Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TLOP wrote: ↑30/07/2023 17:44
17 mu je godina zar ne bi trebalo da on moze krivicno odgovarat, ne roditelji?
Al svakako mamu treba preispitat otkud da djetetu da auto
Ja procitah negdje na portalu da je neki Hrustemovic?? ALI ne znam je li 100%
Cim vidis izbrijanu glavudzu sa strane,a gore kosurdaču,vec jedno 50% organizma na holesterolu i nabijene rucke da bude faca vidis da nema 2gr mozga u glavusi. Samo auto pod presu i poslat u zatvor.
Kad bi drzava ovakve slucajeve kaznjavala, upravo automobil u presu ili jos bolje oduzimanje pa prodaja na licitaciji, par mjeseci robije za malog ili za mamu, neko je kriv sto je i vozio automobil... ne bi bilo ni potrebe za imenima, niti linca, nicega.
Ovako, pozivati se na zakone, maloljetnistvo i ostale trice, kojima se samo stiti pocinitelj... smijurija.
Pravo na privatnost maloljetnog učinioca krivičnog djela se poštuje u svim fazama postupka tako da se u medijima neće objaviti ime i drugi podaci koji otkrivaju identitet maloljetnika.
Postoji ovaj clan. Ali, nema nikakve sankcije ako neki medij objavi identitet. Tako, da je ovo do volje medija.
Bilo je slucajeva kada se ime maloljetnika objavi, ovaj put nije, ja imam pravo donijeti zakljucak da je mama urgirala.
Crna hronika me ne cudi, oni su svakako profil ili sad portal jednog lica.
Cudno smo mi drustvo, bahati mamin sin pregazi dvije djevojke, puste ga na slobodu, a odjednom problem hoce li mu objaviti ime i hoce li biti javnog linca.
Zanimljivo je da apsolutno niko nije napisao ime i prezime doticnog ali je evidentno da vodi bogati drustveni zivot i da postoji makar 5 osoba koji ga znaju a koji mogu napisati o kome se radi?
Ili samo portali vjesto brisu takve informacije jer su se kao i obicno naguzili za pare?
Nama na kraju ostaje, kao i svaki put, bijes i nemoc jer samo posmatramo kako se ovakvi likovi galantno izvlace, i nastavljaju svoje zivote bahatih pojedinaca kojih je ovo gazenje samo dio, iz repertoara.
Sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović odbio je prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Arnu Vojnikoviću i Damiru Kusturi, potvrdio je za portal "Avaza" advokat Vedad Kolašinac koji zastupa Vojnikovića.
- Arno Vojniković se branio šutnjom, a prijedlog za pritvor je odbijen kao neosnovan. Obojica su puštena na slobodu - kazao je za "Avaz" advokat Kolašinac.
Vojniković i Kolašinac su uhapšeni u nastavku operativno-taktičke akcije "Pub" koju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije.
Oni su privedeni zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela razbojništvo, otmica i laka tjelesna povreda.
Prošle sedmice u akciji "Pub" uhapšeni su Edin Neretljak, Antonijo Jovanović i Amir Adilović kojima je Općinski sud Sarajevo odredio pritvor.
vjeshalica wrote: ↑31/07/2023 15:50
Zanimljivo je da apsolutno niko nije napisao ime i prezime doticnog ali je evidentno da vodi bogati drustveni zivot i da postoji makar 5 osoba koji ga znaju a koji mogu napisati o kome se radi?
Ili samo portali vjesto brisu takve informacije jer su se kao i obicno naguzili za pare?
vjeshalica wrote: ↑31/07/2023 15:09
Cim vidis izbrijanu glavudzu sa strane,a gore kosurdaču,vec jedno 50% organizma na holesterolu i nabijene rucke da bude faca vidis da nema 2gr mozga u glavusi. Samo auto pod presu i poslat u zatvor.
dječak sa šibicama wrote: ↑31/07/2023 14:59
Nijedna, maloljetnici svugdje gaze narod, i zasticeni su zakonom ne smije im se ni ime spomenuti.
Samo da nas maloljetni djecacic ne bude spomenut javno, sve drugo je nebitno nemoj samo linca tobejarabi.
Ma dok narod ne uzme pravdu u svoje ruke, ufati, polomi mu i noge i ruke ovi se nece opametiti.
(po meni jedini izlaz jest to, ufati u mraku, polomi ga da vise ne moze ni normalno hodati i neka vidi kako je djevojkama koje je udario)
vjeshalica wrote: ↑31/07/2023 15:09
dječak sa šibicama wrote: ↑31/07/2023 14:59
Nijedna, maloljetnici svugdje gaze narod, i zasticeni su zakonom ne smije im se ni ime spomenuti.
Samo da nas maloljetni djecacic ne bude spomenut javno, sve drugo je nebitno nemoj samo linca tobejarabi.
Ma dok narod ne uzme pravdu u svoje ruke, ufati, polomi mu i noge i ruke ovi se nece opametiti.
(po meni jedini izlaz jest to, ufati u mraku, polomi ga da vise ne moze ni normalno hodati i neka vidi kako je djevojkama koje je udario)
problem je što bi takvi prije polomili tebe ili mene ili bilo kojeg prosječnog građanina kojem se gade njihovi postupci...
Chloe wrote: ↑31/07/2023 14:51
Ako želiš državu zakona i pravde, moraš i sam poštovati zakone i ponašati se u okvirima istih, pa onda očekivati i tražiti od drugih isto.
Zakon i pravda nisu isto.
Ovdje se zakoni poštuju uglavnom.
Pravde nema baš često.
Pravo na privatnost maloljetnog učinioca krivičnog djela se poštuje u svim fazama postupka tako da se u medijima neće objaviti ime i drugi podaci koji otkrivaju identitet maloljetnika.
Postoji ovaj clan. Ali, nema nikakve sankcije ako neki medij objavi identitet. Tako, da je ovo do volje medija.
Obajvom imena i prezimena, na osnovu ovog člana zakona se podnosi tužba zbog kršenja istog. Bilo da informaciju oda službenik policije, tužilaštva, suda... Novinari znaju ime i prezime 100 %, ali kad bi ga napisali morali bi se pozvati na izvor, neko službeno mora potvrditi.
A kad ste navalili, možda da mama sjedi u GO SDA, imena bi bila objavljena i mimo Zakona . Ovako, mama u GO NiP-a, ruši se imidž SDA koja samo ima majke seljakuše koje su podbacile u odgoju djeteta.
Obajvom imena i prezimena, na osnovu ovog člana zakona se podnosi tužba zbog kršenja istog. Bilo da informaciju oda službenik policije, tužilaštva, suda... Novinari znaju ime i prezime 100 %, ali kad bi ga napisali morali bi se pozvati na izvor, neko službeno mora potvrditi.
A kad ste navalili, možda da mama sjedi u GO SDA, imena bi bila objavljena i mimo Zakona . Ovako, mama u GO NiP-a, ruši se imidž SDA koja samo ima majke seljakuše koje su podbacile u odgoju djeteta.
Joj i ti vala ne možeš da odoliš a da ne staneš u odbranu SDA talibana
To što je neko prokomentarisao na portalu da je u NiP-u ne mora značiti da je istina.....evo CH objavila ime, mamica slatkog (ma za štipnuti obrazčiće) je Irma Hrustemović.
Ma mali je klasican primjer danasnjih bruda od 14 do 21 godine. Nista posebno. Samo mu se omaklo da izgubi kontrolu i izazove ovo. Njegova sreca da nije zavrsilo smrtnih ishodom i prica ce biti zaboravljena ako vec i nije.