Ukrajina

Gandalf

#178251 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

drug_profi wrote: 02/08/2023 01:48 Sankcije nemaju nikakav uticaj.
Išli orci na more, crno ispod nokta istresli da se prave el(K)ita.

Ništa ovo nije čudno za njih, viđao sam ih po moru i prije ovog rata, njihove karakterne crte ličnosti su bahatost i sileđijstvo, a nije im mrsko ni ukrast, imaju vlast baš kakvu i zaslužuju.
GAU8

#178252 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Lično sam u Antaliji vidio kada su u all inclusive Hotelu jedno 3 kile baklave spakovali sa švedskog stola :lol: :lol:
GAU8

#178253 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Dupli
GAU8

#178254 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Rothmans wrote: 02/08/2023 00:55
Bernardinac wrote: 01/08/2023 23:51

To je NATO disicplina. Ovi jadni malorusi se nadaju odgovoru ali ovi ne jebu jer nisu povrijedili zračni prostor. NATO nikada neće napasti prvi i to je konstanta.
Čekaće i istrpit će provokacije i eventualni prvi udar ako treba ali koji će razotkriti napadača i njegove namjere.
Nakon toga će ih satrati.
Još jedan dokaz zapadne dominacije u razmišljanju i doktrini.
Dokaz rusima da je NATO hladan kao led i spreman okrenuti i drugi obraz za šamar a sve preko toga je degenek.
NATO ne dozvoljava sebi emotivnu reakciju. To je dokaz da drže sve pod kontrolom.
Ta činjenica rusima puni gaće govnima.
Nato ,nato , nato ,nato ,nato :shock: ko papagaj jebo te. Ispali su pizde i t0cka
Ne kužim kontaš razliku između mafijaškog čopora i ozbiljnog saveza...
Rothmans

#178255 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Ma ciganija mrtva. Zadnje sam sreo u Neumu , prije mjesec. 3 para, zenetine stoje u vodi ,naginju klipacu , njih trojica se glasaju, a i izgledaju ko trogloditi. Prilicno ruzna scena.
Rothmans

#178256 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

@GAU8
@GandalfSivi

Gospodo,nedavno smo svjedocili kako je to rijesio gospodin Erdogan. I to dok je Rusija vazila za drugu oruzanu silu na svijetu(#grohotomsesmijem). A sa druge strane imamo 'nabrijane' Poljake koji nemase muda oborit ove dvije lebdece kante.
GAU8

#178257 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Rothmans wrote: 02/08/2023 06:56 @GAU8
@GandalfSivi

Gospodo,nedavno smo svjedocili kako je to rijesio gospodin Erdogan. I to dok je Rusija vazila za drugu oruzanu silu na svijetu(#grohotomsesmijem). A sa druge strane imamo 'nabrijane' Poljake koji nemase muda oborit ove dvije lebdece kante.
Naravno, sve je moguće.
Ali ja sam mišljenja da je bolje da nikada ne saznamo da li su Poljaci pizde ili nisu :wink:
lonely_wolf

#178258 Re: Ukrajina

Post by lonely_wolf »

Pa se onda brko mjesecima izvinjav’o, kupio S-400, popusio dvije-tri sezone u Antaliji itd…
Izhitrene reakcije su znak neplaniranja i nerazmišljanja, pogotovo u ovakvim situacijama gdje jedna strana radi sve samo da bi iscenirala sukob ali da ne pocne prva.
Ovde je veoma vazno ko ce prvi metak opaliti.
Haris.ba

#178259 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

Rothmans wrote: 02/08/2023 06:49 Ma ciganija mrtva. Zadnje sam sreo u Neumu , prije mjesec. 3 para, zenetine stoje u vodi ,naginju klipacu , njih trojica se glasaju, a i izgledaju ko trogloditi. Prilicno ruzna scena.
A koga to opisujete? Nase? :D

Ima nesta u toj slavenskoj krvi.
GAU8

#178260 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Pustite Rothmannsa obični trollcina.
Ili je gledao previše westerna...
jednonogi_Jack

#178261 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Rothmans wrote: 02/08/2023 06:56 @GAU8
@GandalfSivi

:lol:
Trčkarao Erdo poslije toga oko Putina ko cukica. Ganjao ga po hodnicima da se izvine, ovaj ga nije fermao. Zato se Erdo morao pismeno izvinjavati.
A i uhapsio je pilota koji je oborio moskovaljski avion.
Dingospo, nema šta.
sumirprimus

#178262 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Dnevna doza bubova
sumirprimus

#178263 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Cccc kome posvetiste pqznju sunce ti zarko :lol: :-)
Bossona

#178264 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

HIMARS - bljet,........
Bernardinac

#178265 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

GandalfSivi wrote: 02/08/2023 01:13
Rothmans wrote: 02/08/2023 01:05

Otkud Iran iskoci ? :lol: Nego , imamo tu Poljsku koja kao rezi, kidise ,ma samo im daj i najmanji povod i eto ih do Moskve, kad ono - corak !
Visis tamo, branis ih, ista matrica. Sto se Poljske tice, ne mlatis se sa budalama zbog sitnica, sto ti lik gore napisa, samokontrola nije znak snage samo kretenima ispred skole koji slabije od sebe maltretiraju, a svi znamo kako isti zavrse. Sve u svoje vrijeme, na padaju svi na ove seljacke fore…
Nećemo @Rothmans vodit na dernek odma bi bila marisana.
BiBi911

#178266 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

Rothmans wrote: 02/08/2023 00:53
drug_profi wrote: 02/08/2023 00:46 Bingo kartica za Crnomorsku flotu.

Image
Auu , pa ima tu jos potencijala. Kolko ste se razgalamili, covjek bi pomislio ostalo im par camaca na napuhavanje i jedan na veslanje

Al ovih par camace ostalo zavezano za stijenu jer ih neka raketica cilja. 30vs 1 raketa
Rothmans

#178267 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Haris.ba wrote: 02/08/2023 07:26
Rothmans wrote: 02/08/2023 06:49 Ma ciganija mrtva. Zadnje sam sreo u Neumu , prije mjesec. 3 para, zenetine stoje u vodi ,naginju klipacu , njih trojica se glasaju, a i izgledaju ko trogloditi. Prilicno ruzna scena.
A koga to opisujete? Nase? :D

Ima nesta u toj slavenskoj krvi.
Izvinices, mi smo za njih becka skola, doduse sa paradajzom i argetama, ali becka skola
Rothmans

#178268 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Bernardinac wrote: 02/08/2023 09:06 Nećemo @Rothmans vodit na dernek odma bi bila marisana.
Mir nema alternativu :mrgreen: , al ono da ti bjeloruske sklopocije narusavaju zracni prostor i ti se poklopise usima, to je sramota. A lafo zajebani oni, hoce se svetit bla bla
Rothmans

#178269 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

sumirprimus wrote: 02/08/2023 08:25 Cccc kome posvetiste pqznju sunce ti zarko :lol: :-)
A jok eto, tebi ce je posvetit nemastoviti kopipejstasu
Seawolf

#178270 Re: Ukrajina

Post by Seawolf »

drug_profi wrote: 02/08/2023 00:46 Bingo kartica za Crnomorsku flotu.

Image
Krstarica "Moskva" i transportno-desantni brod "Saratov" jesu potopljeni, dejstvom ukrajinskih projektila.

Ali fregata "Admiral Essen" je samo oštećena i u plovidbenom je stanju.
sumirprimus

#178271 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Meeeh ne vrijedi :)
Tarmac

#178272 Re: Ukrajina

Post by Tarmac »

Bernardinac wrote: 02/08/2023 09:06
GandalfSivi wrote: 02/08/2023 01:13

Visis tamo, branis ih, ista matrica. Sto se Poljske tice, ne mlatis se sa budalama zbog sitnica, sto ti lik gore napisa, samokontrola nije znak snage samo kretenima ispred skole koji slabije od sebe maltretiraju, a svi znamo kako isti zavrse. Sve u svoje vrijeme, na padaju svi na ove seljacke fore…
Nećemo @Rothmans vodit na dernek odma bi bila marisana.
Posto je u manjini, stat cu ja na njegovu stranu. Uvijek sam branio slabije :D

Al jesu poljaci ispali ckepi sto jest jest :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#178273 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ugnjetacima i njihovim pomagacima hitno treba ,,pobeda" bilo kakva - pa makar to bila i povreda zracnog prostora

kakve bi konstrukcije od ovog ulijetanja sada pravila ekipa banovana i njihov guru lazanski upokojeni - level 12 podmornica
SanskiBiser

#178274 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Tom Cooper
https://xxtomcooperxx.substack.com/p/sa ... m=reader2

Sveci, gromovi i munje, 1. dio
Sarkastosaurus
2. kolovoza 2023

Pozdrav svima!

Da, mogu postati radostan. U ponedjeljak prošlog tjedna (24. srpnja) uhvatio sam se kako se mučim suspregnuti široki smiješak dok sam čitao izvještaj jednog od vrhunskih (ili je to, doslovno, 'dna' u njihovom slučaju...?) ruskih PRBS-industrijalaca. Dotični lik je sigurno izgubio nekoliko kilograma težine i nekoliko litara znoja dok je pokušavao izmisliti priču koja bi mogla rječito objasniti kako to da su Ukrajinci postavili 'UAV-ove/dronove' da zavaraju rusku protuzračnu obranu, a zatim četiri Storm Shadows da dići u zrak četiri različita VSRF-ova skladišta streljiva na okupiranom Krimu. I pogodila su sva četiri!

Uslijedilo je 'nekoliko dana zabrinutosti', kada su 26. srpnja Rusi rasporedili četiri Kinžala da napadnu zračnu bazu Staorkostyantyiv u zapadnoj Ukrajini: matičnu bazu 7. zrakoplovne brigade, PSU, i njezinu flotu Suhoja Su-24M lovci-bombarderi, opremljeni krstarećim projektilima Storm Shadow i SCALP-EG. Još više jer PSU tada nije izvršio nikakve zračne napade tim zrakoplovima i oružjem sljedeća dva dana. Pitanje je bilo: je li flota preživjela...?

Na moje veliko olakšanje, ukrajinski Su-24 su se 'vratili' 29. i 30. srpnja, kada su sustavno uništili sva tri mosta koji povezuju okupirani poluotok Krim s kopnom Ukrajine:

- Armiansk cestovni most (cesta za Kherson)

- Cestni most Chongar (put za Melitopolj)

- Chongar željeznički most (željeznica do Melitopolja; fotografija ispod)

Image

Dokazi o tome da su Rusi 'presreli još jednu Storm Shadow'... Ovaj put koristeći željeznički most Chongar...

Kao i uvijek u ovakvim slučajevima, ne mogu ne okarakterizirati ovo kao "izvrsno". Naravno, za usporedbu, najnoviji napad na Krim/Kerch most pomoću polu-uronjivih 'dronova' nije bio tako uspješan kao što se na prvi pogled činilo: izbacio je 'samo' cestovni dio konstrukcije. Tamošnja željeznica još uvijek radi. No, sada produžetak te pruge ne radi barem tjedan dana. Štoviše, tijekom posljednja dva dana PSU je pogodio dodatne ciljeve na Krimu, uključujući nekoliko skladišta u području Sevastopolja.

Sada, zašto sam zadovoljan?

Prije svega, molim. Masa ruskih trupa u južnom Hersonu i južnom Zaporožju sada je definitivno odsječena od opskrbe: osim ako se željeznički most Chongar ne popravi (a budite sigurni: od jedne od VSRF-ovih 10 željezničkih brigada mora se očekivati ​​da će uspjeti taj pothvat u oko tjedan dana), jedino mjesto na kojem policajci Keystone opskrbljuju svoje trupe u ovim dijelovima Krima je luka Berdjansk (da, postoji željeznička pruga od Donjecka do Melitopolja, ali veliki dijelovi ovoga prolaze preblizu na prve linije radi udobnosti). I onda po kamionu. A Keystone policajci nisu dobri u opskrbi VSRF-a po kamionu: premalo kamiona, uopste manjak prevoznih sredstava teret. Znači: sljedećih 7-10 dana (od zapada prema istoku) XXII AC, 49. CAA , 35. CAA , 58. CAA , 5.th CAA, i 36. CAA morat će se zadovoljiti s onim što imaju u blizini bojnog polja, ili mogu spasiti iz svojih uništenih skladišta u područjima Melitopolja i Tokmaka.

Drugo, za mene cijela ova priča ima 'još jednu dodatnu, osobnu notu'. Ili dva….ili više…

Drago mi je jer sam već neko vrijeme pisao članak o tome kako PSU izvodi takve zračne napade i kako na njih reagira ruska protuzračna obrana: završio sam, ali nisam objavio. Barem ne do danas. Što je bilo jednako dobro jer, s jedne strane, ruski PRBS-industrijalci i puding-fanovi u inozemstvu i dalje nisu u stanju objasniti 'kako to dolazi'. Neki će produžiti kako bi pružili dugačke izračune o tome zašto ruska protuzračna obrana 'oborava Storm Shadows (i AGM-88) u rezultatima' uz pomoć matematičkih formula i usporedbi njihovih letačkih performansi, drugi svu krivnju svaljuju na ' dronovi'….i dalje: nitko ne može objasniti videozapise kao što je ovaj iz kojeg je ovaj još uvijek došao, prikazan VSRF-ov Pantsyr SAM-sustav 'eksplodirajući na Storm Shadows' u jednom smjeru, samo da bi bio smrvljen udarcem iz drugog...

Image

S druge strane… pa to je malo duža priča, a sada moram malo skrenuti….

Situacija me podsjetila da u Rusiji postoji izvjesni 'stručnjak za vojno zrakoplovstvo', kojeg mnogi na Zapadu (osobito u SAD-u i Njemačkoj) smatraju nečim poput 'autora biblija' o sovjetskim i ruskim vojnim zrakoplovima. Navodno ima izravan kontakt s vrhunskim izvorima, a kvaliteta informacija koje daje je 'nenadmašna'. Toliko da njegovi 'najveći fanovi' na Zapadu doista koriste riječ 'biblija' kada hvale njegov 'rad'. Stoga, nazovimo ga 'Sv. Jevrem'.

Zapravo, dobri Sveti Jevrem puni 'svoje knjige' tekstom i – posebno – fotografijama koje 'diže' gdje god može. Počeo je s pražnjenjem arhive TASS-a, još oko 1988. godine (barem onog dijela arhive koji sadrži stare fotografije različitih prototipova MiG-a i Suhoja), prije nego što se prebacio na zapadne knjige i časopise, a potom i na internet. Tijekom posljednjih 20 godina on je... 'posuđuje, riječ po riječ' (da ostane 'diplomatski') od različitih ruskih i ukrajinskih autora, objavljenih samo na ruskom jeziku, i stoga nepoznatih na Zapadu. A kad ovi 'nemaju koristi', onda od niza zapadnih autora.

Da se uvjerimo: objavljivanje o poslovima vezanim uz vojno zrakoplovstvo ne donosi puno: nitko od nas nije poput 'bestseler milijardera'. Naprotiv: veseli nas ako se rezultati dugogodišnjeg istraživanja tiskaju i prodaju u 500 primjeraka. Sve iznad toga je 'bonus'. Tako je svetom Jevremu bilo lako podizati tekstove cijelih knjiga svojih sunarodnjaka i zapravo ih ponovno objavljivati ​​na engleskom, pod svojim imenom – a desetljećima nisu ni dotični ruski i ukrajinski autori, niti bilo tko u West je mogao učiniti sve protiv njegovog ponašanja. Čak ni kada su se fotografije koje su snimili belgijski i francuski vojni časnici, a koje su bile predviđene za vašu posebnu knjigu, ponovno pojavile u drugoj bibliji svetog Jevrema i proglašene vlasništvom nečega što on naziva 'Ruska zaklada za istraživanje zrakoplovstva'… . ha-hum...

Poanta je: nitko od nas nema novca, ni vremena ni energije da se upušta u dugotrajne pravne sporove.

I tako je sveti Jevrem nastavio. Dva-tri puta godišnje objavljivao bi drugu 'bibliju' o još jednom ruskom zrakoplovu. I njegovi izdavači na Zapadu su 'prali ruke od nevinosti': objašnjavali da nemaju pojma na što se mi različiti žalimo i proglašavali se neodgovornima. 'Preporučam' svima da se umjesto toga obrate Sv. Jevremu…. i dobro…. da skratimo ovu priču: pokušajte skupiti nekih 7.000-10.000 € potrebnih samo za pokretanje pravnog procesa, a zatim pronaći odvjetnika spremnog voditi slučaj protiv nekog plagijatora koji živi u Moskvi….

Image

Corpus delik ….hm…. delikatesa … Kišni dan u studenom prije desetak godina, negdje u dubini središnje Velike Britanije: Sveti Jevrem (vidljiv s desne strane) šutke napušta štand na jednom sajmu s knjigom Arapski MiGovi, svezak 5 u lijevoj ruci (Arapski MiG-ovi bili su cijela serija od šest knjiga, čiji ste koautor bili vi, vidljivi kako sjedite straga i razgovarate s izraelskim autorom tijekom pauze). Naravno, sveti Jevrem je platio za svoj primjer, ali ne brinite: niti je zastao da se pozdravi, niti će ikada spomenuti odakle mu 'vrhunsko' znanje o lovcima MiG-ovima i Suhojima kojima upravljaju različiti Arapske zračne snage, omogućujući mu da ispuni još jednu svoju 'bibliju'...

Zaključak: s obzirom na obilje takvih iskustava, mislim da je bilo jednako dobro što nisam ranije objavio svoju 'Raspravu o sjeni oluje': na taj sam način izbjegao da još jedan ruski wannabe plagira moj rad. Ipak se nadam: sada možete razumjeti da sam napisao sljedeće s tim velikim, tankim osmijehom na licu.

U svakom slučaju….

Kakva je priča o Storm Shadowu i kako to Ukrajinci rade?

Alati za trgovinu

Naprijed, imajte na umu da nema Wunderwaffen ('čudesno oružje'). Nema 'jedan, sve pobjeđujući' sustav oružja. Bilo kakve priče poput 'ATACMS će riješiti probleme' ili 'F-16 će dobiti rat' ili 'S-350, S-400 SAM i Su-35 vladaju nebom' – obično su iluzije šire fan-boysi koji jednostavno ne razumiju ratovanje. U stvarnosti, a posebno u zračnom ratovanju, nitko se ne bori sam, nitko ne pobjeđuje niti gubi sam, a svi raspoloživi senzori i oružja raspoređeni su kao dio sustava – u kombinaciji s drugim senzorima i oružjem.

Štoviše, usprkos očitom 'nedostatku povezanog izvještavanja' – bilo u glavnim medijima ili na društvenim medijima – postoji zračni rat visokog intenziteta koji se vodi između Rusije i Ukrajine točno od 04:00 sata ujutro 24. veljače 2022. Svaki pojedini minuta, svaki sat, danju i noću, bez obzira na vremenske prilike. Mislim da postoji jedna činjenica koja će to najbolje sažeti: između 24. veljače 2022. i 30. svibnja 2023., kopnena protuzračna obrana PSU-a otkrila je i pratila više od 400 000 'zračnih ciljeva' – ruskih zrakoplova, balističkih i krstarećih projektila , lebdećih precizno vođeno streljivo (LPGM) i različite bespilotne letjelice/UAV.

Naravno, od srpnja ove godine, dvije zračne snage ne lete onoliko letova koliko su radile, prošle godine u razdoblju od veljače do ožujka, ili čak tijekom ofenzive u Hersonu prošle jeseni, ali: još uvijek su leti do 100 (Rusi) i 20-25 (Ukrajinci) ofenzivnih letova dnevno. Štoviše, mnoge zadaće koje lete 'klasični' borbeni zrakoplovi u međuvremenu obavljaju bespilotne letjelice, a obje su strane značajno pojačale svoju kopnenu protuzračnu obranu (GBAD).

Nije iznenađujuće, budući da su Storm Shadows u operativnoj službi u Ukrajini, PSU ih redovito raspoređuje u kombinaciji s drugim oružjem: neka oslobađaju tj. lansiraju vlastiti zrakoplovi, a druga ukrajinske kopnene snage. S druge strane, Rusi se pokušavaju suprotstaviti raznovrsnim oružjem protuzračne obrane. Zbog čega je za raspravu o ovoj temi potrebna barem površna rasprava o 'alatima trgovine': sustavima o kojima je riječ. 'Za početak' nekoliko riječi o tome što Ukrajinci koriste.

Storm Shadow

Puno je objavljeno o Storm Shadowu, a dva priložena dijagrama lijepo opisuju najvažnije podatke o njihovim nastupima. Dakle, mislim da bi trebali biti dovoljni za osnovno razumijevanje ovog oružja (ni jedno nisam pripremio):

Image

Image

Samo da dodam da je s težinom lansiranja od 1300 kg ovo prilično teško oružje, zbog čega su jedina platforma za lansiranje u službi s PSU lovci-bombarderi Su-24M i Su-24MR. Veliki su, teški, imaju krila promjenjivog zamaha i stari su. Stoga ih nije osobito lako održavati i letjeti, a treba im vremena da budu spremni za sljedeći let. Međutim, oni nude jednu 'stvaricu' od posebne važnosti: Su-24 su optimizirani za operacije na malim visinama i mogu ići nadzvučno (1200 km/h 'plus') kada lete na manje od 50 m iznad zemlje (ili mora ). Zajedno s njihovim učinkovitim dometom i sposobnošću punjenja dvije Storm Shadows, ovo je od ključne važnosti za misiju. Razlog je, između ostalog, taj da što je veća brzina zrakoplova u trenutku ispuštanja projektila, to je i domet Storm Shadowa bolji.

AGM-88

Kao što je poznato, od prošlog ljeta, PSU upravlja određenim brojem MiG-29 i Su-27 opremljenih adapterima (navodno u obliku modificiranih lansera LAU-118/A) za AGM-88 HARM (brzi projektil protiv radijacije). U biti, HARM-ovi se usmjeravaju na emisije radara kojima upravlja neprijateljska protuzračna obrana: u idealnom slučaju oni će onesposobiti antenu, ponekad prouzročiti veću štetu. Budući da masa raketa zemlja-zrak (SAM) ovisi o radarskom navođenju, svaki poremećaj u radu radarskog sustava remeti i samu funkciju SAM-a.
Image
AGM-88 ugrađen na MiG-29 PSU.

Teoretski, način na koji AGM-88 radi je 'jednostavan': ako postoji neprijateljski radar koji radi i radi, HARM-ova glava tragača će ga detektirati i to pokazati pilotu. Pilot ispušta projektil i: sve dok je neprijateljski radar podignut i emitira, nema problema, oružje vodi. Međutim, već tijekom Vijetnamskog rata kasnih 1960-ih sjevernovijetnamski SAM-operateri naučili su da će samo isključivanje njihovih radara sigurno učiniti beskorisnim ranije američke protivradarske projektile. Stoga je AGM-88 napravljen da pamti položaj svoje mete: isključivanje radara moglo bi smanjiti njegovu preciznost, ali će i dalje uzrokovati štetu – osim ako je oboren.

Vjerojatno je AGM-88 staro oružje: prvi put korišteno u borbi protiv Libije 1986.; raspoređenih u velikom broju protiv Iraka i Srbije 1990-ih, i stoga relativno dobro poznati Rusima. Štoviše, njegova prilagodba na ukrajinske MiG-29 i Su-27 daleko je od savršene: oba tipa nemaju opremu za podršku instaliranu na zrakoplovima američke proizvodnje i stoga ne omogućuju korištenje svih načina rada AGM-88. Gotovo nimalo iznenađujuće, Rusi redovito tvrde da su svi HARM-ovi koji im dolaze oboreni. Je li to istina: trenutno nemam pojma. Pretpostavljam da oni, uvijek iznova, ubijaju neke, ali daleko ne sve, kao što je vidljivo iz fotografije priložene ispod, prikazanog lansera Tor M1 (SA-15) pogođenog AGM-88… (lanseri ovog sustava su opremljen radarima za upravljanje paljbom, zbog čega je i ovaj bio na meti Ukrajinaca).

(slika u clanku na engleskom lik na pocetku posta)
Lanser Tor/SA-15 uništen udarom AGM-88 u svibnju ove godine.

(nastavit će se)

sumirprimus

#178275 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

japin_mutapi wrote: 02/08/2023 10:03 ugnjetacima i njihovim pomagacima hitno treba ,,pobeda" bilo kakva - pa makar to bila i povreda zracnog prostora

kakve bi konstrukcije od ovog ulijetanja sada pravila ekipa banovana i njihov guru lazanski upokojeni - level 12 podmornica
Drzi ih iznad vode na temi opcinska liga :mrgreen:
Post Reply