BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Benq

#251 Re: BiH - Crna hronika

Post by Benq »

Ovo je Huso Imširović, koji je u komentarima podržavao monstruma Nermina: "Ti si moj brat, puš*** ki** hejteri"

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/84 ... ki-hejteri
skajvoker22

#252 Re: BiH - Crna hronika

Post by skajvoker22 »

Treba sve javno ove sto podrzavaju, zajedno sa njim u zatvor.
Plavo-bijeli

#253 Re: BiH - Crna hronika

Post by Plavo-bijeli »

dr_Evil wrote: 11/08/2023 15:38
Plavo-bijeli wrote: 11/08/2023 15:34
Postavi par izvučenih rečenica iz hiljadu podcasta što je napravio i onda napise
'Ne želim ulaziti u raspravu, ali... dijete drago..'

Djeca iz osnovne škole na većem nivou su u argumentaciji i raspravi.
Controversial influencer Andrew Tate has been charged in Romania with rape, human trafficking and forming an organised crime group to sexually exploit women.
It names seven alleged victims who it says were recruited by the Tate brothers through false promises of love and marriage.

The alleged victims were later taken to buildings in Ilfov county in Romania where they were intimidated, placed under constant surveillance and control and forced into debt, according to a statement from Romanian prosecutors.
Andrew Tate 'choked me until I passed out', UK woman claims

Ali nije on takav, mozda ga mozemo promijeniti :D
Bolan nije isto biti optuzen i osuđen. Pusten iz zatvora, a evo pušten i iz kucnog pritvora. Sta sad?? Kako to, a obećao ovima ljubav i brak :run:

Eo primjer gore za 'rape' i responsibility kako se izvlači iz konteksta https://youtu.be/N_2czHfgpms

P.s ima li igdje i jedna ta treba sa imenom, prezimenom i slikom sto ga je kao optužila, sve 'uk woman' ti ko da si tek se pojavio na internetu i ne znaš kako mediji ko u sale mogu neke stvari izmisliti
GandalfSivi

#254 Re: BiH - Crna hronika

Post by GandalfSivi »

skajvoker22 wrote: 11/08/2023 15:42 Treba sve javno ove sto podrzavaju, zajedno sa njim u zatvor.
Rokno se lik, on nece u zatvor. A ove ostale malo na “ispitivanje” dovesti, da im vise ne padne na pamet ikada da rijec javno napisu…
darius_maximus

#255 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

A najvise volim kako se svi počnu ibretiti u Bosni kada se bilo kakvo sranje desi.
Od vozača ubica do ovakvih psihopata, vazda je kuku lele tri dana i onda sve po starom.

Nikakve odgovornosti, sistemskih rješenja, samo neke kozmetike, kao ono smanjivanje brzine po gradu.
Je li stvarno nekoga čudi da se ovako nešto desilo, pokraj miliona kromanjonaca koje svakodnevno vidite po čitavoj državi, koji mogu raditi šta hoće?

Drugim riječima, šta će sutra spriječiti da se ovo ponovi bilo gdje?
piupiu

#256 Re: BiH - Crna hronika

Post by piupiu »

oldtajmer wrote: 11/08/2023 15:20 nekoliko puta govori kako je upozoravao sve da ce doci do ovaga ,jbg
Dobro što to govori, nego reče da je već ubijao. I? Ništa? Koga je upozoravao? Ženu? Prijetio joj? Totalna anarhija i raspašoj u državni narcisoidnih bandita, testosteronaša, psihopatskih zlostavljača i ubica.
GandalfSivi

#257 Re: BiH - Crna hronika

Post by GandalfSivi »

Mislim da pisem ovo po treci put. Zivio u neboderu na Socijalnom jedno godinu dana, cuo kako komsija mlati zenu, zvao mu drotove i onda cijeli komsiluk nije pricao sa mnom, jer sam kao ja obrukao cijeli neboder.

O cemu mi pricamo ovdje?
skajvoker22

#258 Re: BiH - Crna hronika

Post by skajvoker22 »

Nema nam pomoci, ako se plebs ne udruzi i srusi mafiju na vlasti prvo, pa onda dalje, ostalo se nece promjeniti. Ovakvi likovi upravo trebaju raznim tajkunima i ostalom sljamu, mora neko ruke uprljati.
dr_Evil

#259 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

Plavo-bijeli wrote: 11/08/2023 15:43
Bolan nije isto biti optuzen i osuđen. Pusten iz zatvora, a evo pušten i iz kucnog pritvora. Sta sad?? Kako to, a obećao ovima ljubav i brak :run:

Eo primjer gore za 'rape' i responsibility kako se izvlači iz konteksta https://youtu.be/N_2czHfgpms

P.s ima li igdje i jedna ta treba sa imenom, prezimenom i slikom sto ga je kao optužila, sve 'uk woman' ti ko da si tek se pojavio na internetu i ne znaš kako mediji ko u sale mogu neke stvari izmisliti
Jest vala i ja budala.. pardoniram..sto me podsjeti na post od @Bossona od jucer
Spoiler
Show
1871. Srpski književnik Milan Milićević napisa: "Ne mogu naši potomci znati istinu o nama, jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje racun"
Kao da pisci ne mogu biti ljubitelji ratnih zločina i genocida
Tomislav Marković
https://balkans.aljazeera.net/opinions/ ... PqJQusfG2E

Image

Prosječan Srbin ne zna ništa o Dobrici Ćosiću, a kamoli da je čitao njegove knjige. Zasluga Dobrice Ćosića je što je opisao kako večinski srpski kolektivitet funkcioniše na jedan elokventniji način, a vidi se da funkcionira na lažima. Znači Dobrica Ćosić je samo opisao o kakvoj se kulturi i politici radi. Kao što ni Milošević nije bio pravi nacionalista, nego samo jedan dan slučajno rekao "Niko ne sme da vas bije" i vidio da je srpska masa ushićena. Poslije je sve bilo lahko - kad vidiš da su nacionalisti generalno, udri im priču koja im godi to je isto uradio Radovan Karadžić, Milan Martić, Vojislav Šešelj kao i Milorad Dodik. Srpski akademik Dobrica Ćosić je često kritikovan zbog zalaganja za planska preseljenja stanovništva početkom jugoslovenskih ratova:
„Moguća su planska preseljenja i razmena stanovništva što je najteže, najbolnije, ali je i to bolje od života u mržnji i međusobnom ubijanju.[10]“
(Ćosić u Politici, 26.07.1991.)
Čuveni francuski filozof i antropolog Edgar Moren je 1992. godine u pariškom Le Monde-u pisao otvoreno pismo Dobrici Ćosiću, predsedniku tadašnje SR Jugoslavije, smatrajući ga jednim od najodgovornijih za "osvajanje životnog prostora i etničko čišćenje" tokom rata u Bosni i Hercegovini:
„Požar koji prijeti da se proširi izvan Balkana već je doveo u pitanje evropsku građevinu. Ta Evropa koja želi da se gradi jeste Evropa koja otvara granice između naroda – to je Evropa koja bi se stvarala po uzoru na Bosnu i Hercegovinu koju ste uništili. Hoćete li da vas istorija pamti kao predsjednika osvajača životnog prostora i etničkog čišćenja?[11]“
(Edgar Moren)
Godinama nakon rata, 2010. godine, Ćosić tvrdi da izvršeno etničko čišćenje „može za budućnost da bude pozitivno“:
„I pored lične tragedije mnogih ljudi, i pored toga što je ljudski razmišljati o multinacionalnim državama u kojima se tolerantno živi i sa više nacionalnih manjina, današnje stanje Srba posle etničkih čišćenja za budućnost može da bude pozitivno, jer je reka Drina prvi put postala srpska reka i što će vremenom deo Bosne možda ipak pripasti Srbiji.[12]“
(Ćosić u knjizi "Sećanja" Vladete Jerotića, 2010.)
Ćosić je u javnosti više puta istupao sa diskriminatorskim stavovima prema Albancima. Zbog navednog citata je protiv njega čak podnesena i prijava zbog širenja govora mržnje.
„Taj socijalni, politički i moralni talog tribalnog, varvarskog Balkana, uzima za saveznika Ameriku i Evropsku uniju u borbi protiv najdemokratskijeg, najcivilizovanijeg, najprosvećenijeg balkanskog naroda - srpskog naroda.[13]“
(Dobrica Ćosić o Albancima)
Ćosića neki optužuju za velikosrpsku ideologiju. Ćosić sam tvrdi da nikada nije priznavao avnojevske granice[14], a u razdoblju SFRJ 1968. godine je pisao:
„Svjedoci smo činjenice kako čak i medu srpskim narodom ponovo svijetli stari istorijski cilj i nacionalna ideja - ujedinjenje srpskog naroda u jednu državu.[15]“
Zbog te tvrdnje, Ćosic je bio isključen iz Centralnog komiteta.[16] U July-Srpnju 1989. godine on je govorio da bi se veliki dijelovi Hrvatske morali "vratiti" Srbiji.[17] U vreme raspada SFRJ Ćosić je pisao o istorijskom cilju ujedinjenja svih Srba u jednu državu:
„To je pitanje sloboda i prava bivstvovanja srpskog etnosa u celini svog duhovnog, kulturnog i istorijskog identiteta bez obzira na sadašnje republičke granice i konstituciju Jugoslavije. Ako se ta sloboda i to pravo ne uvažava, onda nije ostvaren istorijski cilj srpskog naroda – ujedinjenje svih Srba u jednoj državi (...).[18]“
2012. godine Ćosić u svojoj knjizi Bosanski rat o jedinstvenoj srpskoj državi piše sledeće:
„Ako sam, dakle, do polovine 1991. i ja verovao u mogućnost zasnivanja državnog saveza srpskih zemalja, naime, globalnog referendumskog ujedinjenja teritorija koje naseljava srpska većina, razvoj događaja i naročito politika Evropske zajednice i Amerike prema rešenju "jugoslovenske krize" primorali su me da napustim ideju o državi kao savezu srpskih zemalja.[19]“
(Ćosić u knjizi Bosanski rat)
Ćosić tvrdi da su muslimani ubijali sami sebe prilikom masakra u ulici Vase Miskina, da bi optužili Srbe pred svetom:
„Zločin u ulici Vase Miskina, kada su pobijeni ljudi i žene koji su čekali u redu za hleb, što je bila muslimanska inscenacija da se prekine Lisabonski sporazum i za to optuže Srbi, da bi se pred svetskom javnošću imao "moralan" i "pravedan" izgovor za vojnu intervenciju NATO-a protiv Srba u Bosni...[20]“
Ćosić takođe tvrdi da su muslimani ponovo ubijali sami sebe prilikom masakra na Markalama, da bi opet "namestili" Srbima pred svetom:
„Grozan događaj! Na sarajevskoj pijaci Markale minama iz minobacača ubijeno je šezdeset osam ljudi i stotinjak ranjeno. Naravno, optuženi su Srbi. Ako bi to bila istina, Karadžić, Mladić, Koljević, Krajišnik treba odmah da podnesu ostavke, Skupština Republike Srpske da osudi taj zločin i sve političke ustanove u SR Jugoslaviji moraju najoštrije da osude taj masakr civila... Moram da proverim ovu užasavajuću vest. Zovem prijatelja Gojka Đoga da čujem njegovo mišljenje jer on je prilično obavešten o zbivanjima u Bosni. "Ni govora o srpskom zločinu. To je muslimanska nameštaljka kao i ona pred pekarom, spremaju nam nešto opasno." Zovem Milorada Ekmečića jer on svaki događaj tumači znanjem i istorijom: "To varvarstvo nikako ne može biti srpsko. To je džihadsko. Samo se u islamskom svetom ratu tako svirepo za Alaha ubijaju i Alahovi vernici." To mi potvrđuje i Nikola Koljević, koji je rekao, čvrsto uveren, da je to muslimanski zločin. "Pred svaki pregovor oni serviraju po neki 'srpski zločin' i idu u Ženevu kao 'srpske žrtve'". General Mladić i svi sarajevski komandanti tvrde da srpski bacači nikako ne mogu da dobace do Markala.[21]“

Dobrica Ćosić je takođe poznat po negiranju genocida u Srebrenici, utvrđenog sudskim presudama:
„Srbofobski, nesavesni i nekim interesom motivisani političari "međunarodne zajednice" - Amerike, Evropske unije i islamskih zemalja, pomoću svojih medija srpske zločine oko Srebrenice proglasili su genocidom... Međutim, i po mom mišljenju, postoje razlozi da se u džihadsku, hašku i tekuću političko-propagandnu "istinu" o Srebrenici ozbiljno posumnja... u Potočarima i Srebrenici nije izvršen genocid nego težak, bestijalan zločin nad zarobljenim Muslimanima, koji se mora osuditi i krivci biti kažnjeni.[22]“
Nasuprot masakra u Srebrenici, koji nije bio genocid, Ćosić navodi istinsko "genocidno zatiranje srpskog življa" koje se zbilo pre toga u okolini Srebrenice:
„Pre masakra muslimanskih zarobljenika u Potočarima i okolini, polovinom jula 1995. godine, iz "zaštićene zone" Srebrenice muslimanska vojska pod komandom Nasera Orića ubila je na najsvirepiji način 3.262 srpskih žitelja i popalila i opljačkala više od osamdeset podrinjskih sela. U ovom genocidnom zatiranju srpskog življa učestvovala je i masa muslimanskih civila, seljaka. Bio je to 1992. godine pravi masovni pokret Muslimana za ubijanje Srba... Muslimanski seljaci u većini nisu ubijali Srbe oružjem nego sekirama, vilama, pajserima, motkama...[23]“
[/quote]

Jakako, zrtva je uvijek kriva!
Last edited by dr_Evil on 11/08/2023 15:49, edited 1 time in total.
skajvoker22

#260 Re: BiH - Crna hronika

Post by skajvoker22 »

GandalfSivi wrote: 11/08/2023 15:46 Mislim da pisem ovo po treci put. Zivio u neboderu na Socijalnom jedno godinu dana, cuo kako komsija mlati zenu, zvao mu drotove i onda cijeli komsiluk nije pricao sa mnom, jer sam kao ja obrukao cijeli neboder.

O cemu mi pricamo ovdje?
Mozda se cak i ta zena ljuti na tebe :D Da nije tuzno, bilo bi smijesno.
dr_Evil

#261 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

skajvoker22 wrote: 11/08/2023 15:49
Mozda se cak i ta zena ljuti na tebe :D Da nije tuzno, bilo bi smijesno.
Hey to sam ja dozivio, dvoje se svadjaju, lik je osamari, ja se umjesam oboje na mene :D E reko Evile nesh vise taman da si Angel :D
SmokingMan

#262 Re: BiH - Crna hronika

Post by SmokingMan »

Ništa, samo o odsustvu empatije u društvu, većinu ih je bolila kita, manjinu je bilo strah iz ovog ili onog razloga. Čudni su ljudi danas, dobar dio nema kapacitea da te razumije šta si mu htio reći u dvije prosto proširene rečenice, pogotovo ako si dodao termine za koje su imali vremena da čuju, ali su bi zauzeti nekim idiotlucima. ETO! Pusti ih samo da bleje u smartfone, i nećeš imati problema.
zenit dozic

#263 Re: BiH - Crna hronika

Post by zenit dozic »

GandalfSivi wrote: 11/08/2023 15:46 Mislim da pisem ovo po treci put. Zivio u neboderu na Socijalnom jedno godinu dana, cuo kako komsija mlati zenu, zvao mu drotove i onda cijeli komsiluk nije pricao sa mnom, jer sam kao ja obrukao cijeli neboder.

O cemu mi pricamo ovdje?
Ma ko im jebe mater
Nek si ti prijavio druze.
piupiu

#264 Re: BiH - Crna hronika

Post by piupiu »

zenit dozic wrote: 11/08/2023 15:51

O cemu mi pricamo ovdje?
Ma ko im jebe mater
Nek si ti prijavio druze.
:thumbup:
nivla

#265 Re: BiH - Crna hronika

Post by nivla »

lik bio “uspjesan” sportist i clan narko kartela, kad izaberes takvog partnera nije da ce ti cvjetat ruze, to je poseban mentalni sklop, nazalost zavrsis na slican nacin, ako te ne ubije on, ima dovoljno onih koji su ti zbog njeg opasnost

zao mi je ovih sto su usput stradali i djeteta koje nista nije krivo a na kraju ce ga cijeli zivot pratiti kakav mu je bio otac i kako mu je ubio majku, postoji opasnost da ako je degen imao blize rodbine slicnog mentalnog stanja i kapaciteta, i da ce ga ta rodbina odgojit da bude isto ko i otac
skupljac_zeljeza

#266 Re: BiH - Crna hronika

Post by skupljac_zeljeza »

Benq wrote: 11/08/2023 15:40 Ovo je Huso Imširović, koji je u komentarima podržavao monstruma Nermina: "Ti si moj brat, puš*** ki** hejteri"

I kada neko napiše da neće sigurno biti rata jer nikome se više ne puca. Ovakvih koji su žedni krvi ima na hiljade koji bi jedva čekali takvu situaciju i jedini je spas da odbranu preuzmu OS BiH i MUP-ovi jer ovi bi haos napravili da bi Ćelo i Caco bili za primjer. Postoji evidencija onih koji posjeduju oružje sa dozvolom, ali koliko je ilegalnog oružja po kućama to niko ne zna.
dr_Evil

#267 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

skupljac_zeljeza wrote: 11/08/2023 15:56
Benq wrote: 11/08/2023 15:40 Ovo je Huso Imširović, koji je u komentarima podržavao monstruma Nermina: "Ti si moj brat, puš*** ki** hejteri"

I kada neko napiše da neće sigurno biti rata jer nikome se više ne puca. Ovakvih koji su žedni krvi ima na hiljade koji bi jedva čekali takvu situaciju i jedini je spas da odbranu preuzmu OS BiH i MUP-ovi jer ovi bi haos napravili da bi Ćelo i Caco bili za primjer. Postoji evidencija onih koji posjeduju oružje sa dozvolom, ali koliko je ilegalnog oružja po kućama to niko ne zna.
Ono sto je zanimljivo da su ovi super fakini prema slabijima od sebe, i uvijek spremni za kriminal. Kad prebise one djuturume u Srebrenici (jel ono bjase) neki dan niko od ovih super fakina se nije ni pocesao. Toliko o njihovoj snazi i hrabrosti.

To su samo tipovi koji bi rodjenu majku prodali da njima bude malo bolje
zigson

#268 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Koje OS BiH? :lol:
Joj vi ko da zivite u azerbejdzanu il se mutavi pravite da bi se osbih raspala na 3 dijela i zna se koji bi dio najdeblji kraj izvukao
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#269 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Image

Još tipka, je obrisao postove prvo :D, eto, nadležni bujrum, nazvao vas je vakim nakim :D.Ne mislim na tebe skupljac zeljeza :D.
dječak sa šibicama

#270 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Sad ce kao hapsiti ove sto ga podrzavaju na instagramu, a hoce li ITKO pokrenuti odgovornost jebenih sudija, advokata, tuzilaca koji su ovog ubicu pustili da zivi na slobodi iako je visestruki pocinilac krivicnih djela i visestruko ga pustaju na slobodu.

Pa ima li kraja ludilu ove sugave drzave.
GandalfSivi

#271 Re: BiH - Crna hronika

Post by GandalfSivi »

Fala kurcu da neko nesta pametno uradi danas…

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230811083
skupljac_zeljeza

#272 Re: BiH - Crna hronika

Post by skupljac_zeljeza »

zigson wrote: 11/08/2023 15:59

Koje OS BiH? :lol:
Joj vi ko da zivite u azerbejdzanu il se mutavi pravite da bi se osbih raspala na 3 dijela i zna se koji bi dio najdeblji kraj izvukao
Nije tema, ali i u prošlom ratu Predsjedništvo je nastavilo fukcionisati i povelo odbranu, a bilo je sastavljeno iz tri dijela koja spominješ. Skontat ćeš kako bi mogli. :wink:
dječak sa šibicama

#273 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

GandalfSivi wrote: 11/08/2023 16:01 Fala kurcu da neko nesta pametno uradi danas…

Mislim da se kite tudjim perjem, novinari BIRNa su kontaktirali META centralu i urgirali da se snimci uklone, kao i profil doticnog.
zigson

#274 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 16:01 Sad ce kao hapsiti ove sto ga podrzavaju na instagramu, a hoce li ITKO pokrenuti odgovornost jebenih sudija, advokata, tuzilaca koji su ovog ubicu pustili da zivi na slobodi iako je visestruki pocinilac krivicnih djela i visestruko ga pustaju na slobodu.

Pa ima li kraja ludilu ove sugave drzave.
:thumbup:
Plus ko mu je dao pistolj, koga je cekao da mu vjeorvatno municiju donese kad je rekao da ceka da napuni oruzje i da ide dalje, ko ga je pustio kada ga je supruga prijavila ili nije procesuirao uopste, itd itd.
GandalfSivi

#275 Re: BiH - Crna hronika

Post by GandalfSivi »

dječak sa šibicama wrote: 11/08/2023 16:04
GandalfSivi wrote: 11/08/2023 16:01 Fala kurcu da neko nesta pametno uradi danas…

Mislim da se kite tudjim perjem, novinari BIRNa su kontaktirali META centralu i urgirali da se snimci uklone, kao i profil doticnog.
Ko god da je dobro je. A ne kao kurtoni od “novinara” koji su odmah poletjeli da jave da sve ima online…
Post Reply