Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
A_A_AKCIJA

#901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

MAha wrote: 31/07/2023 22:42
A_A_AKCIJA wrote: 31/07/2023 22:40

Stranci 100% ne idu.

Nismo ni prva ni posljednja država koje imaju strane sudije, pa neka tako i ostane.
Nadam se da si u pravu. I nadam se da "relaksacija" odnosa ne ukljucuje i izbacivanje stranih sudaca.
Da skratiš muke, bolje ti je odmah kreni pušiti krek, umjesto ove SDA podvale o relaksaciji.

Manje je štetno za zdravlje.

Samo gledaj šta se dešava, a ne slušaj SDA urlike kojima pokušavaju da nadjačaju istinu.
MAha

#902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 31/07/2023 22:46
MAha wrote: 31/07/2023 22:42

Nadam se da si u pravu. I nadam se da "relaksacija" odnosa ne ukljucuje i izbacivanje stranih sudaca.
Da skratiš muke, bolje ti je odmah kreni pušiti krek, umjesto ove SDA podvale o relaksaciji.

Samo gledaj šta se dešava, a ne slušaj SDA urlike kojima pokušavaju da nadjačaju istinu.
Wtf??? Najiakrenije ne pratim intenzivno sva politicka deavanja i ne obracam toliko paznju na silne budalastine u zadnje vrijeme na politickoj sceni. Ali ovo je zaista preozbiljno pitanje da bi se neko igrao time. Dakle, ako mislis da "pusim" fore SDA klike varas se, ali isto tako trwba otvoriti ne cetvere nego osmere oci kad se i spomene moguce "raspakivanje" trejutnog rjesenja izbora clanova Ustavnog suda. Nije trojka, kao ni SDA, sveta krava, da se budno ne prati sta bi se moglo desiti u vezi sa ovim.
Student_u_Ostavci

#903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Student_u_Ostavci »

'SDA podvale o relaksaciji'

Nevjera :lol: :lol:
tramvajtrojka

#904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

MAha wrote: 31/07/2023 22:51

Wtf??? Najiakrenije ne pratim intenzivno sva politicka deavanja i ne obracam toliko paznju na silne budalastine u zadnje vrijeme na politickoj sceni. Ali ovo je zaista preozbiljno pitanje da bi se neko igrao time. Dakle, ako mislis da "pusim" fore SDA klike varas se, ali isto tako trwba otvoriti ne cetvere nego osmere oci kad se i spomene moguce "raspakivanje" trejutnog rjesenja izbora clanova Ustavnog suda. Nije trojka, kao ni SDA, sveta krava, da se budno ne prati sta bi se moglo desiti u vezi sa ovim.
I bas nakon 11 godina sjetis se da si imao nick na klixovom forumu i da mozes izraziti zabrinutost za izdaju Bosne :lol: :lol:
zposao

#905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zposao »

oldtajmer wrote: 31/07/2023 21:05 da je organizovati kakav mma mec ove dvojice bizona ,to bi bio sou vijeka :D
Platio bi da to gledam :lol: :thumbup:
A_A_AKCIJA

#906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Pratiti svakako.

Iščekivati izdaju je SDA priča.

Samo sjedi i uživaj. Ako se trojka do sada dokazala kao napredak, nema šanse da ovdje zglajzaju.

A postoje od 2018. bez i jedne afere.
MAha

#907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

tramvajtrojka wrote: 31/07/2023 23:05

I bas nakon 11 godina sjetis se da si imao nick na klixovom forumu i da mozes izraziti zabrinutost za izdaju Bosne :lol: :lol:
Ljudi de se malo saberite. Svuda vidite SDA bojovnike. Malo ohanite, stvarate kontraefekat zaista. Mada evo se sam preispitujem zar zaista djelujem kao SDA bojovnik?? Da, ,zamisli sjetio se da sam nekada davno i ja ucestvovao u forumskim raspravama i reko de da malo "zahebajem" trojku,mos mislit. Nit kad bio, nit cu kad biti SDAovac, ali ni nipovac niti sdpovac, vjerovao ti ili ne tako ti je.
MAha

#908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 31/07/2023 23:15

Pratiti svakako.

Iščekivati izdaju je SDA priča.

Samo sjedi i uživaj. Ako se trojka do sada dokazala kao napredak, nema šanse da ovdje zglajzaju.

A postoje od 2018. bez i jedne afere.
Ok, doduse nit sjedim niti uzivam, zelio bih da se pokaze dobrim i ova promjena. A pratiti se mora, sa ovakvim stvarima, ponavlham se al eto, se ne smije niko zahebavat, nebitno ko je u pitanju.
oldtajmer

#909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

zposao wrote: 31/07/2023 23:12
oldtajmer wrote: 31/07/2023 21:05 da je organizovati kakav mma mec ove dvojice bizona ,to bi bio sou vijeka :D
Platio bi da to gledam :lol: :thumbup:
kako ne bi,zlatom bi se placalo :D bilo bi gledanije od meca kad je zijo poljo popio nokaut od crnca pa uskrsnuo ko isus poslije toga :lol:
MarlboroGold

#910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MarlboroGold »

Kao kečeri, pa kad izvuku oružje ispod ringa. Tako bi Zahiraga izvukao čakiju i dobio na prevaru
A_A_AKCIJA

#911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

MAha wrote: 31/07/2023 23:21 Ljudi de se malo saberite. Svuda vidite SDA bojovnike. Malo ohanite, stvarate kontraefekat zaista. Mada evo se sam preispitujem zar zaista djelujem kao SDA bojovnik?? Da, ,zamisli sjetio se da sam nekada davno i ja ucestvovao u forumskim raspravama i reko de da malo "zahebajem" trojku,mos mislit. Nit kad bio, nit cu kad biti SDAovac, ali ni nipovac niti sdpovac, vjerovao ti ili ne tako ti je.
Ma po pisanju se vidi da nisi.

SDA je toliko zagadila eter lažima da dosta ljudi koji se ne bave politikom podlegnu toj ruskoj metodi izazivanja nepovjerenja.

Samo prati šta rade a ne šta pričaju. Svi na političkoj sceni. I vidjećeš razlike

SDA diže priču o najtežim danima od rata, koji jesu njima najteži jer su skinuti sa budžeta.

Samo obrati pažnju na to i sve će biti OK

Evo, danas Željko i Željka preglasali Denisa po dvije jako bitne tačke.

Željko i njegov DF koji je glavni saveznik SDA potpisali finansijske izvještaje državnih institucija. Dakle, npr. aminovali Biserine izlete za koje revizori kažu da nisu uredu. Jedan dan posla plaćala 15 hiljada i ostajala 7 dana na Baliju. Tzv. Baliluk

Naravno, morali su dati nešto zauzvrat a to je konzulat Srbije u Bijeljini. Željka njima izvještaj, on Željki konzulat.

E ako ih slušaš šta pričaju, to je nešto što bi uradila Trojka. Ako pogledaš šta rade, vidiš da oni trguju državom, optužuju Trojku da to radi, a Trojka nije popustila milimetra.
Mishelinke

#912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Mishelinke »

MAha wrote: 31/07/2023 23:21
tramvajtrojka wrote: 31/07/2023 23:05

Ljudi de se malo saberite. Svuda vidite SDA bojovnike. Malo ohanite, stvarate kontraefekat zaista. Mada evo se sam preispitujem zar zaista djelujem kao SDA bojovnik?? Da, ,zamisli sjetio se da sam nekada davno i ja ucestvovao u forumskim raspravama i reko de da malo "zahebajem" trojku,mos mislit. Nit kad bio, nit cu kad biti SDAovac, ali ni nipovac niti sdpovac, vjerovao ti ili ne tako ti je.
Pun je foruma takvih bojovnika, klase "nisam za SDA ALIIIII........"

Tako da, u redu je, ne moraš dalje.
Last edited by Mishelinke on 01/08/2023 00:28, edited 1 time in total.
MAha

#913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 01/08/2023 00:07
MAha wrote: 31/07/2023 23:21 Ljudi de se malo saberite. Svuda vidite SDA bojovnike. Malo ohanite, stvarate kontraefekat zaista. Mada evo se sam preispitujem zar zaista djelujem kao SDA bojovnik?? Da, ,zamisli sjetio se da sam nekada davno i ja ucestvovao u forumskim raspravama i reko de da malo "zahebajem" trojku,mos mislit. Nit kad bio, nit cu kad biti SDAovac, ali ni nipovac niti sdpovac, vjerovao ti ili ne tako ti je.
Ma po pisanju se vidi da nisi.

SDA je toliko zagadila eter lažima da dosta ljudi koji se ne bave politikom podlegnu toj ruskoj metodi izazivanja nepovjerenja.

Samo prati šta rade a ne šta pričaju. Svi na političkoj sceni. I vidjećeš razlike

SDA diže priču o najtežim danima od rata, koji jesu njima najteži jer su skinuti sa budžeta.

Samo obrati pažnju na to i sve će biti OK

Evo, danas Željko i Željka preglasali Denisa po dvije jako bitne tačke.

Željko i njegov DF koji je glavni saveznik SDA potpisali finansijske izvještaje državnih institucija. Dakle, npr. aminovali Biserine izlete za koje revizori kažu da nisu uredu. Jedan dan posla plaćala 15 hiljada i ostajala 7 dana na Baliju. Tzv. Baliluk

Naravno, morali su dati nešto zauzvrat a to je konzulat Srbije u Bijeljini. Željka njima izvještaj, on Željki konzulat.

E ako ih slušaš šta pričaju, to je nešto što bi uradila Trojka. Ako pogledaš šta rade, vidiš da oni trguju državom, optužuju Trojku da to radi, a Trojka nije popustila milimetra.
Evo recimo nisam to povezao, a ima smisla (sto a priori ne znaci da jeste tako, ali smisla ima sto si rekao o konkretnom slucaju). Definitivno jeste problem halabuka u javnom prostoru pa mnoge bitne stvari prodju ispod radara ili se iskrivljeno predstave i ako nisi maltene insajder ne mozes skontat fol.
Isto tako, ovo je tvrdim tacno, pojedini kadrovi trojke (bivsi sda-ovci) su takodje do grla optereceni mogucim ranijim talovima i uzimanjima na razlicite nacine, a sada su biva preposteni. No, nvm, ako se desi napredak vrijedi i (privremeno)zazmiriti na jedno oko. Nakon toga i to ranije djelovanje treba protamburat.
MAha

#914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

Mishelinke wrote: 01/08/2023 00:26

Sta ali??? Procitas li pa malo razmislis ili odmah skaces na prvu po defaultu? Ovo drugo, ne moras odgovarat....
Mishelinke

#915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Mishelinke »

MAha wrote: 01/08/2023 00:29

Sta ali??? Procitas li pa malo razmislis ili odmah skaces na prvu po defaultu? Ovo drugo, ne moras odgovarat....
Samo sam malo alergičan na zelene, pa reagujem nekad previše naglo, sorry.

Jebi ga, 30 godina pod SDA vlašću i na kamenu bi ostavilo posljedice.
dr_Evil

#916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Sta je ovo braco forumasi, zar ste prekucali temu pa je bloo morali da napravi vol 2 :D aferim!! A nije me bilo samo koju heftu
DonieBrasco

#917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Samo mi nije jasno zasto rudari ne idu u ulicu Mehemeda Spahe sta ce pred Eleketroprivredom ?
Point.

#918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Ti na forumu tek par mjeseci, ovaj bojnik trajvantrojka zvani smajli :lol: :) ni nepune dvije godine i vi fol kompetentni pričati o forumu. :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

HD_2015 wrote: 31/07/2023 22:30
Truba wrote: 31/07/2023 21:49
To i pise
Nakon 5 godina stranci aut
Ili pise mogu da idu
Gdje piše? Je li misliš na ovo:
Članak VI: Ustavni sud
d. Za imenovanja nakon isteka više od pet godina od prvotnog imenovanja
sudaca, Parlamentarna skupština može zakonom odrediti drukčiji način
odabira troje sudaca koje bira predsjednik Europskog suda za ljudska
prava.
davno sam ja to studirao prije 20 godina na faksu više se i ne sjećam

ali to stoji što piše
Truba

#920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

DonieBrasco wrote: 01/08/2023 11:33 Samo mi nije jasno zasto rudari ne idu u ulicu Mehemeda Spahe sta ce pred Eleketroprivredom ?
zato što spinuju
trebaju se sakupiti dioničari ep pa napraviti obrambeni lanac oko EP
Truba

#921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

HD_2015 wrote: 31/07/2023 22:30
Truba wrote: 31/07/2023 21:49
To i pise
Nakon 5 godina stranci aut
Ili pise mogu da idu
Gdje piše? Je li misliš na ovo:
Članak VI: Ustavni sud
d. Za imenovanja nakon isteka više od pet godina od prvotnog imenovanja
sudaca, Parlamentarna skupština može zakonom odrediti drukčiji način
odabira troje sudaca koje bira predsjednik Europskog suda za ljudska
prava.
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/S ... BiH/782752

to očito svak tumači na svoj način

Dodik je podsjetio da je BiH bila u obavezi da pet godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma imenuje domaće sudije u Ustavni sud BiH, te da se ovo pitanje nalazi i na spisku 14 prioriteta Evropske unije.

vjerojatno on konta umjesto stranaca po jedan domaći
Iskra_Bug

#922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Iskra_Bug »

tramvajtrojka wrote: 31/07/2023 19:50
Image
Gledaj kako Ramo baci pish po sda govedu zahiragicu ja sta mu pocini sestrem :lol: :lol: :lol:
ovaj dio za cakiju :lol:
It was at this moment he knew...he fucked up :mrgreen:
Image
Login77777

#923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 01/08/2023 07:28 Sta je ovo braco forumasi, zar ste prekucali temu pa je bloo morali da napravi vol 2 :D aferim!! A nije me bilo samo koju heftu
Nisam ni ja redovan nesto zadnji sedmica ali kucaju zeleni komentare svake minute… :mrgreen:
Cuj nije te bilo, mjesec dana te nije bilo. :D
Login77777

#924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 31/07/2023 19:50
_BataZiv_0809 wrote: 31/07/2023 19:23 Napad na Bosnjake
Image

Gledaj kako Ramo baci pish po sda govedu zahiragicu ja sta mu pocini sestrem :lol: :lol: :lol:

ovaj dio za cakiju :lol:
Jao sto ga popisa Ramo… :lol:
Sanjarko

#925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Sanjarko »

Ima mu ko i reći šta. Ovaj čakijaš jel, a drugi tuče ljude drškom od pištolja.
Locked