Ja sam za vinjete u svakom slucaju, samo kazem da realno je upitno koliko ljudi bi je uzelo, a pogotovo dvije. Evo javili su se neki na temi, znam jos takvih oko kojih sam zivio. Ljudi bi godisnje 2-3 puta otisli na AP. Mogli bi uzeti sedmicnu vinjetu recimo, al znajuci politiku, i da je uvedu ta bi bila 30 KM, pa bi ljudi na magistralu. Mislim da je za vinjetu preduvjet nekakva mreza puteva, a ne par komadica.BAK-eV wrote: ↑01/08/2023 11:14OK ali pricamo o nekim najboljim rjesenjima za AP naplatu.Dope_Man wrote: ↑01/08/2023 11:07 Fazon je sto u daljoj buducnosti nece jos biti ni VC sastavljen sa AP Doboj-Gradiska, a kamoli neki dodatni krakovi. I to je realnost. Ja iskreno sumnjam da cu u narednih 20 godina moci obici porodicu tako sto cu u Grazu uci na AP i sici u Zenici/Sarajevu.
Isto tako oni koji zele otici, kako sam i sam nekad zamisljao, autoputem do obale u Hrvatskoj... nece to uraditi ni za 30 godina.
Hrvati su vec pohlepni. S obzirom da imaju mrezu AP zavrsenu, da uvedu vinjete sigurno bi zaradjivali i vise jer bi, bas kao i u Sloveniji, svaki Austrijanac imao vinjetu, vjerovatno i dobar dio Madzara itd.