Ali pare samo pare. Čist račun duga ljubav.
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- P.Starck
#3301 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Debili. Čiste floskule. Motivaciono pismo
. A traže npr. programera. Ili traže inženjera nečega. A taj isti koji ga kao ispituje i sam svaki dan gleda preko ograde. Motivi su svima isti. Novac. Pare. Da parafraziram lika s klipa, niko ne radi iz čistog zadovoljstva. Svi rade za naknadu. U parama, dobrima, bonusima, slobodnom vremenu ili u rijetkim slučajevima s početka karijere za staž i referencu.
- skrbavi-admin
#3302 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
iz istog razloga iz kojeg vi izdrkavate obicne ljude - da i ja vas izdrkavam i trazim vise para
i uzivam u tome.....
najvise mi je drago kad se takvi prestanu javljat jer im kazem sta hocu sta necu i sta su moji zahtjevi....
a napose mi je drago kad nisam beskurac da mogu i ja zamahnut qrtzem u celo....
i uzivam u tome.....
najvise mi je drago kad se takvi prestanu javljat jer im kazem sta hocu sta necu i sta su moji zahtjevi....
a napose mi je drago kad nisam beskurac da mogu i ja zamahnut qrtzem u celo....
-
Zizi505
#3303 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Neki na temi su mi urnebesni, kao da se obračunavate sa mnom zbog iskustava koji ste imali sa nekim drugima, a možda kod mene niste nikada ni aplicirali za posao.
Rješavajte se te gorčine, inače će vas pojesti.
Rješavajte se te gorčine, inače će vas pojesti.
- skrbavi-admin
#3304 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
sere mi se i imam proljev i od tebe takvih i slicnih ....
od tebe takvih koji umisljate da ste bogovi jer kao radite u jakim firmama pa gledate sa visine bivajuci u povoljnoj poziciji kao biznis vam je zasticen maksimalno, kako se svijet talasa oko vas a vama dobro i mislite da ce vam tako bit vjecno.....
jarane i u NOKIA-ji su mislili tako
od tebe takvih koji umisljate da ste bogovi jer kao radite u jakim firmama pa gledate sa visine bivajuci u povoljnoj poziciji kao biznis vam je zasticen maksimalno, kako se svijet talasa oko vas a vama dobro i mislite da ce vam tako bit vjecno.....
- skrbavi-admin
#3305 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
sere mi se i imam proljev i od tebe takvih i slicnih ....
-
Hakiz
#3306 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ko visoko leti 
-
Zizi505
#3307 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Opet površno zaključivanje. Uopšte ne radim u velikoj firmi.skrbavi-admin wrote: ↑03/08/2023 19:46 sere mi se i imam proljev i od tebe takvih i slicnih ....
Nekada je bolje prvo se informisati u kakvom okruženju sugovornik radi, pa tek onda donositi o njemu zaključke.
Dok si takvo ogorčeno rondalo, teško ćeš doprinijeti dobroj radnoj atmisferi u nekoj firmi.
- mist
#3308 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Svaki ali svaki uposlenik cirka zadnje dvije godine u firmi u kojoj radim je bio cista fula.Tako da mi se sere od raznih HR-ova i komisije na razgovorima.
Kada im to kazes ne bude im pravo iako i sami vide da su fulili.Jaro posalji ga meni na razgovor nece biti fule.Uostalom sta oni znaju o poslovima koje mi obavljamo,al hajde bitno je biti fensi,palamuditi i srati za platu
Kada im to kazes ne bude im pravo iako i sami vide da su fulili.Jaro posalji ga meni na razgovor nece biti fule.Uostalom sta oni znaju o poslovima koje mi obavljamo,al hajde bitno je biti fensi,palamuditi i srati za platu
-
Sid the sloth
#3309 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa hvala Bogu da nisam, to je i poenta. Ne zelim raditi u firmi sa tako debilnim HRom koji bi kao trebao da je zaduzen za dobrobit ljudi u firmi, kad su dosli na tako "genijalnu" ideju vezano za motivaciono mogu misliti kakve su im ostale ideje.Zizi505 wrote: ↑03/08/2023 18:30Po ovome što si napisao već vidim da nisi kandidat koji bi mogao kod nas raditi.Sid the sloth wrote: ↑03/08/2023 16:12
Puno vise ste izgubili s tim nego sto ste dobili. Kako neko vec rece, propustili ste vjerovatno pravo dobrih radnika jer nisu napisali dobro motivaciono pismo. Kako ce napisati zasto zeli raditi bas kod vas kad je i vasa firma vjerovatno ista kao i 90% firmi iz te branse, ljudi vide oglas koji se podudara s njihovim sposobnostima i prijave se. Otkud ce on znati kakva je vasa firma ako prethodno nije radio tu, a na Googleu sigurno ne moze dobiti nista vrijedno sto bi imalo smisla spomenuti kao motivaciju. Odgovor u 99% slucajeva na to vase pitanje je - zelim raditi kod vas jer mi trebaju pare da zivim a vas oglas odgovara mojim sposobnostima. Sve osim toga je preseravanje prepisano sa Googlea.![]()
Mi nismo firma kao 90% ostalih, radimo nešto čime se kod bas na stručan način bavi mali broj organizacija.
Na našoj web stranici je jako puno informacija o tome šta radimo i onaj ko želi raditi kod nas dobro će se pripremiti za prijavu, intervju i testiranje ako je dobro iščita.
Moje iskustvo je da se 90% posto kandidata nikako ili slabo pripremi na taj način. Pošalju prijavu bez da pročitaju i zapamte barem osnovne informacije šta sve radimo.
Gledam ih i na testiranju, dam im zadatke sa jasnim uputama i opet je ista stvar, 90% ne pročita sve zadatke, već krenu naslijepo raditi.
Ne citas ni ti, nisam rekao da ste kao 90% firmi, nego kao 90% firmi koje se bave time sto i vi (cak i ako ih je mali broj), znaci razlikujete se samo u par stvari koje je vas HR uveo a njihov nije, ostale vam je sve slicno ili isto.
-
Zizi505
#3310 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Mi ni nemamo HR, to radimo samo kada nam trebaju novi uposlenici.Sid the sloth wrote: ↑03/08/2023 21:41Pa hvala Bogu da nisam, to je i poenta. Ne zelim raditi u firmi sa tako debilnim HRom koji bi kao trebao da je zaduzen za dobrobit ljudi u firmi.Zizi505 wrote: ↑03/08/2023 18:30
Po ovome što si napisao već vidim da nisi kandidat koji bi mogao kod nas raditi.![]()
Mi nismo firma kao 90% ostalih, radimo nešto čime se kod bas na stručan način bavi mali broj organizacija.
Na našoj web stranici je jako puno informacija o tome šta radimo i onaj ko želi raditi kod nas dobro će se pripremiti za prijavu, intervju i testiranje ako je dobro iščita.
Moje iskustvo je da se 90% posto kandidata nikako ili slabo pripremi na taj način. Pošalju prijavu bez da pročitaju i zapamte barem osnovne informacije šta sve radimo.
Gledam ih i na testiranju, dam im zadatke sa jasnim uputama i opet je ista stvar, 90% ne pročita sve zadatke, već krenu naslijepo raditi.
Ne citas ni ti, nisam rekao da ste kao 90% firmi, nego kao 90% firmi koje se bave time sto i vi (cak i ako ih je mali broj), znaci razlikujete se samo u par stvari koje je vas HR uveo a njihov nije, ostale vam je sve slicno ili isto.
Samo smo dobro obučeni da znamo i to raditi, pored redovnog posla.
Ono što nam je pokazatelj da i taj dio posla dobro radimo su povratne informacije od kandidata koji nam dođu na intervju, da iako im je zahtjevan proces testiranja koji imamo, osjećaju se dobro jer su tretirani sa poštovanjem, a i neki i nauče kako da se bolje pripreme za buduće konkurse.
-
John Cleese
-
Zizi505
#3312 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ponekad i to.
- Bloo
- Globalna šefica
-
broj dva
#3314 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
A šta ako ga urade ok ? Za izvrsan rad treba izvrsna plata. I plata je svakome motivacija, ko kaže da nije laže. Ako neko kojim slučajem (a nisam čuo za takve) radi i donira 100 % svojih plaća u dobrotvorne svrhe onda može srati kako mu plata nije motivacija.
-
Zizi505
- Bloo
- Globalna šefica
#3316 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Da, na primjer ja.
Bitno mi je da ima besplatnih grickalica i kafe. Sto vise team buildinga na planini, vikendom. Onda razvojanje prijateljske atmosfere tako sto cemo imati sastanke tima i igrati se igara povjerenja, gdje se ja bacam na leda a sef marketinga me hvata, psujuci mi u sebi kilazu.
Motivise me sto vise raznovrsnog posla i po mogucnosti da nema jasnog opisa posla.
Motivirajuce je i klizno radno vrijeme...dodi sto ranije, izadi sot kasnije.
Home office bez fiksnog radnog vremena je takode uzbudujuci...skoro seksualno.
KPI u meni izazivaju orgazam.
Polugodisnje procjene od strane balave HR-ovke opijene trenutnom bitnosti Inhuman resources-a u svijetu mi je bolje od cokolade sa ljesnjakom.
- Bloo
- Globalna šefica
-
Zizi505
#3318 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ništa ok, to je podosadno, samo izvrsno dolazi u obzir.
Izvini, mrsko mi je sada biti ozbiljna na ovoj temi. Odoh birati kostim za ovaj posao na kojem me Bloo zamišlja.
-
John Cleese
#3319 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
-
Zizi505
#3320 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
A gdje je ljubav za posao koju si izabrala?Bloo wrote: ↑03/08/2023 22:24Da, na primjer ja.
Bitno mi je da ima besplatnih grickalica i kafe. Sto vise team buildinga na planini, vikendom. Onda razvojanje prijateljske atmosfere tako sto cemo imati sastanke tima i igrati se igara povjerenja, gdje se ja bacam na leda a sef marketinga me hvata, psujuci mi u sebi kilazu.
Motivise me sto vise raznovrsnog posla i po mogucnosti da nema jasnog opisa posla.
Polugodisnje procjene od strane balave HR-ovke opijene trenutnom bitnosti Inhuman resources-a u svijetu mi je bolje od cokolade sa ljesnjakom.
-
broj dva
#3321 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ako još ikako može da se preuzimaju radni zadatci kolega na bolovanju bez ikakvih nadoknada...Bloo wrote: ↑03/08/2023 22:24Da, na primjer ja.
- Snake Eyes
#3322 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Bloo wrote: ↑03/08/2023 22:24Da, na primjer ja.
- Bloo
- Globalna šefica
#3323 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Umrla.
Ja sam awesome radnica (umjesto zaposlenica
Samo nekako ubiju ljudi, HR i citavo preseravanje korporativne kulture onu iskru u tebi.
Sad sam normalna, nije bas da dajem bare minimum i dalje se trudim ali tezim ka bare minimumu. Zivotni san of no fucks given. Salterusa. <3
-
Zizi505
- Bloo
- Globalna šefica