hotfarts wrote: ↑04/08/2023 12:00
memo23 wrote: ↑01/08/2023 21:40
Pozdrav dragim forumasima,
interesuje me ima li neki (autobuski) prevoznik sa kojim covjek moze povesti psa na relaciji Minhen - Sarajevo?
Morao bih ovaj mjesec do Sarajeva, a najkasnije krajem mjeseca opet nazad. Nemam kome psa da ostavim da ga cuva.
Davne 2014. godine mi je Kantic izasao u susret i poveo tada mene i psa iz Sarajeva u Minhen. Sada mi treba obrnuta ruta, tj. Minhen - Sarajevo - Minhen.
Kantica sam zvao, teta na telefonu negira da prevoze pse. Pas zivi u Minhenu (mali maltezer) i ima sve EU papire, cak i poreski broj.
Ima li ko kakvu ideju? Zna li ko kakvog prevoznika?
Hvala na odgovorima.
Puno pozdrava iz daleke Bavarske.
Pozdrav, zasto ne probas sa avionom? Znam da eurowings prihvata pse do 8 kila u avion s tobom. Bolje let koji traje 2 sata cca nego 15 sati voznje busom.
LH (Lufthansa) ima najbolju mrezu i ponudu za prevoz pasa. Nazalost, ne prevoze pse do osam kg, nego pse koji zajedno sa torbom (koja isto mora imati definisane dimenzije) imaju 8 kg te se moraju u torbi moci lako okrenuti, sto je za te dimenzije torbe nazalost nemoguce za mog psa.
Hvala ti od srca na prijedlogu, to je bila i moja inicijalna ideja.
U prtljag aviona ga ne zelim slati, uslovi za prevoz u njemu su laksi, ali je visok rizik da pas umre na takvom letu. Osim toga, nema direktnih vise letova iz Sarajeva za Minhen i obratno. Mora se presjedati ili preko Frankfurta, Beca, Ciriha ili Zagreba... To je jos komplikovanije.
Jedan autobuski prevoznik mi je rekao da ga nazovem tokom sedmice.
Radujem se Vasim daljnim prijedlozima.
Puno pozdrava!