Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa nece orat dno nego pravit potisak / primarni cilj je koliko moze brzo vode potisnut kad mu das gas a ne je l moze remorkirat kruzer
U pravu si.
To je bila svojevremeno razlika između Tomos 10 i Tomos 18, oba iste radne zapremine.
Prvi je imao manju najveću snagu, a veći najveći obrtni momenat i bio je (sa vijkom manjeg koraka) namjenjen za pogon brodica većeg deplasmana koje sporo plove.
Drugi je imao veću najveću snagu, a manji najveći obrtni momenat i bio je (sa vijkom većeg koraka) namjenjen za pogon glisera manjeg deplasmana većom brzinom.
Kako od Tomislavgrada do jablanicee? Da li preko prozora ili dole na blidinje? Prije par godina sam išao preko blidinje, pa jedno 30-40% ceste je bilo asfaltirano, ostalo makadam, da li je to sve urađeno danas?
hopi wrote: ↑11/08/2023 15:03
Pa ček put preko prozora je uvijek bio ok
Ja pitam za ovaj put preko blidinja, ako je on urađen onda bi trebao biti nesto brži nego prozor
Blidinje, put odličan. Vozio nekoliko puta do Splita u zadnje vrijeme. Krivina ima od Jablanice kada se penješ, kasnije je put mnogo ravniji....
Sarajevo - Split 3:30 bez nekog pretjerivanja.
Pitam se kakva bi japanci danas auta izbacivali da tad nije puklo trziste nekretnina i berza
Ovi danasnji ekrani od metar bi izgledali ko digitron u usporedbi
Pravilo se sta god im je padalo napamet, kovani blokovi, sekvencijalne turbine, zracni ovjesi, four-wheel steering, tv, navigacija...
Pitam se kakva bi japanci danas auta izbacivali da tad nije puklo trziste nekretnina i berza
Ovi danasnji ekrani od metar bi izgledali ko digitron u usporedbi
Pravilo se sta god im je padalo napamet, kovani blokovi, sekvencijalne turbine, zracni ovjesi, four-wheel steering, tv, navigacija...
hopi wrote: ↑11/08/2023 15:03
Pa ček put preko prozora je uvijek bio ok
Ja pitam za ovaj put preko blidinja, ako je on urađen onda bi trebao biti nesto brži nego prozor
Blidinje, put odličan. Vozio nekoliko puta do Splita u zadnje vrijeme. Krivina ima od Jablanice kada se penješ, kasnije je put mnogo ravniji....
Sarajevo - Split 3:30 bez nekog pretjerivanja.