Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo danas piše da je jedan paket poslan...al još uvijek pare niko ne traži
Jel ti skinulo i koja banka? Ja uzeo nesto sa amazona sinoc i prosla uplata ali mi nije skinulo. Da nemaju kakvih problema pa ce tek kasnije biti skinuto.
Mustang1 wrote: ↑07/08/2023 11:43
Jel ti skinulo i koja banka? Ja uzeo nesto sa amazona sinoc i prosla uplata ali mi nije skinulo. Da nemaju kakvih problema pa ce tek kasnije biti skinuto.
arminicos wrote: ↑08/08/2023 19:15
Ima li e-mail kakav aliexpress da svi pisemo i pitamo kada ce se stanje za BiH normalizovati za slanje posiljki skuplji kao sto je nekada bilo
Ovo već treći put pišem. Aliexpress je daleko i mi smo mali za njih. Treba pisati ovim osobama:
- Mirsad Mujić, generalni direktor BH Pošte;
- Zoran Tegeltija, direktor Uprave za indirektno oporezivanje.
Blue heat wrote: ↑07/08/2023 00:36
Preko čega naručuješ skupe stvari?
Preko Amazona.
Probao sam i sa onog Wisha.
Aliex dostavlja uredno, do 20 dana. Ali skloni su ostecenoj robi, nije to mjesto bas za kupovinu skupljih stvari.
Smatram da je prevelik rizik. Nekome mozda nije, sta znam.
canvra888 wrote: ↑10/08/2023 14:36
Stiže mi jutros pošiljka sa Aliexpressa, novi lični rekord - 13 dana od dana slanja. Bravo za Cainiao
Economy ili preporucena? Cekam nesto preko economy jako bitno.
Preporucena mi je stizala u roku 10 dana prosjecno, osim ako se zadrzi na carini i jos ako zapane vikend znaci banana.
Najbrza preporucena 7 dana PostPlus.
Najbrza obicna economy 5 dana (2016-te godine sa eBaya).
canvra888 wrote: ↑10/08/2023 14:36
Stiže mi jutros pošiljka sa Aliexpressa, novi lični rekord - 13 dana od dana slanja. Bravo za Cainiao
Economy ili preporucena? Cekam nesto preko economy jako bitno.
Preporucena mi je stizala u roku 10 dana prosjecno, osim ako se zadrzi na carini i jos ako zapane vikend znaci banana.
Najbrza preporucena 7 dana PostPlus.
Super Economy. I kod prethodnih je bila Super Economy, tu bude oko 14-16 dana.
Najbrza obicna economy 5 dana (2016-te godine sa eBaya).
Impresivno fakat s obzirom da je Kine. To su haman brojke express shippinga DHL-a, FedExa, itd.
Dobro nadjete sebi sa normalnom postarinom. Meni sve vise i vise stvari postaje nedostupno. Trebam kupiti usb port za jedan stariji telefon, šipak, poštarina 100 kermi.
Quaresma wrote: ↑11/08/2023 16:12
Dobro nadjete sebi sa normalnom postarinom. Meni sve vise i vise stvari postaje nedostupno. Trebam kupiti usb port za jedan stariji telefon, šipak, poštarina 100 kermi.
Ja sam i ja par stvari u korpi zaboravio naruciti. Pogledam neki dan svaka postarina 40+ maraka. A bilo sve par maraka do max 10. Izgleda da je to to sto se aliexpress tice za bosnu.
Može se naručiti sve ispod 10KM, znači maske za tel, kablići i ostale gluposti. Ne može ništa konkretno.
Pa i kod mene je tako...
Ali klikam odmah na besplatnu dostavu i dobijem listu bez poštarine...
Meni ocarinili neku emulziju za poliranje farova, 30ml. bocica. Bila na Aliexu nekih 10ak €.
A nigdje cijene za carinu ili nesto da platim. Samo pise ocarinjeno.
Gledajuci neke artikle porucene gdje kinezi stavljaju da je tezina 3 kg pripazite na to..po meni im je to marketing trik da uzmu na vecoj postarini sebi pare. Stvarna tezina kada dostava ubaci paket gledam upravo mog paketa je bila 0.80 kg znaci ni blizu 3 kg koliko oni mecu na stranici
Semmka1 wrote: ↑15/08/2023 23:09
Kalva je sad situacija s cekanjem? Kasne li paketi? Narucila sam sebi sada dosta, svi su Cainiao osim jednog sto je Yanwen
Semmka1 wrote: ↑15/08/2023 23:09
Kalva je sad situacija s cekanjem? Kasne li paketi? Narucila sam sebi sada dosta, svi su Cainiao osim jednog sto je Yanwen
AstorH wrote: ↑12/08/2023 17:12
Meni ocarinili neku emulziju za poliranje farova, 30ml. bocica. Bila na Aliexu nekih 10ak €.
AstorH wrote: ↑12/08/2023 17:12
Koliko placas jel ti donjeo postar?
Donio jasta.Nekih 10€ bila, free shiping. Ocarinilo je. Al nema nikakve uplate za carinu, niti je postar sta trazio.
Samo naljepnica OCARINJENO preko vrecice i to je sve.
Naručio i ja nešto nakon pauze od nekoliko godina.
Zar je moguće da je za 6 dana stiglo na moju općinu? Nije mi još isporučeno. Ali ako je ovo tačno sada je sve do lokalnog poštara.
Toxic91 wrote: ↑16/08/2023 15:22
Koliko placas jel ti donjeo postar?
Donio jasta.Nekih 10€ bila, free shiping. Ocarinilo je. Al nema nikakve uplate za carinu, niti je postar sta trazio.
Samo naljepnica OCARINJENO preko vrecice i to je sve.
Kako to?
Meni redovno odu na carinu, platim svaki put carinski pregled 3.5KM i preko paketa naljepljeno bude CARINA SARAJEVO onaj zuti selotejp.
Gluposti mi takodjer odu na carinu, sitnice znaju zavrsit tamo. Samo ako je registrovana posiljka jedva cekaju da ga na carinu posalju.