Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#18776 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

brazzo19 wrote: 09/08/2023 23:41 @telemach Sinoc oko 18 sati sam nazvao vase kolege koje su otvorile reklamaciju i nalog vezano za moj slucaj i odmah jutros oko 9:30h me vas kolega kontaktirao da dodje i da vidi u cemu je problem, ja sam se zahvalio na tako brzoj reakciji i zamolio ako moze neko da dodje iza 16:00h posto sam bio na poslu na sta je vas kolega rekao da nema problema i da ce me neko kontaktirati iza 16 sati da dodje na adresu.
Svaka cast i sve pohvale za brzu reakciju i izlazak na teren. :thumbup:
Dalje, oko 18 sati je dosao vas kolega tehnicar gospodin Srna i samo mogu reci rijeci hvala za ovoga gospodina, osim sto mi je rijesio problem (konstatovali smo da je ipak bio problem do EON boxa i izvrsili smo zamjenu istog) ovaj moram reci gospodin je pregledao sve instalacije spojeve i otklonio jos neke "kvarove" i stvari koje su me mucile veuano za interent. Nije mu bilo mrsko da se popne na tavan pregleda kablove spojeve, balkone, izvrsi mjerenje signala u svim sobama, prepravi i napravi sve kako treba, sve pohvale i preporuke za njega, da Bogdo imate vise ovakvih ljudi i tehnicara u firmi i opcenito da imamo vise ovakvih ljudi na svim poslovima u BiH bilo bi nam svima bolje, jer ovaj gospodin je primjer kako treba jedan tehnicar profesionalac izgledati, svaka cast i sve pohvale i hvala vam, problem je rijesen a za gospodina sve preporuke. :thumbup: :thumbup:
Pozdrav @brazzo19,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da ste zadovoljni pruženom podrškom od strane kolega. Nadamo se da ćemo Vaše povjerenje opravdati i u budućnosti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#18777 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

semsasuljakovic wrote: 10/08/2023 07:13 Ali da Telemach ima najbolju korisničku podršku u državi, to niko ne može opovrgnuti.
Pozdrav @semsasuljakovic,
Hvala Vam na ukazanom povjerenju i saradnji na ovaj način.
aminchev2

#18778 Re: Telemach BH

Post by aminchev2 »

Pozdrav ljudi

Imam pitanje i molbu za savjet
Trenutno imam internet placen do 200mbps, ali preko ovog Cisco modema sto imam mi ne ide brže od 60
Nikako
Radila sam restartove
Dolazili mi iz Telemacha
Ništa

Sad, zvala sam da kupim od njih bolji modem i nude mi bolji samo uz bolji paket od 250mbps
Sad, za tih 50 Mbps koje i onako nikada neću vidjeti, mi se ne plaća 20km vise mjesečno
Modem ide preko magla a ne preko etherneta
Mogu li ja uzeti neki novi modem da imam jaču mrežu? Ima li ko neku preporuku?
Telemach su mi samo rekli “to ne podržavamo, pređite na novi plan”….
Hvala Vam!
Telemach

#18779 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

aminchev2 wrote: 10/08/2023 12:34 Pozdrav ljudi

Trenutno imam internet placen do 200mbps, ali preko ovog Cisco modema sto imam mi ne ide brže od 60
Nikako
Radila sam restartove
Dolazili mi iz Telemacha
Ništa

Sad, zvala sam da kupim od njih bolji modem i nude mi bolji samo uz bolji paket od 250mbps
Sad, za tih 50 Mbps koje i onako nikada neću vidjeti, mi se ne plaća 20km vise mjesečno
Hvala Vam!
Pozdrav @aminchev2,
Uz EON Light Duo paket na korištenje dobijate Cisco EPC3928S modem koji podržava spajanje samo na 2.4 GHz WiFi mrežu uz koju teoretski možete ostvariti brzine do 50 Mbps. Punu brzinu propisanu paketom ćete ostavariti uz povezivanje modema i računara ili laptopa putem mrežnog kabla standarda CAT5e ili novijeg. Potrebno je da računar ili laptop posjeduju gigabitnu mrežnu karticu kako biste ostvarili punu brzinu propisanu paketom. Napredni Home Gateway uređaj možete dobiti prelaskom na EON Full ili Premium Duo ili Trio paket usluga. Navedeni uređaj podržava spajanje na 5 GHz WiFi mrežu koja teoretski može isporučiti punu brzinu putem WiFi mreže u istoj prostoji gdje se modem nalazi i uz uređaj koji podržava mogućnost ostvarivanja većih internet brzina putem WiFi mreže. Napominjemo da kompanija Telemach garantuje punu brzinu propisanu paketom isključivo uz povezivanje računara ili laptopa koji posjeduju gigabitnu mrežnu karticu sa modemom putem LAN kabla standarda CAT5e ili novijega. Također u privatnoj režiji možete priključiti dodatni router ili WiFi Mesh uređaj. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
plagijator1975

#18780 Re: Telemach BH

Post by plagijator1975 »

semsasuljakovic wrote: 10/08/2023 07:13 Ali da Telemach ima najbolju korisničku podršku u državi, to niko ne može opovrgnuti.
Ovo je 100 % tačno, a kada smo već kod podrške, pitanje za @Telemach, da li se možemo ovdje preko poruku dogovoriti i za Total tv kao što se uvijek dogovorimo za produženje ugovora za Telemach pretplatu?
Telemach

#18781 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

plagijator1975 wrote: 10/08/2023 20:03 Ovo je 100 % tačno, a kada smo već kod podrške, pitanje za @Telemach, da li se možemo ovdje preko poruku dogovoriti i za Total tv kao što se uvijek dogovorimo za produženje ugovora za Telemach pretplatu?
Pozdrav @plagijator1975,
Hvala Vam na pohvalama i ukazanom povjerenju. Naravno, zamolit ćemo Vas da korisničke podatke i kontakt broj telefona za Vaš Total TV Ugovor dostavite u inbox, a kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u što kraćem roku i za Vas prezentovati najbolje dostupne benefite i pogodnosti uz obnovu Ugovora za Total TV uslugu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
brazzo19

#18782 Re: Telemach BH

Post by brazzo19 »

S obzirom da mi je zamjenjen eon box, kako da nastimam kada recimo svaki pit prebacujem na pink da mi ne trazi sifru recimo ukucam sifru 1234 i otkljuca mi se kanal i onda odem na postavke zakljucavanja i stavim da mi ne trazi ponovo sifru dok se uredjaj ne restartuje, on zapamti te postavke medjutim cim prebacim na drugi kanal i opet vratim na pink, opet mi trazi da ukucam sifru, fakat ne kontam. :D
Dzontra_Volta

#18783 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

brazzo19 wrote: 10/08/2023 21:17 S obzirom da mi je zamjenjen eon box, kako da nastimam kada recimo svaki pit prebacujem na pink da mi ne trazi sifru recimo ukucam sifru 1234 i otkljuca mi se kanal i onda odem na postavke zakljucavanja i stavim da mi ne trazi ponovo sifru dok se uredjaj ne restartuje, on zapamti te postavke medjutim cim prebacim na drugi kanal i opet vratim na pink, opet mi trazi da ukucam sifru, fakat ne kontam. :D
Baš pink? :mrgreen:
brazzo19

#18784 Re: Telemach BH

Post by brazzo19 »

Dzontra_Volta wrote: 10/08/2023 21:31
brazzo19 wrote: 10/08/2023 21:17 S obzirom da mi je zamjenjen eon box, kako da nastimam kada recimo svaki pit prebacujem na pink da mi ne trazi sifru recimo ukucam sifru 1234 i otkljuca mi se kanal i onda odem na postavke zakljucavanja i stavim da mi ne trazi ponovo sifru dok se uredjaj ne restartuje, on zapamti te postavke medjutim cim prebacim na drugi kanal i opet vratim na pink, opet mi trazi da ukucam sifru, fakat ne kontam. :D
Baš pink? :mrgreen:
Bas. Ne gledam te kanale na koje ti mislis. :D
Dzontra_Volta

#18785 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

Meni bi neugodnije bilo da kažem da gledam pink. No različiti su ukusi.
brazzo19

#18786 Re: Telemach BH

Post by brazzo19 »

Dzontra_Volta wrote: 10/08/2023 22:20 Meni bi neugodnije bilo da kažem da gledam pink. No različiti su ukusi.
A nije stvar samo u pinku nego me geenralno nervira, na bilo kojem kanalu ako ima neki program sa "roditeljskom paznjom" trazi sifru
Telemach

#18787 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Pozdrav @brazzo19,
Na kanalu Pink BH je postavljena trajna zaštita sa dobnom oznakom 18+ na Zahtjev Regulatorne Agencije za Komunikacije. Dostavljamo Vam upute kako da otklonite navedenu zaštitu na kanalu Pink BH, te istu postavite na drugim kanalima sa dobnom oznakom 18+. Potrebno je da u podešavanjima EON TV aplikacije na EON box uređaju odaberete opciju Roditeljska kontrola, unesete trenutni PIN kod, te pod opcijom Starosna ograničenja podesite opciju Nema starosnih ograničenja, a zatim pod opcijom Zabrane kanala na listu dodate sve kanale na kojima želite da se od Vas zahtijeva PIN kod. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
sasajev

#18788 Re: Telemach BH

Post by sasajev »

aminchev2 wrote: 10/08/2023 12:34 Pozdrav ljudi

Nikako
Radila sam restartove
Dolazili mi iz Telemacha
Ništa

Hvala Vam!
Pa samo kupi neki gigabitni ruter, skopcaj na taj njihov, i zavrsavas pricu. Glupo je podizati paket da bi ti dali malo bolji uredjaj.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#18789 Re: Telemach BH

Post by heat »

Kakva je ovo reklama na FB - 15 mjeseci 50% ?
Nisam našao na zvaničnoj stranici istu.
Telemach

#18790 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

heat wrote: 12/08/2023 14:35 Kakva je ovo reklama na FB - 15 mjeseci 50% ?
Pozdrav @heat,
Hvala Vam na interesovanju. U toku je nova ljetnja akcija koja traje od 11.08. do 20.08. i dostupna je u poslovnicama u Sarajevu i Mostaru za nove korisnike Telemach usluga koji se odluče za EON Full ili Premium Duo ili Trio paket usluga uz Ugovornu obavezu na 24 mjeseca. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
adsubzero

#18791 Re: Telemach BH

Post by adsubzero »

heat wrote: 12/08/2023 14:35 Kakva je ovo reklama na FB - 15 mjeseci 50% ?
Lijepo. A za stare korisnike daju 15%...
Telemach

#18792 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

adsubzero wrote: 12/08/2023 15:11 Lijepo. A za stare korisnike daju 15%...
Pozdrav @adsubzero,
Kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima kreiraju odlične ponude i dodatne benefite u skladu sa korisničkim potrebama uz obnovu Ugovorne obaveze na 24 mjeseca. Ukoliko je Vaša Ugovorna obaveza istekla, ili uskoro ističe, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege će Vas pozvati u što kraćem roku i za Vas prezentovati najbolje dostupne benefite i pogodnosti uz obnovu postojećeg Ugovora ili prelazak na veći paket usluga. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
adsubzero

#18793 Re: Telemach BH

Post by adsubzero »

Telemach wrote: 12/08/2023 15:31
adsubzero wrote: 12/08/2023 15:11 Lijepo. A za stare korisnike daju 15%...
Pozdrav @adsubzero,
Kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima kreiraju odlične ponude i dodatne benefite u skladu sa korisničkim potrebama uz obnovu Ugovorne obaveze na 24 mjeseca. Ukoliko je Vaša Ugovorna obaveza istekla, ili uskoro ističe, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege će Vas pozvati u što kraćem roku i za Vas prezentovati najbolje dostupne benefite i pogodnosti uz obnovu postojećeg Ugovora ili prelazak na veći paket usluga. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Hvala, vec su me pozvali i to je to. Malo je sramota da je takva razlika za nove i postojece korisnike...
Telemach

#18794 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

adsubzero wrote: 12/08/2023 16:07 Hvala, vec su me pozvali i to je to. Malo je sramota da je takva razlika za nove i postojece korisnike...
Pozdrav @adsubzero,
Nema na čemu. Svi Telemach korisnici su ostvarili pravo na akcijske pogodnosti za nove korisnike koje su bile aktuelne u trenutku kada su postali korisnici Telemach usluga. Naše kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima za naše korisnike pripremaju odlične benefite i pogodnosti uz obnovu Ugovora ili prelazak na veći paket usluga. Ukoliko se odlučite da Vas kolege pozovu i prezentuju najbolju dostupnu ponudu za Vas, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Hercegoviina

#18795 Re: Telemach BH

Post by Hercegoviina »

Ja imam eon light duo paket i neki ubee ruter. Mogu li i ja dobiti taj Cisco EPC3928S ako je bolji,ako nije..onda nista ili mi preporucite neki ruter. Imam brzinu 250, a nigdje ne ide iznad 60-70
Telemach

#18796 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hercegoviina wrote: 12/08/2023 23:37 Ja imam eon light duo paket i neki ubee ruter. Mogu li i ja dobiti taj Cisco EPC3928S ako je bolji,ako nije..onda nista ili mi preporucite neki ruter. Imam brzinu 250, a nigdje ne ide iznad 60-70
Pozdrav @Hercegoviina,
Na adresi koristite napredni Home Gateway uređaj koji omogućava spajanje na 5Ghz WiFi mrežu, a isti nije u skladu sa Vašim paketom EON Light Duo. Punu brzinu propisanu paketom teoretski možete ostvariti povezivanjem na 5Ghz WiFi mrežu uz ispravnu konfiguraciju modema, i na udaljenosti ne većoj od 5 metara u istoj prostoriji gdje se modem nalazi, uz podršku uređaja koji se spajaju na WiFi mrežu za standard WiFi 5. Punu brzinu od 200/10 Mbps i stabilnu internet konekciju garantujemo isključivo putem mrežnog kabla standarda CAT5e ili novijeg i gigabitne mrežne kartice u računaru ili laptopu. Ukoliko želite, možemo izvršiti zamjenu uređaja i na adresi postaviti uređaj Cisco EPC3928S koji je u skladu sa Vašim paketom i koji omogućava teoretske brzine do 50 Mbps putem WiFi mreže od 2.4Ghz, bez podrške za 5Ghz WiFi mrežu. Ukoliko želite da izvršimo zamjenu opreme, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaš kontakt broj telefona. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
mc-twin

#18797 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

Sta ovo nema prijenosa BiH kosarka?
Telemach

#18798 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mc-twin wrote: 13/08/2023 17:27 Sta ovo nema prijenosa BiH kosarka?
Pozdrav @mc-twin,
Kompanija Telemach BH je distributer TV kanala, a ne emiter određenog sadržaja. Prema informacijama kojima raspolažemo, nažalost ni jedan emiter na području BiH nije otkupio prava prenosa kvalifikacija za Olimpijske Igre. Hvala Vam na razumijevanju.
Strider91

#18799 Re: Telemach BH

Post by Strider91 »

Da li je moguce opcija da iskoristim ovu akciju 50% za eon premium duo, a da se prikljucak uradi u drugoj polovici 9-og mjeseca. Cekam upotrebnu dozvolu za zgradu. Lokacija Šip.
Telemach

#18800 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Strider91 wrote: 13/08/2023 18:05 Da li je moguce opcija da iskoristim ovu akciju 50% za eon premium duo, a da se prikljucak uradi u drugoj polovici 9-og mjeseca. Cekam upotrebnu dozvolu za zgradu. Lokacija Šip.
Pozdrav @Strider91,
Akcijska pogodnost je dostupna od 11.08. do 20.08. za korisnike koji se u tom periodu odluče za EON Full ili Premium Duo ili Trio paket usluga kao novi korisnici. Nažalost nemamo mogućnost zakazivanja priključaka mjesec dana unaprijed. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Post Reply