Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- JohnnyS
#1801 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Što se nalaza po bolnicama copy pastea, nekad se ne potrude ni spol promijeniti. Mislim da se pravi od muhe slona. Također tipično za cijenjenog zastupnika i za cijenjene forumaše
-
pritchard
#1802 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ja jeftine demagogije... To je HDZ modus operandi, dječaci, nikakva greška.
Je li i ovo "slučajnost copy-paste"?
Mostar
- Krst iznad grada u kojem živi 50:50 muslimana i katolika,
- betonski inat toranj od 100m nadomak UNESCO zone,
- pokušaj nezakonite gradnje katedrale i kazališta na tuđoj zemlji u centralnoj zoni,
- svako malo iskoči poneki Ante i Biokšić što znači da roditelji masovno tako odgajaju djecu,
- murali ratnim zločinima i mrtvoj uzp tvorevini i sl.
Stolac
- Instant crkva u sred prethodno minirane, raznesene i naknadno obnovljene stare jezgre Stoca. Previše podsjećala na muslimane, jbg. HDZ je svaku obnovu nacionalnih spomenika blokirao MAX, kao što to radi i dandanas koliko može.
- ilegalni krstovi u stolačkoj tvrđavi koji još nikad nisu sklonjeni iako je inspekcija naredila uklanjanje,
- 2/46 stipendista Općine Stolac Bošnjaci. To je samo 4% iako čine 70% u gradiću i 40% na nivou općine. U Travniku 50:50 iako procentualno u Travniku nema ni približno Hrvata koliko Bošnjaka u Stocu.
Kome servirate te prazne priče?
Je li i ovo "slučajnost copy-paste"?
Mostar
- Krst iznad grada u kojem živi 50:50 muslimana i katolika,
- betonski inat toranj od 100m nadomak UNESCO zone,
- pokušaj nezakonite gradnje katedrale i kazališta na tuđoj zemlji u centralnoj zoni,
- svako malo iskoči poneki Ante i Biokšić što znači da roditelji masovno tako odgajaju djecu,
- murali ratnim zločinima i mrtvoj uzp tvorevini i sl.
Stolac
- Instant crkva u sred prethodno minirane, raznesene i naknadno obnovljene stare jezgre Stoca. Previše podsjećala na muslimane, jbg. HDZ je svaku obnovu nacionalnih spomenika blokirao MAX, kao što to radi i dandanas koliko može.
- ilegalni krstovi u stolačkoj tvrđavi koji još nikad nisu sklonjeni iako je inspekcija naredila uklanjanje,
- 2/46 stipendista Općine Stolac Bošnjaci. To je samo 4% iako čine 70% u gradiću i 40% na nivou općine. U Travniku 50:50 iako procentualno u Travniku nema ni približno Hrvata koliko Bošnjaka u Stocu.
Kome servirate te prazne priče?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1803 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
mislim da bi svakako vlasnicu vrtića trebalo našamarati pička joj materina, što je te krstove podigla i što nije dala stipendiju Bošnjacima u Stocu, iako ih ima 40%.
- JohnnyS
#1804 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Kažem vam, vrtić po vrtić, ovo će biti Hrvatska.
- Chmoljo
- JohnnyS
-
moimoi
- Chmoljo
#1808 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
to, to
, al mi slog viška bio jebiga.
-
pritchard
#1809 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Nedostatak protuargumenata, razumijem. 
- Point.
-
Novak20
#1811 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ime vrtića, Maša i prijatelji ukazuje na duboke emotivne i političke veze za Rusijom i pravoslavnim pučanstvim.
- Point.
#1812 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa Dragan Čović je govorio o nedostatku ruskog utjecaja u BiH i da treba povećati isti.
-
moimoi
#1813 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Mislim da ce se neki sjetiti “svinjetine u BBI-ju”
Ovi koji su malo duze na forumu
Ovi koji su malo duze na forumu
- JohnnyS
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1815 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Naravno da je u pitanju copy paste greška.
I da dotična osoba ima odgovarajući mentalni background, to se ne radi tako.
Ali je ipak smiješno kako Novak u svojoj ulozi HDZ bota ostaje dosljedan do kraja.
Da je pisalo "potomak pripadnika ustaškog pokreta", on bi napisao da to nije diskriminacija jer je i u ustašama bilo Bošnjaka, pa i po koji Srbin...
I da dotična osoba ima odgovarajući mentalni background, to se ne radi tako.
Ali je ipak smiješno kako Novak u svojoj ulozi HDZ bota ostaje dosljedan do kraja.
Da je pisalo "potomak pripadnika ustaškog pokreta", on bi napisao da to nije diskriminacija jer je i u ustašama bilo Bošnjaka, pa i po koji Srbin...
- JohnnyS
#1816 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ja samo mislim da politika Hrvata i hrvatskih stranaka ima puno, da tako kažem, upitnijih stavova i postupaka prema Bosni i Hercegovini da mi je prosto smiješno da se ovo uzima kao ozbiljno i relevantno za bilo što.
- Chmoljo
- Chmoljo
#1818 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ali je lakse za objasniti, rugati se i kreveljiti. U suprotnom treba zasukati rukave, raditi, otkrivati, posloziti, zagrijati stolicu.
Jok, daj da se najebemo matere zeni koja se zajebala, a za to vrijeme neko ozbiljno dela:
Sve se bojim da se nece ovo vratiti nekako...ZNAČAJNA POMOĆ
Hrvatska će pomoći u izvozu ukrajinskog žita kroz svoje luke na rijekama i moru
Za to vrijeme mi znamo koliko kosta sedmodnevni aranzman na Baliju.
Jupi.
-
kakabanja213
#1819 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Bas glupa prica. Zena se zajebala i nije ispravila oglas 99.9%. Isto tako 99.9% ona privatno misli na onaj nacin na koji se je zajebala. Jedini koji se nisu zajebali i boli ih neka stvar za to su oni za koje ona glasa i koji su u zaglavlju ovog oglasa napisali HNŽ/K iako vec dugi niz godina pravno HNŽ ne postoji vec samo HNK. Ali eto sad ce u Ustavni sud lik iz stranke za koju gospodja glasa i koja je namontirala svoje ljude u instituciju u koju je gospodja poslala oglas.
-
Hakiz
#1820 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ti opet o nacionalnosti.moimoi wrote: ↑31/07/2023 14:07Pa nija valjda tolika budala da sama sebi problem pravi. Sada bilo koja dalabu da se javi koja objektivno i inace ne bi dobila posao, moze uperiti prst i tuziti je da je nije primila radi nacionalnosti.JohnnyS wrote: ↑31/07/2023 14:03 Logično bi bilo da je kopi-pejstala neki natječaj kad je guglala "natječaj za posao".
Moguće je da je htjela pripojiti Mostar Republici Hrvatskoj.
Najbolje bi bilo da je napisala to samo da raspizdi Sanela Kajana, ali nažalost tako se brzo ispričala da je vjerojatno ipak prvi razlog
Ne kazem da toga nema, ima itekako… i to kod svih. Samo sto niko nije lud da javno to iskazuje.
Nije uslov bio da kandidat mora biti Hrvat po pripadanju narodu.
Uslov je bio da mora imati državljanstvo Hrvatske.
Pripadnost narodu i državljanstvo su različite stvari.
-
moimoi
#1821 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa to je jasno. Zato i kazem da nema logike. Sta bi kao bilo logicno objasnjenje osim zajeba, kada kod nas mozes imati dvojno??Hakiz wrote: ↑31/07/2023 22:30Ti opet o nacionalnosti.moimoi wrote: ↑31/07/2023 14:07
Pa nija valjda tolika budala da sama sebi problem pravi. Sada bilo koja dalabu da se javi koja objektivno i inace ne bi dobila posao, moze uperiti prst i tuziti je da je nije primila radi nacionalnosti.
Ne kazem da toga nema, ima itekako… i to kod svih. Samo sto niko nije lud da javno to iskazuje.
Nije uslov bio da kandidat mora biti Hrvat po pripadanju narodu.
Uslov je bio da mora imati državljanstvo Hrvatske.
Pripadnost narodu i državljanstvo su različite stvari.
-
BAK-eV
#1822 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa podigli su tuzbu.donnie_darko wrote: ↑26/07/2023 23:08Ali nisu oni krivi za tu situaciju - krivi su Bosnjacki politicari sto apsolutno nista povodom toga nisu uradili.N.N. wrote: ↑26/07/2023 22:35 Kako samo pametan narod u pickumaterinu![]()
Napravili sve paralelne sportske institucije.
Krenes u Rukometni savez, kae' nemere bez Hrvata, 'đećete' tako...bar sekretar mora biti Hrvat.
A oni i mimo toga napravili savez Rukometni savez H-B, u kojem naravno da mora bez Bosnjaka.
Maheri, nema dalje.
Ista situacija kao kod drzavne zastave - drzava PRIZNATA pod ljiljanima, srpski i hrvatski politicari se uzdigli, rekli ta zastava ne predstavlja nas - visoki predstavnik ukinuo zastavu.
ZASTO niko od bosnjackih politicara nije rekao za zastavu rs-a da ona ne predstavlja bosnjake i borio se za neku vartinu zastavu i tamo?
Oborio je Ustavni sud zahvaljujuci strancima u njemu.
Kazu te boje su univerzalne slavenske boje.
- BHCluster
-
moimoi
#1824 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Niko ne spori da ustasa nema. Ali pisati da su svi?! Isto da ja sada kazem da su svi bosnjaci vehabije, zeljne klanja svakog ko nije musliman.
Je li tebi jasno da ovakvim objavama samo stvaras sve vecu i vecu podjelu? Ili ti je to mozda u interesu?
- JohnnyS
#1825 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Generalno ne razumijem tetovaže, ali tetovirati grbove, križeve, domoljubne i "domoljubne" parole, pa to mogu samo budaletine