti, no moglo se uraditi bilo šta.
Valjda ćemo pametnije nakon što idući put neka životinja odluči upaliti strim jer je evidentno da je ludilo stiglo i ovdje.
Kada se desilo sranje u Beogradu, rekao sam ženi da je pandorina kutija otvorena ,i da ćemo sada češće vidjati ovakve stvari. Pitanje je samo,koji je grad sljedeći. Možda će se stvari pomjeriti sa mrtve tačke kad u nekom sranju strada neko iz elite...
-
newera86
#659 Re: BiH - Crna hronika
Zanima me tvoje misljenje o odluci festivala da nikako ne reaguje na ova dogadjanja?Bloo wrote: ↑12/08/2023 09:29Zar je ovdje bitno "ko je upravu"?dječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 09:25 Muskarci su dosli kao popratne zrtve, ko veli kad vec rokam a ovi naletili.. namjera mu je bila ubiti zenu, mislim da feministice imaju pravo u ovom slucaju.
Ne vodi se rasprava o tome.
Žena je smaknuta.
Ljudi su pobijeni.
Ovo nije 1:0 za tvoj tim, moj tim.
-
elcaliente
#660 Re: BiH - Crna hronika
Kako sam ja skontao on je ima namjeru ubiti Nizamu ali je imao namjeru ubiti i ovog oca i sina. Nazavao ih je dusmanima i bili su mu poslovni partneri.
Nije popratno pa ih slucajno ubio nego ih je trazio po gradu i isao na razlicita mjesta da ih nadje.
Nizama je femicid, sta su onda ova dvojica menicid?
Nije popratno pa ih slucajno ubio nego ih je trazio po gradu i isao na razlicita mjesta da ih nadje.
- vjeshalica
#661 Re: BiH - Crna hronika
Imale su pravo, nemoj da pronosis neistine. Mijesas cinjenicu da nisu imale pravo i da im je neko NASILNO USKRAĆIVAO PRAVO.
Da si pogledala video iz okoline srebrenice 70tih godina kojeg sam postavila na drugoj temi znala bi, ali te to nije zanimalo.
Jugoslavija je veca prava dala zenama kad Zapad to nije ni pod razno dozvoljavao.
Dalje, danas kad zene nikada nisu bile slobodnije sebi dopustaju nivo da budu pravnice i sudije koje presuduju u korist siledzija. Nimalo empatije,nimalo ljudskosti nicega. To se doduse ne stice po skolama,ili si odgajan tamo gdje su te voljeli ili nisi.
- vjeshalica
#662 Re: BiH - Crna hronika
Jel ih ubio sto su muskarci ili zbog cinjenice da im je ukrao pare pa su se zbog toga krhali po sudu?elcaliente wrote: ↑12/08/2023 09:37 Kako sam ja skontao on je ima namjeru ubiti Nizamu ali je imao namjeru ubiti i ovog oca i sina. Nazavao ih je dusmanima i bili su mu poslovni partneri.
- Ironmen
#663 Re: BiH - Crna hronika
Lik je 2016 godine uhapsen u Hrvatskoj sa jos 10-tak krimosa sa 806 kg narkotickih srestava preko brodice su pokusali prokriumcariti drogu u BiH, mislim da je odlezo za to djelo oko 3-4 mjeseca i izasto je na slobodu dok su njegovi narko drugari odavno na slobodi, posjeduju razno razne kafice po Gradaccu, autokuce i ostali legalno-nelegalni sverc, to zna cijela carsija a i sire obicni policajci ne smiju pogledati u oci te likove.
I onda imamo izjave gradonacelnika, nacelinka policije i sinoc na FTV Rame ministra kako je bolesno drustvo gdje 15k ljudi gleda live, da i ja sam gledao live jer sam se bojao za sigurnost sebe i porodice jer lik mahnitano hoda i ubija 5 sati da znam gdje da se krecem i jeli dosao u moju ulicu da se sakrije.
Da jos nadovezem da je lik prosle godine osvojio dvije medalje u bodybuldingu i da je imao prijem kod gradonacelnika i gradskih sluzbi za sportska dostignuca.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... 86701.aspxZa njim je 2016. bila raspisana međunarodna tjeralica zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem, a godinu ranije bio je uhićen u Gradačcu kao član narkobande, objavio je Klix.
Uhićen je u akciji Nikita zbog krijumčarenja 806 kilograma marihuane.
Naime, policija u Hrvatskoj je prisluškivala razgovore 11 dilera, među kojima je bio i Sulejmanović, te ih je uhapsila prilikom dogovorene primopredaje. Droga je dopremljena iz Albanije u Hrvatsku, odakle je bio predviđen transport u kontinentalni dio.
I onda imamo izjave gradonacelnika, nacelinka policije i sinoc na FTV Rame ministra kako je bolesno drustvo gdje 15k ljudi gleda live, da i ja sam gledao live jer sam se bojao za sigurnost sebe i porodice jer lik mahnitano hoda i ubija 5 sati da znam gdje da se krecem i jeli dosao u moju ulicu da se sakrije.
Da jos nadovezem da je lik prosle godine osvojio dvije medalje u bodybuldingu i da je imao prijem kod gradonacelnika i gradskih sluzbi za sportska dostignuca.
- Bloo
- Globalna šefica
#664 Re: BiH - Crna hronika
Moglo se spomenuti. Rečenica, dvije. Da bitni gosti puste suzicu, kazu koju o pravima žena, ad lib. Da instagramuse hešteguju feminizam prije selfijanja.
Šta ja znam.
I to da se desi i ovo što seremo ovdje na forumu nece utjecati na sustinu problema.
Trunim odvajkada - počnimo od sebe. Kako odjagamo djecu, koje izraze koristimo, kako komentarisemo kolegice, prodavacice, sta gledamo na internetu, kakve postove postavljamo....
Promjena počinje od nas samih.
- Ironmen
#665 Re: BiH - Crna hronika
Nije on ukrao pare nego cerka od ovoga stoga ga je ubio ukrala 50k eura i pobjegla sa Sulejmanovicem, od tada su na sudu i tuzbama 7-8 godina.vjeshalica wrote: ↑12/08/2023 09:39Jel ih ubio sto su muskarci ili zbog cinjenice da im je ukrao pare pa su se zbog toga krhali po sudu?elcaliente wrote: ↑12/08/2023 09:37 Kako sam ja skontao on je ima namjeru ubiti Nizamu ali je imao namjeru ubiti i ovog oca i sina. Nazavao ih je dusmanima i bili su mu poslovni partneri.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#666 Re: BiH - Crna hronika
wow...i onda neko kaze da u Bosni i Hercegovini nij bio gradjanski rat. Nevjerovatno kakve izlive mrznje imate prema Sarajevu.
ali..ali...u Sarajevu je bio vatromet. To je bitno!Da jos nadovezem da je lik prosle godine osvojio dvije medalje u bodybuldingu i da je imao prijem kod gradonacelnika i gradskih sluzbi za sportska dostignuca.
-
elcaliente
#667 Re: BiH - Crna hronika
Zbog para, ali ni Nizamu nije ubio zato sto je zena, nego zato sto je valjda uzela dijete od njega.vjeshalica wrote: ↑12/08/2023 09:39Jel ih ubio sto su muskarci ili zbog cinjenice da im je ukrao pare pa su se zbog toga krhali po sudu?elcaliente wrote: ↑12/08/2023 09:37 Kako sam ja skontao on je ima namjeru ubiti Nizamu ali je imao namjeru ubiti i ovog oca i sina. Nazavao ih je dusmanima i bili su mu poslovni partneri.
- vjeshalica
- vjeshalica
#669 Re: BiH - Crna hronika
De malo procitaj temu,neke detalje dokaze pa ces vidjeti koliko nisi u pravu.elcaliente wrote: ↑12/08/2023 09:42 Zbog para, ali ni Nizamu nije ubio zato sto je zena, nego zato sto je valjda uzela dijete od njega.
- Bloo
- Globalna šefica
#670 Re: BiH - Crna hronika
Vidim tvoje bjesnilo se nastavlja.vjeshalica wrote: ↑12/08/2023 09:38Imale su pravo, nemoj da pronosis neistine. Mijesas cinjenicu da nisu imale pravo i da im je neko NASILNO USKRAĆIVAO PRAVO.
Da si pogledala video iz okoline srebrenice 70tih godina kojeg sam postavila na drugoj temi znala bi, ali te to nije zanimalo.
Jugoslavija je veca prava dala zenama kad Zapad to nije ni pod razno dozvoljavao.
Dalje, danas kad zene nikada nisu bile slobodnije sebi dopustaju nivo da budu pravnice i sudije koje presuduju u korist siledzija. Nimalo empatije,nimalo ljudskosti nicega. To se doduse ne stice po skolama,ili si odgajan tamo gdje su te voljeli ili nisi.
Molim te citaj sa razumijevanjem.
Ako zakon ne propisuje obavezno obrazovanje, roditelji neće biti kažnjeni. Dalje, ako trebam sa tobom da se raspravljam o nijansama izraza, onda uzrok u ovakvim tvojim postovima je nešto interesantno. Nije im NEKO uskraćivao, već im je uskraćivalo DRUŠTVO i MUŠKARCI.
I od tih "VEĆIH" prava iz 70-tih, dokle smo dogurali? Da li to što svaka žena može upisati srednju i fakultet u 2023. godini je jebeni napredak? Ili je pak NAPREDAK proimjena paradigme u porodici i društvu? Tu se baš i nismo odmakli.
Da, odgoj je bitan sto i vise puta naglasavam.
- MarlboroGold
#671 Re: BiH - Crna hronika
Je li moglo bar bez vatrometa sinoć u Sarajevu?
Izgleda da nije.
Izgleda da nije.
-
zenit dozic
#672 Re: BiH - Crna hronika
E ovo je zanimljivo. Sta je policija od njene otmice i ranjavanja tetka radila dok se lik setko po gradu, u međuvremenu snimao live, ubio zenu, pa najavio jos smaknuca, ista odradio, pa opet snimao live, dok ga ovi nisu pronaslielcaliente wrote: ↑12/08/2023 09:37 Kako sam ja skontao on je ima namjeru ubiti Nizamu ali je imao namjeru ubiti i ovog oca i sina. Nazavao ih je dusmanima i bili su mu poslovni partneri.
Na federalnom rekose strucnjaci da se za 5 minuta moze locirati meta, sta su oni radili satima?
- dječak sa šibicama
#673 Re: BiH - Crna hronika
Uvijek prica ode u krivu stranu, sad imas ove sto pljuju Sarajevo odnosno jedva docekali novu priliku, i ove sto ga brane i kad je neobranjivo.
Koliko je nenormalno da par sati nakon ovakvog masakra, Sarajevo slavi, derneci, muzika, vatromet, kaze pa sta bi trebali zatvoriti se u kucu. Pa jarane, hajmo onda i 11 jula derneciti, ljeto je, ne kontam razumijete li smisao i svrhu dana zalosti. Ne mora se zaustaviti svijet, SFF moze nastaviti dalje, ono sto mu je i svrha emitirati filmove. Ali hajde makar jednu noc bez derneka i vatrometa, ja ne razumijem imaju li srama i stida. Posebno sto si u maju "zalio" djecu iz druge drzave, a ovo se dogodilo u tvojoj drzavi, i nikakvog pijeteta.
Koliko je nenormalno da par sati nakon ovakvog masakra, Sarajevo slavi, derneci, muzika, vatromet, kaze pa sta bi trebali zatvoriti se u kucu. Pa jarane, hajmo onda i 11 jula derneciti, ljeto je, ne kontam razumijete li smisao i svrhu dana zalosti. Ne mora se zaustaviti svijet, SFF moze nastaviti dalje, ono sto mu je i svrha emitirati filmove. Ali hajde makar jednu noc bez derneka i vatrometa, ja ne razumijem imaju li srama i stida. Posebno sto si u maju "zalio" djecu iz druge drzave, a ovo se dogodilo u tvojoj drzavi, i nikakvog pijeteta.
-
pinkman
#674 Re: BiH - Crna hronika
Mislim da ce na dan dzenaze proglasiti Dan zalosti. Ja bih licno stavio za petak ili subotu tj danasdječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 09:53 Uvijek prica ode u krivu stranu, sad imas ove sto pljuju Sarajevo odnosno jedva docekali novu priliku, i ove sto ga brane i kad je neobranjivo.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#675 Re: BiH - Crna hronika
Evo, zamisli u glavi da nije bilo vatrometa. Ja, i? Sta dalje?MarlboroGold wrote: ↑12/08/2023 09:49 Je li moglo bar bez vatrometa sinoć u Sarajevu?
Izgleda da nije.