BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
oldtajmer

#451 Re: BiH - Crna hronika

Post by oldtajmer »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 23:04 Niko ne bi ni primjetio vatromet i paradu kica, da u ponedeljak pravosudje pohapsi sve ovakve kriminalce, sve narkodilere i "visestruke povratnike", sve koji imaju prijavu za porodicno nasilje, i konacno ih adekvatno kazni.

Ali to niti je bilo, niti ce ikada biti.
:thumbup: ovo je sustina svega,samo sto ce se prije mali zeleni prosetati carsijom nego da se nesto promijeni
svi ovakvi krimosi su nazalost u sluzbi odrzavanja ovakvog sistema,pa i danas neka novinarka na bht kaze da je bio dobro poznat u gradu,svako malo kod nas se otkrije sprega kriminala,vlasti,policije ali to je tema za dan/dva i opet sve po starom
General War

#452 Re: BiH - Crna hronika

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 23:17 Pise par njih koji su iz Gradacca, vidim po lokaciji, kao policija ga je smaknula bez previse price i nagovaranja da se preda. Niti je on namjeravao predaju.

Tako kazu, a sad mozda je mahalska prica cisto da eto daju neku ekskluzivu, a mozda se policajci stvarno hvale.

Ubijen je u selu Ledenice Donje.
Pa to ce se lako dokazati na patologiji
n+1

#453 Re: BiH - Crna hronika

Post by n+1 »

EFD22 wrote: 11/08/2023 23:18
n+1 wrote: 11/08/2023 23:15

Pa dobro, ali isto tako mogu reći da je ubijen u razmjeni vatre. Bonus poeni za hrabre policajce, a i dalje sve po zakonu.

Sumnjam da je uopće bio u neposrednom obruču, jer je sat-dva kasnije išao prenos na N1 da su policajci svježe stigli na mjesto samoubistva.
Opet kažem, verzija sa razmjenom vatre traži dublju analizu i duži proces dokazivanja. Suicid je mnogo jednostavnija priča. A o specijalcima i ne treba puno da se priča, što manje to bolje, njima reklama ne treba.
A ova sa samoubistvom ne traži? Pa isti vještaci rade i jedno i drugo. Ako su na njihovoj strani, kako kažeš, gdje je problem?
Last edited by n+1 on 11/08/2023 23:20, edited 1 time in total.
Hakiz

#454 Re: BiH - Crna hronika

Post by Hakiz »

EFD22 wrote: 11/08/2023 23:09
n+1 wrote: 11/08/2023 22:59 Ne vjerujem u tu verziju, jer se oni vole pohvaliti i zaslugama koje nemaju. Recimo, cijeli dan se priča da je FUP skinuo video s Instagrama. Možeš misliti. :D
Prema onome što ja znam, posredno a i neposredno, pogotovo u ovakvim slučajevima gdje se još ubica nadmudruje i snima, a nije uživo medijski popraćeno kao npr. što je bio Mevlid Jašarević, interna politika specijalaca i jeste da se takva lica likvidiraju, čak i kad za to nisu ostvarene zakonske pretpostavke.
A u izvještajima se svakako navede suicid, jer je karakteristično za poremećene umove, a i forenzičari su njihovi ljudi pa se lako sve fabricira.

Ubistvo ovog pseta, koliko god populistički i moralno bilo ispravno, podlijegalo bi dugoj i zamornoj internoj istrazi u kojoj bi se moralo nedvosmisleno utvrditi da je ugrozio živote službenih lica i da su bili primorani da upotrijebe smrtonosnu silu.

Da se to sve izbjegne, radi se upravo ovako.

Kad se već nađe mikrolokacija koja je udaljena i nije javno eksponirana, komandant ekipi kaže pucaj čim ga vidiš, bez priče bilo kakve. Dalje je sve procedura da se što više pojednostavi :thumbup:

Mevlid Jašarević bi isto prošao da ga nisu snimale kamere i da nije bio na glavnoj džadi. I mnogi drugi.

Napominjem da je ovo interna usmena stvar u krugovima specijalnih jedinica, nikako kod “obične” policije.
To baš i nije za pozdraviti.
ZoomZoomKiwi

#455 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

karanana wrote: 11/08/2023 23:17

Prema onome što ja znam, posredno a i neposredno, pogotovo u ovakvim slučajevima gdje se još ubica nadmudruje i snima, a nije uživo medijski popraćeno kao npr. što je bio Mevlid Jašarević, interna politika specijalaca i jeste da se takva lica likvidiraju, čak i kad za to nisu ostvarene zakonske pretpostavke.
A u izvještajima se svakako navede suicid, jer je karakteristično za poremećene umove, a i forenzičari su njihovi ljudi pa se lako sve fabricira.

Ubistvo ovog pseta, koliko god populistički i moralno bilo ispravno, podlijegalo bi dugoj i zamornoj internoj istrazi u kojoj bi se moralo nedvosmisleno utvrditi da je ugrozio živote službenih lica i da su bili primorani da upotrijebe smrtonosnu silu.

Kad se već nađe mikrolokacija koja je udaljena i nije javno eksponirana, komandant ekipi kaže pucaj čim ga vidiš, bez priče bilo kakve. Dalje je sve procedura da se što više pojednostavi :thumbup:

Mevlid Jašarević bi isto prošao da ga nisu snimale kamere i da nije bio na glavnoj džadi. I mnogi drugi.

Napominjem da je ovo interna usmena stvar u krugovima specijalnih jedinica, nikako kod “obične” policije.
a radi li se autopsija tijela i balisticka analiza metka koji ga je usmrtio?
ili se to sve zataska u dogovoru sa sudskim vjestakom koji radi obdukciju?
Naravno da se radi sve što je potrebno da bi se slučaj zakonski i ispravno zaključio. Papir svašta trpi ;-)
General War

#456 Re: BiH - Crna hronika

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 23:04 Niko ne bi ni primjetio vatromet i paradu kica, da u ponedeljak pravosudje pohapsi sve ovakve kriminalce, sve narkodilere i "visestruke povratnike", sve koji imaju prijavu za porodicno nasilje, i konacno ih adekvatno kazni.

Ne hapsi se po prijavi bolan...cijela bosna bi bila u zatvoru da se tako radi.
dječak sa šibicama

#457 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Nece taj izvjestaj patologa niko ni vidjeti, niti ce ga traziti, ko god da je pucao, sam u sebe ili specijalac, svima se svidja ovakav scenario.

Mozda njegova porodica da inzistira, ne znam ima li oca, majku, ali i to bi moglo da smo USA. Tamo bi jos i drzavu tuzili zbog likvidacije, eventualne.
Oni su svakako posebna prica.
dječak sa šibicama

#458 Re: BiH - Crna hronika

General War wrote: 11/08/2023 23:21

Tacno, ovaj je imao prijavu, i nikom nista, zato je danas troje ljudi umrlo.

Bolan.
ZoomZoomKiwi

#459 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

n+1 wrote: 11/08/2023 23:19
EFD22 wrote: 11/08/2023 23:18

Opet kažem, verzija sa razmjenom vatre traži dublju analizu i duži proces dokazivanja. Suicid je mnogo jednostavnija priča. A o specijalcima i ne treba puno da se priča, što manje to bolje, njima reklama ne treba.
A ova sa samoubistvom ne traži? Pa isti vještaci rade i jedno i drugo. Ako su na njihovoj strani, kako kažeš, gdje je problem?
Traži, ali za suicid ti ne treba hronologija događaja koji su doveli do smrti komplicirana i zahtjevna kao za razmjenu vatre ili ugrožavanje policijskih službenika i nepoštivanje naredbi i svašta još nešto.

Za ovo drugo moraš imati iskaze svih prisutnih, koji se moraju podudarati, moraš imati balistiku svih oružja, moraš imati tačnu hronologiju dolaska na lice mjesta i postupanja. Mnogo teže za fabricirali.

Suicid je viđeno-riješeno.
vjeshalica

#460 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

General War wrote: 11/08/2023 23:18
toska wrote: 11/08/2023 20:34
jasno je da bi ovo na sudu bilo teško dokazivo, ali jedan poziv na "informativni razgovor" bi bio mjera, barem bi se poslala neka poruka o neprihvatljivom ponašanju na mrežama.
..ja koliko sam skontao iz clanka taj informativni razgovor se i desio sto je ovog ubicu i razjarilo, jer na osnovu prijave policija mora da obavi informativni razgovor da vidi ima li tu ikakvog djela
Ona je prijavila njega, ali kako ce se dalje postupati po prijavi ako se ne zovne osoba koja je prijavljena? Mediji pogresno prezentiraju tu proceduru. Mora osoba biti pozvana u svojstvu osumnjicene osobe. Tu nema price o nekim "dojavama".
karanana

#461 Re: BiH - Crna hronika

Post by karanana »

EFD22 wrote: 11/08/2023 23:20
karanana wrote: 11/08/2023 23:17
a radi li se autopsija tijela i balisticka analiza metka koji ga je usmrtio?
ili se to sve zataska u dogovoru sa sudskim vjestakom koji radi obdukciju?
Naravno da se radi sve što je potrebno da bi se slučaj zakonski i ispravno zaključio. Papir svašta trpi ;-)
posteno.
mada, ako mene pitas, ja bi radije da se fino obznani da ga je policija roknula, jer posto papir svasta trpi, danas-sutra taj papir moze istrpiti i sigurno i vec trpi nesto sto i nije pozitivno kao smaknuce ovog ubice.
i onda ode povjerenje u policiju, ako vec nije.
Last edited by karanana on 11/08/2023 23:25, edited 1 time in total.
Hakiz

#462 Re: BiH - Crna hronika

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 23:23

Bolan.
A sudiju koji nije donio zabranu prilaska koju je policija tražila niko neće pitati zašto.
General War

#463 Re: BiH - Crna hronika

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 23:23

Bolan.
Tip ranio i policajca, ti uvjeren da bi ga prijava prepala?
vjeshalica

#464 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

karanana wrote: 11/08/2023 23:24
EFD22 wrote: 11/08/2023 23:20

posteno.
mada, ako mene pitas, ja bi radije da se fino obznani da ga je policija roknula, jer posto papir svasta trpi, danas-sutra taj papir moze istrpiti i sigurno i vec trpi nesto sto i nije pozitivno kao smaknuce ovog ubice.
Trazit ce se ciji ga je metak ubio. DAlje nastaje problem. Nema potrebe ciniti uslugu onima koji potajno ili javno glorifikuju ovog krvozednika.
n+1

#465 Re: BiH - Crna hronika

Post by n+1 »

EFD22 wrote: 11/08/2023 23:23
n+1 wrote: 11/08/2023 23:19

Traži, ali za suicid ti ne treba hronologija događaja koji su doveli do smrti komplicirana i zahtjevna kao za razmjenu vatre ili ugrožavanje policijskih službenika i nepoštivanje naredbi i svašta još nešto.

Za ovo drugo moraš imati iskaze svih prisutnih, koji se moraju podudarati, moraš imati balistiku svih oružja, moraš imati tačnu hronologiju dolaska na lice mjesta i postupanja. Mnogo teže za fabricirali.

Suicid je viđeno-riješeno.
Ma ukratko, ne vjerujem da su ga likvidirali, niti da su bili uopće blizu da to učine. Mislim da je posrijedi nemušt damage control činjenice da su institucije zakazale na svim nivoima, zbog čega i lažu neupućeni narod da FUP može po volji skidati sadržaje sa Instagrama.

Danas na press konferenciji Sevlid Hurtić kaže: Želim uputiti saučešće svim ubijenima. To otprilike sumira naše institucije na svim nivoima.
Last edited by n+1 on 11/08/2023 23:26, edited 1 time in total.
ZoomZoomKiwi

#466 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

Hakiz wrote: 11/08/2023 23:19

To baš i nije za pozdraviti.
Zašto ne? Treba mu osigurati pravično suđenje? Pa osigurati uvjete u zatvoru o naš trošak. Pa da se k’o Breivik žali na te iste uvjete je l’?

Ubit pseto i doviđenja. Jedan Parabellum 0.50 KM, suđenje i dugotrajni boravak u “popravnom” zavodu (čitaj besplatnoj teretani) barem 300000 KM.

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 23:22 Nece taj izvjestaj patologa niko ni vidjeti, niti ce ga traziti, ko god da je pucao, sam u sebe ili specijalac, svima se svidja ovakav scenario.
Upravo to je poenta.

Da se razumijemo, ovo su jako rijetki slučajevi i jako rijetko, skoro nikako se ovako postupa.
Athlon64

#467 Re: BiH - Crna hronika

Post by Athlon64 »

Ja ne mogu da vjerujem da nije proglašen dan žalosti i da se "Sarajevo" ovako ignorantski ponaša spram ovim slučajem.
Pa 5x više se izvještavalo kad je onaj kreten udario ubio 2 cure autom, nego o ovome.
Stvarno mislim da u Sarajevu ljude više zanima šta se dešava u Beogradu, nego u ostatku BiH. Užas.

Također, vezano za ubistvo/samoubistno, ovaj je kreten napravio Viber grupu "Policijska patrola Gradačac" (tako nešto) i uredno informisao, tu je najavio da mu je policija za petama ali da će sam sebi presuditi.

U spoileru priča o videu.
Spoiler
Show
Video je strašan, posebno intro i scenografija, koji prikazuje krv svuda, ženu deformisanu, polumrtvu, pomirenu sa sudbinom i bebu na podu u lokvi krvi kako plače.
Pucanj dođe kao najblaži dio snimka.
Užas nad užasima.
Last edited by Athlon64 on 11/08/2023 23:27, edited 1 time in total.
vjeshalica

#468 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 11/08/2023 23:24

A sudiju koji nije donio zabranu prilaska koju je policija tražila niko neće pitati zašto.
Ko raspolaze informacijama da je doticna napravila povredu,moze je prijaviti VSTVu pa da vidimo ishod
ZoomZoomKiwi

#469 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

vjeshalica wrote: 11/08/2023 23:25
karanana wrote: 11/08/2023 23:24

posteno.
Trazit ce se ciji ga je metak ubio. DAlje nastaje problem. Nema potrebe ciniti uslugu onima koji potajno ili javno glorifikuju ovog krvozednika.
Exactly.
General War

#470 Re: BiH - Crna hronika

Post by General War »

vjeshalica wrote: 11/08/2023 23:24
General War wrote: 11/08/2023 23:18
..ja koliko sam skontao iz clanka taj informativni razgovor se i desio sto je ovog ubicu i razjarilo, jer na osnovu prijave policija mora da obavi informativni razgovor da vidi ima li tu ikakvog djela
Ona je prijavila njega, ali kako ce se dalje postupati po prijavi ako se ne zovne osoba koja je prijavljena? Mediji pogresno prezentiraju tu proceduru. Mora osoba biti pozvana u svojstvu osumnjicene osobe. Tu nema price o nekim "dojavama".
Pa ako je prijava za prietnju, sta moze policija? To sto ga je prijavila ne dokazuje nista bez konkretnih dokaza (svjedok, mozda ozljedni list..nesto...) ne znam da li je ista od toga prilozeno policiji pa da im se sta spocitava
ShnjaZZZ

#471 Re: BiH - Crna hronika

Post by ShnjaZZZ »

Sila je ljudima udarila u glavu pa čak i onima koji nisu nikakvi kriminalci, prije 3 dana ispred kuće momak je s caddyem na pješačkom udario ženu vozio prebrzo i sve vrijeme dok je policija radila uviđaj on se cerekao i smijao, ženu nije pogledao ni da se izvine itd. Sva sreća pa su bile samo lakše tjelesne. Običan neki lik...kakoli se tek ponaša ova krimi bagra.
forumskivojnik

#472 Re: BiH - Crna hronika

Post by forumskivojnik »

izvrsni direktor wrote: 11/08/2023 23:08
forumskivojnik wrote: 11/08/2023 23:02

Zasto se ne moze porediti? Zato sto su Srbi, srpska dEca, ne Bosanci i Hercegovci, ne Bosnjaci?
Zato sto ni u bosni nije proglasen dan zalosti, vec se od javnog novca organizuje velika para sve sa vatrometom u göavnom grayu. Zasto ocekivati onda od drugih dan zalosti?
Nisam se Pozvala na ovaj komentar vec na komentar koji je prethodio ovome. Ovaj dole.
Naslovnica je napisao/la: ↑11/08/2023 22:35
Ljudi, život ne može stati.
Mislim da pretjerujete sa osudama SFF-a, vatrometa i sl
Ne želim nipodaštavati današnji masakr, ali ne može se porediti sa masakrom u školi u Srbiji i glupo je i naivno očekivati da neko iz susjedstva proglasi dan žalosti zbog ovoga što se desilo, ubistvo 3 odrasle osobe.
Vjerojatno će biti proglašen dan žalosti na području TK, čisto sumnjam da će biti na području cijele BH.
Nije ovo prvo trostruko ubistvo, dešavalo se i mnogo gnusnijih ubistava sa većim brojem žrtava, nije se uvijek proglašavao dan žalosti.
dječak sa šibicama

#473 Re: BiH - Crna hronika

Prijava, hapsenje, zabrana prilaska, ako pridje, zatvor. Ne kazem da se ubistvo ne bi dogodilo, ali je skandalozno sto su opet odgovorne instance zakazale i sto je to pravilo u ovoj drzavi.

To je valjda jasna procedura, koja kod nas na zalost niti ne postoji. Odnosno "visestruki povratnik u kriminal" vise puta hapsen i medjunarodno tjeran (hrvatski USKOK) na slobodi bez ikakvih sankcija, unatoc svim prijavama, sudjenjima, pa covjek se na svom FB nalogu hvalio svim odbacenim tuzbama. On je sistematski, od strane pravosudja, pomilovan vise puta.

U normalnoj drzavi veceras bi odgovorni sudije i tuzioci bili pohapseni. Ali ovo nije normalna drzava.
Naslovnica

#474 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Monstrum je rekao da mu je ono zadnje javljanje.
Znao je da se neće živ predati, ili će ga roknuti ili će se samoukinuti.
Mislim da se ubio, a ako je slučaj da ga je policija riješila života, e to bi bilo baš lijepo i za pohvalu, koliko god banalno zvučalo, vraća vjeru da su spremni na takav preventivni korak, ukini đubre i kraj priče.
Nema više iptf-a, ko im jebe mater, rokaj ba.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#475 Re: BiH - Crna hronika

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 23:12 Snimak ce svakako ici na deep web ili na ove "gore" stranice, takvi snimci tamo i idu i ima ih na hiljade. Na zalost, neki ljudi to vole gledati, uzivaju u tome, ima ona sekta ne znam kako ih nazvati, koja u lajvu gleda mucenje majmuna tamo negdje da li Filipini, Indonezija eto sad ne znam tacno, uglavnom oni placaju a lokalni ljudi hvataju one male majmune, i onda gledaoci narucuju mucenje kakvo zele gledati.

To je biznis, a ne sumnjam da ne deep webu ima nesto slicno i sa ljudima, ako tamo vec mozes naruciti ubistvo, drogu na adresu i slicno.

Mi nemamo pojma koliko je ludjaka na planeti. Pa na cuvenom zloglasnom sada ugasenom ogrishu, tamo si mogao pogledati nevjerovatne snimke, od klanja po Ceceniji do egzekucija Los Zetas motornim pilama macetama i slicno, licno sam gledao par takvih snimaka i bolje da nisam.

Lud je ovo svijet.
Ti si fakat prezanimljiv lik :D
Post Reply