Ukrajina
-
Excel2
#179001 Re: Ukrajina
@karanana Kad vec spominjes Kupjansk, je li te zabrinuo pad rublje?
Zasto nikad ne dodjes sa tom brigom?
Zasto nikad ne dodjes sa tom brigom?
-
lajkujMe
#179002 Re: Ukrajina
Jel to vi ozbiljno diskutujete Kupiansk? Jel majke vam?
Ide mapa cim stignem kuci nidje veze ova tematika
Ide mapa cim stignem kuci nidje veze ova tematika
- geralt
#179003 Re: Ukrajina
Ne mislim da je Julian cetnik i ruski spijun, ali mislim da je pesimista sklon panici koji previse olako nasjeda na ruski psyops, sto ga cini nepouzdanim izvorom.karanana wrote: ↑10/08/2023 18:40 Ako je cetnik i ruski spijun izvinjavam se. Meni nekako lezi i u liniji je sa mnom bar kako ga ja vidim: veliki navijac za ukrajinu koji bi zelio ruse izbrisati sa lica okupirane zemlje, ali u isto vrijeme veoma realan kad je u pitanju stanje i moguce rjesenje, ma koliko nepopularno bilo
- video
#179004 Re: Ukrajina
Kako niste vec skontali da je kara nana troler. 
Sistemski se javlja, baci trolu pa ga onda nema do sljedece
Sistemski se javlja, baci trolu pa ga onda nema do sljedece
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#179005 Re: Ukrajina
Američka administracija ograničava ulaganja u kineske tehnologije.

Američki predsjednik Joe Biden zabranit će američka ulaganja u određene tehnološke proizvode u oblasti nacionalne sigurnosti u Kini, javlja Anadolu.
U saopštenju američkog Ministarstva finansija navodi se da je Biden izdao uredbu kojom se traži dostavljanje informacija o određenim investicionim transakcijama u Kini.
Biden ovim dekretom zahtijeva otklanjanje prijetnji nacionalnoj sigurnosti od strane nekih država koje žele razviti i iskorištavati proizvode s naprednim tehnologijama ključnim za vojne, obavještajne ili sajber sposobnosti.
U saopštenju se navodi da je administracija posvećena odbrani nacionalne sigurnosti tako što štiti tehnologije ključne za sljedeću generaciju vojnih inovacija.
BiznisInfo

Američki predsjednik Joe Biden zabranit će američka ulaganja u određene tehnološke proizvode u oblasti nacionalne sigurnosti u Kini, javlja Anadolu.
U saopštenju američkog Ministarstva finansija navodi se da je Biden izdao uredbu kojom se traži dostavljanje informacija o određenim investicionim transakcijama u Kini.
Biden ovim dekretom zahtijeva otklanjanje prijetnji nacionalnoj sigurnosti od strane nekih država koje žele razviti i iskorištavati proizvode s naprednim tehnologijama ključnim za vojne, obavještajne ili sajber sposobnosti.
U saopštenju se navodi da je administracija posvećena odbrani nacionalne sigurnosti tako što štiti tehnologije ključne za sljedeću generaciju vojnih inovacija.
BiznisInfo
- Čitalac
#179006 Re: Ukrajina
Reznikov bi uskoro mogao da napusti ministarstvo odbrane, saznaje Ukrajinska Pravda.
Predsjednik Volodimir Zelenski traži zamjenu za Oleksija Reznikova na mjestu ministra obrane, a postoje najmanje dva kandidata. Smjena Reznikova još se razmatra, ona je od teoretski moguće prešla u praktičnu.
Početkom veljače, nakon niza skandala, već se raspravljalo o Reznikovljevoj ostavci. Kandidat za ministra obrane u to je vrijeme bio načelnik Glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane Kyrylo Budanov.
I sam Reznikov svojedobno je izrazio želju da radi kao ministar pravosuđa, ali nije pristao na mjesto ministra strateških industrija – pa su u veljači svi ostali na svojim mjestima.
Sada, prema UP-u, Zelenski ponovno traži kandidate koji će zamijeniti Reznikova – a o tome je već bilo razgovora s dvoje ljudi iz vlade. Prvi je zamjenik premijera za obnovu Ukrajine Oleksandr Kubrakov, drugi je ministar strateške industrije Oleksandr Kamyshin.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#179007 Re: Ukrajina
18+
Spoiler
Show
- Hame_
#179009 Re: Ukrajina
Uništenje ruskog zapovjednog mjesta u privatnim kućama (datum i mjesto nepoznati).
Pa, kako se garaža drži?
Spoiler
Show
- karanana
#179010 Re: Ukrajina
S ruskisima imam dogovor da me placaju u eurima tako da me pad rublje nesto ne brine previse. a cini mi se da ni ruska ekonomija nije propala kao sto se ocekivalo i to je bila jedna od velikih nada da ce ih sankcije totalno skrsiti. a nove benge i dijelovi za avione bez problema prolaze kroz kazahstan i kinu.
- geralt
- geralt
#179012 Re: Ukrajina
https://www.euronews.com/2023/08/10/war ... ng-belarus
Vagnerovci se vracaju u Rusiju iz Bjelorusije, razlog su navodno pare. Lukashenko je izgleda mislio da ce im Rusi nastaviti isplacivati plate plus njemu naknadu za njihov smjestaj, no posto se to nije desilo, vraca ih nazad posiljaocu.
Vagnerovci se vracaju u Rusiju iz Bjelorusije, razlog su navodno pare. Lukashenko je izgleda mislio da ce im Rusi nastaviti isplacivati plate plus njemu naknadu za njihov smjestaj, no posto se to nije desilo, vraca ih nazad posiljaocu.
-
mr nice
#179013 Re: Ukrajina
GandalfSivi wrote: ↑10/08/2023 18:43Jeste cetnik i ruski spijun, od pocetka do danas. Do sada je 100 puta demantovano sto je on napisao, a ti samo nastavi…karanana wrote: ↑10/08/2023 18:40
Ako je cetnik i ruski spijun izvinjavam se. Meni nekako lezi i u liniji je sa mnom bar kako ga ja vidim: veliki navijac za ukrajinu koji bi zelio ruse izbrisati sa lica okupirane zemlje, ali u isto vrijeme veoma realan kad je u pitanju stanje i moguce rjesenje, ma koliko nepopularno bilo
- Hame_
#179014 Re: Ukrajina
Čišćenje neprijateljskih položaja od strane vojnika iz postrojbe Deseptikoni 2. satnije 2. bojne 3. jurišne brigade.
Crno Sunce - Većina komentara na video odnosi se na logo u videu koji je kao logo Crnog Sunca, ma šta im to značilo (istražiti), i veže se za neke "jebene stvari".
Prevod govora iz videa...
Spoiler
Show
Prevod govora iz videa...
Spoiler
Show
- Zajebane su te šetnje
- Dakle, odmah idemo u bitku ili u bitku?
- Koliko dugo si tu?
- Od jučer navečer
- Dakle. Jako su udarili?
- [Kima glavom]
- [radio] Jedan fa--ot je 200, onaj koji je bio težak 300. Drugi kaže da je sve okolo minirano PMM-om.
- U tom slučaju uzmi radio, pa ćeš biti na vezi
- Jebo te. Skoro je gotov.
- Otišao je. A ovome je čak popustio i podvez, vidiš li krv mu teče iz noge.
- [radio] [pozivni znak] uspostaviti kontakt blyad.
- Ima li što zanimljivo
- [radio] U prvom (nečujno) mogu biti 2 fa--ots, čujete li?
- [radio] Plus, slušaj.
- [radio] Kreću se. Dečki požurite.
- (nečujno) ovo je lijepa stvar
- Heh
- Što?
- Imaju kineske u svojim priborima
- Aaa. heh
- Jebo te. Stvarno. Minirane papuče?
- I ja sam jebeno zapanjen.
1:42
- On uzvraća udarac.
2:00
- Evo ga, blyad.
- Oh.
2:30
- Jesi li spreman?
- Da.
3:28
- (nečujno)
- Ja
- (nečujno)
- Iza?
- Da
- [radio] Shema. Shema. Ranjeni fa--ot desno od vas odlazi cestom.
- Jeste li čuli odakle je pucao?
- Nisam ga vidio
- Da?
- Fanta Patchu
- [radio] Baci granatu tamo
- Ima previše grana koje ne mogu
- Boston online
(Govori kao engleski džentlmen)
- Kakav je vaš dojam o današnjem napadu?
- Jebeno sam zapanjen, gospodine.
- Kao i uvijek
4:27
- Pomozi mi
- [Eksplozija]
- Evo vam pomoći. heh
- Hvala vam
- Dakle, odmah idemo u bitku ili u bitku?
- Koliko dugo si tu?
- Od jučer navečer
- Dakle. Jako su udarili?
- [Kima glavom]
- [radio] Jedan fa--ot je 200, onaj koji je bio težak 300. Drugi kaže da je sve okolo minirano PMM-om.
- U tom slučaju uzmi radio, pa ćeš biti na vezi
- Jebo te. Skoro je gotov.
- Otišao je. A ovome je čak popustio i podvez, vidiš li krv mu teče iz noge.
- [radio] [pozivni znak] uspostaviti kontakt blyad.
- Ima li što zanimljivo
- [radio] U prvom (nečujno) mogu biti 2 fa--ots, čujete li?
- [radio] Plus, slušaj.
- [radio] Kreću se. Dečki požurite.
- (nečujno) ovo je lijepa stvar
- Heh
- Što?
- Imaju kineske u svojim priborima
- Aaa. heh
- Jebo te. Stvarno. Minirane papuče?
- I ja sam jebeno zapanjen.
1:42
- On uzvraća udarac.
2:00
- Evo ga, blyad.
- Oh.
2:30
- Jesi li spreman?
- Da.
3:28
- (nečujno)
- Ja
- (nečujno)
- Iza?
- Da
- [radio] Shema. Shema. Ranjeni fa--ot desno od vas odlazi cestom.
- Jeste li čuli odakle je pucao?
- Nisam ga vidio
- Da?
- Fanta Patchu
- [radio] Baci granatu tamo
- Ima previše grana koje ne mogu
- Boston online
(Govori kao engleski džentlmen)
- Kakav je vaš dojam o današnjem napadu?
- Jebeno sam zapanjen, gospodine.
- Kao i uvijek
4:27
- Pomozi mi
- [Eksplozija]
- Evo vam pomoći. heh
- Hvala vam
- Hame_
#179015 Re: Ukrajina
Bijela boja u dimu predstavlja njihove duše koje idu u čistilište.
za muziku 
Spoiler
Show
- Hame_
#179016 Re: Ukrajina
To se događa kada optika slučajno dođe u dodir s mehanikom
*Odo vidit gdje je mačak...
Spoiler
Show
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#179017 Re: Ukrajina
njega brine ojropska ekooonomija i hoće li biti plina...ne zna on hudnik ni šta je rublja....kad mu to spomeneš misli o hrvatskoj peračici veša na koju bi drkicu bacio
a evo je potonula ko Moskva...i ide samo u gore jer nema više ni njihova Narodna banka toliko deviza da upumpava i drži je u životu...do kraja ove godine inflacija u Rusiji ide u nebo, a rublja na vrijednost upotrebljenog kurtona
- drug_profi
- drug_profi
#179019 Re: Ukrajina
Treba obratiti paznju na Harkiv sada.geralt wrote: ↑10/08/2023 20:18 https://www.euronews.com/2023/08/10/war ... ng-belarus
- ovo_malo_duse
#179020 Re: Ukrajina
Uh Buba ebote. Cime ga ovo roknuse ni sarafa nema…
-
A_A_AKCIJA
-
Jordan1961
#179022 Re: Ukrajina
Pametno ti je to. Sve te eure odma' u rublje pretvori. I svaki put ih sve vise i vise dobijes. U kartonske kutije pa u garazu slazi k'o Eskobar dolare.karanana wrote: ↑10/08/2023 20:11S ruskisima imam dogovor da me placaju u eurima tako da me pad rublje nesto ne brine previse. a cini mi se da ni ruska ekonomija nije propala kao sto se ocekivalo i to je bila jedna od velikih nada da ce ih sankcije totalno skrsiti. a nove benge i dijelovi za avione bez problema prolaze kroz kazahstan i kinu.
- skrbavi-admin
#179024 Re: Ukrajina
ne znam sto ga uopste citirate odogivarate komentarisete... ignorisi uhljupa koji se prodaje blagom trolom jbo vas on, vergla frajer pocetnicku pricu otkad sam ga prvi put iscito
- duminjo
#179025 Re: Ukrajina
Nedavno je pisao i da je Bilohoriwka pred padom, eto samo sto nije, ceka se potvrda.
Pa odbrana Bakhmuta najveca greška, pa vraceni Ukrajinci kod Hersona preko Dnjepra.. sve u zadnje dvije - tri hefte. Pa više.vjeruje Rusima nego Ukrajincima.
Coek puši informer, Kurir i rusku pricu.. nije jedini, ima ih, na zalost, jos takvih... i necemo ga uputiti na pravi put dok sam ne skonta.
I ne treba ga ignorisati, treba ga handrit. Nek trpi kad lupa
Pa odbrana Bakhmuta najveca greška, pa vraceni Ukrajinci kod Hersona preko Dnjepra.. sve u zadnje dvije - tri hefte. Pa više.vjeruje Rusima nego Ukrajincima.
Coek puši informer, Kurir i rusku pricu.. nije jedini, ima ih, na zalost, jos takvih... i necemo ga uputiti na pravi put dok sam ne skonta.
I ne treba ga ignorisati, treba ga handrit. Nek trpi kad lupa