Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Seawolf wrote: ↑01/08/2023 20:51
Imaš li informaciju da li je MX-30 R-EV ikada isporučen krajnjim kupcima, na kojim tržištima i u kojoj količini?
Ima par komada u njemackoj za potrebe auto kuca, za privatne kupce je predvidjena isporuka za nekih 2-3 mjeseca.
Cirka 15.6. je krenula proizvodnja.
Jedini info koji imam za ukidanje je EV verzija za Kaliforniju.
I pravili su ga jer ona besmislena nula pored CO2 g/km smanjuje prosjek i eko penale koji su izmislili debilni politicari.
Gdje su te MX-30 R-EV za potrebe auto kuća?
Isfiltrirao sam na mobile.de i pokazalo se da za svih 58 koje se nude, stoji da je isporuka 4, 5, ili 6 mjeseci od narudžbe:
Na stranu sve, mislim da Suzuki i Mazda mogu opstati pod patronatom Toyote ili neka bliska saradnja sa Toyotom.
Lično, sve Mazde su mi ispred Toyotinih modela, nova Mazda 3 mi je bolja od Audi A3.
Njima Evropa svakako nije prioritetno tržište. Ne znam kako stoje u Sjevernoj Americi i Kini, a ako tu imaju problem onda su u stvarno u problemu.
Ima par komada u njemackoj za potrebe auto kuca, za privatne kupce je predvidjena isporuka za nekih 2-3 mjeseca.
Cirka 15.6. je krenula proizvodnja.
Jedini info koji imam za ukidanje je EV verzija za Kaliforniju.
I pravili su ga jer ona besmislena nula pored CO2 g/km smanjuje prosjek i eko penale koji su izmislili debilni politicari.
Gdje su te MX-30 R-EV za potrebe auto kuća?
Isfiltrirao sam na mobile.de i pokazalo se da za svih 58 koje se nude, stoji da je isporuka 4, 5, ili 6 mjeseci od narudžbe:
Gdje li bi mogli biti ako su za internu upotrebu auto-kuca
I auti koji su registrovani na auto kuće bi trebali biti na prodaju.
Ili ih, možda, čuvaju za sjemena.
Pre-produkcijski modeli iz aprila, nece to davati privatnima, za njih idu ovi iz full proizvodnje od polovine juna.
Satra se ti da dokazes svoje predvidjanje
Zar ne bi za krajnjeg kupca bilo bolje da sto vise razlicitih kocepata zazivi, a ne da za 10 godina svako auto bude isto govno ko jaje jajetu, ko smartphoni danas.
Seawolf wrote: ↑02/08/2023 09:56
I auti koji su registrovani na auto kuće bi trebali biti na prodaju.
Ili ih, možda, čuvaju za sjemena.
Pre-produkcijski modeli iz aprila, nece to davati privatnima, za njih idu ovi iz full proizvodnje od polovine juna.
Zar ne bi za krajnjeg kupca bilo bolje da sto vise razlicitih kocepata zazivi, a ne da za 10 godina svako auto bude isto govno ko jaje jajetu, ko smartphoni danas.
Koncept kombinacije wankel SUS motora i elektromotora za pogon vozila je odličan.
Ali je Mazdina realizacija tog koncepta u slučaju MX-30 R-EV, katastrofalna.
Ili treba staviti snažniji wankel SUS motor, ili slabiji elektromotor. Ili oboje.
Koncept kombinacije wankel SUS motora i elektromotora za pogon vozila je odličan.
Ali je Mazdina realizacija tog koncepta u slučaju MX-30 R-EV, katastrofalna.
Ili treba staviti snažniji wankel SUS motor, ili slabiji elektromotor. Ili oboje.
Ja mislim da je u pogresnom autu, MX-30 je premali da bude jednoj familiji jedino auto.
U autu velicine CX-5 bi bio zanimljiviji, 2025. dolazi nasljednik sa vise razlicitih pogona.
meni je dobar i defender, steta sto je lose kvalitete kao i svaki noviji ( elektronika itd.)
Ma da sta ja znam, bronco ima klasicne poluosovine. Mocan mi je izgledom.
Mislim da Suzuki napravi Jimny-a 4 vrata da bi bio hit.