BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#601 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 12/08/2023 02:26 Ne znam, evo i meni koji sam iz Sarajeva još od podruma iz '92. ovo sve nekako ostavlja loš utisak, nijedne izjave, ničega. Možda je i do mene...

Po mom mišljenju ovo nije obično ubistvo zbog načina na koji je izvršeno, ovo je u nekom rangu onoga iz Christchurcha, 16000 ljudi je gledalo onaj drugi lajv, boga pitaj gdje je sve i snimak završio, samo zbog toga nije jednako pročitati o nekom "random" ubistvu i ovome.
bila je ona gradonačelnice. nije baš nijedna. fali ona Ukova.

a...
n+1 wrote: 12/08/2023 02:10 Niko nije ni rekao da je krivo Sarajevo, nego da je teferič neprimjeren.
gore negdje sam napisao šta je SFF. i šta predstavlja očekivanje od SFFa.

sasvim sigurno to baš ne opravdava nazivanje sarajeva autističnim. al svakom njegovo.
Moenx

#602 Re: BiH - Crna hronika

Post by Moenx »

Kada vec pronalazite gresku u organima reda kako komentarisete slucaj mladog policajca Tarika Omerovica koji je optuzen na pravdi Boga a sve u vidu nekakvog lazno nesavjesnog rada u sluzbi ?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#603 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

Chmoljo wrote: 12/08/2023 02:30 bila je ona gradonačelnice. nije baš nijedna. fali ona Ukova.

a...
Ne znam, možda serem, ali nekako je sve premalo. Ne mislim ni da će izjave promijeniti bilo šta, ali djeluje da je "bilo red".

A na kraju se samo nadam da nije otvorena Pandorina kutija, zadnja stvar koja nam nedostaje je terorisanje na strimovima. Također, nakon ovoga sa suda što je objavljeno na Istrazi mislim da je krajnje vrijeme za ozbiljnije proteste.
GandalfSivi

#604 Re: BiH - Crna hronika

Post by GandalfSivi »

Da je tragedija, tragedija je, ali isto tako da imam osjecaj da su mnogi jedva docekali (ne samo na forumu) da bi opet mogli glumiti moralne vertikale, imam ga.

Nema tu trunke dostojanstva, pun mi je FB son-fon ekipe koja se nasla relevantnom da nesto napise…
bavi

#605 Re: BiH - Crna hronika

Post by bavi »

Nisu nista trebali uradit... kome se jadi nek jadi.. kome se veseli nek se veseli... ono bi nesto ukidalo .... ubistava svako malo... jos sto je ovaj tupson i htio da narod gleda i prica... krepanu budalu na ignor, ne dati ideju drugima sa raznim psiho dijagnozama da se dosjete pa i oni krenu ... a mrtve se ionako ne moze vratit. to je to ukratko.
Laku noć svima :)
n+1

#606 Re: BiH - Crna hronika

Post by n+1 »

Chmoljo wrote: 12/08/2023 02:30
Velkoski wrote: 12/08/2023 02:26 Ne znam, evo i meni koji sam iz Sarajeva još od podruma iz '92. ovo sve nekako ostavlja loš utisak, nijedne izjave, ničega. Možda je i do mene...

Po mom mišljenju ovo nije obično ubistvo zbog načina na koji je izvršeno, ovo je u nekom rangu onoga iz Christchurcha, 16000 ljudi je gledalo onaj drugi lajv, boga pitaj gdje je sve i snimak završio, samo zbog toga nije jednako pročitati o nekom "random" ubistvu i ovome.
bila je ona gradonačelnice. nije baš nijedna. fali ona Ukova.

a...
n+1 wrote: 12/08/2023 02:10 Niko nije ni rekao da je krivo Sarajevo, nego da je teferič neprimjeren.
gore negdje sam napisao šta je SFF. i šta predstavlja očekivanje od SFFa.

sasvim sigurno to baš ne opravdava nazivanje sarajeva autističnim. al svakom njegovo.
Šta to znači uopće "SFF je lažni glamur" i slične izjave? Kao da kažeš kako je OK što se u Srebrenici pjevalo na 11. juli jer su tamo divljaci. Nešto nisam vidio da si tada zgražanje nazivao moralisanjem?

I da, Sarajevo je bilo autistično kada je pozivalo na mir, dok je pola istočne Bosne već bilo poklano, a autistično je i večeras kada Gino Banana majmuniše na sceni i uz aplauze priča kako im je bilo teško '92., dok je cijela nacija upravo dobila PTSP zbog jutrošnjih događaja.
Riddle

#607 Re: BiH - Crna hronika

Post by Riddle »

Strahota. Nije valjda da su portali pokazivali snimak?
xoklix

#608 Re: BiH - Crna hronika

Post by xoklix »

Slažem se sa Athlonom , simbolično su npr. trebali vatromet otkazati. On nekako najviše upada u oči.
A najmorbidniji su mi ovi što objave 2-3 storija o ubistvu u Gradačcu,a zatim ide delirijum sa SFFa.
Ok, niko ne kaže da ne izađeš,ali barem poštedi nas delirijumskog storijanja sa SFFa.
Jok, daj nek se vidi zagrijavanje u barometru i "vip" secije u summer loungeu na vrhuncu noći.
Niko od nas nije spreman žrtvovati par storya i time simbolično pokazati suosjećanje sa žrtvama.
Chmoljo

#609 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chmoljo »

n+1 wrote: 12/08/2023 02:42
Šta to znači uopće "SFF je lažni glamur" i slične izjave? Kao da kažeš kako je OK što se u Srebrenici pjevalo na 11. juli jer su tamo divljaci. Nešto nisam vidio da si tada zgražanje nazivao moralisanjem?
u Srebrenici se pjevalo upravo da se provocira. osim ako ne misliš da SFF nekog provocira?
I da, Sarajevo je bilo autistično kada je pozivalo na mir, dok je pola istočne Bosne već bilo poklano, a autistično je i večeras kada Gino Banana majmuniše na sceni i priča kako im je bilo teško '92., dok je cijela nacija upravo dobila PTSP zbog jutrošnjih događaja.
a druga polovina je sada u Sarajevu i dijelom na SFFu. objasni im.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#610 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

Riddle wrote: 12/08/2023 02:44 Strahota. Nije valjda da su portali pokazivali snimak?
Nisu, ali toliko dugo je bilo sve online da je snimak vidio i ko treba i ne treba. Ko je u bilo kakvoj većoj Viber grupi snimak je dobio htio, ne htio, ostatak je bio do toga hoće li kliknuti ili ne.

Apsolutni amaterizam Instagrama tj. Mete, na nivou neke prosječne bosanske firme.
n+1

#611 Re: BiH - Crna hronika

Post by n+1 »

Chmoljo wrote: 12/08/2023 02:46
n+1 wrote: 12/08/2023 02:42
u Srebrenici se pjevalo upravo da se provocira. osim ako ne misliš da SFF nekog provocira?
I da, Sarajevo je bilo autistično kada je pozivalo na mir, dok je pola istočne Bosne već bilo poklano, a autistično je i večeras kada Gino Banana majmuniše na sceni i priča kako im je bilo teško '92., dok je cijela nacija upravo dobila PTSP zbog jutrošnjih događaja.
a druga polovina je sada u Sarajevu i dijelom na SFFu. objasni im.
Još gore od provokacije. Njih jednostavno boli kurac.
newera86

#612 Re: BiH - Crna hronika

Post by newera86 »

O kakvom ba laznom moralisanju pojedinci pisu, kako moze biti lazno kad je ovo u pitanju. Meni jedan danas pokaza skrinsot kaze vidi kako ju je prebio. da bogdo nije. ja sam se iskreno sjebo i jos sebi nisam doso, katastrofa.
Chmoljo

#613 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chmoljo »

n+1 wrote: 12/08/2023 02:48

intervjuisao ih redom? pretpostavljam da imaš relevantan uzorak i prigodnu skalu bolikurca.
n+1

#614 Re: BiH - Crna hronika

Post by n+1 »

Chmoljo wrote: 12/08/2023 02:49
n+1 wrote: 12/08/2023 02:48

intervjuisao ih redom? pretpostavljam da imaš relevantan uzorak i prigodnu skalu bolikurca.
Nema potrebe za intervjuem, vidiš da sami to pokažete.
Chmoljo

#615 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chmoljo »

n+1 wrote: 12/08/2023 02:53
Chmoljo wrote: 12/08/2023 02:49

Nema potrebe za intervjuem, vidiš da sami to pokažete.
svaka čast :thumbup:
zenit dozic

#616 Re: BiH - Crna hronika

Post by zenit dozic »

newera86 wrote: 12/08/2023 02:49 O kakvom ba laznom moralisanju pojedinci pisu, kako moze biti lazno kad je ovo u pitanju. Meni jedan danas pokaza skrinsot kaze vidi kako ju je prebio. da bogdo nije. ja sam se iskreno sjebo i jos sebi nisam doso, katastrofa.
To je idiot prvo prebio prije ubistva?
Jel i to snimo?
Itsoktobealone

#617 Re: BiH - Crna hronika

Post by Itsoktobealone »

Priča se iz nekoliko izvora da nije bilo samoubistva nego da ga je ukinuo pripadnik specijalne jedinice MUP-a TK.
sumirprimus

#618 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Itsoktobealone wrote: 12/08/2023 04:03 Priča se iz nekoliko izvora da nije bilo samoubistva nego da ga je ukinuo pripadnik specijalne jedinice MUP-a TK.
Ovo nece biti problem dokazati pretpostavljam
sumirprimus

#619 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 00:42
Još početkom jula ove godine, Nizama Hećimović se obraćala nadležnim institucijama i tražila da je zaštite od nevjenčanog supruga nasilnika Nermina Sulejmanovića. Uspjela je ovoga ljeta pobjeći iz njihove zajedničke kuće za devetomjesečnom bebom. Početkom avgusta, sa modricama na licu i tijelu pomoć je tražila od policije Tuzlanskog kantona. Bojala se da svjedoči. Samo je tražila pomoć.
Policija je 7. avgusta od Općinskog suda u Gradačcu zatražila da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak supruzi Nizami.
“Odbacuje se zahtjev MUP-a TK za izricanje predložene zaštitne mjere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja”, presudila je općinska sutkinja iz Gradačca Lejla Numanović
Iz njenog obrazloženja je vidljivo da je sutkinja imala urnek, pa je tako pomiješala i druge slučajeve nasilja u porodici sa ovim slučajem.

Četiri dana kasnije Nermin Sulejmanović upada u kuću Nizaminog tetka gdje se ona skrivala. Prema tetku je ispalio četiri metka i pogodio ga u nogu. Nizamu je oteo i odveo na vikendicu u blizini Gradačca. Uključio je kameru i počeo prijenos mučenja i ubistva.

“Hajde, k…, reci zašto si me prijavila policiji”, upitat će Nizamu koja je u tom trenutku, teško pretučena, jedva bila pri svijesti.

Malo kasnije pucat će joj u glavu prenoseći sve uživo na Instagramu. Onda će sjesti u auto i krenuti prema centru grada. Na putu će pozvati Denisa Cengiza, mladića s čijom je porodicom već bio u sukobu.

Naime, Nermin Sulejmanović je prije pet godina "zaveo" Denisovu sestru koju je, prethodno, iskoristio kako bi iz kuće Cengiza u Gradačcu ukrao 50 hiljada eura. Onder Cengiz, Denisov otac, prijavio je Sulejmanovića policiji zbog krađe novca i "otmice kćerke".

"Ubio sam još dva dušmana", reći će Sulejmanović nakon susreta sa ocem i sinom Cengiz.

Denisa je u ubio u centru grada. Njegovog oca Ondera malo dalje. Onderovu suprugu teško je ranio. S njima je bio u sukobu zbog kćerke i 50 hiljada eura.

Malo kasnije u centru Gradačca će upasti u jednu radnju u kojoj se prodaje municija. Prijeteći pištoljem od prodavača je tražio metke. Prodavač je bio priseban. Ubici je dao municiju za startni (gasni) pištolj. Tek nekoliko sati kasnije, nakon što su ga opkolili specijalci MUP-a, Sulejmanović će shvatiti da je prevaren. Imao je još samo jedan metak. Ispalio ga je u svoju glavu.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/31 ... prugu.html

Rekonstrukcija dogadjaja podivljalog govneta
Najveca strahota ovde je odluka sutkinje na osnovu cega sunce ti zarko? :-) nema sistema prepusten si sam sebi bukvalno, u se i u svoje kljuse :-)
Hakiz

#620 Re: BiH - Crna hronika

Post by Hakiz »

EFD22 wrote: 11/08/2023 23:26
Hakiz wrote: 11/08/2023 23:19

To baš i nije za pozdraviti.
Zašto ne? Treba mu osigurati pravično suđenje? Pa osigurati uvjete u zatvoru o naš trošak. Pa da se k’o Breivik žali na te iste uvjete je l’?

Ubit pseto i doviđenja. Jedan Parabellum 0.50 KM, suđenje i dugotrajni boravak u “popravnom” zavodu (čitaj besplatnoj teretani) barem 300000 KM.

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 23:22 Nece taj izvjestaj patologa niko ni vidjeti, niti ce ga traziti, ko god da je pucao, sam u sebe ili specijalac, svima se svidja ovakav scenario.
Upravo to je poenta.

Da se razumijemo, ovo su jako rijetki slučajevi i jako rijetko, skoro nikako se ovako postupa.
Niste vi normalni.
Gusar-from-Riga

#621 Re: BiH - Crna hronika

Post by Gusar-from-Riga »

....
nepass1

#622 Re: BiH - Crna hronika

Post by nepass1 »

laserShow wrote: 11/08/2023 23:06
nepass1 wrote: 11/08/2023 23:03

Zaboravi se sve, "zaboravio" sam kad mi je stari poginuo i kad mi je stara umrla na rukama. Ali ovo se danas desilo, danas tragedija sve se raspisalo, veceras/nocas lom po gradu. Muzika svirke, feste, vatrometi. Daj ba.
Jasno, ali nas problem je sto preskacemo "igru", sve ide "dugim loptama". Pa majku mu, je li prvo treba neki sistem, odgovornost, pa cemo onda uvesti i ove stvari kao sto su dostojanstveno cekanje koliko, X sati pa da se sve vrati u "normalu"

Evo, nema sff, nema utakmice sarajeva, ne radi nista od 10h, a komsija mlati zenu. Bitno je da "kurve" ne setaju titovom. Imamo poremecene sisteme vrijednosti. Totalno.
Problem je sto gubimo empatiju. Nek je meni dobro ostali me ne zanimaju. Zato imas na protestima za memica, azru, i ostale po 500 ljudi. Sutra ce neko reci jebo 11.07. necu u autu da mi sviraju zalopojke, subota vecer ne mogu ga zadavati u klubu.
Neka sff, ali mogla se loptica malo spustiti.
splinter

#623 Re: BiH - Crna hronika

Post by splinter »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 00:42
Još početkom jula ove godine, Nizama Hećimović se obraćala nadležnim institucijama i tražila da je zaštite od nevjenčanog supruga nasilnika Nermina Sulejmanovića. Uspjela je ovoga ljeta pobjeći iz njihove zajedničke kuće za devetomjesečnom bebom. Početkom avgusta, sa modricama na licu i tijelu pomoć je tražila od policije Tuzlanskog kantona. Bojala se da svjedoči. Samo je tražila pomoć.
Policija je 7. avgusta od Općinskog suda u Gradačcu zatražila da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak supruzi Nizami.
“Odbacuje se zahtjev MUP-a TK za izricanje predložene zaštitne mjere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja”, presudila je općinska sutkinja iz Gradačca Lejla Numanović
Iz njenog obrazloženja je vidljivo da je sutkinja imala urnek, pa je tako pomiješala i druge slučajeve nasilja u porodici sa ovim slučajem.

Četiri dana kasnije Nermin Sulejmanović upada u kuću Nizaminog tetka gdje se ona skrivala. Prema tetku je ispalio četiri metka i pogodio ga u nogu. Nizamu je oteo i odveo na vikendicu u blizini Gradačca. Uključio je kameru i počeo prijenos mučenja i ubistva.

“Hajde, k…, reci zašto si me prijavila policiji”, upitat će Nizamu koja je u tom trenutku, teško pretučena, jedva bila pri svijesti.

Malo kasnije pucat će joj u glavu prenoseći sve uživo na Instagramu. Onda će sjesti u auto i krenuti prema centru grada. Na putu će pozvati Denisa Cengiza, mladića s čijom je porodicom već bio u sukobu.

Naime, Nermin Sulejmanović je prije pet godina "zaveo" Denisovu sestru koju je, prethodno, iskoristio kako bi iz kuće Cengiza u Gradačcu ukrao 50 hiljada eura. Onder Cengiz, Denisov otac, prijavio je Sulejmanovića policiji zbog krađe novca i "otmice kćerke".

"Ubio sam još dva dušmana", reći će Sulejmanović nakon susreta sa ocem i sinom Cengiz.

Denisa je u ubio u centru grada. Njegovog oca Ondera malo dalje. Onderovu suprugu teško je ranio. S njima je bio u sukobu zbog kćerke i 50 hiljada eura.

Malo kasnije u centru Gradačca će upasti u jednu radnju u kojoj se prodaje municija. Prijeteći pištoljem od prodavača je tražio metke. Prodavač je bio priseban. Ubici je dao municiju za startni (gasni) pištolj. Tek nekoliko sati kasnije, nakon što su ga opkolili specijalci MUP-a, Sulejmanović će shvatiti da je prevaren. Imao je još samo jedan metak. Ispalio ga je u svoju glavu.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/31 ... prugu.html

Rekonstrukcija dogadjaja podivljalog govneta
Svaka čast ovom prodavaču oružja, lik je spasio barem još nekoliko života a istovremeno ugrozio svoj
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#624 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

1. Navodno osoba iz policije dojavila gdje je sta je ko je prijavio i tako to (ovo se 99% zna ko je)

2.

Ako je to ova, sve je jasno ko sunce

Image

Ne znam jesmo li dotakli dno ili imamo jos?
tramvajtrojka

#625 Re: BiH - Crna hronika

Post by tramvajtrojka »

mk ultra wrote: 12/08/2023 07:29 1. Navodno osoba iz policije dojavila gdje je sta je ko je prijavio i tako to (ovo se 99% zna ko je)

2.

Ako je to ova, sve je jasno ko sunce

Image

Ne znam jesmo li dotakli dno ili imamo jos?
Ovo su stvarni krivci za sva sranja, znam u Sarajevu slucaj u NG u siroj familiji gdje je sud izricao zabrane prilazenja svake godine i policija ga morala vracati u stan, jednom promijenio brave i ostavio porodicu na ulici, kap koja je prelila casu je kad su mu na jednu intervenciju umjesto normalne policije koja bi govorila i ja svoju zenu nekada udarim dosla momci iz jedinice za podršku, koje je napao fizicki i koji su ga odveli, znaci ta zena ga je prijavljivala i imala pakao dvije godine od naseg pravosudnog i socijalnog sustava. Najveci bolikurci su bili u centru za socijalni rad u svrakinom gdje su stalno pisali izvjestaje da ta osoba nije nasilnik i zbog toga je konstantno vracan doma
Post Reply