Pa što Trojka onda to nije zaustavila?A_A_AKCIJA wrote: ↑07/08/2023 22:52Sanjarko dragi, pa to i jeste posao iz vakta Fadilova.
Misliš da Euroasfalt i Hering ne rade po dogovoru SDA i HDZ?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Sanjarko
#1151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- anelsol
#1152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Iskreno ne mogu se sada sjetiti tih detalja šta se sve vrtilo u tom svijetu, ko je sta rekao, s kim se sastajao. Znam da je retorika bila takva da je sve upućivalo na rat.A_A_AKCIJA wrote: ↑07/08/2023 22:50Pa sam si odgovorio.anelsol wrote: ↑07/08/2023 22:43
Željko u tom političkom smislu jeste "karikatura", ali meni i značajnom broju ljudi je puno značio krajem 2021 i 2022 godine kada su se u BiH pripremali sukobi koji su trebali usljediti nakon pada Kijeva. To su na kraju pokazali i izbori i broj glasova koje je dobio. Iskreno ne poznajem te procese koji se dešavaju u pozadini diplomatskog svijeta, kao i većina drugih forumaša, da bi cijenio da li je neko nešto uradio ili nije uradio, pa tako ne mogu ocijeniti niti Željkov niti Denisov rad/nerad u tom diplomatskom dijelu. Pročitaš na vijestima da se sa nekim sastao, izjave koje su tipične diplomatske fliskule i to je to.
Vile su nas pronosale. Nikada bliži nismo bili ratu. Da ne zatrpavam detaljima. Bukvalno, sve je bilo spremno i čekao se pad Kijeva.
Šta je tadašnja postava uradila.
Šta je Željko uradio?
Sjećaš li se da nas je upozorio?
Da je obišao nekog saveznika?
Ponavljam, ne rekao, nego uradio?
Ili ste se preko njegove stranke makar u mahali organizovali? Jel vam iko rekao da otkopate puške?
Ništa.
Mene i moju ekipu niko nije morao upozoravati. Mi smo vjeruj bili spremni, i nije nam trebala ni jedna politička stranka da nas organizuje, samo nam je tada rečeno da ne radimo ništa na svoju ruku i da će se sve dešavati preko državnih institucija.
Nakon toga Rusi zaglaviše u Ukrajini i sve se smiri.
- JohnnyS
#1153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trebali su srušiti most i napraviti novi
-
svi u napad
#1154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Denis radi jako dobar posao i to na vrlo korektan i kulturan nacin. Problem je sto on nije predsjednik partije i nema bazu iza sebe. Pored toga on nije manipulator koji prica price o patriotizmu ili o lopovlucima bivse valsti na kojima sa uspjehom jase Dinokio koji je i sam bio dio te vlasti. Denis je pismen covjek koji pokusava kominicirati sa cinjenicama i to je dobro za drzavu. Problem je sto nas narod zeli vodju kao sto je Dodik i na tome jase Dinokio jako uspjesno. Becirovic je posjetio neke zemlje i ostvario odredjene kontakte te zna sta treba raditi (sto je i nabrojao u svom govoru/pismu) no na nasu zalost trojka mu ne pruza dovoljno podrske. Za to ima vise razloga. Jedan je da vodeci lideri Njiva i Kifla kao narcisoidni egosti ne zele izgubiti svoje statuse i prepustiti ulogu vodje kod patriotski orjentisanog naroda Becirovicu. Njiva znajuci svoj status kod naroda i rezultate na izborima je lukavo gurnuo Becirevica u trku za Predsjednistvo i na taj nacin izgurao istog iz trke za predsjednika SDP-a. Ja se iskreno najvise bojim Njive u ovim trenutcima jer je on covjek sa najmanje morala u Trojci. Dino se malo smirio nakon silnog paljenja mase o lopovlucima SDA sto uopste nije bilo tesko jer da Bakir nije bio na vlasti nikad ne bi ni dosli u ovu situaciju. Dino je jako slican Dodiku u svom populizmu i to je dobro skuzio i to mu donosi poene kod raje. Ima jako dobar nastup i kontakt sa medijima ali kad se desavaju neke stvari u drzavi tu se vidi njegovo neiskustvo i nedovoljno politicko obrazovanje. Ako ste primjetili Dino se uvijek javlja dva dana poslije dogadjaja (neki ce reci da je dobro da prenoci ali ne trebaju dvije noci za nastup u javnosti).
Mislim da cemo opet imati puno problema na politickoj sceni tj. na odbrani drzavnih interesa jer nemamo strategiju (to Becirovic pokusava kao i Enes Durakovic) i narod ne voli pismene i ucevne ljude koji su za njih dosadni. Mislim da bi se reis Kavazovic trebao vise ukljuciti u ovo umjesto sto svim silama pokusava odbraniti i vratiti SDA na vlast. On kao duhovni vodja svih vjernika bi morao stavljati drzavu ispred stranke SDA jer samo opstanak drzave BiH garantuje i opstanak Bosnjaka i Bosanaca u njoj. On se sada zaista mora izdici i pomoci pravim patriotima u odbrani ove zemlje. Forto, Njiva i Dinokio na nasu zalost zbog limitiranosti to ne mogu uciniti a Ridjobrada izdajica i njegovi ahbabi su nas i doveli dovde i njih treba izbjegavati u sto sirem luku. Dakle pruzimo podrsku Becirovicu, Durakovicu, Dudakovicu i slicnim ljudima koji imaju i znanja, volje i patriotizma a pored toga su i posteni da nas vode u ovim istorijskim trenutcima za nasu domovinu. Zivjeli
Mislim da cemo opet imati puno problema na politickoj sceni tj. na odbrani drzavnih interesa jer nemamo strategiju (to Becirovic pokusava kao i Enes Durakovic) i narod ne voli pismene i ucevne ljude koji su za njih dosadni. Mislim da bi se reis Kavazovic trebao vise ukljuciti u ovo umjesto sto svim silama pokusava odbraniti i vratiti SDA na vlast. On kao duhovni vodja svih vjernika bi morao stavljati drzavu ispred stranke SDA jer samo opstanak drzave BiH garantuje i opstanak Bosnjaka i Bosanaca u njoj. On se sada zaista mora izdici i pomoci pravim patriotima u odbrani ove zemlje. Forto, Njiva i Dinokio na nasu zalost zbog limitiranosti to ne mogu uciniti a Ridjobrada izdajica i njegovi ahbabi su nas i doveli dovde i njih treba izbjegavati u sto sirem luku. Dakle pruzimo podrsku Becirovicu, Durakovicu, Dudakovicu i slicnim ljudima koji imaju i znanja, volje i patriotizma a pored toga su i posteni da nas vode u ovim istorijskim trenutcima za nasu domovinu. Zivjeli
- hatemondays
#1155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nadam se da general nije naivan kao sto je bio 2000 kad je asikovao sa Zlatkom oko ulaska u politiku. Tajna vecera zbog koje je dobio po prstima od americkih generala jer se petlja u politiku. Tu je iskoristen da Zlatko dobije vlast a general u pemziju umjesto u obecano mjesto clana Predsjednistva i nigdje ga 20 godina osim sto ga povlace po sudovima. Svi trebaju heroje kad se treba slikati i pokazati narodu da su heroji na vasoj strani. Denis radi isto sto i Zlatko tada, biti sa herojima znaci da si na pravoj strani a pored heroja razni Uzunovici, Zahiragici, Isaci i ostala bulumenta uziva na drzavni jaslama. Denisu svaka cast dosad je barem deklarativno pokazao zasto je dobio glas u praksi mrka kapa dusmani orgijaju a vrijeme prolazi.svi u napad wrote: ↑07/08/2023 23:22 Denis radi jako dobar posao i to na vrlo korektan i kulturan nacin. Problem je sto on nije predsjednik partije i nema bazu iza sebe. Pored toga on nije manipulator koji prica price o patriotizmu ili o lopovlucima bivse valsti na kojima sa uspjehom jase Dinokio koji je i sam bio dio te vlasti. Denis je pismen covjek koji pokusava kominicirati sa cinjenicama i to je dobro za drzavu. Problem je sto nas narod zeli vodju kao sto je Dodik i na tome jase Dinokio jako uspjesno. Becirovic je posjetio neke zemlje i ostvario odredjene kontakte te zna sta treba raditi (sto je i nabrojao u svom govoru/pismu) no na nasu zalost trojka mu ne pruza dovoljno podrske. Za to ima vise razloga. Jedan je da vodeci lideri Njiva i Kifla kao narcisoidni egosti ne zele izgubiti svoje statuse i prepustiti ulogu vodje kod patriotski orjentisanog naroda Becirovicu. Njiva znajuci svoj status kod naroda i rezultate na izborima je lukavo gurnuo Becirevica u trku za Predsjednistvo i na taj nacin izgurao istog iz trke za predsjednika SDP-a. Ja se iskreno najvise bojim Njive u ovim trenutcima jer je on covjek sa najmanje morala u Trojci. Dino se malo smirio nakon silnog paljenja mase o lopovlucima SDA sto uopste nije bilo tesko jer da Bakir nije bio na vlasti nikad ne bi ni dosli u ovu situaciju. Dino je jako slican Dodiku u svom populizmu i to je dobro skuzio i to mu donosi poene kod raje. Ima jako dobar nastup i kontakt sa medijima ali kad se desavaju neke stvari u drzavi tu se vidi njegovo neiskustvo i nedovoljno politicko obrazovanje. Ako ste primjetili Dino se uvijek javlja dva dana poslije dogadjaja (neki ce reci da je dobro da prenoci ali ne trebaju dvije noci za nastup u javnosti).
Mislim da cemo opet imati puno problema na politickoj sceni tj. na odbrani drzavnih interesa jer nemamo strategiju (to Becirovic pokusava kao i Enes Durakovic) i narod ne voli pismene i ucevne ljude koji su za njih dosadni. Mislim da bi se reis Kavazovic trebao vise ukljuciti u ovo umjesto sto svim silama pokusava odbraniti i vratiti SDA na vlast. On kao duhovni vodja svih vjernika bi morao stavljati drzavu ispred stranke SDA jer samo opstanak drzave BiH garantuje i opstanak Bosnjaka i Bosanaca u njoj. On se sada zaista mora izdici i pomoci pravim patriotima u odbrani ove zemlje. Forto, Njiva i Dinokio na nasu zalost zbog limitiranosti to ne mogu uciniti a Ridjobrada izdajica i njegovi ahbabi su nas i doveli dovde i njih treba izbjegavati u sto sirem luku. Dakle pruzimo podrsku Becirovicu, Durakovicu, Dudakovicu i slicnim ljudima koji imaju i znanja, volje i patriotizma a pored toga su i posteni da nas vode u ovim istorijskim trenutcima za nasu domovinu. Zivjeli![]()
-
A_A_AKCIJA
#1156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo školskog primjera diplomatske ofanzive, kakvu mi nikada nismo imali.
55 diplomata I političara koji se bave vanjskom politikom u svojim državama, traži promjenu politike prema Srbiji i Kosovu, tj da se zauzme oštriji stav prema Srbiji.
E sada se pokušajte sjetiti jesu li i kada naši išta slično uradili
.
55 diplomata I političara koji se bave vanjskom politikom u svojim državama, traži promjenu politike prema Srbiji i Kosovu, tj da se zauzme oštriji stav prema Srbiji.
.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ako bude glasanje za Trgovsku Goru u Predsjedništvu treba Zeljko povuci Hrvatski nacionalni interes. Kao Dodo za Peljeski most 
-
svi u napad
#1158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bravo Akcija.
Tako se to radi. Direktno pitanje raji koja glasa i slusa suplje price. Nadam se da ce se nesto raditi i kod nas na ovom planu.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa zna se ko je sada minsitar vanjskih poslova.A_A_AKCIJA wrote: ↑08/08/2023 00:11 Evo školskog primjera diplomatske ofanzive, kakvu mi nikada nismo imali.
.
Mislim, razumijem da ne može sve preko noći, ali bi bilo lijepo znati šta je konkretno urađeno na cilju izgradnje sopstvene diplomatsko-lobističke mreže.
Šta se planira, kako, gdje.
- tramvajtrojka
#1160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sta ce zaustaviti most koji je skoro pa izgradjen i koji je trebao biti izgrađen prije dvije godine, nije trojka birala kineze i azvirt nego SDA fadilova vladaSanjarko wrote: ↑07/08/2023 22:57Pa što Trojka onda to nije zaustavila?A_A_AKCIJA wrote: ↑07/08/2023 22:52
Sanjarko dragi, pa to i jeste posao iz vakta Fadilova.
Misliš da Euroasfalt i Hering ne rade po dogovoru SDA i HDZ?
- Sanjarko
#1161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Krivične prijave, hapšenja, nešto, nego čorak ništa još Kradezeu prepustiše autoceste FBiH skroz.tramvajtrojka wrote: ↑08/08/2023 05:50sta ce zaustaviti most koji je skoro pa izgradjen i koji je trebao biti izgrađen prije dvije godine, nije trojka birala kineze i azvirt nego SDA fadilova vlada
- dr_Evil
#1162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Moram vam reci da se malo primirio ovaj nas forum tj. tema, ili su izbori daleko ili smo se se kolektivno dozvali tobe
U svakom slucaju aferim nam
- dr_Evil
- Sanjarko
#1164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa kakve veze to ima, očekujem da podnesu krivične prijave itd, za ovo dok su bili i opozicija i sad dok su pozicija.
Ali ništa, šute.
- BHCluster
#1165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
10. maja ove godine Autoceste su zatražile odgovor od nadzornog inžinjera IRD Engineeringa iz Italije da dostavi informacije da li krši izvođač ugovor na način da je te radove podugovorio sa podizvođačem Heringom iz Širokog Brijega, što je protivno ugovoru. Italijanska firma za nadzor Autocestama šalje odgovor - da je radove u potpunosti izvodio podizvođač Hering. Ladislav Bevanda, direktor firme Hering, smatra da snosi odgovornost, ali isto tako da postoji niz odgovornih osoba u hijerahijskom lancu.
- dr_Evil
#1166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zanimljivo ocekivanje. Ocekujes od direktora autocesta koji je iz HDZ-a da podnese krivicne prijave protiv direktora iz SDA koji je obavljao kriminal dok je SDA bio u koaliciji sa HDZ-om na svim nivoima. Dakle da podnese prijave za bratski kriminal.
Za vrijeme rezimske vlade SDA/HDZ ministar prometa FBIH je bio Denis Lasic(HDZ), danasnji direktor AUtocesta. Direktor autocesta je bio iz SDA Voloder.
Danas ministar prometa Andrijana Katic, nikad za nju culi nismo, kadar HDZ. Direkotor autocesta HDZ.
Grohotom nam se smiju. U medjuvremenu Nerko & Co radi mira u kuci bozijoj nece ni da dirnu u ovo osinje gnijezdo, niti smiju. Da li ce se ugraditi u ovaj kriminal tek cemo da vidimo. Pravdat ce se sa "nema mene tu".
ABd dozivjeti cemo to o cemu ti pricas, ali ne vjerujem da ce se desiti u ovom mandatu.
- Sanjarko
#1167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Od Trojke, ne od Kradezea. To očekujem sad, a i kad su opozicija. Ali šute.dr_Evil wrote: ↑08/08/2023 10:19Zanimljivo ocekivanje. Ocekujes od direktora autocesta koji je iz HDZ-a da podnese krivicne prijave protiv direktora iz SDA koji je obavljao kriminal dok je SDA bio u koaliciji sa HDZ-om na svim nivoima. Dakle da podnese prijave za bratski kriminal.
Za vrijeme rezimske vlade SDA/HDZ ministar prometa FBIH je bio Denis Lasic(HDZ), danasnji direktor AUtocesta. Direktor autocesta je bio iz SDA Voloder.
Danas ministar prometa Andrijana Katic, nikad za nju culi nismo, kadar HDZ. Direkotor autocesta HDZ.
Grohotom nam se smiju. U medjuvremenu Nerko & Co radi mira u kuci bozijoj nece ni da dirnu u ovo osinje gnijezdo, niti smiju. Da li ce se ugraditi u ovaj kriminal tek cemo da vidimo. Pravdat ce se sa "nema mene tu".
ABd dozivjeti cemo to o cemu ti pricas, ali ne vjerujem da ce se desiti u ovom mandatu.
Tek sad mediji javljaju da je most pun pukotina, da je građen loše itd.
Neki zemljotres ili neko preopterećenje i on će se srušiti.
- Lakat Jebić
#1168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A jesu li ovi potpisnici ovog pisma kojim se trazi promjena zapadne politike prema balkanu kadirovci?
- dr_Evil
#1169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trojka ima efektivnu moc na mostu Pocitelj ko ja u sred Sarajeva. Jedino sta mogu da urade je da kazu zbog udruzenog kriminalnog poduhvata na autocestama u reziji SDA/HDZ prekidamo koaliciju sa Kradezeom.
Trojka jedino ima ocito djelomicnu vlast nad policijom i tuzilastvom KS.
HNK - malo morgen, tu je HDZ i SDA. Razina federacija komplet tuzilastvo i policija je KRadeze i Zeleni Termiti.
Mogu malo da prosipaju demagogiju po televiziji ko Vucic za Oluju, i tu bi sve stalo. Imaju mogucnost da zaustave nesto na nadzornom odboru autocesta, ili da uslove buduce dionice autoputa time da se prvo rascisti ovo, sto bi opet bio pucanj u nogu jer bi onda sve stalo.
Ako je most lose gradjen, onda prvo uhapsiti Lasica, Volodera, NOvalica i Campara(jer je bio ministar citavo to vrijeme). To je UZP protiv svog naroda. Ali znamo da Nerko to nece uraditi jer je ckapi i jer nema cime ih uhapsit.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- dr_Evil
#1171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta ja znam, evo rece Sanjarko da mediji tako javljaju.izvrsni direktor wrote: ↑08/08/2023 12:04Osim avde avdica i forumskih sveznalica, ko je rekao da lose gradjen?
Ja nemam problem povjerovati u to, to je pod normalno kod nas. Citava izgradnja Vc je jedan obican kriminal i paket promasenih trasa.
- dr_Evil
#1172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
@izvrsni direktor , evo izgleda da je Sanjarko upravu.
https://bljesak.info/gospodarstvo/ulaga ... elj/428753
Kako je smijesno sada procitat da je most imao probleme u projektu i izvodjenju od Volodera. Gdje je 'ajduk bio sve ovo vrijeme, i Lasic kaze odgovarat ce kinezi, ko francuska sobarica.
Kako je smijesno sada procitat da je most imao probleme u projektu i izvodjenju od Volodera. Gdje je 'ajduk bio sve ovo vrijeme, i Lasic kaze odgovarat ce kinezi, ko francuska sobarica.
- tramvajtrojka
#1173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
al ribar kao izvor informacija bosansko novinarstvo in nutshelldr_Evil wrote: ↑08/08/2023 12:27 @izvrsni direktor , evo izgleda da je Sanjarko upravu.
- dr_Evil
#1174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa upravu je Sanjarko da mediji pisu, a da li je istina saznat cemo vec. Prije da je istina nego da nije. SDA/HDZ da se kamena dohvate osusio bi se, a kamoli mosta.tramvajtrojka wrote: ↑08/08/2023 12:50
al ribar kao izvor informacija bosansko novinarstvo in nutshell![]()
![]()
![]()
A meni bas odgovara da se raspada most, sta cu!
- Billy The Pljuc
#1175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Izetbegović: Ni pod kojim uslovima ne smije se sjesti za sto za kojim se razgovara o podjeli BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /230808063
Babo je bezbeli smio sjesti i dogovarati isto.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /230808063
Babo je bezbeli smio sjesti i dogovarati isto.