Athlon64 wrote: ↑12/08/2023 01:43
Naravno, kao i '92, pila se kafa na čaršiji dok je Arkan po Bijeljini orgijao. Kad je došla maca na vratanca - tek onda se shvatilo šta se dešava.
to su onako skoljena parole, ali valjda su se arkanu i jna u bijeljini trebala suprostaviti dva oklopna transportera policijskog odreda Bosna. preširoka je to tema i previše je tu odgovornih da bi se fakturisalo sve to ljudima koji su bili pred skupštinom i tražili da ne bude rata.
Sarajevo ima odgovornost prema cijeloj državi, ako želi da bude glavni grad te države, barem simbolično.
kad se lova uzimala, onda se poručivalo da je Sarajevo poput janjičara, da uzima danak u krvi iz drugih kantona. što ti je reć simbolika.
SFF posjećuje krema društva, nisu to random likovi.
napisao sam svoje mišljenje o SFFu i šta je on.
Naravno, svako je na story postavio sliku sjećanja na žrtvu u Gradačcu, ali sljedeća story ide sa partya na SFFu. Tu je najbolje sažet odnos prema žrtvama, dakle licemjeran.
Show some respect !
hoće li se u gradačcu staviti prst na čelo ili će i za to nekako sarajevo biti krivo?
Da ne budem zloban, ali i mediji su 5x više pažnje posvetili onom kretenu što je ubio autom 2 djevojke nego ovako brutalnom zločinu.
nema ni 24 sata da se ovo desilo. i kao što se vidi i u jebenom sarajevu se dešavaju tragedije.
ono na šta poentiram, a što mi je gadljivo u postovima bilo - hračete prema sarajevu koje ima iste probleme, kao da je sarajevo krivo za nešto. da se prvo krene od sebe, odnosno od nižih nivoa vlasti gdje se i biraju svi predstavnici aparata koji je primarno danas zakazao?
sve je svježe, ali ja ću reći da je meni lično bio užasniji slučaj Smaje Ćesira. gdje se promijenilo realno ništa.
i umjesto da pričamo o pravim krivcima, o pravim rješenjima, mi ovdje sad gledamo neke provincijske komplekse jer je danas u sarajevu crveni tepih. mislim ok, hračite. i time pokazujete koliko vas realno boli kurac za onim što se danas desilo.