Sve ovo je radio i Lars Gunnar Wigemark i svaki naredni koji dodje na tu poziciju ce raditi istu stvar.axe22 wrote: ↑01/08/2023 18:42Istine ima sigurno, samo je pitanje koliko.DonieBrasco wrote: ↑01/08/2023 18:38 https://istraga.ba/lobiranja-johanna-sa ... uk-bijela/
Da li je ovo realno ili Avdo preuvelicava ?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Arachnoidea
#951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Arachnoidea
#952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na stranu sve to, po ko zna koji put smo izdani i prodani. Nakon sto je pozicija komesara za prosirenje EU data Mađarima sada im daju i EUFOR, jos sam da neki Mađar preuzme NATO 
-
100k
#953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nema Sattler puno izbora. Kомпрома́т.DonieBrasco wrote: ↑01/08/2023 18:38 https://istraga.ba/lobiranja-johanna-sa ... uk-bijela/
Da li je ovo realno ili Avdo preuvelicava ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Od Isaka mi je samo gora ezdea.
Ustvari i od ezdea mi ima gore, a to su ove njihove botcine
- relativno84
#955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jbga morali su i jos ustedili 30 miliona.
-
Lex77
#956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo je toliko ludo da bi moglo biti istinito
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/31 ... _tada.html
Englezi i Francuzi su tada htjeli podržati Srbe da osvoje Bihać, da naprave isti masakr kao u Srebrenici i tada proglase kraj rata, a to bi bila jedn pregovaračka pozicija koja bi im odgovarala. Ali opet, na međunarodnoj konferenciji koja bi se tada održavala, Hrvatska bi postala dio neke Jugoslavije u kojoj bi postojala mala-velika Srbija. Amerikanci bi se složili s time, ali imali su jedan problem. Ne postoji nijedan službeni dokument, nikakva tv izjava po kojoj bi Amerikanci podržavali vojno rješenje u SAO Krajini. Čak se i predsjednik Tuđman pažljivo izražavao. On je govorio - da pregovori, ali i pridržavamo pravo. Jedini službeni dokument sam ja načinio kada mi je došao američki vojni ataše i rekli su mi - ovo je službeno. Napravili smo zapisnik. Rekli su - ukoliko vi se odlučite na Oluju, i ako ona bude trajala do deset dana, i ako to bude u skladu sa Ženevskim konvencijama i pravilima o običajima ratovanja, tada ćemo mi spriječiti da vas vrate na početne pozicije. Zaista, nisu nas vratili na početne pozicije, ali su nas zaustavili u Banja Luci, kazao je Rebić.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/31 ... _tada.html
Englezi i Francuzi su tada htjeli podržati Srbe da osvoje Bihać, da naprave isti masakr kao u Srebrenici i tada proglase kraj rata, a to bi bila jedn pregovaračka pozicija koja bi im odgovarala. Ali opet, na međunarodnoj konferenciji koja bi se tada održavala, Hrvatska bi postala dio neke Jugoslavije u kojoj bi postojala mala-velika Srbija. Amerikanci bi se složili s time, ali imali su jedan problem. Ne postoji nijedan službeni dokument, nikakva tv izjava po kojoj bi Amerikanci podržavali vojno rješenje u SAO Krajini. Čak se i predsjednik Tuđman pažljivo izražavao. On je govorio - da pregovori, ali i pridržavamo pravo. Jedini službeni dokument sam ja načinio kada mi je došao američki vojni ataše i rekli su mi - ovo je službeno. Napravili smo zapisnik. Rekli su - ukoliko vi se odlučite na Oluju, i ako ona bude trajala do deset dana, i ako to bude u skladu sa Ženevskim konvencijama i pravilima o običajima ratovanja, tada ćemo mi spriječiti da vas vrate na početne pozicije. Zaista, nisu nas vratili na početne pozicije, ali su nas zaustavili u Banja Luci, kazao je Rebić.
- dr_Evil
#957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zadnji put kad sam provjerio moj klub je bio crveni, antifasisticki, otkad ste dosli da navijate ti, Hurda i Novalic vidim pocele se i crne majice nosati kod navijaca. Aferim!Student_u_Ostavci wrote: ↑01/08/2023 15:41Ja navijam za Veležtramvajtrojka wrote: ↑01/08/2023 14:59
jel tebi jasno da ti navijas za osobe koje su bile u tehničkom mandatu i koje su u tom tehnickom mandatu pokrale pare i kupili kineske usisivace sa kojima su ubijali ljude i ti nasao nekoga prozivati za losu vlast![]()
![]()
Pomiješao si stvari,
ovaj kojeg častite sa 70 miliona je ubijao ljude. Vjerojatno si se zbunio, oprostit ću ti![]()
- dr_Evil
#958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Eh jah, ko da su jos jucer Madjari pokusavali da formiraju bosnjacku naciju koja ne bi bila bazirana na vjeri, borili se za ocuvanje bosanskog jezika, a onda begovi sve to popisali i rekli elhamdulilah mi smo srbi, sve dok bosanski nije i zvanicno ukinut. Zaboravljamo... a ako malo bolje zagrebemo naci cemo cvrstu liniju preko tih begova, do mladih muslimana i danas SDA.Arachnoidea wrote: ↑01/08/2023 19:35 Na stranu sve to, po ko zna koji put smo izdani i prodani. Nakon sto je pozicija komesara za prosirenje EU data Mađarima sada im daju i EUFOR, jos sam da neki Mađar preuzme NATO![]()
-
palermo
#959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Srecom barem.kod nas.ima.izbora. Zrinja do grobadr_Evil wrote: ↑02/08/2023 07:32Zadnji put kad sam provjerio moj klub je bio crveni, antifasisticki, otkad ste dosli da navijate ti, Hurda i Novalic vidim pocele se i crne majice nosati kod navijaca. Aferim!Student_u_Ostavci wrote: ↑01/08/2023 15:41
Ja navijam za Velež![]()
Pomiješao si stvari,
ovaj kojeg častite sa 70 miliona je ubijao ljude. Vjerojatno si se zbunio, oprostit ću ti![]()
- dr_Evil
-
palermo
#961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta's bolje imitirati sampione nego luzere.
.....dozvali se pameti...
- Prpa.ba
#962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovakve baljezgarije ne mogu se procitati ni na poskoku ni na krstarici. Najbolje su sacuvali za nekad probosanske forume.dr_Evil wrote: ↑02/08/2023 07:39 Eh jah, ko da su jos jucer Madjari pokusavali da formiraju bosnjacku naciju koja ne bi bila bazirana na vjeri, borili se za ocuvanje bosanskog jezika, a onda begovi sve to popisali i rekli elhamdulilah mi smo srbi, sve dok bosanski nije i zvanicno ukinut. Zaboravljamo... a ako malo bolje zagrebemo naci cemo cvrstu liniju preko tih begova, do mladih muslimana i danas SDA.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
al dobar je kad priča protiv hrvataPrpa.ba wrote: ↑02/08/2023 09:00Ovakve baljezgarije ne mogu se procitati ni na poskoku ni na krstarici. Najbolje su sacuvali za nekad probosanske forume.dr_Evil wrote: ↑02/08/2023 07:39 Eh jah, ko da su jos jucer Madjari pokusavali da formiraju bosnjacku naciju koja ne bi bila bazirana na vjeri, borili se za ocuvanje bosanskog jezika, a onda begovi sve to popisali i rekli elhamdulilah mi smo srbi, sve dok bosanski nije i zvanicno ukinut. Zaboravljamo... a ako malo bolje zagrebemo naci cemo cvrstu liniju preko tih begova, do mladih muslimana i danas SDA.![]()
ko komunisti što su dobri kad su razarali hrvatsko tkivo
isto košto je dobar koalicioni partner HSP, Kradom za Boljitak NHI i svaka druga stranka samo da nisu ujke
- Prpa.ba
-
PM72
#965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Niko se nije brže odrekao zemlje i rodne grude od BH hrvata kojima BiH služi kao rezervna guma-po potrebi.
- dr_Evil
#966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znam sta ti smeta u ovome napisanom, ali je sve potpuno tacno. 1907 je odlukom zemaljske vlade ukinut bosanski jezik i proglasen srpsko-hrvatskim, odluku su podrzali begovi.Prpa.ba wrote: ↑02/08/2023 09:00Ovakve baljezgarije ne mogu se procitati ni na poskoku ni na krstarici. Najbolje su sacuvali za nekad probosanske forume.dr_Evil wrote: ↑02/08/2023 07:39 Eh jah, ko da su jos jucer Madjari pokusavali da formiraju bosnjacku naciju koja ne bi bila bazirana na vjeri, borili se za ocuvanje bosanskog jezika, a onda begovi sve to popisali i rekli elhamdulilah mi smo srbi, sve dok bosanski nije i zvanicno ukinut. Zaboravljamo... a ako malo bolje zagrebemo naci cemo cvrstu liniju preko tih begova, do mladih muslimana i danas SDA.![]()
Prodaja vjere, jezika, i domovine radi vlastitith interesa nije nesto novo sta se desava samo nama.
- Truba
#967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bolje dobra maceha nego losa majka pasa buraz
Inace...necemo ulaziti u pricu o likovima koji su se okupili i vaskrsnuli neprirodne granice u sfrj to je za podfprum histerija
- Truba
- dr_Evil
-
PM72
#970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
vernes81
#971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- dr_Evil
#972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mogu, i odlicno im uspijeva. Kapa i naklon do poda. Ja uvijek kazem da su bosansko-hercegovacki Hrvati vladajuca kasta u BiH. Ako uzmemo statistiku koliko ih ima, i kakve pozicije drze zaista ova izjava pije vode.
Sad cu dodati i malo autosovinizma, zahvaljajuci tom polozaju vladajuce kaste, duplim primanjima na osnovu razlicitih penzija iz Hrvatske, kao i jakim vezama, osjeti se, a pogotovo u politici, da su stepenica ispred Bosnjaka, i 2-3 stepenice ispred Srba. Izbacuju sve vise skolovan kadar, koji se zna ponasati, raditi posao, a vidi se i u infrastrukturi.
Jos uvijek pate od korupcije i nepotizma, kao i ostatak domovine, a pohlepa je jaca nego u ostatku domovine. Bit ce interesanto vidjeti kuda sve ovo vodi.
Svoje ciljeve mogu ostvariti samo uz halal pokvarenih begova, bez tog halala nikad ih nece ostvariti i na kraju ce se morati vratiti pod nebo Sarajeva, da formulisem tvoj post.
- Truba
#973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Truba
#974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ovo je premalo
hrvatska i federacija bih u konfederaciji
to je top bio i nedosanjan san kao što je potpisano
mostar glavni grad federacije
zagreb hrvatske i konfederacije
zapadna njemačka već u eu
ili barem dio cipra
- dr_Evil
#975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zaboravio si da se prvo trebala osloboditi kompletna teritorija BiH, jer je dio pod tzv RS smatran okupiranim i morao se ukljuciti u federaciju. Iskreno nisam ljubitelj tih NDH granica iz Washingtonskog, onda cemu uopste raspad Jugoslavije, za Bosnjake je svakako lakse bilo unutar Jugoslavije gdje su se borila dva velika nacionalizma, nego u "NDH" gdje bi ih jedan nacionalizam bez konkurencije progutao.
Ako ti ista znaci kakvo je nesnalazenje trenutno u bosnjackom politickom vrhu ode pola Bosne za NDH i drugo pola za Nedicevu Srbiju svakako. Ne vidim pokret ili vodju koji je u stanju okrenuti situaciju i vratiti je na put BiH koja ce biti suvremena i nezavisna. Ako se vrati onaj stari rezim taj proces raspada ce se samo ubrzati