Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#23751 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Alibegović
Konačno, konačno... 
-
Priglavke
#23752 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znas i sam da je to jalavo. Naravno da ispliva neko,sticajem okolnosti,kao Musa,Atic,Halilovic...Halilovic,cini mi se, krenuo je od trece francuske lige,pa isplivao... Campara ne igra,presjedi na klupi, a i u Hrvatskoj ligi se ne snalazi bas najbolje. Vrabac igra po drugim ligama Francuske...Austrije..
Da ne duljim dalje,drugi savezi nam proizvode kosarkase(pola reprezentativaca su nam stranci),a mi ih na patriotizam pridobijmo da igraju za nas...Hajd' da su to izolovani slucaji,ali i u fudbalu nam je isto tako...
-
Priglavke
#23753 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da, to i ja cijelo vrijeme govorim. Tako da ne vidim svjetlost na kraju tunela kada je nasa kosarka u pitanju.Altsa wrote: ↑07/08/2023 15:08A ko ce proizvoditi mlade igrace ? Jesi li ti upoznat kakvi likovi rade sa malom djecom u KK kojih ima ko šodera. Neznalice, ne pedagozi i osobe kojima je samo stalo da imaju sto vise djece koja ce placati clanarine a oni od toga zivjeti ko hadzije i vozati bjesna kola. Dok se nesto ne promijeni jedina mogucnost je igraci koji igraju vani, a i njih je na kapaljku. Tako da kad ovi trenutni igraci ostare nek nam je bog na pomoci.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23754 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa ne bih se bas slozio jer ovo su sve produkti nasih kosarkaskih klubova a ne stranih. Ja govorim o tome da su svi ovi igraci koje sam nabrojao do seniorskog statusa proveli u nasim klubovima a karijera se kasnije gradi medjutim osnove si naucio gdje si naucio. Odakle ti je recimo Marica Gajic?? Potekla iz izvrsne zenske kosarkaske skole u Bijeljini. A da ne govorim o onima sto su otilsi da igraju za Srbiju i Hrvatsku a kosarku naucili u BiH. Naravno aposlutno se slazem da je u globalu nasa skola kosarke pretanka jer sa djecom prije svega treba da rade kosarkaski autoriteti, bivsi kosarkaksi koji mogu da svakom djetetu pokazu ono o cemu pricaju a ne DIF-ovci i PS kosarkaksi, teoreticari koji nisu u zivotu ubacili loptu kroz obruc. Pogledaj ova dva selektora juniora i kadeta ne zan se koji je gori od koeg. Onog iz juniora Cikica nabili nogom iz Slovenije jer jer im je klub spustio u trecu ligu a ovom Ninicu najvecci uspjeh je to sto je radio cini mi se u Promu??? A samo kad se sjetimo da su nekada na tim klupama sjedili Markovic i Halimic koji je u stvari i stvorio reprezentaciju sa kojom je Pandza osvojio Evropu.Svi selektori su Srbi osim Beciragica sto i ne bi smetalo da cemu valjaju. OK Svitlica je bila vrsna kosarkasica i reprezentativka ia i Slavisa Ozegovic koji sad sa kadetkinjama ide na EP ima zaista uspjehe i iskustvo sa zenskom kosarkom. Imamo mi kadra i te kako i imamo i talenata ali ako sa taentima radi antitalenti onda ne dobijes nista.Priglavke wrote: ↑07/08/2023 16:39Znas i sam da je to jalavo. Naravno da ispliva neko,sticajem okolnosti,kao Musa,Atic,Halilovic...Halilovic,cini mi se, krenuo je od trece francuske lige,pa isplivao... Campara ne igra,presjedi na klupi, a i u Hrvatskoj ligi se ne snalazi bas najbolje. Vrabac igra po drugim ligama Francuske...Austrije..
Da ne duljim dalje,drugi savezi nam proizvode kosarkase(pola reprezentativaca su nam stranci),a mi ih na patriotizam pridobijmo da igraju za nas...Hajd' da su to izolovani slucaji,ali i u fudbalu nam je isto tako...
-
Mrvice_ba
#23755 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nadam se da Halilović nece imati veliku minutažu
-
Mrvice_ba
#23756 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dok im predavanja drze ublehe nivoa dogana necemo dakeko dogurati.hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 16:57Pa ne bih se bas slozio jer ovo su sve produkti nasih kosarkaskih klubova a ne stranih. Ja govorim o tome da su svi ovi igraci koje sam nabrojao do seniorskog statusa proveli u nasim klubovima a karijera se kasnije gradi medjutim osnove si naucio gdje si naucio. Odakle ti je recimo Marica Gajic?? Potekla iz izvrsne zenske kosarkaske skole u Bijeljini. A da ne govorim o onima sto su otilsi da igraju za Srbiju i Hrvatsku a kosarku naucili u BiH. Naravno aposlutno se slazem da je u globalu nasa skola kosarke pretanka jer sa djecom prije svega treba da rade kosarkaski autoriteti, bivsi kosarkaksi koji mogu da svakom djetetu pokazu ono o cemu pricaju a ne DIF-ovci i PS kosarkaksi, teoreticari koji nisu u zivotu ubacili loptu kroz obruc. Pogledaj ova dva selektora juniora i kadeta ne zan se koji je gori od koeg. Onog iz juniora Cikica nabili nogom iz Slovenije jer jer im je klub spustio u trecu ligu a ovom Ninicu najvecci uspjeh je to sto je radio cini mi se u Promu??? A samo kad se sjetimo da su nekada na tim klupama sjedili Markovic i Halimic koji je u stvari i stvorio reprezentaciju sa kojom je Pandza osvojio Evropu.Svi selektori su Srbi osim Beciragica sto i ne bi smetalo da cemu valjaju. OK Svitlica je bila vrsna kosarkasica i reprezentativka ia i Slavisa Ozegovic koji sad sa kadetkinjama ide na EP ima zaista uspjehe i iskustvo sa zenskom kosarkom. Imamo mi kadra i te kako i imamo i talenata ali ako sa taentima radi antitalenti onda ne dobijes nista.Priglavke wrote: ↑07/08/2023 16:39
Znas i sam da je to jalavo. Naravno da ispliva neko,sticajem okolnosti,kao Musa,Atic,Halilovic...Halilovic,cini mi se, krenuo je od trece francuske lige,pa isplivao... Campara ne igra,presjedi na klupi, a i u Hrvatskoj ligi se ne snalazi bas najbolje. Vrabac igra po drugim ligama Francuske...Austrije..
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23757 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je druze odlicnu si usporedbu napravio!Mrvice_ba wrote: ↑07/08/2023 17:00Dok im predavanja drze ublehe nivoa dogana necemo dakeko dogurati.hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 16:57
Pa ne bih se bas slozio jer ovo su sve produkti nasih kosarkaskih klubova a ne stranih. Ja govorim o tome da su svi ovi igraci koje sam nabrojao do seniorskog statusa proveli u nasim klubovima a karijera se kasnije gradi medjutim osnove si naucio gdje si naucio. Odakle ti je recimo Marica Gajic?? Potekla iz izvrsne zenske kosarkaske skole u Bijeljini. A da ne govorim o onima sto su otilsi da igraju za Srbiju i Hrvatsku a kosarku naucili u BiH. Naravno aposlutno se slazem da je u globalu nasa skola kosarke pretanka jer sa djecom prije svega treba da rade kosarkaski autoriteti, bivsi kosarkaksi koji mogu da svakom djetetu pokazu ono o cemu pricaju a ne DIF-ovci i PS kosarkaksi, teoreticari koji nisu u zivotu ubacili loptu kroz obruc. Pogledaj ova dva selektora juniora i kadeta ne zan se koji je gori od koeg. Onog iz juniora Cikica nabili nogom iz Slovenije jer jer im je klub spustio u trecu ligu a ovom Ninicu najvecci uspjeh je to sto je radio cini mi se u Promu??? A samo kad se sjetimo da su nekada na tim klupama sjedili Markovic i Halimic koji je u stvari i stvorio reprezentaciju sa kojom je Pandza osvojio Evropu.Svi selektori su Srbi osim Beciragica sto i ne bi smetalo da cemu valjaju. OK Svitlica je bila vrsna kosarkasica i reprezentativka ia i Slavisa Ozegovic koji sad sa kadetkinjama ide na EP ima zaista uspjehe i iskustvo sa zenskom kosarkom. Imamo mi kadra i te kako i imamo i talenata ali ako sa taentima radi antitalenti onda ne dobijes nista.
-
giovanni008
#23758 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Odlicna vijest da smo dobili Alibegovica.
Sad jos odradit lobi za Garzu i na konju smo.
Sad jos odradit lobi za Garzu i na konju smo.
- canvra888
#23759 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Garza će već dobro teži zadatak biti za uklanjanje asteriksa, počevši od vjerovatno dosta veće cifre za ispljunuti pa do nenastupanja za mlađe selekcije BiH.
Ali hajde, možda nas i izneande
Ali hajde, možda nas i izneande
- insaneinthebrain
#23760 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
sta ovo znaci, ako zavrsimo treci ispred kipra ne idemo na evropsko jer su oni domacini
https://www.klix.ba/sport/kosarka/kosar ... /230808053
- Altsa
#23761 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je. Ako si u grupi sa onima koji su domacini takmicenja onda idu iz te grupe samo prve dvije ekipe. A toliko je bilo levata u tom zadnjem sesiru i nama zapadne domacin takmicenja. Bit ce guravo i vrlo tesko.insaneinthebrain wrote: ↑08/08/2023 11:55 sta ovo znaci, ako zavrsimo treci ispred kipra ne idemo na evropsko jer su oni domacini![]()
- spree
#23762 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrvatska je karina u zadnjih 10 god, ali opet nece biti lako. zavisi sve od rostera koji budu dostupni.
-
swanfilter
#23763 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musa-Hezonja dvoboj ...
- canvra888
#23764 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Teška poprilično situacija, realno. Nije Hrvatska bauk, ali valja biti drugi u grupi, nimalo lahak zadatak.
-
kakavdanakneiskustvu
#23765 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ako sam dobro razumio kipar je domaćin EB a ipak učestvuje u kvalifikacijama??,ako je tako to je jo jedna potvrda da je FIBA smiješna organizacija
-
El_comadante
#23766 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nemamo sreće u žrijebu. Sa Hrvatskom se borimo ko će na Eurobasket
-
El_comadante
#23767 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobro si shvatio. Oni su u grupi sa nama.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑08/08/2023 14:35 ako sam dobro razumio kipar je domaćin EB a ipak učestvuje u kvalifikacijama??,ako je tako to je jo jedna potvrda da je FIBA smiješna organizacija
-
kakavdanakneiskustvu
#23768 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ne kontam logiku da ta reprezentacija uopće učestvuje u kvalifikacijamaEl_comadante wrote: ↑08/08/2023 21:18Dobro si shvatio. Oni su u grupi sa nama.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑08/08/2023 14:35 ako sam dobro razumio kipar je domaćin EB a ipak učestvuje u kvalifikacijama??,ako je tako to je jo jedna potvrda da je FIBA smiješna organizacija
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#23769 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa njima to dođe kao malo ozbiljnije pripreme... u zadnje vrijeme se često praktikujekakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/08/2023 07:59ne kontam logiku da ta reprezentacija uopće učestvuje u kvalifikacijama
-
kakavdanakneiskustvu
#23770 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
kakve pripreme,neće direktno nakon kvalifikacija odmah početi EB
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#23771 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa bolje ovo nego prijateljske utakmice.
Ovako su protivnici nabrijani jer njima trebaju bodovi
Ovako su protivnici nabrijani jer njima trebaju bodovi
-
kakavdanakneiskustvu
#23772 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vala smiješno
- jazzer
#23773 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jos te nekako pobijedi Kipar i zbog tog poraza izgubis EP
.
-
kakavdanakneiskustvu