Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#20226 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Prilično objektivno od tebe, trenera nismo pretjerano više dovodili od ovih ekipa iz vrha, ovako iz glave. Na drugom forumu je lik sračunao po danima, kod Zrinjskog se najduze treneri zadrze, pa onda vi i mi. Kad se uzme u obzir zadnjih 10-15 god., ali u eri FM jeste. Lik je totalno pogubljen, igra se fudbala. Ja se ne čudim odluci AŠ, vjerovatno bih i ja hladne glave, a da me emocija ne vodi, isto odlučio. Pa kud ćeš lik dovodi 3-4 lijevog beka, mi ni čestita stopera,niti golmana.
-
mirza_15
#20227 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pogledam ostale timove u ligi i ne vidim da drugi imaju nešto bolje stopere (Aničić, Šerbečić, Trako, Soldo, a eto može i Zeljković da odigra tu poziciju pa i Balta). Ne mislim da su oni sada ekstra klasa (da jesu ne bi igrali ovdje), ali jesu to Jakovljević, Drina, Kosorić i sl. bolji stoperi? Druge stvari su u pitanju. Ja i dalje mislim da je roster koji ima Sarajevo najbolji u BiH i još je podebljan na manje-više svim pozicijama. Za golmana se slažem mada se ovom novom i nije dalo vremena. Jedna utakmica i nešto lošiji nastup nije dovoljno da čovjeka otpišemo. Keremeh i Ziljkić su strašna krila. Oliveira pravi napadač. Vrančić ima znanje. Balta je odličan zadnji vezni... Treba neko to da dovede u red. I pod Mirzom je to proljetos, u ofanzivnom dijelu igre, izgledalo jako dobro. Treba samo dobar trener i da mu se niko ne miješa u rad. Ja čak mislim da ne treba ni puno vremena da se to sve utegne. Samo treba pravo ime na klupi.
- luckylaka
#20228 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Druze sad gledam od Mirza 2010 do Mirza 2022 promijenili ste ravno 20 trenera.Za 12 godina 20 pa jeste li vi normalni.Pa bilo je tu odlicni trenera za nase uslove,nije valjda sve do treneralast mohicans wrote: ↑02/08/2023 22:45 Prilično objektivno od tebe, trenera nismo pretjerano više dovodili od ovih ekipa iz vrha, ovako iz glave. Na drugom forumu je lik sračunao po danima, kod Zrinjskog se najduze treneri zadrze, pa onda vi i mi. Kad se uzme u obzir zadnjih 10-15 god., ali u eri FM jeste. Lik je totalno pogubljen, igra se fudbala. Ja se ne čudim odluci AŠ, vjerovatno bih i ja hladne glave, a da me emocija ne vodi, isto odlučio. Pa kud ćeš lik dovodi 3-4 lijevog beka, mi ni čestita stopera,niti golmana.
-
Adobeg
#20229 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Bogami ti si opsjednut sa nama nije dobro za zdravlje,tvoj tim ne zanima ni sekunde i nemam vas sta komentarisati,mi imamo svoje probleme i mi cemo ih zavrsavati kad tad ziv bio i nesanjaj nas.lavi wrote: ↑02/08/2023 03:47ne bih ja rekao da je to sada bitno. Bitno je da ste se vi ceherkali kako će Željo ispast, a evo vas sad, izgubili protiv bratskog Torpeda, a sad i protiv Sloge, a Željo i dalje udara u Evropu, zamisli, hej, bolje od vas. Sve Željo nema para, loš trener, nema plata, krediti, dugovi, fazoni, a vidi sad. Ponašate se ko da ste zadnjih 5 godina sa Cityem igrali. Mahanje sa evropske Grbavice, gdje se igraju evropske utakmice, ni Horde niste mogli dočekat sa Evropom.
-
last mohicans
#20230 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Smiješan si, uz to površan u svemu. Nismo normalni, očito. Na kraju upitne rečenice bi trebao koristiti ? Trebao si i vaše prebrojati, 16-17, na brzinu sam preletio, uz to nekoliko sezona ste po trojicu mijenjali. Tako da tu statistiku mijenjanja trenera imamo skoro istu. Ako uspijem naći sa drugog foruma. Momak je analizirao koliko dana su se procentualno zadržavali treneri. Pa poredi.luckylaka wrote: ↑02/08/2023 23:39Druze sad gledam od Mirza 2010 do Mirza 2022 promijenili ste ravno 20 trenera.Za 12 godina 20 pa jeste li vi normalni.Pa bilo je tu odlicni trenera za nase uslove,nije valjda sve do treneralast mohicans wrote: ↑02/08/2023 22:45 Prilično objektivno od tebe, trenera nismo pretjerano više dovodili od ovih ekipa iz vrha, ovako iz glave. Na drugom forumu je lik sračunao po danima, kod Zrinjskog se najduze treneri zadrze, pa onda vi i mi. Kad se uzme u obzir zadnjih 10-15 god., ali u eri FM jeste. Lik je totalno pogubljen, igra se fudbala. Ja se ne čudim odluci AŠ, vjerovatno bih i ja hladne glave, a da me emocija ne vodi, isto odlučio. Pa kud ćeš lik dovodi 3-4 lijevog beka, mi ni čestita stopera,niti golmana.
-
mirza_15
#20231 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
U tom segmentu je Željo imao od 2010. do 2013. istog trenera. Ako bi gledali od 2013. do danas možda su i više od nas mijenjali. Meni se neda da rovim po internetu u ove sitne satelast mohicans wrote: ↑02/08/2023 23:57Smiješan si, uz to površan u svemu. Nismo normalni, očito. Na kraju upitne rečenice bi trebao koristiti ? Trebao si i vaše prebrojati, jednog manje ste imali, na brzinu sam preletio, možda isto kao i mi, uz to nekoliko sezona ste po trojicu mijenjali. Tako da tu statistiku mijenjanja trenera imamo skoro istu. Ako uspijem naći sa drugog foruma. Momak je analizirao koliko dana su se procentualno zadržavali treneri. Pa poredi.
-
last mohicans
#20232 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa to ih malo vadi, jer je Osim bio od 2009 do 2013. Ima ovdje do 2020/2021, onda ih je Edis preuzeo, pa Bašića.mirza_15 wrote: ↑03/08/2023 00:03U tom segmentu je Željo imao od 2010. do 2013. istog trenera. Ako bi gledali od 2013. do danas možda su i više od nas mijenjali. Meni se neda da rovim po internetu u ove sitne satelast mohicans wrote: ↑02/08/2023 23:57
Smiješan si, uz to površan u svemu. Nismo normalni, očito. Na kraju upitne rečenice bi trebao koristiti ? Trebao si i vaše prebrojati, jednog manje ste imali, na brzinu sam preletio, možda isto kao i mi, uz to nekoliko sezona ste po trojicu mijenjali. Tako da tu statistiku mijenjanja trenera imamo skoro istu. Ako uspijem naći sa drugog foruma. Momak je analizirao koliko dana su se procentualno zadržavali treneri. Pa poredi.![]()
https://fkzeljeznicar.ba/historija/sastavi-po-sezonama/
- liyf
#20233 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
ma niko nije vama opsjednut, ni vi sami, samo vam se smijem, mislili Željo će odmah ispasti a vi odoste sa velikanima igratiAdobeg wrote: ↑02/08/2023 23:42Bogami ti si opsjednut sa nama nije dobro za zdravlje,tvoj tim ne zanima ni sekunde i nemam vas sta komentarisati,mi imamo svoje probleme i mi cemo ih zavrsavati kad tad ziv bio i nesanjaj nas.lavi wrote: ↑02/08/2023 03:47 ne bih ja rekao da je to sada bitno. Bitno je da ste se vi ceherkali kako će Željo ispast, a evo vas sad, izgubili protiv bratskog Torpeda, a sad i protiv Sloge, a Željo i dalje udara u Evropu, zamisli, hej, bolje od vas. Sve Željo nema para, loš trener, nema plata, krediti, dugovi, fazoni, a vidi sad. Ponašate se ko da ste zadnjih 5 godina sa Cityem igrali. Mahanje sa evropske Grbavice, gdje se igraju evropske utakmice, ni Horde niste mogli dočekat sa Evropom.
![]()
-
mirza_15
#20234 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Mislim da je bio Ivković i Edis 2021/2022 pa onda Edis (nastavak) i Bašić 2022/2023.last mohicans wrote: ↑03/08/2023 00:06Pa to ih malo vadi, jer je Osim bio od 2009 do 2013. Ima ovdje do 2020/2021, onda ih je Edis preuzeo, pa Bašića.
https://fkzeljeznicar.ba/historija/sastavi-po-sezonama/
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#20235 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
2021 dosao Ivković, bio do zime. Pocetkom 2022 dosao Edis bio do nedavno i dosao Basic.
-
Adobeg
#20236 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pasa umoran sam od tvoji gluposti kojim se prosipas vidim da si neki balavac nema potrebe trositi rijeci na tebe nebitan si lik.lavi wrote: ↑03/08/2023 00:12ma niko nije vama opsjednut, ni vi sami, samo vam se smijem, mislili Željo će odmah ispasti a vi odoste sa velikanima igratiBarem na zadnjih 5 stranica tvojih postova svaki 2-3 je o Želji, a to sam površno gledao. Mogao bi uz te probleme u klubu malo da se pozabaviš i gramatikom i pravopisom, nije na odmet.
- liyf
#20237 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
tvojihAdobeg wrote: ↑03/08/2023 00:43Pasa umoran sam od tvoji gluposti kojim se prosipas vidim da si neki balavac nema potrebe trositi rijeci na tebe nebitan si lik.lavi wrote: ↑03/08/2023 00:12 ma niko nije vama opsjednut, ni vi sami, samo vam se smijem, mislili Željo će odmah ispasti a vi odoste sa velikanima igratiBarem na zadnjih 5 stranica tvojih postova svaki 2-3 je o Želji, a to sam površno gledao. Mogao bi uz te probleme u klubu malo da se pozabaviš i gramatikom i pravopisom, nije na odmet.
![]()
- ultima_palabra
#20238 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nama je Misimovic nabio prosjek, kod njega su se mijenjali ko na traci. Ako se izbaci njegov vakat, ne mijenjamo nesto previse.mirza_15 wrote: ↑03/08/2023 00:03U tom segmentu je Željo imao od 2010. do 2013. istog trenera. Ako bi gledali od 2013. do danas možda su i više od nas mijenjali. Meni se neda da rovim po internetu u ove sitne satelast mohicans wrote: ↑02/08/2023 23:57
Smiješan si, uz to površan u svemu. Nismo normalni, očito. Na kraju upitne rečenice bi trebao koristiti ? Trebao si i vaše prebrojati, jednog manje ste imali, na brzinu sam preletio, možda isto kao i mi, uz to nekoliko sezona ste po trojicu mijenjali. Tako da tu statistiku mijenjanja trenera imamo skoro istu. Ako uspijem naći sa drugog foruma. Momak je analizirao koliko dana su se procentualno zadržavali treneri. Pa poredi.![]()
- luckylaka
#20239 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Eto sve akademici postaju ovdje pa su najveci problemi taj pravopis.I u pravu si I mi smo ih 15 promijenili od 2010 da ne idem dalje I naravno da nije za pohvaliti se.Znaci dva kluba su za nesto vise od 10-ak godina potrosili oko 40 trenera I jos uvijek tapkaju u istom mjestu.Ni korak napred pogotovo u europi.Bar smo europsku sampioni u mjenjanju treneralast mohicans wrote: ↑02/08/2023 23:57Smiješan si, uz to površan u svemu. Nismo normalni, očito. Na kraju upitne rečenice bi trebao koristiti ? Trebao si i vaše prebrojati, 16-17, na brzinu sam preletio, uz to nekoliko sezona ste po trojicu mijenjali. Tako da tu statistiku mijenjanja trenera imamo skoro istu. Ako uspijem naći sa drugog foruma. Momak je analizirao koliko dana su se procentualno zadržavali treneri. Pa poredi.
- GandalfSivi
#20240 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ima se, moze se 
-
mirza_15
#20241 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Fali malo pameti. Rano je još za procijeniti Bašića npr. Procjeniti negdje na polusezoni kada se budu morale igrati i "male" utakmice. Ali, ako on bude na nekom od mjesta koja vode u Europu ne treba čovjeka dirati.
Sarajevo, sa ovakvim rosterom, mora da se bori za trofeje. Svaki koji dođe mora to imati za cilj. Ove igrače da daš Jakiroviću i pola godine da radi s njima na proljeće bi pomeo konkurenciju, a siguran sam da bi i jesen završio negdje u vrhu.
Sarajevo, sa ovakvim rosterom, mora da se bori za trofeje. Svaki koji dođe mora to imati za cilj. Ove igrače da daš Jakiroviću i pola godine da radi s njima na proljeće bi pomeo konkurenciju, a siguran sam da bi i jesen završio negdje u vrhu.
- Charuga
- Globalni moderator
- BHF_Manijak
#20243 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa roster jeste najkvalitetniji, u to nema saumnje, ali sama selekcija i sve ostalo - ja recimo ne bih tako, iskreno. Prvo sto ogroman jaz pravis medju igracima. Zamisli ti radis u firmi za neku platu 1500-2000KM i dodje sutra neki lola i za isti posao dobije npr. 15.000. Bi li ti radio istim intenzitetom, kako bi se osjecao?mirza_15 wrote: ↑02/08/2023 23:34 Pogledam ostale timove u ligi i ne vidim da drugi imaju nešto bolje stopere (Aničić, Šerbečić, Trako, Soldo, a eto može i Zeljković da odigra tu poziciju pa i Balta). Ne mislim da su oni sada ekstra klasa (da jesu ne bi igrali ovdje), ali jesu to Jakovljević, Drina, Kosorić i sl. bolji stoperi? Druge stvari su u pitanju. Ja i dalje mislim da je roster koji ima Sarajevo najbolji u BiH i još je podebljan na manje-više svim pozicijama. Za golmana se slažem mada se ovom novom i nije dalo vremena. Jedna utakmica i nešto lošiji nastup nije dovoljno da čovjeka otpišemo. Keremeh i Ziljkić su strašna krila. Oliveira pravi napadač. Vrančić ima znanje. Balta je odličan zadnji vezni... Treba neko to da dovede u red. I pod Mirzom je to proljetos, u ofanzivnom dijelu igre, izgledalo jako dobro. Treba samo dobar trener i da mu se niko ne miješa u rad. Ja čak mislim da ne treba ni puno vremena da se to sve utegne. Samo treba pravo ime na klupi.
Nekad je bolje dovesti nedokazanog igraca s velikim potencijalom, nego ove lafo zvijezde, ali koje su istrosene i bez motiva. Pokazalo se xy puta, sto kod nas sto kod vas.
Da li bas taj Kolumbijac, Venecualanac vrijede 3; 4 puta vise od ostatka rostera, hajmo realno?
Ne mora ono biti, mozda se oni ispostave kao top topova, ali iskustvo mi kaze da je bolje npr. Santosa da ste doveli nego ovu dvojicu, trojicu.
Onda Anicic, Vrancic... Hajde evo objektivno, sta ste vi to toliko aman dobili od Vrancica, a sigurno ne igra frajer ispod 25-30 milja. Je li mu bolji ucinak od npr. nekoga koga ste iz lige mogli dovesti, a igrao bi za 3 puta manje?
Durakovic drugi primjer. Decko je igrao u Igmanu za ne vise od 1-2 milje, odigrao JEDNU pristojnu sezonu, dovedete ga, pljunute mu odmah 10 milja kako se prica, to je ogroman skok za igraca, preplacen definitivno. Kakav ce njemu motiv biti? Nije to Svabo, Englez pa da motivisan bude, Bosnjo je to koji je li do malo vecih para dodje odmah udari u glavu.
Skokovi su OK i treba da ekipa prirodno raste, ali praviti ogroman jaz u startu po mom misljenju nije dobro niti ce sta dobro ekipi donijeti. Nije ni Dinamo imao prosjek plate 10 hiljada eura, pa onda na to doveo igraca koji ce zaradjivati 100.000.
Ali opet kazem, to je vise problematika Mirvica, jer ono sto on radi je klasicno dijasporsko razmisljanje, igranje igrica.
- ultima_palabra
#20244 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Dovesti ovoga za sportskog direktora i dati mu odrijesene ruke.Charuga wrote: ↑03/08/2023 09:01 https://sportskevijesti.com/2023/07/31/ ... om-terenu/
Sve čovjek objasnio ...![]()
- insaneinthebrain
#20245 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
e moj Ibricicu. ne znas u sta si se uvalio. kad ti se horde navale na kosti 
-
mirza_15
#20246 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Gledam kako sudi ovaj utakmica Borac Austrija i onda vratim film kako je Musa sudio Sarajevo Sloga. Ovaj večeras ne svira ništa. Pustio lik da igraju muški. Onaj debil u nedelju je pogled prema protivničkom igraču svirao kao faul. Nećemo mi daleko sa takvim suđenjem.
- BHF_Manijak
#20247 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa tako je svako jebeno kolo i onda se cudimo kad nas protivnicki igrac raznese u duelu u Evropi da nema faula.
Drina pao protiv Nefčija i ceka... Sviraj kurcu, nije ti ovo Gigovic.
I tako su sve ekipe naviknute da je pad i jauk faul!
Drina pao protiv Nefčija i ceka... Sviraj kurcu, nije ti ovo Gigovic.
I tako su sve ekipe naviknute da je pad i jauk faul!
- van Basten
#20248 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Vala su i ovi nasi klubovi razmazeni... cemu tolike odgode? Borac igrao kuci, ispao, mogao je rahat u ponedjeljak makar igrati. Zrinjski igrao u utorak pa iducu tek u cetvrtak, mogao je komotno u subotu igrati. Jedino da se konama uzme u obzir dalek put, iako su i oni mogli bar u utorak svoju odigrati kad su vec ispali
-
Zoooka
#20249 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Preretardirano, gledam ostale timove svi igraju tekme u ligi osim nas. Imas 25 igraca, igraj. Nikad im ne bi odobrio taj zahtjev. Sta Zrinjski kad udje u konferenciju odgodit ce im se 6 puta liga?van Basten wrote: ↑03/08/2023 22:46 Vala su i ovi nasi klubovi razmazeni... cemu tolike odgode? Borac igrao kuci, ispao, mogao je rahat u ponedjeljak makar igrati. Zrinjski igrao u utorak pa iducu tek u cetvrtak, mogao je komotno u subotu igrati. Jedino da se konama uzme u obzir dalek put, iako su i oni mogli bar u utorak svoju odigrati kad su vec ispali
- N.N.
#20250 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Eto ti odgovora zasto i ispadnu svi odmah
To nije u stanju 3 utakmice u 10 dana odigrati da ih pola ne zavrsi u hladnim komorama na oporavku i rekuperaciji
To nije u stanju 3 utakmice u 10 dana odigrati da ih pola ne zavrsi u hladnim komorama na oporavku i rekuperaciji