Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#23751 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Alibegović :thumbup: Konačno, konačno... :bih:
Priglavke

#23752 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Priglavke »

hrasno38 wrote: 07/08/2023 15:45
Priglavke wrote: 07/08/2023 14:25
Sve dok mi sami ne budemo igrace proizvodili za mene nema pozitivnih pomaka. To ja zovem stagniranje..

Hajmo realno,koliko smo igraca proizveli i od njih napravili profesionalne igrace?!
Pa pola reprezentacije su ti domaci igraci i vise od pola.....Halilovic iz Dite, Atic, Gegic, Zahiragic, Campara, Vrabac i Kamenjas iz Sparsa, Musa iz Kosa, Amsal Delalic Igokea i Borac itd itd
Znas i sam da je to jalavo. Naravno da ispliva neko,sticajem okolnosti,kao Musa,Atic,Halilovic...Halilovic,cini mi se, krenuo je od trece francuske lige,pa isplivao... Campara ne igra,presjedi na klupi, a i u Hrvatskoj ligi se ne snalazi bas najbolje. Vrabac igra po drugim ligama Francuske...Austrije..

Da ne duljim dalje,drugi savezi nam proizvode kosarkase(pola reprezentativaca su nam stranci),a mi ih na patriotizam pridobijmo da igraju za nas...Hajd' da su to izolovani slucaji,ali i u fudbalu nam je isto tako...
Priglavke

#23753 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Priglavke »

Altsa wrote: 07/08/2023 15:08
Priglavke wrote: 07/08/2023 14:25
Sve dok mi sami ne budemo igrace proizvodili za mene nema pozitivnih pomaka. To ja zovem stagniranje..

Hajmo realno,koliko smo igraca proizveli i od njih napravili profesionalne igrace?!
A ko ce proizvoditi mlade igrace ? Jesi li ti upoznat kakvi likovi rade sa malom djecom u KK kojih ima ko šodera. Neznalice, ne pedagozi i osobe kojima je samo stalo da imaju sto vise djece koja ce placati clanarine a oni od toga zivjeti ko hadzije i vozati bjesna kola. Dok se nesto ne promijeni jedina mogucnost je igraci koji igraju vani, a i njih je na kapaljku. Tako da kad ovi trenutni igraci ostare nek nam je bog na pomoci.
Da, to i ja cijelo vrijeme govorim. Tako da ne vidim svjetlost na kraju tunela kada je nasa kosarka u pitanju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23754 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 07/08/2023 16:39
hrasno38 wrote: 07/08/2023 15:45

Pa pola reprezentacije su ti domaci igraci i vise od pola.....Halilovic iz Dite, Atic, Gegic, Zahiragic, Campara, Vrabac i Kamenjas iz Sparsa, Musa iz Kosa, Amsal Delalic Igokea i Borac itd itd
Znas i sam da je to jalavo. Naravno da ispliva neko,sticajem okolnosti,kao Musa,Atic,Halilovic...Halilovic,cini mi se, krenuo je od trece francuske lige,pa isplivao... Campara ne igra,presjedi na klupi, a i u Hrvatskoj ligi se ne snalazi bas najbolje. Vrabac igra po drugim ligama Francuske...Austrije..

Da ne duljim dalje,drugi savezi nam proizvode kosarkase(pola reprezentativaca su nam stranci),a mi ih na patriotizam pridobijmo da igraju za nas...Hajd' da su to izolovani slucaji,ali i u fudbalu nam je isto tako...
Pa ne bih se bas slozio jer ovo su sve produkti nasih kosarkaskih klubova a ne stranih. Ja govorim o tome da su svi ovi igraci koje sam nabrojao do seniorskog statusa proveli u nasim klubovima a karijera se kasnije gradi medjutim osnove si naucio gdje si naucio. Odakle ti je recimo Marica Gajic?? Potekla iz izvrsne zenske kosarkaske skole u Bijeljini. A da ne govorim o onima sto su otilsi da igraju za Srbiju i Hrvatsku a kosarku naucili u BiH. Naravno aposlutno se slazem da je u globalu nasa skola kosarke pretanka jer sa djecom prije svega treba da rade kosarkaski autoriteti, bivsi kosarkaksi koji mogu da svakom djetetu pokazu ono o cemu pricaju a ne DIF-ovci i PS kosarkaksi, teoreticari koji nisu u zivotu ubacili loptu kroz obruc. Pogledaj ova dva selektora juniora i kadeta ne zan se koji je gori od koeg. Onog iz juniora Cikica nabili nogom iz Slovenije jer jer im je klub spustio u trecu ligu a ovom Ninicu najvecci uspjeh je to sto je radio cini mi se u Promu??? A samo kad se sjetimo da su nekada na tim klupama sjedili Markovic i Halimic koji je u stvari i stvorio reprezentaciju sa kojom je Pandza osvojio Evropu.Svi selektori su Srbi osim Beciragica sto i ne bi smetalo da cemu valjaju. OK Svitlica je bila vrsna kosarkasica i reprezentativka ia i Slavisa Ozegovic koji sad sa kadetkinjama ide na EP ima zaista uspjehe i iskustvo sa zenskom kosarkom. Imamo mi kadra i te kako i imamo i talenata ali ako sa taentima radi antitalenti onda ne dobijes nista.
Mrvice_ba

#23755 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mrvice_ba »

Nadam se da Halilović nece imati veliku minutažu
Mrvice_ba

#23756 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mrvice_ba »

hrasno38 wrote: 07/08/2023 16:57
Priglavke wrote: 07/08/2023 16:39

Pa ne bih se bas slozio jer ovo su sve produkti nasih kosarkaskih klubova a ne stranih. Ja govorim o tome da su svi ovi igraci koje sam nabrojao do seniorskog statusa proveli u nasim klubovima a karijera se kasnije gradi medjutim osnove si naucio gdje si naucio. Odakle ti je recimo Marica Gajic?? Potekla iz izvrsne zenske kosarkaske skole u Bijeljini. A da ne govorim o onima sto su otilsi da igraju za Srbiju i Hrvatsku a kosarku naucili u BiH. Naravno aposlutno se slazem da je u globalu nasa skola kosarke pretanka jer sa djecom prije svega treba da rade kosarkaski autoriteti, bivsi kosarkaksi koji mogu da svakom djetetu pokazu ono o cemu pricaju a ne DIF-ovci i PS kosarkaksi, teoreticari koji nisu u zivotu ubacili loptu kroz obruc. Pogledaj ova dva selektora juniora i kadeta ne zan se koji je gori od koeg. Onog iz juniora Cikica nabili nogom iz Slovenije jer jer im je klub spustio u trecu ligu a ovom Ninicu najvecci uspjeh je to sto je radio cini mi se u Promu??? A samo kad se sjetimo da su nekada na tim klupama sjedili Markovic i Halimic koji je u stvari i stvorio reprezentaciju sa kojom je Pandza osvojio Evropu.Svi selektori su Srbi osim Beciragica sto i ne bi smetalo da cemu valjaju. OK Svitlica je bila vrsna kosarkasica i reprezentativka ia i Slavisa Ozegovic koji sad sa kadetkinjama ide na EP ima zaista uspjehe i iskustvo sa zenskom kosarkom. Imamo mi kadra i te kako i imamo i talenata ali ako sa taentima radi antitalenti onda ne dobijes nista.
Dok im predavanja drze ublehe nivoa dogana necemo dakeko dogurati.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23757 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Mrvice_ba wrote: 07/08/2023 17:00
hrasno38 wrote: 07/08/2023 16:57

Dok im predavanja drze ublehe nivoa dogana necemo dakeko dogurati.
Tako je druze odlicnu si usporedbu napravio!
giovanni008

#23758 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Odlicna vijest da smo dobili Alibegovica.
Sad jos odradit lobi za Garzu i na konju smo.
canvra888

#23759 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Garza će već dobro teži zadatak biti za uklanjanje asteriksa, počevši od vjerovatno dosta veće cifre za ispljunuti pa do nenastupanja za mlađe selekcije BiH.

Ali hajde, možda nas i izneande :D
insaneinthebrain

#23760 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

sta ovo znaci, ako zavrsimo treci ispred kipra ne idemo na evropsko jer su oni domacini :?

https://www.klix.ba/sport/kosarka/kosar ... /230808053
Altsa

#23761 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

insaneinthebrain wrote: 08/08/2023 11:55 sta ovo znaci, ako zavrsimo treci ispred kipra ne idemo na evropsko jer su oni domacini :?

https://www.klix.ba/sport/kosarka/kosar ... /230808053
Tako je. Ako si u grupi sa onima koji su domacini takmicenja onda idu iz te grupe samo prve dvije ekipe. A toliko je bilo levata u tom zadnjem sesiru i nama zapadne domacin takmicenja. Bit ce guravo i vrlo tesko.
spree

#23762 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

hrvatska je karina u zadnjih 10 god, ali opet nece biti lako. zavisi sve od rostera koji budu dostupni.
swanfilter

#23763 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Musa-Hezonja dvoboj ...
canvra888

#23764 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Teška poprilično situacija, realno. Nije Hrvatska bauk, ali valja biti drugi u grupi, nimalo lahak zadatak.
kakavdanakneiskustvu

#23765 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

ako sam dobro razumio kipar je domaćin EB a ipak učestvuje u kvalifikacijama??,ako je tako to je jo jedna potvrda da je FIBA smiješna organizacija
El_comadante

#23766 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

Nemamo sreće u žrijebu. Sa Hrvatskom se borimo ko će na Eurobasket
El_comadante

#23767 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

kakavdanakneiskustvu wrote: 08/08/2023 14:35 ako sam dobro razumio kipar je domaćin EB a ipak učestvuje u kvalifikacijama??,ako je tako to je jo jedna potvrda da je FIBA smiješna organizacija
Dobro si shvatio. Oni su u grupi sa nama.
kakavdanakneiskustvu

#23768 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

El_comadante wrote: 08/08/2023 21:18
kakavdanakneiskustvu wrote: 08/08/2023 14:35 ako sam dobro razumio kipar je domaćin EB a ipak učestvuje u kvalifikacijama??,ako je tako to je jo jedna potvrda da je FIBA smiješna organizacija
ne kontam logiku da ta reprezentacija uopće učestvuje u kvalifikacijama
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#23769 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by parappa »

kakavdanakneiskustvu wrote: 09/08/2023 07:59
El_comadante wrote: 08/08/2023 21:18

ne kontam logiku da ta reprezentacija uopće učestvuje u kvalifikacijama
Pa njima to dođe kao malo ozbiljnije pripreme... u zadnje vrijeme se često praktikuje
kakavdanakneiskustvu

#23770 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

kakve pripreme,neće direktno nakon kvalifikacija odmah početi EB
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#23771 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by parappa »

Pa bolje ovo nego prijateljske utakmice.
Ovako su protivnici nabrijani jer njima trebaju bodovi
kakavdanakneiskustvu

#23772 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Vala smiješno
jazzer

#23773 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by jazzer »

Jos te nekako pobijedi Kipar i zbog tog poraza izgubis EP :D .
kakavdanakneiskustvu

#23774 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

jazzer wrote: 09/08/2023 08:35 Jos te nekako pobijedi Kipar i zbog tog poraza izgubis EP :D .
a njima svejedno,ionako znaju da će učestvovati na EB
insaneinthebrain

#23775 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

jazzer wrote: 09/08/2023 08:35 Jos te nekako pobijedi Kipar i zbog tog poraza izgubis EP :D .
tako je, pobijedis francusku i opet ispadnes
Post Reply